Pobř. slonoviny – Egypt 0:0 (4:5 po pen.) | Mali – Rov. Guinea 0:0 (5:6 po pen.)
po penal. (5:6)
Mali
0:0 (0:0)
Rovníková Guinea
Středa 26.01.2022, 20:00 • Limbe Stadium (Limbe) • Africký pohár národů • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:59:42)
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 1:1. Střely mimo: 9:4. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 11:31.
     
    Obrovské drama se šťastným koncem pro Rovníkovou Guineu. Svěřenci kouče Bicoga dotáhli střetnutí proti favorizovanému Mali až do penaltové loterie, v níž měli více štěstí a postoupili mezi nejlepších osm týmů turnaje. Jako první přitom neproměnil Nsue, ale Mali selhalo ve třetí a čtvrté sérii, načež to byl Ganet, kdo mohl rozhodnout o postupu Rovníkové Guiney. Jenže ani on nedal, takže utkání pokračovalo. Konec nastal v osmé sérii, kdy nejprve Santiago Eneme s ledovým klidem proměnil, aby následně neustál tíhu okamžiku Falaye Sacko, jemuž po nezdařilém pokusu zůstaly oči pro pláč, zatímco fotbalisté Rovníkové Guiney propukli v obrovský jásot.

    Ve čtvrtfinále se Rovníková Guinea utká se Senegalem, tedy z jedním z největších favoritů turnaje. Nejednou už ovšem na turnaji ukázala, že i s papírově silnějšími týmy dokáže sehrát obstojnou partii.
     
    Konec zápasu.
    Falaye SACKO
     
    8. série
    5:6
    Je konec a senzace je na světě, do čtvrtfinále postupuje Rovníková Guinea! Falaye Sacko penaltu vůbec nezvládl. Míč chtěl podle všeho napálit k pravé tyči, ale poslal ho spíše ke středu a Owonovi nedalo moc práci kulatý nesmysl vyrazit.
    Santiago ENEME
     
    8. série
    5:6
    S ledovým klidem si k „desítce“ stoupl Santiago Eneme. A s neméně velkou jistotou i zakončil, střela do levé šibenice neměla chybu.
    Mohamed CAMARA
     
    7. série
    5:5
    Mohamed Camara s velkou jistotou. Vystřelil po své pravici a dále nebylo co řešit, protože Owono očekával pokus k opačné tyčce.
    Iban SALVADOR
     
    7. série
    4:5
    Ještě blíže úspěšnému zásahu byl Ibrahim Mounkoro. na prudké zakončení Salvadora k levé tyči ovšem nedokázal zareagovat včas, míč mu propadl do sítě.
     
    6. série
    4:4
    Zápas pokračuje i po pokusu Alioua Dienga. Jesús Owono sice uhodl směr střely, ale na míč letící do horního rohu levou rukou nedosáhl.
    Saúl COCO
     
    6. série
    3:4
    Rovníková Guinea je zase o krok blíže postupu. Saúl Coco jakožto obránce ukázal, že penalty také umí. Brankáře poslal špatným směrem.
    El BILAL TOURÉ
     
    5. série
    3:3
    El Bilal Touré musel dát. A dal! Vybral si zakončení po levé ruce, což se ukázalo býti dobrou volbou, Owono skákal na druhou stranu.
    Pablo GANET
     
    5. série
    2:3
    Pablo Ganet mohl poslat svůj tým do čtvrtfinále, ale to se nestalo! Ibrahim Mounkoro byl tím úspěšnějším, střelu k pravé tyči vyrazil do bezpečí.
    Hamari TRAORÉ
     
    4. série
    2:3
    Karty se obracejí, po postupu sahá Rovníková Guinea! Kapitán Hamari Traoré selhal a napálil balón nad břevno.
    Jannick BUYLA
     
    4. série
    2:3
    Jannick Buyla pomalým rozběhem zneklidnil gólmana, který šel ke své levé tyči příliš brzy. Pro střelce pak nebyl problém míč poslat do volné poloviny.
    Massadio HAIDARA
     
    3. série
    2:2
    Tak a začínáme od nuly! Massadio Haidara totiž kopl penaltu k pravé tyči, s čímž Jesús Owono počítal a balón udržel před brankovou čárou!
    Carlos AKAPO
     
    3. série
    2:2
    V nelehké situaci si kapitán Rovníkové Guiney Carlos Akapo dovolil velkou parádu, když gólmana zaskočil à la panenka. Na tváři Mounkora se objevil trpký úsměv.
    Moussa DJENEPO
     
    2. série
    2:1
    Střídající Moussa Djenepo nedal Owonovi žádnou šanci. Balón napálil do levého horního růžku, to by gólman nejspíše nechytl i v případě, že by trefil stranu.
    Rubén BELIMA
     
