Pobř. slonoviny – Egypt 0:0 (4:5 po pen.) | Mali – Rov. Guinea 0:0 (5:6 po pen.)
po penal. (4:5)
Pobřeží slonoviny
0:0 (0:0)
Egypt
Středa 26.01.2022, 17:00 • Japoma Stadium, Douala • Africký pohár národů • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Vítám všechny příznivce fotbalu u sledování zápasu play-off Poháru afrických národů, ve kterém se rozhodne o čtvrtfinalistovi, jenž se utká s Marokem. V dnešním klání své síly změří týmy Pobřeží slonoviny a Egypta.
     
    Pobřeží slonoviny ovládlo se ziskem sedmi bodů základní skupinu, ve které čelilo Alžírsku, Sieře Leoně a Rovníkové Guinee. Sloni nejprve zdolali Guineu 1:0, poté remizovali s Leonou 2:2 a v posledním zápase překvapivě zařídili vyřazení obhájců titulu z Alžírska po vítězství 3:1. Kádr slonů disponuje několika skvělými, v Evropě známými hráči. Řeč je například o Francku Kessiem, Nicolasi Pepem nebo Sergemu Aurierovi. Kádr Patrice Beaumelleho však nejvíce spoléhá na ostrostřelce Sebastiana Hallera, který po přestupu do Ajaxu doslova pobláznil tamní ligu a s deseti brankami dokonce vede pořadí střelců Ligy Mistrů!
     
    Egypt skončil ve své skupině druhý za suverénní Nigérií. Hned z kraje faraoni podlehli právě Nigérii 0:1. Následovala však dvojice výher, která je poslala do vyřazovací fáze. Shodnými výsledky 1:0 vybojovali cenné body proti Guinee-Bissau a Súdánu, ale žádné přesvědčivé výkony to teda nebyly. Největší hvězdou celku ze severu Afriky je jednoznačně hvězda Liverpoolu, Mohamed Salah. Kudrnatý snajpr přezdívaný "egyptský král" suverénně vede pořadí střelců Premier League a v anketě Zlatý míč vyhlašující nejlepšího fotbalistu světa obsadil sedmé místo.
     
    Úvodní sestavy:

    Pobřeží slonoviny: B. Sangaré – Aurier (C), E. Bailly, Deli, Konan – I. Sangaré, Seri, Kessié – Gradel, Haller, Pépé.
    Náhradníci: Cissé, Eliezer – Boga, Y. Boli, Cornet, Kanon, Kossounou, Kouamé, Kouassi, Maïga, Serey Dié, Zaha.
    Trenér: Patrice Beaumelle

    Egypt: aš-Šanáví – Kamál, Hegází, Abdelmonem, al-Futúh – as-Súlija, Fathí, Alnaní – M. Salah, Mohamed (C), Marmúš.
    Náhradníci: Gád, Gabaski, M. Subhí – as-Saíd, Trézéguet, Ášůr, Šeríf, Lášín, Mahmúd Hamdí, Tawfíq, R. Sobhí, Sajid, Marwán, Dáwud, Ašraf, Alá.
    Trenér: Carlos Queiroz

    Rozhodčí: Ngambo – Kabene, Amaldine.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Utkání zahájili výkopem hráči týmu uvedeného jako domácího a okamžitě nakopli balón na Nicolase Pepého, který si však proti přesile oponentů neporadil. Hrát může al-Fatúh.
     
    2
    Gradel se aktivním napadáním pokoušel o získání míče, nýbrž dopustil se faulu a Egypt může vyrazit vpřed.
     
    3
    Můžeme si odškrtnou první střelecký pokus utkání. Autorem byl Franck Kessié, záložník AC Milán, který si udělal prostor ve středu hřiště a z dálky zamířil těsně pravé tyče.
     
    4
    Egyptští fotbalisté po zisku míče zahájili kombinaci napříč obrannou linií a vyčkávají na nějakou mezírku v defenzivě soupeře.
     
    5
    Křídelník Max Gradel ukázal svůj ofenzivní um. Nejprve se pokusil o technický obstřel, ale Kamál jeho pokus zablokoval. Následně se čtyřiatřicetiletý veterán zmocnil hracího předmětu znovu a tentokrát hledal své spoluhráče, byl nepřesný.
     
