Ottawa – Buffalo 5:0 (kon.) | Pittsburgh – Arizona 6:3 (kon.) | Carolina – Vegas 4:3 (po pr.)
New Jersey – Dallas 1:5 (kon.) | NY Islanders – Philadelphia 4:3 (kon.) | Winnipeg – Florida 3:5 (kon.)
Vancouver – Edmonton 2:3 (po pr.) | Seattle – Nashville 2:4 (kon.)
konec
New York Islanders
4:3 (2:2, 1:0, 1:1)
Philadelphia Flyers
Středa 26.01.2022, 01:30 • UBS Arena, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.
     
    Zdravím všechny fanynky a fanoušky hokeje. Vítám všechny u sledování zápasu nejprestižnější hokejové ligy světa mezi New York Islanders a Philadelphií Flyers.
     
    New York Islanders
    Rozpoluplný ročník prožívají v New Yorku. Islanders se po tragickém začátku, kdy patřili k nejhorším celkům v soutězi, se postupně drápou tabulkou vzhůru. Islanders mají po čtyřiatřiceti zápasech na kontě shodný počet bodů a jsou na dvanáctém místě. Svěřenci trenéra Barryho Trotze mají oproti svým konkurentům odehráno o několik zápasů méně, tudíž se jejich pozice může vylepšit. Islanders rozhodně míří výše, před probíhajícím ročníkem byli totiž pasováni mezi největší kandidáty na zisk Stanley Cupu, čemuž současné postavení neodpovídá. Pokud se chtějí Islanders vůbec podívat do vyřazovacích bojů, tak musí sbírat body po hrstech.

    Poslední zápasy:
    New York Islanders – Toronto Maple Leafs 1:3
    New York Islanders – Arizona Coyotes 4:0
    Philadelphia Flyers – New York Islanders 3:4pn
    New York Islanders– Philadelphia Flyers 4:1
    New York Islanders – Washington Capitals 0:2

    Nejproduktivnější hráči:
    Mathew Barzal– 24 bodů, 7+14
    Josh Bailey – 18 bodů, 3+15
    Brock Nelson – 17 bodů, 13+4
     
    Philadelphia Flyers
    Stejný bodový zisk jako Islanders má na svém kontě celek z Philadelphie. Flyers mají však odehráno o osm duelů více, tudíž se na jejich počet získaných bodů nahlíží trochu jinak. Flyers navíc prožívají hrůzostrašné období. Momentálně hráči Philadelphie prohráli již dvanáct duelů v řadě, naposledy Flyers zvítězili 30. prosince na ledě Seattlu. Podaří se Flyers přerušit sérii proher a odvézt si z ledu Islanders vítězství?

    Poslední zápasy:
    Philadelphia Flyers – Dallas Stars 1:3
    Buffalo Sabres – Philadelphia Flyers 6:3
    Philadelphia Flyers – Columbus Blue Jackets 1:2
    Philadelphia Flyers – New York Islanders 3:4pn
    New York Islanders– Philadelphia Flyers 4:1

    Nejproduktivnější hráči:
    Claude Giroux – 32 bodů, 14+18
    Cam Atkinson– 31 bodů, 15+16
    Travis Konecny – 24 bodů, 7+17
     
    Česká a slovenská stopa

    Zdeno Chára (NYI) – 31 zápasů, 2 body (0+2)
    Richard Pánik (NYI) – 4 zápasy, 1 bod (0+1)
     
    Vzájemné zápasy:
    Bilance vzájemných zápasů jasně hovoří ve prospěch Islanders. Ti v letošní sezoně dohromady i s přípravou uspěli ve všech čtyřech vzájemných duelech. Přidají na svůj účet i pátý vítězný korálek nebo se tentokrát budou radovat Flyers?