    2. série
    1:1
    Rubén Belima udržuje Rovníkovou Guineu na dostřel. Zvolil stejné místo jako Traoré, i v tomto případě gólman skočil špatným směrem.
    Adama NOSS TRAORÉ
     
    1. série
    1:0
    Jak se proměňují penalty ukázal protihráči Adama Noss Traoré. Zachoval chladnou hlavu a placírkou míč poslal ze svého pohledu doleva, Owono skočil na opačnou stranu.
    Emilio NSUE
     
    1. série
    0:0
    Hned první penalta končí neúspěchem! Její exekuci si vzal na starosti Emilio Nsue a tíhu okamžiku nezvládl, vysoko přestřelil.
     
    Střílení penalt začíná.
     
    Jako první začne kopat Rovníková Guinea.
     
    Ani prodloužení nerozhodlo o posledním postupujícím do čtvrtfinále afrického šampionátu. Během nastavených třiceti minut nebyla k vidění žádná pořádná akce, penaltová loterie je tedy logickým vyústěním střetnutí.
     
    120
    Druhé prodloužení skončilo.
     
    119
    Rychlý protiútok chtěl založit El Bilal Touré. Na polovině hřiště zvládl nelehké zpracování Kouyatého nahrávky, ale pak nasměroval balón do pat vracejícího se protihráče Obianga.
     
    118
    Zahrozit zkusili i hráči v červeném. Jejich útok však neměl dlouhého trvání, pomalý pas Belimy na Nsueho vystihl pozorný Falaye Sacko.
     
    117
    Defenzivní povinnosti si Basilio Ndong splnil na jedničku. Vložil tělo před Doumbiu a udržel ho na zádech tak dlouho, dokud míč neopustil hrací plochu.
     
    116
    El Bilal Touré přecenil rychlostní schopnosti Moussy Djenepa. Tomu adresoval příliš dlouhou nahrávkou k levé lajně, Rovníková Guinea má k dispozici autové vhazování.
     
    115
    V akci znovu Dieng, který vysoko presoval a dostal pod velký tlak Rubéna Belimy, toho nakonec v klíčový okamžik smolně fauloval.
     
    114
    Pravou stranou pronikl do pokutového území soupeře Aliou Dieng. Střílený centr následně nasměroval příliš blízko bráně, gólman Owono míč odkopl pravou nohou mimo nebezpečí.
     
    113
    Rovníková Guinea přesunula kombinaci na útočnou polovinu. Akce vyvrcholila centrem Salvadora z levé strany, Esteban Obiang balón podskočil.
     
    112
    Hlavičkový souboj na obranné polovině Falaye Sacko zvládl na jedničku. Soupeři Ganetovi nedal žádnou šanci, navíc našel spoluhráče Kouyatého.
     
    111
    Do ofenzivy se vydal Santiago Eneme. Měl smůlu, že od Nsueho dostal příliš ostrou nahrávku, takže nemohl střílet rovnou. Přihrál pod sebe Salvadorovi, ten z první přestřelil.
     
    110
    Moussa Doumbia po střetu s Ndongem zůstal ležet na trávníku, a dokonce pro něj musely nosítka. Už na nich se ovšem dokázal posadit a zřejmě bude pokračovat ve hře.
     
    109
    Od pravé lajny si balón navedl na střed hřiště Adama Noss Traoré. Následovala rána levačkou na zadní tyč, bránu minul o pořádný kus.
     
    108
    Střídání v týmu Mali: ze hřiště odchází Amadou Haidara, přichází Aliou Dieng.
     
    107
    Nepříjemnosti musel řešit Jesús Owono, protože obdržel od Belima hodně skákavou malou domů. Poradil si v rámci možností, míč napálil do autu.
     
    106
    Začalo druhé prodloužení.
     
    105
    První poločas prodloužení skončil.
     
    104
    V akci znovu Ibrahim Mounkoro, jenž musel řešit výrazně složitější situaci. Vystartoval z brány proti průnikové přihrávce Salvadora a míč sebral těsně před Nsuem.
     
    103
    Malou domů dostal Jesús Owono. Dal si s odkopem pořádně načas a ve finále mu vůbec nevyšel, hrací předmět nasměroval až k Mounkorovi.
     
    102
    Hráči v zelených dresech čekají na gól i po akci El Bilal Touré. Útočník si za velkým pokutovým územím připravil balón na střelu, ale minul prostor u levé tyče.
     
    101
    Další nedovolený zákrok ze strany favorita. Emilio Nsue sprintoval po levé lajně a Hamari Traoré ho zastavil pouze za cenu podrážení.
     
    100
    Narážečka mezi Nsuem a Ndongem nepřinesla kýžené ovoce. Úmysl dvojice soupeřů přečetl Massadio Haidara a nataženou pravou nohou míč zastavil.
     