    7
    Tak to vypadalo na penaltu! Rychlý průnik Sergeho Auriera skončil až jeho pádem v pokutovém území. Obránce domácích si žádal penalty, ale hlavní arbitr Ngambo rozpažuje.
     
    8
    Mohamed Salah se dnes poprvé zapojil do hry a rovnou musel přijít ostrý faul soupeře. Liverpoolská hvězda to zkoušela středem hřiště, kde mu vystavil stopku Simon Deli.
     
    9
    Žlutou kartu dostává Simon Deli (Pobřeží slonoviny).
     
    10
    Po faulu následoval volný přímý kop, kterého se ujal právě Salah a centroval na přední tyč. Očividně si se svými spoluhráči nerozuměl, jelikož v tomto prostoru vůbec nikdo nebyl.
     
    11
    Na kopačkách obou celků je znát značná nervozita. Dochází k velkým nepřesnostem a nedorozuměním na obou stranách.
     
    12
    Na zemi leží Gheslain Konan. V osobním souboji byl tvrdě zasažen Mohamedem a nevypadá to s ním moc dobře.
     
    13
    Konan se po chvilce strávené na trávníku zvedá a Pobřeží slonoviny férově odevzdává míč soupeři.
     
    14
    Záložník Fathí si nyní dobře pohlídal zamýšlený signál soupeře a stál právě v trajektorii přihrávky směřující od Seriho na Hallera.
     
    16
    Po chybě slonů si sebral balón Mohamed a rozhodl se pro protiútok vedený po levé lajně. Přišel faul Auriera a následoval přímý kop, kterého se ujal Marmúš. Svůj centr však hodně přetáhl a snažení faraonů je u konce.
     
    17
    Tak to byl blesk z čista jasna! Byl to právě Marmúš, kdo se rozhodl pro ránu téměř z čtyřiceti metrů. Jeho pokus letěl jako rána z děla a skončil až na břevnu Sangarého branky. Ten jen bezmocně přihlížel a doufal, aby z toho nebyl gól.
    17. Po střele Marmúše zachránilo Pobřeží slonoviny břevno
     
    19
    Egypt se postupně dostává do herní převahy. Před pár momenty jsme mohli být svědky první velké šance.
     
    20
    Faraoni se rozhodli po dlouhé době pro postupnou rozehru vedenou přes trojici středních záložníků. Náznak vysunutí Mohameda chtěl využít Alnaní, ale neposlal mu zrovna přesný pas.
     
    21
    To bylo o fous! Mohamed Salah se nám důrazně připomněl. Útočník Egypta se rozhodl využít lehčí nepozornosti Sangarého a kousek za vápnem vyslal štiplavou ránu. Sangaré ji však zaregistroval a vytáhl parádní zákrok. Následuje rohový kop.
     
    22
    Na roh vzápětí si na přední tyči počíhal Deli a odkopl míč do bezpečí. Egypt nicméně pokračuje ve svém náporu.
     
    24
    Po delší chvíli v defenzivním módu se hráči z Pobřeží slonoviny zapojili i do ofenzivy. Po křídle to zkoušela hvězdička Arsenalu Nicolas Pepé, ale jeho kličkovaná nebyla zrovna úspěšná.
     
    25
    Po ztrátě domácího celku se otevřela před Egyptem unikátní možnost rychlého přečíslení. S míčem na noze uháněl dopředu Marmúš. V přesile však zareagoval zbytečně ukvapeně a svou příhru na Salaha doslova pokazil.
     
    26
    Nicolas Pepé se protáhl jako štírek přes jednoho obránce a z úhlu uháněl k brance aš-Šanávího. Rozhodl se pro nadzemní pas na Hallera dělajícího si prostor mezi obránci. Dobře zasáhl Bailly a uhasil možnost soupeře.
     
    28
    Záložník Franck Kessié se drží za záda a nevypadá to, že bude schopný pokračovat ve hře.
     
    29
    Dlouho se nehraje a čeká se na Kessiého, který stále nehodlá vstát. Nakonec z důvodu naražení zad odchází ze hřiště a bude následovat střídání.
     
    30
    Střídání v týmu Pobřeží slonoviny: ze hřiště odchází Franck Kessié, přichází Serey Dié.
     
    31
    O překvapení obrany se postaral Gradel. Vyčíhal si na příjem přihrávky mimo ofsajdové postavení a po převzetí zamířil bez bránícího soupeře do vápna z levé strany. Jen lepší vyřešení situace chybělo a to mu bylo osudným.
     
