Obří slalom žen, 1. kolo, Kronplatz Vítěz: P. Vlhová (SVK) (kon.) | Obří slalom žen, 2. kolo, Kronplatz Vítěz: S. Hectorová (SWE) (kon.)
Slalom mužů, 1. kolo, Schladming Vítěz: K. Jakobsen (SWE) (kon.) | Slalom mužů, 2. kolo, Schladming Vítěz: L. Strasser (GER) (kon.)
konec
SP - Obří slalom žen, 2. kolo, Kronplatz

Vítěz: S. Hectorová (SWE)

Úterý 25.01.2022, 13:30Sjezdové lyžování • 2. kolo
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (14:42:31)
     
    Konečné pořadí:

    1. Sara Hectorová (SWE) 2:03,63
    2. Petra Vlhová (SVK) +0,15 s
    3. Tessa Worleyová (FRA) +0,52
    4. Federica Brignoneová (ITA) +0,57
    5. Mikaela Shiffrinová (USA) +0,81
    6. Thea Louise Stjernesundová (NOR) +0,92
    7. Marta Bassinová (ITA) +0,99
    8. Ragnhild Mowinckelová (NOR) +1,04
    9. Ana Buciková (SLO) +1,23
    10. Maryna Gąsienicová-Danielová (POL) +1,32
    11. Valérie Grenierová (CAN) +1,43
    12. Katharina Truppeová (AUT) +1,48
    13. Alice Robinsonová (NZL) +1,59
    14. Mina Fürst Holtmannová (NOR) +1,62
    15. Nina O'Brienová (USA) +1,73
    16. Meta Hrovatová (SLO) +1,75
    17. Paula Moltzanová (USA) +1,81
    18. Coralie Frasseová Sombetová (FRA) +1,84
    19. Andrea Ellenbergerová (SUI) +1,86
    20. Elisa Mörzingerová (AUT) +1,97
    21. Camille Rastová (SUI) +2,07
    22. Hanna Aronssonová Elfmanová (SWE) +2,17
    23. Katharina Liensbergerová (AUT) +2,22
    24. Vanessa Kasperová (SUI) +2,36
    25. Tina Robniková (SLO) +2,52
    26. Michelle Gisinová (SUI) +2,61
    27. Andreja Slokarová (SLO) +2,75
    28. Simone Wildová (SUI) +2,99
    Maria Therese Tvibergová (NOR) DNF
    Stephanie Brunnerová (AUT) DNF
     
    Obří slalom opanovala nejlepší žena průběžného hodnocení disciplíny Sara Hectorová ze Švédska. Přestože se ve druhém kole nevyvarovala jedné větší chyby, tak udržela velmi dobrou rychlost Worleyovou odsunula z první příčky o více jak půl vteřinu. Pod kopcem pak čekala, jak si povede Petra Vlhová, vítězka prvního kola. Slovenka bojovala, ale i ona si neodpustila jedno zaváhání, které ji s největší pravděpodobností stálo triumf, v cíli totiž ztratila pouhých 15 setin. Stupně vítězů doplnila Tessa Worleyová, jež zvládla druhé kolo parádně, zaznamenala posun o pět příček a na bednu se v obřím slalomu postavila potřetí v řadě.

    Skokankou druhého kola byla Ana Buciková. Slovinka využila čisté trati k parádnímu výkonu, který ji vynesl posun vzhůru o dvacet pozic, ve výsledku brala 9. místo. Pěknou jízdou se prezentovala rovněž Thea Louise Stjernesundová, jež poskočila o osm míst, 14. příčku po prvním kole vylepšila na finální 6. pozici.
     
    Konec závodu.
    Vlhová na Hectorovou nestačila
     
    1
    Vítězkou obřího slalomu v Kronplatzu se stává Sara Hectorová! Petra Vlhová doplatila na podjetí modré brány, která znamenala v závěrečných metrech propad do červených čísel, slovenská lyžařka zaostala za švédskou vítězkou o pouhých 15 setin.
     