    99
    Sledujeme hlušší fázi zápasu, i když je pravdou, že ono celkově atraktivních momentů k vidění mnoho nebylo. Mali kombinuje kolem poloviny hřiště.
     
    98
    Adama Noss Traoré skrze dva protihráče našel prostor, kudy hledal Amadou Haidaru, ale ztroskotal na třetím muži v červeném, tím byl Jannick Buyla.
     
    97
    V akci znovu Iban Salvador, který požadoval odpískání volného přímého kopu po kontaktu s Kouyatém kousek za pokutovým územím. Arbitr Gassama nechal hru plynout bez přerušení.
     
    96
    Rovníková Guinea nezapomněla útočit. Iban Salvador si narazil s Belimou a z hranice levé strany šestnáctky střílel na zadní tyč, bránu těsně minul.
     
    95
    Prudká rána Emilia Nsueho nadělala Mounkorovi až nečekaně velké potíže. Gólman Mali raději nezkoušel míč chytit do rukavic, vyrazil ho nad břevno.
     
    94
    Centrovaný balón Moussu Doumbiovi hrubě nevyšel. Míč podkopl až příliš a Jesús Owono následně let balónu v klidu kontroloval, už si jej může stavět k odkopu.
     
    93
    Slibnou standardní situaci vybojoval u levé lajny El Bilal Touré. Kličkou po lajně viditelně zaskočil Belimu, který protihráče ve skluzu podrazil.
     
    92
    Centr Moussy Doumbii z levé strany byl zbytečný. Po jeho realizaci zvedl pomezní rozhodčí praporek na znamení ofsajdu, hlavní na popud jeho signalizace přerušil hru.
     
    91
    Začal první poločas prodloužení.
     
    V utkání mezi Mali a Rovníkovou Guineou gól v základní hrací době nepadl, půjdeme do prodloužení! Za celou dobu trvání zápasu bely k vidění jedna jediná gólová příležitost, kterou měl v 57. minutě Mohamed Camara, který ovšem výbornou práci Bissoumy v gól nepřetavil a pravačkou poslal balón vysoko nad břevno. Psychická výhoda je momentálně na straně Rovníkové Guiney, jež šla do utkání jako outsider, ale zatím hraje statečně a má aktuálně reálnou šanci podívat se mezi nejlepších osm celků turnaje.
     
    90+6
    Druhý poločas skončil.
     
    90+5
    Favoritovi signál vůbec nevyšel a do brejku vyrazil Pablo Ganet. Už ovšem neměl tolik sil, aby obráncům utekl, Massadio Haidara pak ve skluzu odpálil balón protihráči z pod nohou do zámezí.
     
    90+4
    Mali vybojovalo ještě jeden přímý kop. Proti pravidlům hrál Rubén Belima, který ve skluzu minul balón, nikoliv však nohy Kouyatého.
     
    90+3
    Svěřenci kouče Bicoga cítí šanci a zkouší rozhodnout ještě v řádné hrací době. Jenže Iban Salvador poslal centr příliš vysoko, Emilio Nsue na něj nedosáhl.
     
    90+2
    Zajímavě to nyní udělal Santiago Eneme. Naznačil nahrávku, ale míč si stáhl pro sebe a zajímavě vypálil, blokující Hamari Traoré srazil balón nad břevno.
     
    90+1
    Gólman Ibrahim Mounkoro měl moře volného času, přesto dlouhý odkop nasměroval mimo dosah spoluhráčů až ke svému protějšku Owonovi.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby pět minut.
     
    89
    Moussa Djenepo měl dojem, že vybojoval rohový kop, leč pomezní byl jiného názoru. A rozhodl správně, protože po obranném zákroku Ndonga hrací předmět skutečně nasměroval mimo hrací plochu reprezentant Mali.
     
    88
    Na druhé straně mohl rozhodnout Emilio Nsue. Klička Kouyatému do protipohybu vyšla, ale následná střela měla k přesnosti hodně daleko.
     
    87
    Moussa Doumbia na sebe navázal dva protihráče a mezi nimi prostrčil kulatý nesmysl na El Bilal Tourého. Jeho rána z pravé strany šestnáctky prosvištěla nad horní tyčkou.
     
    86
    Dlouho hráči v červených dresech u míče nepobyli. Rubén Belima vyzval k souboji jeden na jednoho Hamariho Traorého, uspěl kapitán Mali.
     
    85
    Hráči Rovníkové Guiney zdržují, kde se dá. Iban Salvador to nicméně udělal šikovně, protože u levé lajny podržel míč a pak nastřelil Amadou Haidaru, čímž vybojoval aut.
     