    32
    Po necelých třiatřiceti minutách můžeme konstatovat, že Egypt je zatím jasně lepší. Faraoni jsou aktivnější a hrají více s míčem. Pobřeží slonoviny spíše hrozí z protiútoků a čeká na chyby protivníka. Ve hře obou celků je ale velké množství chyb.
     
    34
    Momentálně to jsou hosté, kdo má herní převahu. Už necelé dvě minuty se faraoni nechtějí vzdát míče a vymýšlí jednu akci za druhou.
     
    36
    Další možnost pro hosty! Před Salahem se uvolnil volný prostor po nedorozumění soupeře a namířil si to tak k bráně Sangarého. Vyslal na něj střelu na zadní tyč a s tou si Sangaré poradil.
     
    37
    Egyptští pokračují v náporu. Po ztrátě Fathího, jež proběhla po pressingu slonů, mohou domácí vyrazit vpřed.
     
    38
    Mohli jsme být svědky neuvěřitelného gólu. Jmenovce brankáře Sangarého Ibrahim Sangaré si ve vápně udělal prostor a pokusil se o nůžky. Ty se mu vyvedly, ale proti byl aš-Šanáví, který jeho parádičku bravurně zneškodnil.
    38. Parádní zakončení Ibrahima Sangarého vyrazil aš-Šanáví
     
    40
    Na druhé straně útočil i Egypt, konkrétně Mohamed. Jeho snažení vyústilo v nepovedený pokus. Z této příležitosti se dalo vytěžit jistě více.
     
    41
    Egyptští plejeři zůstávají ve středu dění a momentálně se přeskupili do pokutového území soupeře, kam posílají jeden vysoký centr za druhým.
     
    42
    Na pas Kamála se snažil vyskočit Salah. Deli vyskočil výše a nebezpečí odvrátil. Vzápětí to byl znovu Salah, kdo vymýšlel překvapivé vyústění souvislého náporu svého týmu, nic nevymyslel.
     
    44
    Nápor faraonů v závěru druhé půle stále pokračuje. U míče je čím dál více jejich největší hvězda, Mohamed Salah.
     
    45
    Na roh provedený Salahem si nikdo nenaskočil a Pobřeží slonoviny má v posledních sekundách ještě možnost zaútočit.
     
    45+1
    Tažení slonů nebylo vůbec marné! Z dálky ukončuje poločas nebezpečná rána Seriho. Na ni byl Badra Sangaré připraven a s ledovým klidem ji lapil do svých rukavic.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První půle je minulostí. Byly jsme svědky aktivního fotbalu z obou stran. Docházelo také k mnoha chybám a nepřesnostem od obou celků. Herní převahu měl Egypt, který si vypracoval tři velké šance. Ani jedna brankou neskončila a do druhého poločasu budeme vstupovat za nerozhodného stavu 0:0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hra je zahájena. Postaral se o to al-Futúh. Nakopl míč na útočníky, kde však přišel konec akce a Egypt musí rychle do obrany.
     
    47
    Sloni rovněž nevydrželi v držení balónu dlouho a po chybě ho odevzdávají.
     
    48
    Před Maxem Gradelem se otevřel dostatek volného místa. Po levici mu ještě sprintoval Konan, kterého se později snažil najít přihrávkou do běhu. Jeho pas postrádal přesnost.
     
    49
    Mohamed Salah nám ukazuje, jaký to je fotbalista. Nyní se po zmocnění míče efektivně zbavil tří protihráčů a po další kličkované stihl dokonce i přesně přihrát.
     
    50
    Sledujeme poměrně opatrný úvod druhé půle. Hra se drží ve středu hřiště a ani jeden z týmů se nikam nežene. Hráči jsou si vědomi toho, o co se hraje.
     
