Plzeň – Pardubice 3:4 (po pr.)
po prodl.
HC Škoda Plzeň
3:4 (1:0, 1:0, 1:3 - 0:1)
HC Dynamo Pardubice
Čtvrtek 27.01.2022, 17:30 • LOGSPEED CZ Aréna • Tipsport extraliga • 46. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Přeji krásný čtvrteční podvečer, vítejte u předehrávky 46. kola Tipsport extraligy, ve které HC Škoda Plzeň v atraktivním souboji vyzve HC Dynamo Pardubice. Utkáním vás provede Matěj Vybíral, příjemnou zábavu.
     
    HC Dynamo Pardubice
    Pardubičtí hokejisté touží po nejvyšších příčkách a sní o titulu. A zatím předvádí skvělé výkony. Zejména v poslední době. Od 30. listopadu vyhráli 13 ze 16 zápasů! V lednu navíc ještě nepoznali hořkost porážky, nasbírali šest vítězství a dotáhli se na druhý Hradec Králové. Na vedoucí Třinec ztrácí pět bodů.

    Dynamo disponuje druhými nejlepšími přesilovkami (22,95 %) i oslabeními (85,06 %). Tahounem týmu je hlavně Robert Říčka (20+16), kterého však trápí zraněný kotník. Stejně branek a jen o dvě asistence méně má na kontě kanadský útočník Anthony Camara, který byl v listopadu dokonce vyřazen ze sestavy, ale vrátil se v neskutečné formě, čímž si řekl o prodloužení smlouvy. Oporou v brance Východočechů je Dominik Frodl, který poslední tři roky strávil právě v Plzni. Drží si úspěšnost zákroků 92,38 %, přičemž je dokonce nejlepší v celé extralize. O osm desetin procenta má horší úspěšnost Milan Klouček.

    Posledních pět zápasů:
    Pardubice – Olomouc 3:0
    Pardubice – Zlín 4:1
    Pardubice – Kladno 4:3 pr.
    Liberec – Pardubice 3:4 pr.
    Pardubice – Karlovy Vary 4:2
     
    HC Škoda Plzeň
    Od konce listopadu parádní forma, ale v novém roce zásek. Tak by se dala definovat forma Západočechů v poslední době. V prosinci se Škoda osamostatnila na čtvrté příčce a dokonce dotírala na třetí Pardubice, ale kvůli mizernému startu do nového roku se musí o čtvrtou pozici zaručující přímý postup do čtvrtfinále play off strachovat. Aktuálně drží náskok pěti bodů na Vítkovice, šesti na Liberec a sedmi na České Budějovice, má však odehráno nejvíce zápasů v celé soutěži.

    Indiáni se mohou pyšnit suverénně nejlepšími oslabeními v extralize (88,59 %). V přesilovkách jsou na třetí pozici (22,46 %). Ve skvělé formě hraje útočník Michal Bulíř. Bodoval v posledních pěti zápasech. Za poslední dva duely nasbíral celkem šest bodů, dohromady jich má na kontě už 46 (22+24) a s Peterem Muellerem z Komety se dělí o pozici nejproduktivnějšího hráče i nejlepšího střelce soutěže. Sedmý mezi střelci je švédský snajpr Ludwig Blomstrand, který se prosadil 19krát. Dalším tahounem Plzně je jasně nejproduktivnější obránce extraligy Peter Čerešňák (6+31), který bude hrát za Slovensko na zimních olympijských hrách v Pekingu.

    Posledních pět zápasů:
    Plzeň – České Budějovice 4:1
    Karlovy Vary – Plzeň 5:4
    Kladno – Plzeň 3:4 pr.
    Plzeň – Liberec 1:4
    Vítkovice – Plzeň 4:2
     
    Pardubické prokletí na západě Čech:
    Dynamu se na plzeňském ledě vůbec nedaří. Od podzimu 2018 zde prohrálo šestkrát za sebou při hrozivém skóre 8:32. Vítězství za tři body se datuje do 7. prosince 2012! Sedmnáct duelů za sebou vždy Škoda alespoň remizovala.
     