    84
    Střídání v týmu Mali: ze hřiště odchází Ibrahima Koné, přichází El Bilal Touré.
     
    83
    Mali tlačí, zatímco Rovníková Guinea, zdá se, rezignovala na ofenzivu a bude chtít hlavně ubránit bezbrankový stav do konce základní hrací doby.
     
    82
    Střídání v týmu Rovníková Guinea: ze hřiště odchází José Machín, přichází Rubén Belima.
    Střídání v týmu Rovníková Guinea: ze hřiště odchází Federico Bikoro, přichází Santiago Eneme.
     
    81
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. V utkání mezi Mali a Rovníkovou Guineou stále marně čekáme na gól a vypadá to, že i druhé dnešní osmifinálové klání půjde do prodloužení.
     
    80
    Střílenému centru Massadia Haidary moc nechybělo. Jesús Owono letěl vzduchem marně a překvapený Doumbia reagoval pozdě, jinak by zakončoval do prázdné brány.
     
    79
    Volný přímý kop nicméně rozehrávalo Mali. Moussa Djenepo poslal centrovaný míč na hranici penalty, kde Hamari Traoré marně bojoval o přeskočení Ndonga.
     
    78
    Tentokráte již gambijský arbitr Gassamy sáhl do kapsičky pro žlutou kartu. Tu udělil hráči Mali Moussu Doumbiovi, jenž po faulu na svou osobu neudržel emoce na uzdě a do faulujícího Bikora prudce strčil.
     
    77
    Po kontaktu Djenepa s Machínem došlo k lehčí roztržce mezi oběma fotbalisty. Rozhodčí obě horké hlavy rychle uklidnil.
     
    76
    Další ofenzivní akci Mali zastavil zdviženým praporkem pomezní rozhodčí. V ofsajdovém postavení se nechal nachytat Moussa Djenepo.
     
    75
    Moussa Doumbia si proti dvojici protihráčů netroufl. Hrál na jistotu a nasměroval zpětnou nahrávku do zadních řad. Hraje Amadou Haidara.
     
    74
    Čtvrtá žlutá karta v zápase, čtvrtá na straně Rovníkové Guiney. Provinil se Federico Bikoro, jenž po efektní zidanovce ztratil stabilitu a při pádu bolestivě došlápl na levý kotník Massadiu Haidarovi.
     
    73
    Z hranice šestnáctky vypálil přímým nártem Mohamed Camara. Jeho pokus nebezpečně tečoval bránící Jannick Buyla a Owono měl velké štěstí, že míč proskákal vedle levé tyčky.
     
    72
    Hráči Mali požadovali penaltu po hře rukou Saúla Coca. Protesty byly oprávněné, protože stoper měl horní končetinu skutečně od těla, ale arbitr Gassama se k situaci po přerušení hry odmítl vracet.
     
    71
    Střílený centr Salvadora sice letěl nad hlavu bránícího Kouyatého, ale zároveň i mimo dosah adresáta Nsueho. Mounkoro bude odkopávat od brány.
     
    70
    Střídání v týmu Mali: ze hřiště odchází Adama Malouda Traore, přichází Moussa Djenepo.
    Střídání v týmu Mali: ze hřiště odchází Yves Bissouma, přichází Adama Noss Traoré.
     
    69
    V prvním poločase byl Iban Salvador výrazně viditelnější. Teď na sebe však upozornil v pozitivním světle, když u pravé lajny vybojoval standardku, vynutil si faul na Amadou Haidarovi.
     
    68
    Jesús Owono chtěl vypomoci Cocovi, ale stoper ho pouze okřikl, ať mu balón nechá. Stalo se, následoval pas k lajně Ndongovi těsně kolem nohy presujícího Koného.
     
    67
    O pár vteřin později vybojovalo Mali standardní situaci v podobě rohového kopu. Centr směřoval na Bissoumy, ten na míč těsně nedosáhl.
     
    66
    To se nepovedlo. Moussa Doumbia si sice řekl pohybem o míč do běhu, ale Massadio Haidara přecenil rychlostní schopnosti kolegy a balón doputoval mimo hrací plochu.
     
    65
    Nově příchozí Emilio Nsue uprchl výrazně unavenějšímu Hamarimu Traorému. Nic dalšího nepředvedl, tělem ho totiž odstrčil od balónu Boubakar Kouyaté.
     
    64
    Momentálně to je Rovníková Guinea, jež má herně navrch. Zhruba osmnáct metrů od brány si připravil míč na střelu Basilio Ndong, napálil ovšem pouze před sebou stojícího Doumbiu.
     
    63
    Střídání v týmu Rovníková Guinea: ze hřiště odchází Dorian Jr., přichází Emilio Nsue.
    Střídání v týmu Rovníková Guinea: ze hřiště odchází Josete Miranda, přichází Jannick Buyla.
     