    1
    To je bitva! Po druhém mezičase má Slovenka na setinu stejný čas jako Hectorová!
     
    1
    Ve startovní bráně Petra Vlhová.
     
    2
    Skvělá Sara Hectorová! Navzdory velké chybě v prudké části zajela parádní jízdu, která ji udržela před Worleyovou rozdílem 52 setin. Švédka ukázala, že ne náhodou je nejlepší ženou hodnocená disciplíny.
    Shiffrinová nevyužila skutečnosti, že trať pro 2. kolo stavěl její trenér
     
    3
    Mikaela Shiffrinová nevyužila skutečnost, že trať druhého kola stavěl její dlouholetý trenér Mike Day. Američanka měla v jeden okamžik hodně namále, ale udržela se v trati a mohla pokračovat. Na Worleyovou a Brignoneovou ovšem nestačila, Francouzka má jistou bednu!
     
    4
    Obhájkyně malého křišťálového glóbu Marta Bassinová na stupních vítězek nebude. V cíli jen bezmocně rozhodila rukama, neboť navzdory čisté jízdě bez výraznějších chyb ztratila na Worleyovou 47 setin, o sedm setin pak prohrála s průběžně třetí Stjernesundovou.
     
    5
    Nejlepší kariérní výsledek Maryna Gąsienicová-Danielová nezapíše. Rodačka ze Zakopaného druhé kolo nezajela tak dobře jako to první, s mankem osmi desetin propadla pořadím na 6. místo.
     
    6
    To bylo těsné! Federica Brignoneová svedla s Worleyovou parádní souboj a rozhodovaly opravdu jen centimetry. Italka je nakonec druhá o pět setinek.
     
    7
    Ragnhild Mowinckelová bojovala jako lvice. Nicméně finální úsek jí nevyšel ideálně a prohrává nejen s Worleyovou, ale i Stjernesundovou, ta tak bude nejlepší Norkou v závodě.
     
    8
    Loučící se Tessa Worleyová i ve své poslední sezóně v kariéře předvádí parádní výkony! Útočí na třetí stupně vítězů v obřím slalomu v řadě, výbornou jízdou, kdy se držela ideálně nad brankami, za sebou udržela Stjernesundovou o čtyři desetiny!
     
    Průběžné pořadí

    1. Thea Louise Stjernesundová (NOR) 2:04,55 min
    2. Ana Buciková (SLO) +0,31 s
    3. Valérie Grenierová (CAN) +0,51
    4. Katharina Truppeová (AUT) +0,56
    5. Alice Robinsonová (NZL) +0,67
     
    9
    Novozélanďanka Alice Robinsonová ztratila hlavně v pasáži, kde není skrze stín moc vidět. Za Stjernesundovou zaostala celkově o 67 setin, kromě ní nestačila ani na skokanku druhého kola Bucikovou, Grenierovou a Truppeovou.
     
    10
    Thea Louise Stjernesundová má jistotu TOP 10. Důvodem je pomalejší jízda Katharina Truppeová, nejrychlejší Rakušanka prvního kola střídá s odstupem 56 setin Holtmannovou na čtvrté pozici.
     
    11
    Vedoucí krajanku Mina Fürst Holtmannová neohrozila. V součtu na Stjernesundovou ztratila rovných sedm desetin, je čtvrtá.
     
    12
    Nejpomalejší jízda druhého kola míří na konto Michelle Gisinové. Švýcarka se trápila od začátku do konce, pod sebou ponechala jen dvě soupeřky.
     
    13
    Velký propad postihl Elise Mörzingerovou. Ta je sice momentálně nejlepší Rakušankou, ale umístění po prvním kole neudrží ani náhodou, s mankem přesahující jednu vteřiny spadla na 9. místo.
     
    14
    Změna na čele! Astmatické problémy se dnes Thee Louise Stjernesundové s velkou pravděpodobností vyhnuly, protože Norka zvládla kromě prvního parádně i druhé kolo. I ona na Bucikovou v závěrečné pasáži výrazně ztratila, ale najela do ní s takovým náskokem, že zůstala v zelených číslech, a to o 31 setin.
     
    15
    Meta Hrovatová zajela i lepší závody. Vůbec jí nevyšel výjezd z prudké pasáže, kdy musela hodně přibrzdit, aby zvládla najet do červené brány. Toto zaváhání Slovinku nejspíše stálo průběžné vedení, s odstupem 53 setin naopak klesla na čtvrtou příčku.
     