    Oba celky se letos utkaly už třikrát. Pardubice zvládly oba dva duely na vlastním lede. V 1. kole nedaly Plzni čuchnout a zvítězily 4:0. V prosinci srovnaly v poslední minutě a nakonec braly dva body za vítězství 4:3 v prodloužení. Při říjnovém návratu Dominika Frodla na plzeňský led ale Škoda zvítězila těsně 3:2. Budou se radovat modrobílí na domácím stadionu znovu, nebo Pardubice potvrdí skvělou lednovou formu a zvítězí v novém roce i posedmé?
    Tomáš Mertl dnes odehraje 700. extraligový zápas
     
    Úvodní sestavy:

    HC Škoda Plzeň: Miroslav Svoboda (Pavlát) – L. Kaňák, Čerešňák (A), Graňák, J. Holý, Budík, J. Kindl (C), Kremláček – Blomstrand, Kodýtek (A), Schleiss – F. Suchý, Bulíř, F. Přikryl – Dzierkals, Mertl, M. Lang – M. Marcel, G. Thorell, J. Dufek.
    Trenéři: Václav Baďouček, Miloš Říha

    HC Dynamo Pardubice: Klouček (Frodl) – J. Mikuš (A), J. Zdráhal, D. Robertson, Košťálek, O. Vála, Sergijenko, Kaštánek – Hecl, Poulíček (C), Blümel – R. Kousal (A), A. Musil, Camara – Paulovič, O. Roman, Cienciala – T. Urban, Anděl, O. Rohlík.
    Trenér: Richard Král

    Rozhodčí: Hejduk, Svoboda – Komárek, Šimánek.
    Vychytá dnes výhru?
     
    Oba celky oproti předchozímu duelu udělaly jednu zásadní změnu, vyměnily gólmany. Ačkoliv Dominik Pavlát i Dominik Frodl odchytali skvělé duely, přednost dostane plzeňská jednička Miroslav Svoboda a pardubická dvojka Milan Klouček.
    Sestava Západočechů je jinak beze změn, stále chybí VIktor Lang, Kvasnička, Jiříček a Musil. U Pardubic pak na sedmém beku místo Jelínka nastoupí 19letý Vít Kaštánek.
     
    Tomáš Mertl právě obdržel dres s číslem 700, jelikož dnes nastupuje právě k 700. zápasu v Tipsport extralize.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    První buly vyhráli Západočeši.
     
    00:47
    Pardubice pod tlakem nezvládly rozehrát, pas po mantinelu zachytil Kodýtek, který našel mezi kruhy úplně osamoceného Blomstranda. Toho skvěle vychytal Klouček.
     
    00:54
    Plzeň do zápasu vlétla od první minuty, další Kloučkův zákrok.
     
    01:00
    Slabé nahození Holého lapil Klouček bez problémů.
     
    01:22
    Klouček při rozehrávce vyhodil puk do ochranné sítě, kotouč ale ještě tečoval plexisklo, vylučovat se tak nebude.
     
    01:31
    Kindlovu ránu od modré čáry Klouček viděl a zasahuje.
     
    02:10
    Martin Lang zachytil pardubickou rozehrávku, ale ke střele se přes obránce nedostal. Následně pálil až Kindl, Klouček střelu od modré čáry jen vyraizl a dorážející Mertl ve skvělé pozici promáchl.
     
    02:54
    Ofsajd zastavil první útočný výpad Dynama.
     
    02:54
    Střely na branku: 5:0
     
    03:25
    Blomstrand při napadání vybojoval kotouč a hledal před brankou Kodýtka, ten byl ale dobře pokrytý.
     
    04:06
    Camara obkroužil celé útočné pásmo, ale ke střele se neodhodlal. Pardubice ale poté soupeře zamkly a skvělou šanci měl Robert Kousal. Ten stál před brankou, ale v tísni ani nadvakrát puk za Svobodu neprocpal.
     
    04:58
    Válovu dělovku od modré čáry Svoboda vyráží betonem. Dynamo po úvodní pasivitě převzalo iniciativu.
     
    05:59
    Thorell od pravého mantinelu nahodil puk bekhendem na branku, kotouč naštěstí pro Kloučka nebyl tečován a pardubický gólman ho skryl v lapačce.
     