    62
    Na druhou stranu vystartoval do protiútoku Moussa Doumbia. V průběhu sprintu si stihl narazit s Kouayatém a utéct Machínovi, leč klička na střed Bikorovi mu vůbec nevyšla.
     
    61
    Ne, ani z této standardky gól nepadl. Hrozící nebezpečí zažehnal vyběhnuvší gólman Ibrahim Mounkoro, hrací předmět vyboxoval do bezpečí.
     
    60
    Volný přímý kop pro Rovníkovou Guineu. Pochvalu zaslouží Iban Salvador, který ukázal výborné krytí balón, ve závěru akce ho Boubakar Kouyaté zezadu nedovoleně podrazil.
     
    59
    Nicméně Mali začíná získávat na vrch, to je nezpochybnitelný fakt. Po centru Hamariho Traorého zleva hlavičkoval Amadou Haidara a je možné, že Rovníkovou Guineu zachránila od inkasovaného gólu úspěšným blokem střely Ndong.
     
    58
    Je klidně možné, že neproměněné příležitosti bude Camara ve finále hodně litovat. Skóre zůstává bezbrankové a oba celky zůstávají na stejné úrovní.
    57. Mohamed Camara v obrovské příležitosti přestřelil bránu
     
    57
    Yves Bissouma se blýskl parádní akcí, když se v pokutovém území zbavil dvou protihráčů, aby následně připravil gólovou pozici pro Mohameda Camaru. Dvaadvacetiletý středopolař ovšem trestuhodně selhal, z první míč napálil vysoko nad bránu.
     
    56
    Útočný faul Ibrahimy Koného pozornosti Gassamy neunikl. Forvard Mali chtěl Bikora odstavit tělem, nicméně si lehce pomohl i pravou rukou.
     
    55
    Basilio Ndong chtěl vhazovat, jenže pomezní rozhodčí ukázal na druhou stranu. Přisoudil balón Mali a reprezentant Rovníkové Guiney neprotestoval.
     
    54
    Jesús Owono hledal dlouhým nákopem Salvadora. Výbornou práci odvedl Hamari Traoré, jenž zacouval a v lehkém záklonu sklepl míč pro Amadou Haidaru.
     
    53
    Na druhé straně zakončoval Iban Salvador. Míč si navedl na střed a vyzkoušel přízemní pokus k pravé tyči, i v tomto případě však šlo o nepřesný pokus.
     
    52
    Rána Ibrahimy Koného z velké vzdálenosti moc šancí na úspěch neměla. Jesús Owono měl situaci pod kontrolou, balón nechal proletět nad břevnem.
     
    51
    Důraz Basiliu Ndongovi přinesl kýžené ovoce. Tělem strčil do Massadia Haidary, jenž překvapeně upadl, a dokonce narazil do pomezního rozhodčího. Situace se obešla bez zranění.
     
    50
    Pěkné individuální akci Adamy Maloudy Traoreho k úspěchu moc nechybělo. Po zbavení se Bikora si hodil míč mezi další dva protihráče, jenže pak kulatý nesmysl vlastní vinou nechal za zády.
     
    49
    Na polovině hřiště fauloval Saúl Coco. Vyskočil hodně vysoko a hlavičkoval, načež při dopadu skočil na záda Doumbiovi, který měl co dělat, aby zůstal na nohou.
     
    48
    Mali směřoval do zajímavého protiútoku, ale nebylo z něj vůbec nic. Yves Bissouma vůbec nezvládl převzetí míče a Federico Bikoro mu jej ve skluzu odebral.
     
    47
    Ani jeden z trenérů neudělal o poločasové přestávce žádnou změnu v sestavě. Oba celky tak pokračují v původním rozložení.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:03.
     
    Neatraktivní první poločas zápasu mezi Mali a Rovníkovou Guineou je u konce. K vidění opravdu nebyla jediné šance, která by stála za zmínku. Pozdvižení přinesla až 40. minuta, kdy arbitr Gassama nařídil penaltu pro Mali po kontaktu Doumbii s Mirandou. Gambijský hlavní rozhodčí si ovšem posléze šel celou situaci překontrolovat k obrazovce, kde uznal svou chybu a pokutový kop odvolal. Je zřejmé, že jde o hodně. Celky si jsou vědomi, že rozhodovat může každá chyba, proto hrají hodně na jistotu z obrany.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Zaútočit stihlo i Mali. Moussa Doumbia po narážečce s Amadou Haidarou centroval z pravé strany, adresát Ibrahima Koné ve vzduchu nepřetlačil Ndonga.
     
    45+1
    José Machín je nazlobený na Bikora, který mu poslal nedostižitelný pas k pravé lajně. Je si vědom, že v případě přesnější nahrávky by postupoval do slibné příležitosti.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu dvě minuty.
     