    52
    Unikátní možnost pro skórování měl Amrú as-Súlija. Salah odtáhl tři hráče na svou stranu a předložil mu pas jako na zlatém podnose. Sám vstříc Sangarému selhal na plném poli. Jeho rána skončila až na tribuně.
    52. Salah vybídl as-Súliju, ten ale šanci zahodil
     
    53
    Zanedlouho byl Egypt opět blízko! Alnaní vypálil z úhlu a překvapil všechny. Pumelici z jeho kopačky vyrazil gólman soupeře a ještě ji otřel o břevno.
    53. Skvělý reflex Sangarého
     
    54
    Na druhé polovině pěkně pálil Pepé. Vytáhlý forvard mířil do horních pater aš-Šanávího branky, ten byl připraven.
     
    56
    Série několika šancí slonů je přerušena. Ve středu dění byl dnes vynikající Max Gradel. Ten po levé lajně odtáhl dva protihráče a oslovil Hallera. Haller neuspěl, avšak záhy se balónu ujmul Seri. Ani ten obranný val před sebou neprostřelil.
     
    57
    V protiútoku se ocitl Marmúš. Po příhře Mohameda byl zády k brance a rychlým otočením Auriera neoklamal.
     
    59
    Sledovali jsme hektické momenty na obou polovinách. Oba celky mohly odskočit do vedení, ale ani jednomu z nich se to ve vypjatých momentech nepovedlo.
     
    60
    Momentálně probíhá klidná pasáž utkání. Týmy spíše nabírají síly a připravují se na jistě zajímavý závěr druhé půle.
     
    62
    Bailly si při kombinační hře s Delim nadělal velké problémy. O balón ho připravil Marmúš. Bailly své zaváhání záhy napravil a získal zpět hrací předmět.
     
    63
    Inu, nebyl to vůbec špatný pokus. as-Súlija zkoušel štěstí technickou střelou na zadní tyč. Jeho snažení brankou neskončilo, mířil nad.
     
    64
    Tažení hráčů Pobřeží slonoviny skončilo dříve, než vůbec začalo a Egypt dál pokračuje s balónem na kopačkách.
     
    66
    Toto bylo moc i na Salaha. Mohamed Salah se vydal do čtyř bránících hráčů a odešel jako poražený. První dva obehrát dokázal, poté byl však zastaven.
     
    67
    Počínání Maxe Gradela vyústilo pokusem o oslovení Hallera. Následuje rohový kop.
     
    68
    Pobřeží slonoviny nám pookřává a Egypt je v problémech. Bailly odvedl skvělý kus práce, když odstavil protihráče a vytvořil svému spoluhráči možnost zakončení. Budeme svědky rohového kopu.
     
    69
    Haller měl na hlavě téměř jistý gól. Útočník Ajaxu se po rohu a následném prodloužení od Ibrahima Sangarého ocitl těsně před aš-Šanávím, ale přesto neupěl. aš-Šanáví vytáhl jeho hlavičku z bezprostřední blízkosti neuvěřitelným způsobem.
    69. Hallerovu hlavičku vytáhl aš-Šanáví nad břevno


     
    71
    Střídání v týmu Pobřeží slonoviny: ze hřiště odchází Max Gradel, přichází Wilfried Zaha.
    Střídání v týmu Pobřeží slonoviny: ze hřiště odchází Jean Michaël Seri, přichází Jeremie Boga.
     
    71
    Střídání v týmu Egypt: ze hřiště odchází Umar Marmúš, přichází Trézéguet.
     
    72
    A na druhé polovině hrozil zase Fathí. Ani jeho nebezpečný pokus z blízkosti brankou nekončí!
     
    73
    Poločas se nám chýlí ke konci a na první branku stále čekáme. Je až nemožné, jaké šance oba týmy spálily.
     
    74
    Egyptští si chtějí dojít pro výhru a proto přihrávají jeden balón za druhým na Salaha. Přes něj jdou prakticky všechny útočné akce. Často je však hvězda Liverpoolu na vše sám příliš se na něj spoléhá.
     
    76
    Salah táhl další tažení, byl však na to sám a o míč přichází. Spoluhráči na něj až příliš spoléhají a nedopřávají mu potřebnou podporu.
     
    77
    Poprvé se nám do hry zapojuje rychlonohý křídelník Wilfried Zaha. Na něj si musí faraoni dát určitě velký pozor.
     
    78
    Před Serey Diém se otevřelo palebné pole a on toho využil. Nato, kolik prostoru měl, mohl svou střelu umístit lépe. Scházela jí razance.
     
    80
    Pobřeží slonoviny si důsledně hlídá zadní vrátka a Egypt už nedisponuje množstvím prostoru jako dosud. Obzvláště na Salaha je směřována velká pozornost.
     