    Philadelphia Flyers – New York Islanders 3:4pn
    New York Islanders – Philadelphia Flyers 4:1
    New York Islanders – Philadelphia Flyers 3:0
    Philadelphia Flyers – New York Islanders 2:3pp
     
    Úvodní sestavy:

    New York Islanders: I. Sorokin (Varlamov) – Mayfield, Pelech, Dobson, Chára, Greene, Salo – Czarnik, Barzal, A. Lee – Bailey, Nelson, Beauvillier – Bellows, Pageau, Parise – Clutterbuck, Cizikas, M. Martin.
    Trenér: Barry Trotz

    Philadelphia Flyers: M. Jones (Hart) – Braun, Provorov, Ristolainen, Sanheim, York, Yandle – Atkinson, Giroux, J. van Riemsdyk – Konecny, Laughton, Lindblom – Mayhew, Frost, Willman – MacEwen, J. Cates, Sandin.
    Trenér: Mike Yeo

    Rozhodčí: J. Hebert, G. Hebert – Brisebois, Shewchyk.
     
    Oba týmy jsou již na ledové ploše. Následuje státní hymna USA.
     
    Dnes dojde k zajímavému milníku historie. V 965 utkáním řadě dnes nastupuje Keith Yandle, který tímto překonává rekord Douga Jarvise a osamostatňuje se na v historických tabulkách!
     
    Všechny formality máme za sebou. Nic nebrání k tomu, aby dnešní utkání mohlo odstartovat!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Úvodní buly zápasu dopadlo vítězně pro domácí, kteří se okamžitě vrhají do útoku.
     
    00:22
    Ihned po několika sekundách tu máme velkou příležitost domácích! Cizikas udržel kotouč před dotírajícím Braunem, jeho následná zadovka našla přesně Martina, který z mezikruží přestřelil hostující branku!
     
    00:57
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Hosté jdou rychle do vedení! CLAUDE GIROUX dobře zapracoval v pravém rohu útočného pásma a dokázal vybojovat kotouč. Hostující kapitán nad ničím nerozmýšlel a okamžitě vyzkoušel pozornost Sorokina z velkého úhlu. Domácí brankář se nechal zaskočit a lehké nahození končí za jeho zády. Asistence: Oskar Lindblom a Travis Sanheim.
    00:57 Claude GIROUX - 0:1
     
    02:24
    Hosté jsou po vstřelené brance jako politi živou vodou. Naopak domácí jsou po povedené minutce opařeni.
     
    02:31
    Nedorozumnění mezi Girouxem a Atkinsonem končí ztrátou kotouče, dopředu míří opět domácí.
     
    03:37
    Martin se prodral podél levého mantinelu, na nic nečekal a ihned hledal před brankou své spoluhráče. Dobře do obrany však zapracoval York, který znemožnil jakýkoliv náznak šance.
     
    04:40
    Barzal bez problému zavezl kotouč do útočného pásma, kde ho předložil Dobsonovi. Ten na nic nečekal a okamžitě pálil. Jeho rychlá střela zápěstím skončila pouze v náručí brankáře Jonese.
     
    04:50
    Nepřesná rozehrávka Sanheima vrací hru zpět před Jonese. Vhazovat se bude po pravici hostujícího brankáře.
     
    05:02
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Zack MacEwen – 2 min., nedovolené bránění brankáři).
     
    05:02
    Sorokina zbytečně dohrál za brankou MacEwen, což nezůstalo bez povšimnutí hlavních sudí. Ti hostujícího křídelníka posílají na dvě trestné minuty, přesilová hra tedy. čeká poprvé v zápase na domácí.
     
    05:57
    Domácí od začátku přesilové hry zaujmuli přesilovkové postavení. Do rychlé střely od modré čáry Jonese viděl a bez problému vykryl.
     
    06:31
    Druhou část přesilové hry tráví domácí především snahou dostat se do útočného pásma, to se jim zatím moc nedaří.
     
    07:02
    Po první povedené minutě přesilové hry, přišla druhá hrůzy. MacEwen je zpět na ledě a hosté jsou v plném počtu.
     
    07:20
    Po zblokované přihrávce uprostřed hřiště následuje první komerční pauza. Střely na branku: 4:2.
     
    07:32
    Na modré čáře dostal nabito Mayfield, který okamžitě vypálil. Jeho rána našla pouze náručí Jonese, a tak vážnější ohrožení hostující branky nepřišlo.
     
    08:00
    Mayfield zavezl kotouč do útočného pásma, kde hledal najíždějícího Nelsona. Po teči domácího útočníka se kotouč dostal až na hůl Anderse Lee, který backhandem však kotouč nedokázal dostat za záda Jonese.
     