    44
    Dorian Jr. poslal dlouhý nákop přesně mezi dva své spoluhráče, mezi nimiž stál Boubakar Kouyaté. Jeho obranná hlavička doputovala až k půlicí čáře.
     
    43
    Co by mohl být pro Rovníkovou Guiney v pozdější fázi zápasu problém je fakt, že už má tři hráče se žlutou kartou na kontě. Dvojici kolegů doplnil Pablo Ganet, ten u levé lajny sestřelil k zemi Massadia Haidaru.
    42. Gassama po střetu Doumbii s Mirandou nařídil penaltu, po shlédnutí opakovaných záběrů ji ovšem odvolal
     
    42
    A je tomu skutečně tak, penalta odvolána! Josete Miranda opravdu neudělal nic, za co by měl být trestán a domněle faulovaný Doumbia s finálním výrokem neměl žádný větší problém.
     
    41
    K té skutečně došlo a na základě rady si gambijský arbitr Gassama jde prohlédnout opakovaný záběr na obrazovku. Troufnu si říct, že tohle penalta nebude.
     
    40
    Bude se kopat penalta! Do pokutového území si navedl balón Moussa Doumbia. Po kličce Machínovi to vypadalo, že už je v průběhu pádu, nicméně definitivně upadl až poté, co do něj tělem narazil Miranda. Možná ještě proběhne konzultace s videorozhodčím.
     
    39
    Adama Malouda Traore šikovně pustil balón mezi nohama na Doumbiu, jenž mohl pokračovat v běhu po levé lajně. Nicméně ho zradilo zpracování a z kroku kličkou proti Ndongovi neuspěl.
     
    38
    Útočný faul a jeho autorem Ibrahima Koné. Tělem si chtěl odstavit Bikora, jenže se nešikovně ohnal loktem a protihráče zasáhl do hrudi.
     
    37
    A to i z důvodu, že defenziva Rovníkové Guiney pracuje velmi dobře. Po centru zprava vyskočil v pravý čas Esteban Obiang, Moussa Doumbia proti němu neměl šanci.
     
    36
    Mali s blížícím se závěrem úvodního dějství získávají herně navrch. Ale svatyně Owona zatím odolává, gólman ještě nemusel vytáhnout ani žádný složitější zákrok.
     
    35
    Naštěstí šlo o krátkodobou záležitost a ne o problém, který by měl útočníka Mali vyřadit ze zbývajícího průběhu utkání. Koné už je znovu na hrací ploše.
     
    34
    Zdravotní komplikace postihly Ibrahimu Koného. Při vysunutém presinku jej chytla nejspíše křeč do pravé nohy, načež okamžitě lehl na zem a přivolal si zdravotníky.
     
    33
    Velkou příležitost zahodil Amadou Haidara. Balón k němu propadl na malé vápno, kde měl dostatek času na zakončení, jenže podklouzl a v pádu jen slabě poslal míč do rukavic Owona.
     
    32
    Josete Miranda je druhým hráčem potrestaným kartou žluté barvy. Nezachytil sprint Yvese Bissoumy, téhož soka z posledního dechu stáhl za dres k zemi.
     
    31
    Dlouhé autové vhazování Akapa prodloužil Iban Salvador za sebe, kde tušil Mirandu, tomu nevyšla klička proti dobře postavenému Amadou Haidarovi.
     
    30
    Faul na svou osobu vybojoval Mohamed Camara. Tělem odstavil Machína, který následně ve skluzu konkurenta zezadu podrazil.
     
    29
    Do hry nohama se zapojil i gólman Rovníkové Guiney Jesús Owono. Mohl si dovolit zpracování, aby následně přenesl hru doprava na Ndonga.
     
    28
    Utkání příliš atraktivity nepobralo. Je vidět, že jde o hodně a ani jeden z týmů nechce přehnaně bláznit. Spíše čeká na chybu toho druhého.
     
    27
    Příliš pozdě přiběhl do souboje s protihráčem Boubakar Kouyaté. Navíc si pomohl loktem, takže dal Gassamovi o důvod víc odpískat faul.
     
    26
    Dorian Jr. volil střílený centr, ten ovšem kýžené ovoce nepřinesl. Ani Federico Bikoro, ani Josete Miranda na balón nedosáhli.
     
    25
    Kousek za polovinou hřiště skončil na trávníku Iban Salvador. Tentokráte k faulu skutečně došlo, bránící Amadou Haidara mu bolestivě stoupl na pravou nohu.
     
    24
    Hráči v zeleném na balónu dlouho nepobyli. Nesmyslný nákop Traorého za obranu nemířil na žádného ze spoluhráčů, Bikoro nechal míč propadnout k brankáři.
     
