Jihlava – Chrudim 0:0 (odl.) | Spartak Subotica – Karviná 0:2 (kon.) | Michalovce – Lipany 3:1 (kon.)
Ružomberok – Niš 2:1 (kon.) | Žižkov – Vratimov 4:1 (kon.) | Sparta – Lok. Moskva 2:3 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
2:3 (0:2)
FK Lokomotiv Moskva
Středa 26.01.2022, 16:00 • Marbella • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    90+1
    Tohle ale musí být gól! Pěkný centr z levého křídla nyní obdržel jeden z hráčů Sparty, netroufám si říct který, abych někomu nekřivdil. Ten měl před sebou na malém vápně prázdnou bránu, míč ale napálil přímo doprostřed, kam Savin natáhl ruku a fantastickým zákrokem zabránil Pražanům ve srovnání!
     
    87
    Pražané mohli ihned vyrovnat, Sáček už se hnal sám na klec Lokomotivu, mířil na přední tyč, tu však svým projektilem těsně minul... Velká škoda pro Spartu.
     
    86
    Lokomotiv právě vstřelil branku!
    Strašný nedůraz ve vápně Sparty! Po rohovém kopu z levé strany stáli Krejčí mladší, Krejčí starší i Panák u míče a čekali, kdo ho odkopne. GYRANO KERK se přidal do hloučku, balon si téměř s dovolením vzal a poslal ho mezi nohama Panáka i Holce do sítě, Lokomotiv vede 3:2!
     
    86
    Isidor se dostal k ráně z ostrého úhlu na pravé straně, pokus byl lehce tečován obranou Sparty a otřel se o tyč. Nakonec míč končí na rohu.
     
    82
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Čvančara, přichází Sejk.
     
    73
    Po prvním rohovém kopu následoval druhý, Tiknizjan překvapil Holce, jenž špatně vyrazil projektil, který mířil přímo na jeho klec. Následně balon procedil za gólmana Pražanů asi Mampasi, jenže branka neplatí, předcházel jí faul Lokomotivu.
     
    70
    Další obrovská promarněná šance Čvančary, ten dostal balon před velké vápno a lobem přehodil vyběhnuvšího Savina. Mičuda z jeho kopačky však končí na tyčce!
     
    69
    Pražané zahrávali standardní situaci na ose hřiště, Čvančara se dostal ke střele přibližně z penaltového puntíku, jenže mířil nad břevno klece protivníka!
     
    68
    Doplním, že se střídáním Babkina za Živogljadova střídali také brankáři Lokomotivu. Chudjakova nahradil Savin.
     
    68
    Střídání v týmu FK Lokomotiv Moskva: ze hřiště odchází Žemaletdinov, přichází Borisenko.
     
    66
    Střídání v týmu FK Lokomotiv Moskva: ze hřiště odchází Babkin, přichází Živogljadov.
     
    64
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparta srovnává na 2:2! Nyní Pražané dokonale rozebrali obranu Lokomotivu, brankář Chudjakov úplně vyběhl z klece a byl obehrán. Ve finále dostal TOMÁŠ ČVANČARA přihrávku od brankové čáry na roh malého čtverce a tvrdou ranou jej poslal k přední tyči. Sparta tedy srovnává krok se soupeřem, začínáme od začátku.
     
    60
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané trestají brutální zákrok na svého spoluhráče brankou! Dočkal se postavil k zahrání standardní situace na levé straně před vápnem soupeře. Poslal ideální pas na malý čtverec, kde míč z bezprostřední blízkosti uklidil pohodlně do sítě LADISLAV KREJČÍ mladší, jenž snižuje na 1:2! Asistence: Bořek Dočkal.
     
    59
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Hložek, přichází Ryneš.
     
    59
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Haraslín, přichází Wiesner.
     
    58
    Barinov obdržel žlutou kartu, Haraslín ale ještě sténá a lékaři mu dávají obstřik. Kapitán Lokomotivu musí být za žlutou kartu hodně rád, v ostrém zápase by tohle musela být červená bez debat.
     