    08:49
    Domácí postupně opět přebírají iniciativu. Po několika minutách musel zasahovat opět Sorokin. Nahození Yorka však nemělo moc šancí na úspěch, šlo především o vybojování útočného pásma.
     
    09:31
    Málem jsme byli svědky vlastního gólu. Nahození Sala od modré čáry si srazil na vlastní klec Sanheim. Jonese však proti nečekanému prověření od spoluhráče dokázal reagovat a vyrazil kotouč do rohu.
     
    11:16
    Krásné uvolnění kolem protihráče nám předvedl Wahlstrom, který se ladně zbavil hned dvou protihráčů. Na Willmana si však už nepřišel, a tak nadějná akce končí.
     
    12:09
    Přihrávka rukou na domácí straně vyhání Islanders z útočné třetiny. Po další komerční pauze se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    12:48
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Hosté navyšují náskok! Flyers se po delší době usadili v útočné třetině a hned je z toho další branka! JUSTIN BRAUN dostal dostatek prostoru na modré čáře, odkud poslal tvrdou ránu, která nakonec i s přispěním teče zapadla za záda Sorokina. Asistence: Cam Atkinson a James van Riemsdyk.
    12:48 Justin BRAUN - 0:2
     
    12:59
    Nepřesná rozehrávka zahání domácí zpět do svého pásma.
     
    13:37
    Islanders právě vstřelili branku!
    Máme rychle sníženo! Tlak v útočné třetině vygradoval v nahození NOAHA DOBSONA, které zapadlo až za záda brankáře Jonese. Asistence: Zdeno Chára a Jean-Gabriel Pageau.
    13:37 Noah DOBSON - 1:2
     
    15:35
    Domácím dodala vstřelená branka ztracené sebevědomí. Po dalším tlaku pálil Chára. Jeho ránu ještě dokázala hostující obrana srazit mimo led, vhazovat se bude po pravici Jonese.
     
    16:21
    Dvakrát po sobě se pokusil ohrozit Sorokina obránce Flyers Sanheim. Ani jedna jeho rána však nedoputovala až k domácímu brankáři, jelikož první byla nepřesná a druhou zablokoval obětavým pádem Pelech.
     
    18:15
    Islanders právě vstřelili branku!
    Ještě do konce první třetiny máme srovnáno! Ve středním pásmu nakopl svůj motor Barzal, který se dokázal odpoutat od protihráčů a vytvořil přečíslení dva na jednoho. Krásnou nabídku Barzala poté s přehledem proměnil ANDERS LEE, který přesnou střelou nedal hostujícímu brankáři moc šancí na úspěch. Asistence: Mathew Barzal a Josh Bailey.
    18:15 Anders LEE - 2:2
     
    18:50
    Hosté se hnali do rychlého přečíslení. Ránu Konecnyho dokázal Sorokin vyrazit pouze před sebe, odkud ho dokázala dostat do bezpečí obrana Islanders. Skóre tak zůstává tentokrát neměněno.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou úvodní třetinu dnešního duelu, po které oba týmy odcházejí do kabin za vyrovnaného stavu. Lépe vstoupili do zápasu hosté, když po necelé minutě otevřel skóre po zaváhání Sorokina Claude Giroux. Ve 13. minutě bylo domácím ještě hůře, když střela Justina Brauna zapadla až za domácího brankáře a hosté vedli už o dvě branky. Domácí však rychle dokázali reagovat. Nejprve snížil obránce Noah Dobson a ještě do první přestávky srovnal kapitán Anders Lee, který dokázal využít přečíslení dva na jednoho s Barzalem.

    Islanders jsou aktivnějším celkem, většinu času tráví v útočné třetině, vyrovnání si tedy zasloužili. Hosté se zatím především soustředí na rychlé protiútoky, kterými dokáží zahrozit. Rozhodně nás čeká velmi zajímavé pokračování zápasu v dalších třetinách!
     
    Statistiky po 1. třetině:
    Střely na branku: 9–8
    Zablokované střely: 4–2
    Trestné minuty: 0– 2
    Využité přesilové hry: 0– 0
    Vyhraná vhazování: 9– 11
    Bodyčeky: 13– 9.
     