    23
    První žlutou kartu zápasu obdržel Iban Salvador. Po střetu s Kouyatém spadl až příliš ochotně k zemi, arbitr Gassama mu udělil trest za simulování.
     
    22
    Zatím marně. Moussa Doumbia viděl menší prostor mezi stoperskou dvojicí a zkusil mezi ní proskočit, ale dostal se do kleští, z nichž nebylo úniku.
     
    21
    Mali opět začíná získávat navrch. Balón si hráči tohoto celku vyměňují v blízkosti pokutového území soupeře a hledají okénka v jeho defenzivě.
     
    20
    Pas Josého Machína směřoval na úroveň penalty. V tomto prostoru kraloval Boubakar Kouyaté, Federica Bikora přehlavičkoval o značný kus.
     
    19
    K rohovému praporku Carlos Akapo míč hodil k nohám Bikora. Zády k soupeřově bráně zvládl patičkou poslat míč do clonícího Traorého, čímž vybojoval roh.
     
    18
    Těžké zpracování na prsa Iban Salvador zvládl, dále už si tak dobře nevedl. Centr šajtlí zvládl zblokovat Boubakar Kouyaté, Rovníková Guinea má k dispozici pouze autové vhazování.
     
    17
    Jasný faul a jeho autorem Yves Bissouma. Ve snaze zabránit Bikorovi v rozehrávce vzal ve skluzu nejen balón, ale i soupeřovy nohy.
     
    16
    Přenesení hry doleva na Massadia Haidaru vyšlo. U něj však celá akce skončila, protože odvážnou přihrávku mezi dva protihráče zastavil Esteban Obiang.
     
    15
    V úvodu střetnutí hodně viditelný Iban Salvador dostáhl přesně toho, čeho chtěl. Proti přesile si dal tělo před Traorého a dočkal se faulu z jeho strany.
     
    14
    Adama Malouda Traore musel pořádně zabrat, aby ještě stihl balón na hrací ploše. Naslepo pak nahrával před bránu, přičemž kulatý nesmysl poslal přímo do rukavic brankáře.
     
    13
    Nadějný průnik Doumbii skončil neúspěchem. Salvadora ještě obelstil, načež se mu postavil do cesty Bikoro, kolem kterého také zvládl poslat balón, ale sám za jeho tělo nepronikl.
     
    12
    Salvador znovu v akci. Jako by si chtěl vybít frustraci, protože u lajny nesmyslně sestřelil Doumbiu a od rozhodčího si hned vyslechl ústní domluvu.
     
    11
    Na trávníku zůstal ležet Iban Salvador. Reprezentant Rovníkový Guiney si ublížil sám, když ve snaze o zakončení trefil dobře bránícího protihráče Kouyatého.
     
    10
    Svěřenci kouče Bicoga se dožadovali odpískání penalty poté, co si ve vlastním pokutovém území balón hlavou nastřelil do ruky Hamari Traoré. Také penalty už se ovšem podle nových pravidel nepískají.
     
    9
    Rovníková Guinea ukazuje, že rozhodně nebude hrát druhé housle. I ona už v dosavadním průběhu ukázala několik nebezpečných náznaků příležitosti, i když zatím žádná nebyla gólová.
     
    8
    Do pokutového území obdržel nahrávku Ibrahima Koné. Pálil z nepřipravené pozice, a sice z otočky, navíc těsně bráněný spoluhráčem. Balón nasměroval vedle pravé tyče.
     
    7
    Fotbalisté v zelených dresech přesunuli kombinaci na útočnou polovinu. Massadio Haidara zkusil průnikovým pasem vyslat za obranu Koného, avšak dobře zapracoval Ndong.
     
    6
    Od rohového praporku centroval právě Moussa Doumbia. Ani v tomto případě nenašel žádného ze spoluhráčů, míč ze vzduchu sebral vyběhnuvší Jesús Owono.
     
    5
    Rychle na druhou stranu. Moussa Doumbia unikl osobnímu strážci v podobě Machína, načež centroval do vnitra pokutového území. Skluzující Kouyaté srazil míč na roh.
     
    4
    První zákrok musel vytáhnout gólman Mali Ibrahim Mounkoro. Z velkého úhlu jej prověřil Federico Bikoro, brankář tvrdou střelu vyrazil mimo šestnáctku.
     
    3
    S těžkou nahrávkou po pravé lajně si ještě Iban Salvador poradil, ale okamžitě k němu přiběhl Amadou Haidara, který soka čistým způsobem od míče odstavil.
     
