NY Rangers – Los Angeles 3:2 (3:2 po s.n.) | Philadelphia – Dallas 1:3 (kon.) | Washington – Vegas 0:1 (kon.)
Boston – Anaheim 3:5 (kon.) | Minnesota – Montreal 8:2 (kon.) | Calgary – St. Louis 7:1 (kon.)
Colorado – Chicago 2:0 (kon.)
konec
Boston Bruins
3:5 (0:1, 2:2, 1:2)
Anaheim Ducks
Úterý 25.01.2022, 01:08 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:59:16)
    Kačeři zvítězili podruhé v řadě, Boston porazili 5:3
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 26 – 27 | Přesilová hra: 1/2 – 1/3 | Trestné minuty: 11 – 9

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Tuukka Rask (BOS) – 22 zákroků, 5 OG, úspěšnost 81,5%, odchytal 56:56
    John Gibson (ANA) – 23 zákroků, 3 OG, úspěšnost 88,5%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Tomáš Nosek (BOS) – 0+1, -1 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 13:14
    David Pastrňák (BOS) – 1+1, -1 účast, 6 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 21:04

    Tři hvězdy utkání

    1. Hampus Lindholm (ANA) – 0+3
    2. Ryan Getzlaf (ANA) – 2+0
    3. Rickard Rakell (ANA) – 0+2
     
    Utkání přihlíželo 17 850 diváků.
     
    Anaheim navázal na výborný výkon proti Tampě a podruhé v řadě nadělil soupeři populárního "bůra", na ledě Bostonu zvítězil v divoké přestřelce 5:3.

    Kačeři během utkání ani jednou neprohrávali. Důležitý první gól vstřelil Derek Grant, načež se hosté dvakrát dostali do dvoubrankového vedení, ale domácí v obou případech dokázali odpovědět. Do třetice už nikoliv, na gól Troye Terryho ze 47. minuty totiž navázal v úvodu závěrečné desetiminutovky spoluhráč Greg Pateryn. Medvědi dokázali ve zbývajícím průběhu střetnutí už jen zmírnit porážku zásluhou Erika Hauly.

    Svěřenci kouče Eakinse se díky druhému vítězství v řadě posunuli v tabulce Pacifické divize na druhou pozici před Los Angeles, Boston zůstává v Atlantické divizi čtvrtý.
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Je to jasné, Anaheim zvítězí. Patrice Bergeron vyhrál buly na McAvoye, ale jeho rychlá střela ke Gibsonovi neprošla, následně vyhodil na poslední zakázané uvolnění Jamie Drysdale.
     
    59:45
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:29
    David Pastrňák zabránil v průniku Dereku Grantovi, jenž by nejspíše dovezl kotouč až do prázdné brány. Hostující útočník zvládl hru přesunout alespoň do středního pásma.
     
    58:53
    Z levého kruhu střílel pro změnu Charlie McAvoy. Hostující brankář v tomto případě zasahovat nemusel, práci za něj odvedl zakleknuvší Cam Fowler.
     
    58:06
    Nejproduktivnější hráč Bostonu v sezóně Brad Marchand zkontroloval situaci, aby následně přenesl hru do levého kruhu na Pastrňáka. Gibson se skvěle přesunul a ve skluzu schytal pukem do masky.
     
    57:33
    John Gibson do poslední chvíle vyčkal, co Taylor Hall vymyslí. Kanaďan nakonec vypálil forhendem k bližší, levé tyči, gólman zasáhl betonem.
     
    57:00
    Domácí znovu získali útočné pásmo a Tuuka Rask sprintuje na střídačku! Boston nemá co ztratit, zkouška powerplay je logickým krokem kouče Cassidyho.
    56:28 Erik HAULA - 3:5
     
    56:28
    Bruins právě vstřelili branku!
    Ještě není konec! Reilly dojel kotouč u levého mantinelu a zadovkou vybídl mezi kruhy k zakončení ERIKA HAULU, finský útočník zacílil nekompromisně k levé tyčce. Asistence: Mike Reilly a David Pastrňák.
     
    55:56
    Nahození Davida Pastrňáka do předbrankového prostoru lehce tečoval Erik Haula. Puk přizvedl ideálně pro Gibsona, přímo do jeho výstroje.
     
    55:24
    S rozehrávkou zpoza vlastní brány si dal Greg Pateryn hodně načas. Mohl si to dovolit, protože Brad Marchand soka nepochopitelně nenapadal.
     
    54:59
    Tentokráte o zakázaném uvolnění nebylo pochyb. Jamie Drysdale moc dobře věděl, co dělá, když volil dlouhý nástřel po pravém mantinelu. Chtěl hlavně zažehnat bezprostřední nebezpečí.
     
    54:14
    Zatím ne. Taylor Hall sice propasíroval černou gumu k Eriku Haulovi, jenž střílel z první z pravého kruhu, ovšem John Gibson zabránil změně stavu vyrážečkou.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 28. Pastrňák (T. Nosek, N. Foligno), 36. T. Hall (B. Marchand, Bergeron), 57. Haula (M. Reilly, Pastrňák) – 10. D. Grant (Getzlaf, H. Lindholm), 22. Lundeström (H. Lindholm), 32. Getzlaf (Rakell, H. Lindholm), 47. T. Terry (Shattenkirk, Fowler), 51. Pateryn (Zegras, Rakell)


    Boston Bruins: T. Rask (Ullmark) – McAvoy (A), Vaakanainen, Carlo, M. Reilly, Clifton, Forbort – Craig Smith, Bergeron (C), B. Marchand (A) – Pastrňák, Haula, T. Hall – O. Steen, Coyle, DeBrusk – Lazar, T. Nosek, N. Foligno.
    Trenér: Bruce Cassidy

    Anaheim Ducks: J. Gibson (Dostál) – Drysdale, H. Lindholm (A), Shattenkirk, Fowler, Pateryn, Mahura – Rakell, Getzlaf (C), Zegras – T. Terry, Steel, Comtois – Silfverberg (A), Lundeström, D. Grant – B. Robinson, S. Carrick, Deslauriers.
    Trenér: Dallas Eakins

    Rozhodčí: MacDougall, L'Ecuyer – Shewchyk, Hunt

    Diváci: 17 850
    thejrc.org