    Oba týmy jsou zpět na ledové ploše, jdeme na druhou část!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Druhá třetiná začíná stejně jako ta první, tedy vyhraným vhazováním na domácí straně.
     
    20:58
    Konecny si počkal na najetí Sanheim, který po jeho nabídce páli příklepem. Jeho projektil Sorokin celou dobu viděl a betonem ho dokázal zlikvidovat.
     
    21:30
    Morgan Frost dokázal dostat kotouč do domácí sítě, jeho zakončení bylo však proti pravidlům, a tak jeho branka neplatí!
     
    22:03
    Hosté vstoupili do druhé části velmi aktivně, hraje se převážně v jejich útočné třetině. K další střele se dostal obránce Provorov, oni on svým projektilem nedokázal dostat kotouč za Sorokina.
     
    22:50
    Chára si v útočném pásmu hezky narazil s Barzalem a vypálil. Jeho rána z velkého úhlu orazítkoval tyč branky hostů!
     
    23:58
    Napadání čtvrté útočné formace Islanders dělá hostům velké problémy. Po dalším vybojovaném kotouči pálil Clutterbuck. Jeho ránu nakonec dvakrát dokázal zlikvidovat Jonese.
     
    24:13
    Po nahození od modré čáry vznikl rozruch před Jonesem. Vše dokázali nakonec vyřešit hostující obránci, kteří dostali kotouč do bezpečí.
     
    24:17
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Zack MacEwen – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu).
     
    24:17
    MacEwen nešikovně odpálil kotouč až do hlediště a podruhé v utkání míří na trestnou lavici. Přesilová hra čeká na domácí Islanders.
     
    25:05
    Domácí mají velký problém se vůbec do útočné třetiny dostat. Hosté zatím velmi dobře brání své pásmo.
     
    25:42
    Islanders právě vstřelili branku!
    Tak přeci jen domácí přesilovou hru využívají a otáčejí skóre! Na konci rychlé kombinace Isalnders stál Mathew Barzal, který přesnou střelou pod horní tyč nedal hostujícímu brankáři žádnou šanci! Asistence: Zach Parise a Brock Nelson.
    25:42 Mathew BARZAL - 3:2
     
    26:19
    Do další akce se hnal Wahlstrom. Při uvolnění byl domácí útočník zřejmě faulován, rozhodčí však tentokrát vylučovat nebude.
     
    26:59
    Rána Dobsona sražena mimo led. Po komerční pauze budeme pokračovat před brankou Jonese.
     
    27:59
    Tak dlouho míchal Barzal s pukem v útočné třetině, až ho o něj obral Sanheim a do útoku míří hosté.
     
    28:34
    Flyers mají problémy v posledních minutách se vůbec usadit v útočné třetině. Většina hry se tráví před brankou Jonese či ve středním pásmu.
     
    29:35
    Hostům opravdu drhne kombinace v posledních minutách. Řada nepřesností sráží celý herní projev Flyers.
     
    30:11
    Při dalším náporu čtvrté útočné formace Islanders hledal Cizikas nastřelovanou přihrávkou svého spoluhráče před brankou. Ke štěstí Flyers se kotouč od brusle jednoho z obránců Philadelphie odrazil do bezpečí.
     
    31:18
    Tenis si s kotoučem zahrál Nelson. Domácí útočník si několikrát ve vzduchu zapinkal s pukem a následně vybídl ke střele Baileyho, jehož rána o pár centimetrů minule branku hostů.
     
    32:19
    Barzal se dokázal zbavit svého protihráče a dostat se do zajímavé střelecké pozice. Domácí útočník si střelu nakonec rozmyslel a vybídl k ráně Pelecha. Tomu však střela nesedla a Jones neměl problém ji zlikvidovat ramenem.
     
    32:41
    Při protiútoku Flyers se do zajímavé šance natlačil Frost. Jeho rána z velké blízkosti nakonec nenadělala brankáři domácích tolik problémů, jak by si hostující mladík představoval.
     
    33:20
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Justin Braun – 2 min., naražení zezadu).
     