    82
    Hráči nám postupně odpadávají a přichází různé šrámy. Zraněnými sužovaný Eric Bailly se drží za hlavu a zdá se být lehce otřesen. To stejné se dá říci i o dalších plejerech.
     
    83
    Bailly je naštěstí v pořádku a my můžeme pokračovat ve hře. Do konce druhé půle zbývá necelých sedm minut plus nastavení.
     
    84
    Unikátní možnost pro Wilfrieda Zahu! Ten inkasoval přesný pas do běhu a levačkou napálil míč na bránu aš-Šanávího. Egyptský brankář vytáhl skvělý zákrok a drží svůj tým ve hře.
    84. Velká šance Pobřeží Slonoviny
     
    84
    Střídání v týmu Egypt: ze hřiště odchází Hamdí Fathí, přichází Ahmed Sajid.
     
    85
    Po fantastickém zákroku aš-Šanávího se právě on drží za pravou nohu a vypadá to, že nebude schopen pokračovat ve hře.
     
    87
    S aš-Šanávím to opravdu nevypadá vůbec dobře a bude muset vystřídat.
     
    88
    Střídání v týmu Egypt: ze hřiště odchází Muhammad aš-Šanáví, přichází Gabaski.
     
    89
    Gabaskiho jistě čekají pořádně horké chvíle. Ten nerozehraný vstupuje přímo ze střídačky do hry v nejdůležitějších momentech utkání. Nebude to mít vůbec lehké.
     
    90
    Nicolas Pepé dlouho držel míč a poté zkoušel štěstí centrem na zadní tyč. Proti byl skluzem blokující al-Futúh, jenž vše přečetl a jeho pas pokryl.
     
    90
    Nastavují se čtyři minuty.
     
    90+1
    Závěr poločasu jednoznačně patři Pobřeží slonoviny. Egypt prakticky jen brání a není schopen se dostat k míči.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Ahmed Sajid (Egypt).
     
    90+2
    Rozhodně se nejedná o nějaký zběsilý závěr poločasu. Oba celky jsou zdá se smíření s tím, že půjdeme do prodloužení.
     
    90+4
    V moci slonů se dohrává druhý poločas a právě slyšíme hvizd hlavního arbitra Ngamba. Po devadesáti minutách stále není rozhodnuto a boj o postup dále se protáhne až do nastaveného času.
     
    90+4
    Druhý poločas skončil.
     
    Jdeme do prodloužení. Druhý poločas nám toho příliš směrem do ofenzivy nenabídl. Sledovali jsme především urputnou hru obou celků. I přesto mohlo dojít k rozhodnutí. Šance však zůstaly nevyužity, což znamená jediné. Bude se prodlužovat.
     
    91
    Začal první poločas prodloužení.
     
    91
    Střídání v týmu Egypt: ze hřiště odchází Mustafa Mohamed, přichází Mohamed Šeríf.
     
    92
    Hned po zahájení hry byla k vidění obrovská šance. Alnaní vybídl ke skórování nově příchozího Trezegueta, na jehož střelu si počkal Sangaré a vytáhl ji mimo.
     
    93
    Následoval rohový kop mířený na Sajida číhajícího na přední tyči. Sajid ještě prodlužoval a v místech, kam mířil se nacházel Šeríf. V unikátní možnosti selhal a přestřelil.
    93. Šerif mířil těsně nad
     
    94
    Na hráčích je znát obrovská únava. Každý už obdržel nějaký šrám či ho výrazně sužuje únava. V horkém africkém podnebí je náročné hrát celých devadesát minut a ještě prodlužovat.
     
    95
    Nová akvizice Šeríf utrpěl zásah soupeře a drží se za nos. Z něj mu teče krev a dlouho se nehraje.
     
    96
    Konečně je hra zahájena a rádi bychom sledovali i kus fotbalu. Jedná se především o mix nekonečných chvil strávených čekáním na zapojení zraněného hráče či nepřesných přihrávek.
     
    97
    Pepé se rozhodl pro přenesení hry napříč hřištěm na levou stranu. Zde byl Zaha a míč zpracoval, avšak záhy mu byl odebrán.
     
    98
    Do ojedinělého výpadu se dostal Egypt a nebyla to šance vůbec špatná. Zkoušel to Sajid, ale jeho pokusu scházela přesnost. Sangaré bez potíží zasáhl.
     