    06:45
    Kodýtek se snažil protlačit přes dvojici bránících hráčů, ti ho dále nepustili.
     
    07:28
    Košťálek se rozjel po pravé straně a nahozením zápěstím prověřil Svobodu. Následně domácí vyhodili puk na zakázané uvolnění.
     
    07:39
    Přikryl nabral dobrou rychlost, přebruslil s pukem celé hřiště a z pravého kruhu bekhendem zakončoval mezi Kloučkovy betony. Pardubický brankář si mezírku pohlídal.
     
    08:08
    Musil přiťukl puk Camarovi do jízdy a kanadský útočník vypálil z mezikruží doprostřed branky. Svoboda v klidu zasahuje.
     
    08:50
    Adam Musil se natlačil před Dzierkalse a našel si přihrávku Pauloviče, ale puk nedokázal tečovat mezi tři tyče.
     
    09:53
    Graňákův vysoký oblouček ze středního pásma schoval Klouček v lapačce. Vhazuje se po jeho pravici.
     
    10:05
    Blümel si najel na přihrávku do úniku, na modré čáře se šikovně obtočil. Neměl dostatek času na kličku, tak z levého kruhu pálil. Svoboda puk zvládl vyrazit.
     
    10:32
    Blomstrand se při protiakci zbavil obránce a vypálil. Klouček puk jen vyrazil, ale Kodýtek se k dorážce nedostal. Škoda si ale zahraje přesilovku.
     
    10:32
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Juraj Mikuš – 2 min., nedovolené bránění).
     
    10:56
    Blomstrand je při střelecké chuti, dlouho si rovnal puk na levém kruhu a nakonec vypálil ostře zápěstím. Kloučka zachránila levá tyčka branky, jen to zazvonilo.
     
    11:34
    Čerešňák na modré čáře nezpracoval skákavý puk a Škoda přišla o útočné pásmo.
     
    12:18
    Matěj Blümel se zmocnil odraženého puku a zkusil přejít v akci jeden na jednoho přes Budíka, ten mu dovolil jen střelu bekhendem. Puk skončil nad horní tyčkou.
     
    12:27
    Suchého střelu zápěstím z levého kruhu Klouček vyráží.
     
    12:32
    Hosté v plném počtu.
     
    14:03
    Hraje se dlouho bez přerušení. Martin Lang se zpoza branky pokoušel nacpat puk do brankoviště, to hosté nedovolili.
     
    14:23
    Kodýtkovu svižnou ránu zápěstím od levého mantinelu Klouček skryl v lapačce. Pokračovat se bude po komerční přestávce.
     
    14:48
    Čerešňák od modré čáry nahazoval puk na teč, trefil však jen pardubického beka, od kterého se kotouč odrazil do ochranné sítě.
     
    14:55
    Dufek přizvedl plzeňské nahození a kotouč doplachtil na horní tyčku! Bývalý mladoboleslavský útočník tak stále čeká na první gól v plzeňském dresu.
     
    15:37
    Filip Suchý se po levé straně šikovně proháčkoval až před gólmana, neměl ale dobře srovnané tělo a střelu zápěstím namířil vedle branky.
     
    16:31
    Camarovu střelu od mantinelu Svoboda vyrazil, Dynamo ale pokračuje v tlaku
     
    17:03
    Přikryl zablokoval ránu Robertsona a řítil se do brejku, kanadský obránce ho ale o puk připravil záchranným skokem na poslední chvíli. Rázem tak kvůli špatnému plzeňskému střídání zahrozili hosté. Camara přiťukl puk Musilovi, který pálil z mezikruží do připraveného Svobody, který puk nadvakrát zkrotil. Následovala menší potyčka, ale vylučovat se nebude.
     
    17:29
    Pardubickou přihrávku naslepo před branku si Čerešňák málem srazil bruslí do sítě!
     
    18:39
    Blomstrand u pravého mantinelu nabral rychlost, prosmýkl se přes Kaštánka až před Kloučka, ale z úhlu za něj kotouč zasunout nedokázal.
     
    19:32
    Schleiss se ve středním pásmu zmocnil odraženého puku a zamířil dopředu. Vypálil přes Zdráhala, Klouček toho moc neviděl, ale stihl zareagovat a kotouč kryje.
     