    2
    Poslední osmifinálové utkání Afrického poháru národů odstartovalo! Svého soupeře jako poslední nezná Senegal, favoritem je Mali.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Mali: Mounkoro – Hamari Traoré (C), Sacko, Kouyaté, Haidara – Haidara, Camara, Bissouma – Adama M. Traore, Koné, Doumbia.
    Náhradníci: D. Diarra, Diawara – K. Coulibaly, L. Coulibaly, Dieng, Djenepo, Samassékou, Sinayoko, Sissako, Touré, Adama N. Traoré, Ch. Traoré.
    Trenér: Mohamed Magassouba

    Rovníková Guinea: Owono – Akapo (C), Obiang, Coco, Ndong – Salvador, Ganet, Machín, Miranda – Bikoro – Dorian Jr..
    Náhradníci: Mba – Asu, Balboa, Belima, Buyla, Eneme, Mayé, Meseguer, Nlavo, L. E. Nsue, E. Nsue, Siafá.
    Trenér: Juan Micha Obiang Bicogo

    Rozhodčí: Gassama (GAM) – dos Santos (ANG), Yaya (CHA).
     
    Rovníková Guinea

    S postupem Rovníkové Guiney se před začátkem turnaje rozhodně nepočítalo. První zápas navíc dopadl neslavně, když fotbalisté tohoto celku po bojovném výkonu padli 0:1 s Pobřeží Slonoviny. Následně si ovšem Bicogova družina vyšlápla na dalšího velkého favorita Alžírsko, které porazila gólem Ganeta. Vítězství 1:0 následně urvala i v klíčovém souboji o postup proti Sieře Leoně a mohla začít slavit. Na rozdíl od Mali již Rovníková Guinea nemá šanci postoupit na světový šampionát, přes solidní výkony skončila na nepostupovém druhém místě s mankem dvou bodů na šťastnější Tunisko.
     
    Mali

    Mali zatím na africkém šampionátu ještě nenašlo přemožitele. Ve skupinové fázi nasbíralo sedm bodů, když porazilo Tunisko a Mauritánii, remízový výsledek 1:1 uhrálo s Gambií, právě před ní skončilo ve skupině F první zásluhou lepšího skóre. Svěřenci kouče Magassouby se na Pohár afrických národů kvalifikovali bez větších problémů, skupinu opanovali s dvoubodovým náskokem na Guineu a čtyřbodovým na nepostupující Namibii. Mali ještě zůstává ve hře i o mistrovství světa, ve 2. fázi ovládlo skupinu s náskokem sedmi bodů na Ugandu.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný středeční večer. Vítám vás při sledování osmifinále Poháru afrických národů, u zápasu mezi Mali a Rovníkovou Guineou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Milan Huppert

    Branky:

    Karty:   78. Doumbia (MLI) – 23. Salvador (RGU), 32. Miranda (RGU), 74. Bikoro (RGU)

    Penaltový rozstřel:

    1. série:
    0:0   Emilio Nsue (RGU)
    1:0   Adama Noss Traoré (MLI)
    2. série:
    1:1   Rubén Belima (RGU)
    2:1   Moussa Djenepo (MLI)
    3. série:
    2:2   Carlos Akapo (RGU)
    2:2   Massadio Haidara (MLI)
    4. série:
    2:3   Jannick Buyla (RGU)
    2:3   Hamari Traoré (MLI)
    5. série:
    2:3   Pablo Ganet (RGU)
    3:3   El Bilal Touré (MLI)
    6. série:
    3:4   Saúl Coco (RGU)
    4:4   Aliou Dieng (MLI)
    7. série:
    4:5   Iban Salvador (RGU)
    5:5   Mohamed Camara (MLI)
    8. série:
    5:6   Santiago Eneme (RGU)
    5:6   Falaye Sacko (MLI)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 1:1. Střely mimo: 9:4. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 11:31.
    Mali: Mounkoro – Hamari Traoré (C), Sacko, Kouyaté, M. Haidara – A. Haidara (108. Dieng), Camara, Bissouma (70. Adama N. Traoré) – Adama M. Traore (70. Djenepo), Koné (84. Touré), Doumbia.
    Náhradníci: D. Diarra, Diawara – K. Coulibaly, L. Coulibaly, Dieng, Djenepo, Samassékou, Sinayoko, Sissako, Touré, Adama N. Traoré, Ch. Traoré.

    Trenér: Mohamed Magassouba

    Rovníková Guinea: Owono – Akapo (C), Obiang, Coco, Ndong – Salvador, Ganet, Machín (82. Belima), Miranda (63. Buyla) – Bikoro (82. Eneme) – Dorian Jr. (63. E. Nsue).
    Náhradníci: Mba – Asu, Balboa, Belima, Buyla, Eneme, Mayé, Meseguer, Nlavo, L. E. Nsue, E. Nsue, Siafá.

    Trenér: Juan Micha Obiang Bicogo

    Rozhodčí: Gassama (GAM) – dos Santos (ANG), Yaya (CHA)
    bahis siteleri