    100
    Bailly jako správný lídr rozdává svým spoluhráčům instrukce a řídí, kudy má být vedena většina akcí. Nyní to Pobřeží slonoviny táhne středem hřiště.
     
    101
    Simon Deli utrpěl ve vzdušném souboji zásah do hlavy a hra je opět přerušena. Vypadá to, že bude bývalý stoper Slavie v pořádku.
     
    103
    Po další odmlce se hraje a stále pokračuje od nějaké osmdesáté minuty trvající herní převaha slonů.
     
    104
    Bailly ukázal výborné defenzivní schopnosti, když si pohlídal unikajícího Salaha a zastavil ho včas.
     
    104
    No to snad není možné! Nedaří se a nedaří vstřelit branku hráčům domácích. Pumelici Ibrahima Sangarého ze střední vzdálenosti zastavil fantastickým zákrokem Gabaski.
    104. Krásný pokus Sangaré vyrazil golman Egypta
     
    105
    A o chvíli později hlavičkoval Simon Deli! Ten prozměnu přestřelil. To byla intenzivní pasáž od slonů, ve které se mohli dočkat vedoucího gólu.
     
    105
    Nastavuje se jedna minuta.
     
    105+1
    První poločas prodloužení skončil.
     
    106
    Začalo druhé prodloužení.
     
    106
    Střídání v týmu Pobřeží slonoviny: ze hřiště odchází Sébastien Haller, přichází Maxwel Cornet.
     
    106
    Po krátké přestávce pokračujeme. Možností rozehry disponovalo mužstvo Pobřeží slonoviny a první útočný výpad vede Nicolas Pepé.
     
    107
    Šeríf se pokoušel o náběh za obranu. Bailly si ho pohlídal a hlavičkuje míč do zámezí.
     
    109
    I další snažení o vysunutí Šerífa se nezdařilo. Na útočníka Egypta byl pas Sajida příliš dlouhý.
     
    110
    Wilfrieda Zahu překvapivě zradil první dotyk. Po ztrátě však skvěle zabojoval Serge Aurier a získal míč zpět. Záhy vyslal do vápna načechraný centr. Hegází ho odvrací.
     
    112
    Žlutou kartu dostává Simon Deli (Pobřeží slonoviny).
     
    112
    Zizou má jako jeden z mála čerstvé nohy a ukázal to při rychlé otočce a následném obtočení kolem al-Fatúha.
     
    113
    Mohamed Salah mohl být hrdinou! Inkasoval přihrávku do běhu a ihned vypálil. To by však do jeho pokusu nesměl skočit dnes fantastický Eric Bailly, jenž zamezil nebezpečí.
     
    115
    Před Cornetem se na chvíli otevřel prostor pro únik, avšak důsledný návrat Hegázího tomu zamezil.
     
    116
    Trézéguetova rána byla rovněž zblokována nad. Obrana Pobřeží slonoviny dnes odvádí fantastickou práci!
     
    117
    Už už to vypadalo, že si Wilfried Zaha zpracuje přihrávku a namíří si to k brance. On však místo toho zahrál rukou. Dnes to rozhodně není jeho den a navíc si ještě neodpustil slovní narážky na rozhodčího.
     
    118
    Žlutou kartu dostává Wilfried Zaha (Pobřeží slonoviny).
     
    119
    Zizou sám proti přesile neměl žádnou šanci a od Deliho odpadl jako žáček.
     
    120
    V posledních sekundách nastavení mohl rozhodnout Šeríf! Mohamed Salah odtáhl hru a před ním se otevřel volný prostor v pokutovém území. Salah mu následně poslal přihrávku, ale Šeríf trestuhodně neuspěl.
     
    120
    Druhé prodloužení skončilo.
     
    Ani nastavený čas nerozhodl a jdeme do penalt!
     
    Začínat bude Pobřeží slonoviny, které vyhrálo los.
     
    Střílení penalt začíná.
     
    1. série
    1:0
    Nicolas PÉPÉ vyslal svou střelu k pravé tyči a bezpečně proměňuje.
     
