Ottawa – Buffalo 5:0 (kon.) | Pittsburgh – Arizona 6:3 (kon.) | Carolina – Vegas 4:3 (po pr.)
New Jersey – Dallas 1:5 (kon.) | NY Islanders – Philadelphia 4:3 (kon.) | Winnipeg – Florida 3:5 (kon.)
Vancouver – Edmonton 2:3 (po pr.) | Seattle – Nashville 2:4 (kon.)
po prodl.
Vancouver Canucks
2:3 (0:0, 2:0, 0:2 - 0:1)
Edmonton Oilers
Středa 26.01.2022, 04:00 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    64:36 Connor MCDAVID - 2:3
     
    64:36
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Padesátá střela Oilers končí v síti. Rozhoduje... kdo jiný než CONNOR MCDAVID. Za finální akci nicméně musí poděkovat obránci Darnellu Nurseovi, který nejprve získal kotouč ve vlastním pásmu, pak zažehnul motory a když se k němu přiblížil Quinn Hughes, v ideální okamžik předal puk dál. Na hraně brankoviště parkující McDavid v zásadě slíznul smetanu, protože Jason Dickinson se přes veškerou snahu nedokázal do souboje vrátit. Asistence: Darnell Nurse.
     
    61:05
    Před branku se prohnal Leon Draisaitl a trefuje tyč! Jeho drzý průnik už Martin nezachytil a měl štěstí, že se od jeho ruky odrazil kotouč ven.
     
    52:23
    Za nedovolené bránění odpyká dvouminutový trest Jesse Puljujärvi.
    50:24 Leon DRAISAITL - 2:2
     
    50:24
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Drtivý tlak nakonec Oilers přece jen dokáží vytěžit. Unavená sestava Vancouveru už nedokázala vzdorovat, proti křižné přihrávce Ryana Nugenta-Hopkinse nikdo nevystoupil a LEON DRAISAITL dokázal svou ránu příklepem umístit ideálně pod horní tyčku. Máme srovnáno a Oilers jsou na koni. Část sestavy Vancouveru se dlouhé minuty nedostala na led, ta další zase únavou vidí dvojmo. Asistence: Ryan Nugent-Hopkins a Connor McDavid.
     
    50:04
    Neskutečný přesun Spencera Martina na konci oslabení! Lapačkou vytáhnul jistý gól Draisaitla.
     
    48:31
    Tyler Motte už zase ujel v oslabení, v tomto případě si šanci vybojoval sám. Jenže zakončení mezi betony už úspěch neslaví, Koskinen ho zvládl přečíst.
     
    48:04
    Situace Canucks se ještě více zamotává. Oliver Ekman-Larsson u mantinelu fauloval krosčekem Connora McDavida a vyslouží si dvě minuty. Velká možnost na srovnání stavu.
    46:33 Ryan MCLEOD - 2:1
     
    46:33
    Edmonton právě vstřelil branku!
    První zaváhání Spencera Martina stojí Canucks poměrně dost. Z ostrého úhlu zkusil puk do brankoviště nahodit RYAN MCLEOD, zřejmě se plánoval hnát za dorážkou. Jenže to nebylo potřeba. Martin nezaujal dobré základní postavení a kotouč mu propadl někde mezi rukou a tělem až do brány. Oilers si nicméně snížení za dosavadní aktivitu zasloužili. Asistence: Kris Russell a Slater Koekkoek.
    37:13 Tyler MOTTE - 2:0
     
    37:13
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelná pasáž! J. T. Miller zůstal pozorný a před prázdnou bránou zastavil Connora McDavida. Okamžitě založil protiútok, vyslal do úniku TYLERA MOTTEHO a ten si poradil jednoduchou střelou mezi betony. Canucks pak postihla přirozená euforie, na trestné lavici se usmívá Juho Lammikko. Tahle branka v oslabení by mohla utkání definitivně převrátit na stranu Canucks, minimálně poskytuje psychickou výhodu. Asistence: J. T. Miller.
     
    35:21
    U mantinelu držel Juho Lammikko pronikajícího Leona Draisaitla. Už se tedy nebude hrát v poměru čtyři na čtyři a Edmonton dostane k dispozici klasickou převahu.
    34:26 Elias PETTERSSON - 1:0
     
    34:26
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Parádní rána konečně otevírá skóre. ELIAS PETTERSSON nabral rychlost v útočném pásmu a mezi nohama Codyho Ceciho poslal nechytatelnou dělovku rovnou do horního růžku. Canucks v zápase zatím nebyli lepším týmem, ale hra čtyři na čtyři vyzněla v jejich prospěch. Šlo o skvělou individuální práci mladého Seveřana. Bez asistence.
     
    33:16
    Faulu se dopustil Connor McDavid, když zastavil průnik Matthewa Highmorea na modré čáře. Jenže sudí měli okamžitě jasno. Kromě trestu za nedovolené bránění rozdali i ten za nafilmovaný pád, a sice útočníkovi Canucks. Bude se pokračovat ve čtyřech.
    30:51 Další tyčka Kailera Yamamota po nabídce McDavida jako z jiné planety!
     
    30:51
    Ani teď to není gól! Connor McDavid úchvatnou přihrávkou do brankoviště vyhledal Kailera Yamamota, jenže jeho drobná teč před prázdnou klecí končí jen na tyči. Smůlu si tak vybírá už podruhé. Hala zůstala v němém úžasu.
     
    10:32
    Brad Hunt tušil, že by se před něj Connor McDavid mohl vmáčknout, a tak svého soupeře strhnul k zemi. Dvě minuty za držení a první přesilovka utkání je na světě.
    08:20 Mikko Koskinen se ve svém pracovišti zorientoval včas.
     
    08:20
    Teď byli Canucks blízko. Luke Schenn nahodil do brankoviště a jemná teč rozhodila Koskinena. Finský obr přesto dokázal dlouhou holí zamezit dorážce dalšího Seveřana Nilse Höglandera.
     
    03:20
    Jemná teč Yamamota znamenala pro Canucks nejvyšší stupeň ohrožení, nabídka Ceciho se odrazil do tyče!

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 35. Elias Pettersson, 38. Motte (J. T. Miller) – 47. R. McLeod (K. Russell, Koekkoek), 51. Draisaitl (Nugent-Hopkins, McDavid), 65. McDavid (Nurse)


    Vancouver Canucks: S. Martin (DiPietro) – Ekman-Larsson (A), T. Myers, Q. Hughes, Poolman, B. Hunt, L. Schenn – Elias Pettersson, J. T. Miller (A), Boeser – Höglander, Dickinson, Chiasson – Motte, Lammikko, Highmore – Podkolzin, Dowling, Justin Bailey.
    Trenér: Bruce Boudreau

    Edmonton Oilers: Koskinen (S. Skinner) – Nurse (A), Bouchard, Keith, Ceci, K. Russell, Koekkoek – Nugent-Hopkins (A), McDavid (C), Yamamoto – Foegele, Draisaitl (A), Puljujärvi – Brendan Perlini, R. McLeod, Kassian – Devin Shore, D. Ryan, Sceviour.
    Trenér: Dave Tippett

    Rozhodčí: Rank, Blandina – Berg, Nansen
    thejrc.org