    19:49
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Těsně před koncem první třetiny jdou Západočeši do vedení! Michal Bulíř se zmocnil puku za brankou, počkal si na najíždějícího FILIPA PŘIKRYLA a poslal na něj puk. Mladý plzeňský útočník už měl celkem snadnou pozici, jen nastavil hokejku a ztečoval puk za bezmocného Kloučka. Přikryl tak po návratu z Litoměřic boduje v pátém utkání v řadě a Bulíř už dokonce v šestém zápase za sebou. Asistence: Michal Bulíř a Filip Suchý.
    19:49 Filip PŘIKRYL - 1:0
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Plzeň vstoupila do zápasu aktivně a po dvou minutách vedla na střely 5:0. Ale Dynamo se oklepalo a ve zbytku třetiny už bylo vyrovnaným soupeřem, několikrát dokonce domácí zamklo v obraném pásmu, ale Camara, Musil ani Blümel své šance nevyužili. Klouček si na druhé straně poradil se šancemi Blomstranda, dvakrát mu pomohla branková konstrukce, ale jedenáct sekund před koncem první části nakonec inkasoval. Perfektní přihrávku Bulíře zužitkoval Filip Přikryl.

    Střely na branku: 14:9
     
    Další třetina začne přibližně v 18:23.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:11
    Škoda mohla hned odskočit na rozdíl dvou gólů! Blomstrand našel mezi kruhy osamoceného Schleisse, jehož rána zápěstím o kousek minula pravou tyčku Kloučkovy branky!
     
    20:55
    Ale vzápětí mohlo být srovnáno! Poulíček využil podklouznutí plzeňského beka, z levé strany přihrál před branku na Kousala, jehož teč Svoboda jen vyrazil. Domácí gólman si ještě musel poradit s Poulíčkovou dorážkou, ale situaci ustál.
     
    21:41
    Aktivní Camara vystřelil z dobré pozice mezi kruhy, Svoboda vyráží.
     
    22:04
    Musil dostal přihrávku před branku, ale kotouč už nestihl zpracovat v palebné pozici a dostal se s pukem za branku.
     
    22:42
    Langovu přihrávku hosté srazili nad plexisklo. Vhazuje se před Kloučkem.
     
    23:11
    Kindlovu mizernou rozehrávku pardubičtí hokejisté zachytili na modré čáře, rázem zůstal na levém kruhu osamocený Marek Hecl, ale prudkou ranou zápěstím rozchytaného Svobodu nepřekonal.
     
    23:25
    Blomstrand hledal žabičkou najíždějícího Kodýtka, puk ale tečoval jeden z hostujících beků a Klouček musel rychle zareagovat. Kotouč vyrazil betonem.
     
    24:15
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Druhá útočná formace Škody se zapisuje i pod druhou trefu Západočechů! Suchý s Přikrylem vydolovali puk v rohu kluziště, první jmenovaný ho posunul po mantinelu na MICHALA BULÍŘE. Ten z levé strany z první nečekaně vypálil. Klouček sice puk ztlumil, skákající kotouč ale měl za zády a nešťastně si ho srazil do sítě. Asistence: Filip Suchý.
    24:15 Michal BULÍŘ - 2:0
     
    25:31
    Čerešňák zastavil pardubickou akci, poté mohl přihrávat domácímu spoluhráči do brejku, ale pas mu nesedl.
     
    26:01
    Po Marcelově pasu vypálil z pravé strany pohotově Jan Dufek, Klouček ale je připraven.
     
    26:14
    Sražená plzeňská přihrávka končí v ochranné síti, po komerční přestávce se bude vhazovat před Kloučkem.
     
    26:18
    Pardubičtí šli do zajímavého přečíslení tří proti dvěma, ale nepohlídali si hranici ofsajdu.
     
    26:37
    Hecl zkusil překvapit Svobodu zpoza branky, málem mu to vyšlo. Dynamo v tlaku, ale další šanci už si nevytvořilo.
     
    27:17
    Blümel z levé strany prověřil Svobodu střelou zápěstím a odjel střídat.
     