    Průběžné pořadí

    1. Ana Buciková (SLO) 2:04,86 min
    2. Valérie Grenierová (CAN) +0,20 s
    3. Nina O'Brienová (USA) +0,50
    4. Paula Moltzanová (USA) +0,58
    5. Coralie Frasseová Sombetová (FRA) +0,61
     
    16
    V podobném místě jako před pár minutami Tvibergová vypadla i Stephanie Brunnerová. I ona spadla po vnitřní lyži.
     
    17
    Ana Buciková si může odškrtnout další poraženou soupeřku. Katharina Liensbergerová nezvládla druhé kolo vůbec podle představ, s mankem setinku pod vteřinu se propadla až na devátou pozici.
     
    18
    Ani náskok 71 setin před posledním mezičasem Valérii Grenierové nestačil! Přestože Kanaďanka neudělala velkou chybu, tak ve finále zaostala za Bucikovou o dvě desetiny.
     
    19
    Maria Therese Tvibergová dnes bodovat nebude! Norská lyžařka na prudkém svahu pravým bokem nepříjemně narazila do modré lyže, navíc si stoupla na vnitřní lyži a skončila na zemi.
     
    20
    Velké problémy Niny O'Brienové, jež podjela levotočivou zatáčku a skončila ve velké vrstvě sněhu. Zvládla se nicméně vrátit na trať a na Bucikovou ztratila rovnou půl vteřiny. Vystřídala tak kolegyni Moltzanovou na druhé příčce.
     
    21
    Vzestup Any Bucikové pokračuje. Taktéž Paula Motlzanová byla po tři mezičasy v zelených číslech, ale poslední metry zvládla Slovinka fenomenálně. Američanky ztratila necelých šest desetin.
     
    22
    Camille Rastová měla zaděláno na průběžné prvenství, jenže finální úsek jí vůbec nevyšel, projela jej oproti Bucikové o vteřinu a dvě desetiny pomaleji. Celkově ztratila 84 setin, je čtvrtá.
     
    23
    Výrazné zhoršení ve druhém kole pro Švýcarku Simone Wildovou, která se vůbec nedokázala dostat do rytmu a dělala jednu chybu za druhou. Převzala dosud nejpomalejší čas po Slokarové.
     
    24
    Kvalitní jízdu předvedla Coralie Frasseová Sombetová. Francouzka se vyvarovala většího zaváhání, se ztrátou těsně přes šest desetin nestačí jen na Bucikovou.
     
    25
    Ani Tina Robniková neohrozila postavení týmové kolegyně. I ona ztratila hlavně v závěrečných metrech, pod sebe posunula pouze Slokarovou.
     
    26
    Juniorská mistryně světa v obřím slalomu a stále teprve devatenáctiletá Hanna Aronssonová Elfmanová je velkým švédským talentem. Druhé kolo ovšem této lyžařce nevyšlo dle představ. Je třetí s odstupem tři desetin na Ellenbergerovou.
     
    27
    Držitelka bakalářského titulu z oboru psychologie Andrea Ellenbergerová se po tři mezičasy držela Bucikové, ale závěrečnou pasáž projela výrazně pomaleji, celková ztráta čítá 63 setin.
     
    28
    Andreja Slokarová putuje dokonce až za Kasperovou. Doplatila na skutečnost, že najela do vyšší hromádky sněhu, což ji výrazně zpomalilo. Na krajanku Bucikovou ztratila přes sekundu a půl.
     
    29
    Velmi pěkná jízda Any Bucikové! Slovinka jela přeci jen uvolněněji, zatímco Kasperová jela hodně na jistotu s jasným cílem vyvarovat se chyby. Slovinka přebírá vedení s obrovským náskokem vteřiny a třinácti setin.
     
    30
    Vanessa Kasperová dojela do cíle a může se radovat ze druhého umístění na bodech v sezóně. Její čas v součtu obou kol je 2:05,99.
     
    Závod začal.
     
