Ottawa – Buffalo 5:0 (kon.) | Pittsburgh – Arizona 6:3 (kon.) | Carolina – Vegas 4:3 (po pr.)
New Jersey – Dallas 1:5 (kon.) | NY Islanders – Philadelphia 4:3 (kon.) | Winnipeg – Florida 3:5 (kon.)
Vancouver – Edmonton 2:3 (po pr.) | Seattle – Nashville 2:4 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
6:3 (0:0, 2:2, 4:1)
Arizona Coyotes
Středa 26.01.2022, 01:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    53:42 Brian BOYLE - 6:3
     
    53:42
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tučňáci v exhibičním duchu zvyšují na 6:3! Už poněkolikáté v zápase se jim vyplatil aktivní forčekink. Získali puk v útočném pásmu a Aston-Reese mohl zleva centrovat. BRIAN BOYLE měl problém se zpracováním, ale vynahradil to parádním zakončením s hokejkou mezi nohama. Vejmelka šel na zem, kdežto kotouč stoupal pod břevno. Asistence: Zach Aston-Reese.
    51:36 Kris LETANG - 5:3
     
    51:36
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Arizona prožívá totéž, co před dvěma dny proti Rangers. Tehdy ztratila vedení 3:2 a pak už dostala gólovou nálož. Ze souboje mezi Carterem a Strälmanem šel puk ke Carterovi, jenž měl klid na přihrávku ze zadního mantinelu. Převzal ji Rodrigues, jenž vylepšil pozici pro KRISE LETANGA a Vejmelku nezachránil ani tygří skok přes brankoviště. Asistence: Evan Rodrigues, Jeff Carter.
    47:10 Sidney CROSBY - 4:3
     
    47:10
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Penguins jsou poprvé o krok napřed! Chychrun neodhadl pohyb puku a fatálně propadl na útočné modré čáře. SIDNEY CROSBY si v protiútoku tři na dva vyměnil přihrávky s Rustem a ke skórování mu vystačila střela doprostřed branky, neboť se Vejmelka nestihl přesunout od levé tyče. Asistence: Bryan Rust, Brian Dumoulin.
    44:53 Brock MCGINN - 3:3
     
    44:53
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Vedení Arizony znovu vydrželo jen krátce! Po přihrávce Rodriguese se BROCK MCGINN protáhl mezi Strälmanem s Moserem a bekhendem našel drobnou škvíru mezi tyčkou a levou nohou Karla Vejmelky. Asistence: Evan Rodrigues, Jevgenij Malkin.
    42:54 Nick SCHMALTZ - 2:3
     
    42:54
    Arizona právě vstřelila branku!
    Hosté potřetí vedou! NICK SCHMALTZ u červené čáry vystihl rozehrávku O´Brienem hitovaného Simona. Poté objel Mathesona a forhendem zasunul puk mezi Jarryho a jeho levou tyč. bez asistence.
    38:18 Kris LETANG - 2:2
     
    38:18
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    PPG Paints Arena znovu hlásí nerozhodný stav! Larsson se nechal vylákat kombinací mezi Rustem a Crosbym. Přestal sledovat KRISE LETANGA a ten po přihrávce svého kapitána překonal Vejmelku z opuštěného levého kruhu. Asistence: Sidney Crosby, Bryan Rust.
     
    36:52
    Travis Boyd připravil hosty o zbytek přesilovky pět na čtyři. Ve středním pásmu nedovoleně držel Jeffa Cartera.
    36:22 Clayton KELLER - 1:2
     
    36:22
    Arizona právě vstřelila branku!
    Yotes využívají dvounásobnou přesilovku! Gostisbehere jen naznačil střelu a půjčil puk CLAYTONU KELLEROVI, jenž ho zprava hezky poslal k vzdálenějšímu hornímu rohu. Asistence: Shayne Gostisbehere, Nick Schmaltz.
     
    35:34
    Tak pozor, Arizona bude hrát celé dvě minuty v pěti proti třem! Kromě sekání Jakea Guentzela viděli rozhodčí i Crosbyho držení Kellerovy hokejky.
    31:31 Bryan RUST - 1:1
     
    31:31
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Ve druhé početní výhodě už se Tučňákům povedlo hostující obranu vyšachovat! Malkin poskytl puk Crosbymu, jenž před bránou naplno odhalil svou genialitu. Bekhendem přihrál přes vlastní nohy za sebe a BRYAN RUST neměl problém se zakončením do odkryté části brány. Asistence: Sidney Crosby, Jevgenij Malkin.
     
    30:20
    Vyloučení v týmu Arizona Coyotes (Liam O'Brien – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu).
    28:23 Nick SCHMALTZ - 0:1
     
    28:23
    Arizona právě vstřelila branku!
    Trochu překvapivě jsou to Coyotes, kteří otevírají skóre! A hodně vděčí Capobiancovi, který po icingu a nařízeném buly schytal tvrdou střelu Guentzela. Navíc odhodil kotouč k NICKU SCHMALTZOVI, jenž ho s Boydem pracně zkrotil a díky přihrávce od Kellera jej zprava uklidil za Jarryho. Asistence: Clayton Keller, Travis Boyd.
     
    25:23
    Vyloučení v týmu Arizona Coyotes (Liam O'Brien – 2 min., sekání).
     
    09:18
    Schmaltz hrál zpátky k modré čáře. Chychrun bez přípravy pálil nepřesně, ale puk se po teči od Boyda odrazil do Jarryho pravé tyče.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 32. Rust (Crosby, Malkin), 39. Letang (Crosby, Rust), 45. B. McGinn (Rodrigues, Malkin), 48. Crosby (Rust, Dumoulin), 52. Letang (Rodrigues, J. Carter), 54. Boyle (Aston-Reese) – 29. N. Schmaltz (Keller, T. Boyd), 37. Keller (Gostisbehere, N. Schmaltz), 43. N. Schmaltz


    Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – Letang (A), Dumoulin, Marino, M. Pettersson, Ruhwedel, Matheson – Rust, Crosby (C), Guentzel – Kasperi Kapanen, Malkin (A), D. Heinen – Rodrigues, J. Carter, B. McGinn – D. Simon, Boyle, Aston-Reese.
    Trenér: Mike Sullivan

    Arizona Coyotes: K. Vejmelka (Wedgewood) – Gostisbehere, Capobianco, Strälman, J. Moser, Ljubuškin, Chychrun (A) – N. Schmaltz, T. Boyd, Keller (A) – Kessel, Johan Larsson, Crouse – Ch. Fischer, Riley Nash, Ladd (A) – L. Eriksson, Galchenyuk, L. O'Brien.
    Trenér: André Tourigny

    Rozhodčí: South, McIsaac – Cherrey, Cormier

    Diváci: 16 360
    thejrc.org