    1. série
    1:1
    Ahmed SAJID krásnou ranou do levé šibenice srovnává stav po první sérii na 1:1.
    Ahmed SAJID
     
    2. série
    2:1
    Ibrahim SANGARÉ technickým pokusem nenechal nikoho na pochybách a také dává.
    Ibrahim SANGARÉ
     
    2. série
    2:2
    Amrú AS-SÚLIJA poslal svůj pokus k levé tyči, Sangaré šel k pravé a je srovnáno.
    Amrú AS-SÚLIJA
     
    3. série
    2:2
    Eric BAILLY nedává! Gabaski vystihl směr jeho střely a hlasitě se raduje. Toto může být zlomový moment utkání.
     
    3. série
    2:3
    Omar KAMÁL proměňuje. Vystihl směr, kam zamířit a Egypt jde do trháku.
    Omar KAMÁL
     
    4. série
    3:3
    Maxwel CORNET zahrál penaltu do levého dolního rohu, kam skočil i Gabaski, ale chyběl mu kus, aby lapil další pokutový kop.
    Maxwel CORNET
     
    4. série
    3:4
    Mohamed ABDELMONEM suverénně trefuje levý horní roh a s Egyptem už to vypadá více než dobře.
    Mohamed ABDELMONEM
     
    5. série
    4:4
    Wilfried ZAHA rovněž vymetl levou šibenici a dává svému týmu ještě naději.
    Wilfried ZAHA
     
    5. série
    4:5
    Mohamed SALAH uklidil míč bezpečně do míst, kde Sangaré zdaleka nebyl a posílá svůj tým do čtvrtfinále!
    Mohamed SALAH
     
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 2:8. Rohy: 9:7. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 20:16.
     
    Je konec! Egypt to zvládl a vítězí na penalty. Rozhodl kdo jiný, než Mohamed Salah a faraoni tak postupují do čtvrtfinále Afrického poháru národů. Zápas nám nabídl vyrovnaný fotbal s chvilkovými převahami na obou stranách. Střelcům však chyběla přesnost a kvalita zakončení, a proto se po sto dvaceti minutách nikdo neprosadil. Nutno říci, že gólmani předváděli celý zápas úžasné výkony a mnoho toho pochytali. V penaltovém rozstřelu už to byla loterie, jíž lépe zvládl Egypt, který využil neproměněné penalty Erica Baillyho.
     
    Ode mne to je pro dnešek vše a tímto konstatováním se s vámi loučím.

    Jiří (PLZ) Beníšek

    Branky:

    Karty:   9. E. Bailly (CIV), 112. Deli (CIV), 118. Zaha (CIV) – 90+2. Sajid (EGY)

    Penaltový rozstřel:

    1. série:
    1:0   Nicolas Pépé (CIV)
    1:1   Ahmed Sajid (EGY)
    2. série:
    2:1   Ibrahim Sangaré (CIV)
    2:2   Amrú as-Súlija (EGY)
    3. série:
    2:2   Eric Bailly (CIV)
    2:3   Omar Kamál (EGY)
    4. série:
    3:3   Maxwel Cornet (CIV)
    3:4   Mohamed Abdelmonem (EGY)
    5. série:
    4:4   Wilfried Zaha (CIV)
    4:5   Mohamed Salah (EGY)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 2:8. Rohy: 9:7. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 20:16.
    Pobřeží slonoviny: B. Sangaré – Aurier (C), E. Bailly, Deli, Konan – I. Sangaré, Seri (71. Boga), Kessié (30. Serey Dié) – Gradel (71. Zaha), Haller (106. Cornet), Pépé.
    Náhradníci: Cissé, Eliezer – Boga, Y. Boli, Cornet, Kanon, Kossounou, Kouamé, Kouassi, Maïga, Serey Dié, Zaha.

    Trenér: Patrice Beaumelle

    Egypt: aš-Šanáví (88. Gabaski) – Kamál, Hegází, Abdelmonem, al-Futúh – as-Súlija, Fathí (84. Sajid), Alnaní – M. Salah, Mohamed (C) (91. Šeríf), Marmúš (71. Trézéguet).
    Náhradníci: Gád, Gabaski, M. Subhí – as-Saíd, Trézéguet, Ášůr, Šeríf, Lášín, Mahmúd Hamdí, Tawfíq, R. Sobhí, Sajid, Marwán, Dáwud, Ašraf, Alá.

    Trenér: Carlos Queiroz

    Rozhodčí: Ngambo – Kabene, Amaldine
    thejrc.org