    Pořadí po 1. kole

    1. Petra Vlhová (SVK) 59,98 s
    2. Sara Hectorová (SWE) +0,34 s
    3. Mikaela Shiffrinová (USA) +0,59
    4. Marta Bassinová (ITA) +0,61
    5. Maryna Gąsienicová-Danielová (POL) +0,65
    6. Federica Brignoneová (ITA) +0,70
    7. Ragnhild Mowinckelová (NOR) +0,74
    8. Tessa Worleyová (FRA) +0,82
    9. Alice Robinsonová (NZL) +1,10
    10. Katharina Truppeová (AUT) +1,46
    11. Mina Fürst Holtmannová (NOR) +1,50
    11. Michelle Gisinová (SUI) +1,50
    13. Elisa Mörzingerová (AUT) +1,62
    14. Thea Louise Stjernesundová (NOR) +1,63
    15. Meta Hrovatová (SLO) +1,72
    16. Stephanie Brunnerová (AUT) +1,75
    17. Katharina Liensbergerová (AUT) +1,89
    18. Valérie Grenierová (CAN) +1,94
    19. Maria Therese Tvibergová (NOR) +1,98
    20. Nina O'Brienová (USA) +2,03
    21. Paula Moltzanová (USA) +2,09
    22. Camille Rastová (SUI) +2,34
    23. Simone Wildová (SUI) +2,39
    24. Coralie Frasseová Sombetová (FRA) +2,43
    25. Tina Robniková (SLO) +2,45
    26. Hanna Aronssonová Elfmanová (SWE) +2,48
    27. Andrea Ellenbergerová (SUI) +2,52
    28. Andreja Slokarová (SLO) +2,57
    29. Ana Buciková (SLO) +2,64
    30. Vanessa Kasperová (SUI) +2,76
     
    Do druhého kola postoupí třicet nejrychlejší žen z dopoledního kola prvního. O místenku do odpoledního programu bude bojovat i Slovenka Petra Vlhová, která patří do užšího okruhu favoritek na vítězství.
     
    Průběžné hodnocení disciplíny (5/9)

    1. Sara Hectorová (SWE) 362 bodů
    2. Mikaela Shiffrinová (USA) 316
    3. Tessa Worleyová (FRA) 307
    4. Petra Vlhová (SVK) 251
    5. Marta Bassinová (ITA) 160
    6. Ramona Siebenhoferová (AUT) 130
    7. Michelle Gisinová (SUI) 128
    8. Lara Gutová-Behramiová (SUI) 125
    9. Maryna Gąsienicová-Danielová (POL) 120
    10. Ragnhild Mowinckelová (NOR) 116
     
    Průběžné pořadí Světového poháru (24/35)

    1. Mikaela Shiffrinová (USA) 981 bodů
    2. Petra Vlhová (SVK) 929
    3. Sofia Goggiaová (ITA) 769
    4. Federica Brignoneová (ITA) 609
    5. Sara Hectorová (SWE) 582
    6. Ramona Siebenhoferová (AUT) 533
    7. Lara Gutová-Behramiová (SUI) 518
    8. Michelle Gisinová (SUI) 485
    9. Elena Curtoniová (ITA) 458
    10. Corinne Suterová (SUI) 438
    ...
    24. Ester Ledecká (CZE) 204
     
    Všem fanynkám a fanouškům zimních sportů přeju krásné úterní dopoledne. Vítám vás při sledování sjezdového lyžování, a sice u 2. kola obřího slalomu žen.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:30.