    33:20
    Braun nevybíravě dohrál Wahlstroma u mantinelu, za což inkasuje od sudích dvouminutový trest.
     
    33:20
    Domácí mají zatím poloviční úspěch v dnešních přesilových hrách. Jak tomu bude tentokrát?
     
    34:11
    Problémy s udržením útočného pásma se již domácí konečně usazují před brankou Jonese.
     
    35:13
    Na modrou čáru dostal nabito Dobson, jehož rána tentokrát pouze sestřelila svého spoluhráče Pariseho stojícího před brankou. Domácí útočník se však rychle dokázal zvednout z ledu a ukazuje, že bude moci pokračovat v dnešním duelu.
     
    35:17
    Těsně před vypršením trestu Brauna ještě pálil Nelson, který se dokázal natlačit před Ristolainena. Jeho pokus mezi betony však byl neúspěšný, Jones včas sklapl mezírku a nedopustil domácímu útočníkovi skórovat.
     
    35:20
    Braun je zpět na ledě, přesilová hra tentokrát zůstala nevyužitá.
     
    36:40
    Po chybě hostující obrany se sám na Jonese řítil z úhlu Lee. Domácí kapitán však neměla potřebnou rychlost, a tak musel rychle pálil před dotírajícími obránci. Jeho rána po zemi zamířila přímo do betonu Jonese.
     
    37:39
    Po velmi dlouhé době přišlo usazení v útočné třetině od Flyers. Celému obléhání Sorokina však chybělo to nejdůležitější, a tím je střelba.
     
    38:54
    Dostatek prostoru dostal v útočné třetině Nelson, jež si ještě vylepšil střelecké postavení a následně se pokusil vyzkoušet Jonese. Rána domácího útočníka však z dobré pozice pouze vyprášila mantinel za brankou.
     
    39:48
    Povedeným hitem se těsně před pauzou prezentoval v útočném rohu Cizikas, za což domácí útočník dostal pochvalu od publika.
     
    39:57
    Poslední střelu druhé části obstaral Pageau, ke kterému se dostal kotouč po nahození od modré čáry. Jeho backhanodová rána však putovala pouze do lapačky Jonese.
     
    39:59
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Scott Mayfield – 2 min., krosček).
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Travis Konecny – 2 min., nesportovní chování).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina zápasu je za námi. Prostřední část zápasu už tak bohatá na branky nebyla, dočkali jsme se pouze jedné. Po šesti minutách druhé části dokázal obrátit stav zápasu Mathew Barzal, který zužitkoval rychlou přesilovkovou kombinaci. Islanders byli aktivnější i v dalším průběhu třetiny, hosté se spíše pouze bránili a spoléhali na rychlé protiútoky. Dobrou práci zatím odvádí v brance hostů Martin Jones, který pokryl další střelecké pokusy domácích a drží hratelný výsledek pro hosty před třetí částí. Rozhodně se máme na co těšit!
     
    Statistiky po 2. třetině:
    Střely na branku: 23–12
    Zablokované střely: 7–11
    Trestné minuty: 0– 6
    Využité přesilové hry: 1– 0
    Vyhraná vhazování: 20– 17
    Bodyčeky: 21– 13.
     
    Oba týmy se vrací na ledovou plochu. Za malou chvíli odstartuje třetí část!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Třetí část zápasu startujeme hrou čtyřech proti čtyřem. Na konci druhé části totiž vyfasovali tresti Konecny a Mayfield.
     
    41:30
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Máme srovnáno! Dobrý start do třetí části hosté korunují vyrovnávací trefou. Po krásné individuální akci srovnává stav GERRY MAYHEW, pro kterého jde o druhou trefu v probíhajícím ročníku. Asistence: Scott Laughton a Travis Sanheim.
    41:30 Gerald MAYHEW - 3:3
     
    43:10
    Hostům dodala vyrovnávací trefa novou krev do žil, jsou to právě oni, kteří momentálně diktují tempo hry.
     
    43:56
    Po přečíslení 3 na 2 pálil Sanheim. Jeho rána do horního rohu branky nadělala domácímu brankáře velké problémy, nakonec ji však dokázal zneškodnit.
     