    57
    Bože to byl zákrok! Haraslín se svíjí v obrovských bolestech na zemi. V plném běhu letěl z levého křídla do vápna Lokomotivu, v tom do něj však napálil v plné rychlosti kapitán Lokomotivu Barinov, který přitom šlápl hráči Sparty do holeně, jen to zapraštělo!
     
    56
    Z levé strany se hnal nyní na bránu Holce Isidor, který propálil gólmana Sparty mezi nohama, brankář Pražanů ale lýtkem zasáhl tak, že míč šel podél brankové čárky mimo prostor tří tyčí.
     
    46
    Pěkná akce Sparty, Krejčí starší nahrál z levého křídla na penaltu, Dočkalova přízemní rána však končí v náruči Chudjakova!
     
    46
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Pešek, přichází Krejčí st..
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Pavelka, přichází Dočkal.
     
    46
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Čelůstka, přichází Vitík.
     
    46
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Pulkrab, přichází Čvančara.
     
    46
    Střídání v týmu FK Lokomotiv Moskva: ze hřiště odchází Kuchta, přichází Kerk.
     
    46
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Gabriel, přichází Sáček.
     
    42
    Panák před vlastním pokutovým územím tvrdě sestřelil jednoho ze soupeřů a není to jeho první agresivnější zákrok. Nyní vidí žlutou kartu.
     
    38
    Barinov se vydal ke kleci Sparty po pravém křídle a vyslal nebezpečný přízemní projektil, který ale Holec skryl ve své náruči
     
    35
    Centr Peška na malé vápno nebyl vůbec špatná věc, k hlavičce se dostal Hložek, ale jeho pokus chytá brankář Chudjakov.
     
    29
    Lokomotiv právě vstřelil branku!
    Moskva vede už 2:0! JAN KUCHTA se v šestnáctce Sparty hnal za prudkou přihrávkou z prostoru před vápnem, kterou Holec nešikovně vyrazil jen před sebe. Bývalý hráč Slavie pak po této chybě gólmana Sparty snadno zvyšuje na 2:0 z bezprostřední blízkosti!
     
    24
    Také druhý centr od levého rohového praporku dokázali Pražané odvrátit a následně šli do protiútoku. Pulkrab byl faulován Babkinem, který schytá i žlutou kartu.
     
    13
    Lokomotiv právě vstřelil branku!
    Lokomotiv dává gól a proti Spartě se prosazuje jediný Čech v jeho sestavě a zároveň bývalý fotbalista Slavie, JAN KUCHTA! Ten dostal krásný centr z pravé strany na hranici velkého vápna, a prvním dotykem jej poslal přízemní ranou k bližší tyči do sítě – 1:0 pro Moskvu!
     
    8
    Dávid Hancko se postavil k exekuci pokutového kopu. Svou ránu ze značky penaltového puntíku však napálil jen do levé tyče svatyně Lokomotivu! Od ní šel balon do zámezí.
     
    7
    Pražané se drží u rohového praporku, kde vhazují míč zpět do hry. Vypadá to, že se píská penalta! Gabriel by ve vápně faulován Rybusem a je to pokutový kop pro Spartu!

    Petr Šatalík

    Branky: 60. Krejčí ml., 64. Čvančara – 13. Kuchta, 29. Kuchta, 86. Kerk

    Karty:   42. Panák (SPA) – 24. Babkin (LMO), 58. Barinov (LMO)

    Neproměněná penalta: 8. Hancko (SPA), mimo


    AC Sparta Praha: Holec – Gabriel (46. Sáček), Panák, Čelůstka (46. Vitík), Hancko – Pešek (46. Krejčí st.), Pavelka (C) (46. Dočkal), Krejčí ml., Hložek (59. Ryneš), Haraslín (59. Wiesner) – Pulkrab (46. Čvančara, 82. Sejk).
    Trenér: Vrba.

    FK Lokomotiv Moskva: Chuďakov (66. Savin) – Rybus, Pablo, Jedvaj, Něnachov – Barinov (C), Babkin (66. Živogljadov) – Isidor, Žemaletdinov (68. Borisenko), Rybčinskij – Kuchta (46. Kerk).
    Náhradníci: Maťunin – Černyj, Chlynov, Mampasi, Maradišvili, Petrov, Tiknizjan.

    Trenér: Gisdol.
    thejrc.org