    Milan Huppert

    Konečné pořadí:
    1. Sara Hectorová (SWE) 2:03,63
    2. Petra Vlhová (SVK) +0,15 s
    3. Tessa Worleyová (FRA) +0,52
    4. Federica Brignoneová (ITA) +0,57
    5. Mikaela Shiffrinová (USA) +0,81
    6. Thea Louise Stjernesundová (NOR) +0,92
    7. Marta Bassinová (ITA) +0,99
    8. Ragnhild Mowinckelová (NOR) +1,04
    9. Ana Buciková (SLO) +1,23
    10. Maryna Gąsienicová-Danielová (POL) +1,32
    11. Valérie Grenierová (CAN) +1,43
    12. Katharina Truppeová (AUT) +1,48
    13. Alice Robinsonová (NZL) +1,59
    14. Mina Fürst Holtmannová (NOR) +1,62
    15. Nina O'Brienová (USA) +1,73
    16. Meta Hrovatová (SLO) +1,75
    17. Paula Moltzanová (USA) +1,81
    18. Coralie Frasseová Sombetová (FRA) +1,84
    19. Andrea Ellenbergerová (SUI) +1,86
    20. Elisa Mörzingerová (AUT) +1,97
    21. Camille Rastová (SUI) +2,07
    22. Hanna Aronssonová Elfmanová (SWE) +2,17
    23. Katharina Liensbergerová (AUT) +2,22
    24. Vanessa Kasperová (SUI) +2,36
    25. Tina Robniková (SLO) +2,52
    26. Michelle Gisinová (SUI) +2,61
    27. Andreja Slokarová (SLO) +2,75
    28. Simone Wildová (SUI) +2,99
    Maria Therese Tvibergová (NOR) DNF
    Stephanie Brunnerová (AUT) DNF
    Pořadí po 1. kole:
    1. Petra Vlhová (SVK) 59,98 s
    2. Sara Hectorová (SWE) +0,34 s
    3. Mikaela Shiffrinová (USA) +0,59
    4. Marta Bassinová (ITA) +0,61
    5. Maryna Gąsienicová-Danielová (POL) +0,65
    6. Federica Brignoneová (ITA) +0,70
    7. Ragnhild Mowinckelová (NOR) +0,74
    8. Tessa Worleyová (FRA) +0,82
    9. Alice Robinsonová (NZL) +1,10
    10. Katharina Truppeová (AUT) +1,46
    11. Mina Fürst Holtmannová (NOR) +1,50
    11. Michelle Gisinová (SUI) +1,50
    13. Elisa Mörzingerová (AUT) +1,62
    14. Thea Louise Stjernesundová (NOR) +1,63
    15. Meta Hrovatová (SLO) +1,72
    16. Stephanie Brunnerová (AUT) +1,75
    17. Katharina Liensbergerová (AUT) +1,89
    18. Valérie Grenierová (CAN) +1,94
    19. Maria Therese Tvibergová (NOR) +1,98
    20. Nina O'Brienová (USA) +2,03
    21. Paula Moltzanová (USA) +2,09
    22. Camille Rastová (SUI) +2,34
    23. Simone Wildová (SUI) +2,39
    24. Coralie Frasseová Sombetová (FRA) +2,43
    25. Tina Robniková (SLO) +2,45
    26. Hanna Aronssonová Elfmanová (SWE) +2,48
    27. Andrea Ellenbergerová (SUI) +2,52
    28. Andreja Slokarová (SLO) +2,57
    29. Ana Buciková (SLO) +2,64
    30. Vanessa Kasperová (SUI) +2,76
    Průběžné hodnocení disciplíny (5/9):
    1. Sara Hectorová (SWE) 362 bodů
    2. Mikaela Shiffrinová (USA) 316
    3. Tessa Worleyová (FRA) 307
    4. Petra Vlhová (SVK) 251
    5. Marta Bassinová (ITA) 160
    6. Ramona Siebenhoferová (AUT) 130
    7. Michelle Gisinová (SUI) 128
    8. Lara Gutová-Behramiová (SUI) 125
    9. Maryna Gąsienicová-Danielová (POL) 120
    10. Ragnhild Mowinckelová (NOR) 116
    Průběžné pořadí Světového poháru (24/35):
    1. Mikaela Shiffrinová (USA) 981 bodů
    2. Petra Vlhová (SVK) 929
    3. Sofia Goggiaová (ITA) 769
    4. Federica Brignoneová (ITA) 609
    5. Sara Hectorová (SWE) 582
    6. Ramona Siebenhoferová (AUT) 533
    7. Lara Gutová-Behramiová (SUI) 518
    8. Michelle Gisinová (SUI) 485
    9. Elena Curtoniová (ITA) 458
    10. Corinne Suterová (SUI) 438
    ...
    24. Ester Ledecká (CZE) 204
    bahis siteleri