    44:34
    Po nahození se kotouč dostal k Provorovovi, který se neukvapil a ještě si vylepšil střeleckou pozici. Jeho ránu však dokázala výborně zablokovat domácí obrana.
     
    44:34
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Matt Martin – 2 min., hákování).
     
    44:34
    První přesilová hra čeká hosty. Prvním hříšníkem na domácí straně je Matt Martin, který míří na trestnou lavici za hákování.
     
    45:57
    Další krásná individuální akce v podání Mayhewa, která ale tentokrát neskočila brankou. Hostující útočník nabral rychlost ve středním pásmu, dokázal se uvolnit přes obránce a v cestě za další brankou mu zbýval pouze Sorokin, ten však jeho kličku dobře přečetl a nenechal se překonat.
     
    46:34
    Přesilová hra se hostům nevyvedla podle představ. Martin je zpět na ledě a my pokračujeme v plném počtu na obou stranách.
     
    47:51
    Isles uzamkli v útočné třetině svého soupeře téměř na minutu. Vše vygradovalo střelou Mayfielda od modré čáry, která však pouze orazítkovala mantinel za brankou Jonese.
     
    48:07
    Útok podpořil tentokrát Greene, který pálil z velkého úhlu, tečovaný pokus se po několika odrazech dostal až na hokejku Pariseho. Domácí útočník byl však očividně celou situací zaskočen a nedokázal přesně zakončit.
     
    49:19
    Útočným pásmem se projel Frost, hostující mladík z otočky následně hledal své spoluhráče, což nebylo ideálním řešením. Puk vypíchl Clutterbuck, který následně založil útočnou akci domácích.
     
    49:46
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Morgan Frost – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu).
     
    49:46
    Další zbytečné vyloučení na hostující straně. Frost vyhodil kotouč mimo led, za což míří na trestnou lavici.
     
    49:47
    Domácí od startu přesilové hry hned zaujmuli přesilovkové postavení a snaží se překlopit vedení opět na svoji stranu.
     
    50:30
    Dlouhému náporu Isles chyběla střelba, hosté se osvobozují.
     
    51:30
    Po dalším tlaku pálil Dobson, jeho ránu hostující obrana dokázala srazit mimo nebezpečnou zónu.
     
    51:46
    Frost je zpátky na ledě, přesilová hra Isladers končí dalším neúspěchem.
     
    51:51
    Islanders právě vstřelili branku!
    Domácí opět překlápí vedení na svou stranu! Beauvillier našel ZACHA PARISEHO, který překonává Jonese přesnou ranou pod horní tyč! Asistence: Anthony Beauvillier a Brock Nelson.
    51:51 Zach PARISE - 4:3
     
    52:39
    Vstřelená branka dodala kuráž i domácím fanouškům, kteří ženou své příznivce za důležitým vítězstvím.
     
    54:07
    Útok se rozhodl podpořit Provorov, nahrávka hostujícího obránce našla Lindbloma, kterému však na poslední chvíli kotouč sjel z čepele, a tak ohrození domácí branky nepřišlo.
     
    55:01
    Po nepřesné rozehrávce jednoho z obránců Flyers následuje zakázané uvolnění. Hra se vrací před Jonese.
     
    55:34
    Hosté mají velké problémy se dostat na delší čas do útočného pásma, pevná defenziva domácích jim to neumožňuje.
     
    56:00
    Čtyři minutky zbývají do konce základní hrací doby. Podaří se Flyers ještě vyrovnat nebo se ze zisku bodů budou radovat Isles?
     
    57:01
    Hosté se na delší čas usadili v útočné třetině, obrana domácích však nepustila snipery Flyers k žádnému zakončení, které by ohrozilo Sorokina.
     
    57:55
    Jones je pryč z branky, hosté to zkoušejí v šesti!
     
    58:39
    Po nabídce Konecnyho pálil York, jeho ránu dokázal Pelech srazit mimo nebezpečí.
     
    59:10
    Sorokin vyrazil pro nahozený kotouč za branku, to však nebylo dobré rozhodnutí. Kotouč se totiž nečekaně odrazil před jeho svatyni. Domácí obrana vše nakonec včas dokázala vyřešit.
     
    59:25
    Obrovský boj o kotouč svedli soupeři v rohu útočného pásma Flyers. Do bitvy se zapojili tři hráči na obou stranách. Vítězem nakonec byli domácí, kteří dokázali kotouč vyhodit do středního pásma.
     
    59:45
    Flyers si před závěrečnými sekundami vybrali čas na poradu.
     
    59:50
    V důležitém buly ve středním pásmu uspěl Pageau. Následně se pokusil trefit odkrytou branku Lee, ale neúspěšně. Všichni očekávali, že bude následovat zakázané uvolnění, ale nebylo tomu tak a čas doběhl do konce. Nelibě celou situaci nesou hosté, kteří se ještě po závěrečné siréně dohadují s hlavními sudími. Nic to však nezmění na tom, že Islanders si připisují důležité vítězství!
     
    Konec zápasu.
     
    Máme za sebou utkání dvou celků se shodným počtem získaných bodů. Z utkání nakonec vyšli lépe domácí Islanders, kteří dokázali otočit nepříznivě se vyvíjející utkání a zapisují důležité dva body do tabulky. Rozhodující trefa duelu přišla v 52. minutě, kdy rychlou akci zakončil Zach Parise přesnou ranou pod horní tyč a rozjásal UBS Arénu. Na branku Pariseho hosté již nenašli odpověď a z New Yorku se vrací s prázdnou.

    Flyers tak ani na ledě Isles nedokázali překazit sérii porážek, která je momentálně již na čísle třináct. Šanci přerušit tuto nelichotivou bilanci budou mít v noci ze soboty na neděli, kdy hostí Los Angeles Kings. Naopak Islanders potvrdili vzrůstající formu, jde o jejich pátou výhru z posledních šesti duelů. Šanci navázat na dnešní vítězství budou mít v noci z pátka na sobotu, kdy přivítají taktéž Los Angeles.
     
    Zápasové statistiky:
    Střely na branku: 33 – 17
    Zablokované střely: 10– 16
    Trestné minuty: 4– 10
    Využité přesilové hry: 1– 0
    Vyhraná vhazování: 31– 23
    Bodyčeky: 28– 19.
     
    Do UBS Arény si dnes našlo cestu 17 255 diváků!
     
    Česká a slovenská stopa

    Zdeno Chára (NYI)– 0+1, +2 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 19:24

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Ilja Sorokin (NYI) – 14 zásahů, 3 obdržené branky, 82,4% úspěšnost, čas na ledě 60:00
    Martin Jones (PHI) – 29 zásahů, 4 obdržené branky, 87,9% úspěšnost, čas na ledě 57:31

    Hvězdy zápasu:
    1. Zach Parise (NYI) 1+1
    2. Mathew Barzal (NYI) 1+1
    3. Keith Yandle 0+0, odehrán 965. zápas v řadě bez žádné absence (nový rekord)
     
    To je pro tuto chvíli ode mě vše. Děkuji za pozornost a budu se těšit u dalších přenosů napočtenou.

    Adam Černý

    Branky a nahrávky: 14. Dobson (Chára, Pageau), 19. A. Lee (Barzal, Bailey), 26. Barzal (Parise, Nelson), 52. Parise (Beauvillier, Nelson) – 1. Giroux (Lindblom, Sanheim), 13. Braun (Atkinson, J. van Riemsdyk), 42. Mayhew (Laughton, Sanheim)


    New York Islanders: I. Sorokin (Varlamov) – Mayfield, Pelech, Dobson, Chára, Greene, Salo – Barzal, A. Lee (C), Wahlstrom – Bailey (A), Nelson, Beauvillier – Bellows, Pageau, Parise – Clutterbuck (A), Cizikas, M. Martin.
    Trenér: Barry Trotz

    Philadelphia Flyers: M. Jones (Hart) – Braun, Provorov (A), Ristolainen, Sanheim, York, Yandle – Atkinson, Giroux (C), J. van Riemsdyk – Konecny, Laughton (A), Lindblom – Mayhew, Frost, Willman – MacEwen, J. Cates, L. Sandin.
    Trenér: Mike Yeo

    Rozhodčí: J. Hebert, G. Hebert – Brisebois, Shewchyk

    Diváci: 17 255
    thejrc.org