    27:55
    Pardubicím vyšla riskantní rozehrávka, Kousal poté dostal puk do jízdy a střelou přes obránce zaměstnal Svobodu. Ten kryje puk ve výstroji.
     
    28:08
    Martin Lang si najel na dlouhou přihrávku. Z úhlu nechtěl střílet, ještě hledal najíždějícího Mertla, ale přihrávku zablokoval Jan Zdráhal.
     
    28:46
    Lang se sám vystavil do ofsajdu.
     
    29:14
    Rohlík se vymotal mezi dvěma protihráči na levém kruhu a z úhlu prověřil Svobodu, který puk vyráží.
     
    30:02
    Dynamo v posledních minutách převzalo iniciativu a dostává Plzeň pod tlak. Západočeši se teď osvobodili jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    30:33
    Košťálek si najel před branku, dostal přihrávku a obtočil se kolem Holého. Zakončení zblízka ale Svoboda pokryl.
     
    31:19
    Svoboda čelil Zdráhalově dělovce od modré čáry, vyrazil puk betonem. Na druhé straně pas Blomstranda před branku nenašel nikoho v modrobílém.
     
    32:17
    Přikrylovi v útočném pásmu vyšla přihrávka na maximální riziko na Čerešňáka, který objel padajícího beka a hledal Suchého. Hosté ale pas na osamoceného útočníka srazili. Tlak Plzně pokračoval a následně střílel od modré čáry Přikryl. Klouček puk udržel i před dotírajícím Suchým. Domácí fanoušky poté pobavil čárový rozhodčí, který přijel klidnit menší potyčku, ale podklouzl a skončil v hostující brance, kterou posunul.
     
    33:35
    Zajímavé šance na obou stranách. Holý dvakrát pálil od modré čáry, Kloučkovi puk vypadl, ale domácí se k dorážce nedostali. Indiáni poté byli po tlaku v útočném pásmu unaveni a nestíhali v defenzivě. Dnes hodně aktivní Anthony Camara nejprve prověřil Svobodu svižnou střelou, poté vybojoval faul a první pardubickou přesilovku.
     
    33:35
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Jan Holý – 2 min., podrážení).
     
    34:05
    Západočeši nadvakrát nedokázali vyhodit, ale nakonec si vzal puk Čerešňák a zkušeně ho vyvezl až do útočného pásma.
     
    34:45
    Přikryl aktivním napadáním pardubické rozehrávky vybojoval puk pro Dzierkalse, který vyhazuje.
     
    35:14
    Zatím skvělé plzeňské oslabení. Další vyhození mířilo o mantinel přímo na Kloučka, který raději přerušil hru, protože ho napadal Suchý.
     
    35:35
    Košťálek nahodil puk Camarovi na teč, puk ale skončil nad horní tyčkou. Domácí už jsou v plném počtu.
     
    35:45
    Zakázané uvolnění Škody.
     
    35:55
    Po dalším zakázaném uvolnění se vrací hra před Svobodu.
     
    36:27
    Blümelovu střílenou přihrávku domácí srazili mimo tři tyče.
     
    36:56
    Suchý vybojoval faul na svou osobu, v pádu ještě puk udržel. Odražený kotouč se dostal na osamoceného Michala Bulíře, který už byl ale příliš blízko ke Kloučkovi a nedokázal ho překonat.
     
    36:56
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Ondřej Vála – 2 min., hákování).
     
    37:21
    Blomstrandovu schovanou střelu z levého kruhu Klouček moc neviděl, ale zasahovat nemusel.
     
    37:38
    Klouček zneškodnil Bulířovu ránu z pravého kruhu a Dynamo vyhazuje.
     
    37:52
    Hosté střídali a hned se na něj navalil další útok. Michal Bulíř si s pukem vykroužil mezi kruhy a rozjásal domácí publikum, které vidělo kotouč v síti. Jenže Bulíř trefil pouze levou tyčku.
     
    38:11
    Za Kloučkem zazvonila branková konstrukce už počtvrté v zápase! K ráně zápěstím z pravého kruhu se přichystal Petr Kodýtek a svižný pokus skončil na horní tyčce. Následné Dzierkalsovo nahození Klouček pokryl.
     
    38:28
    Rychlá akce Škody a další tutovka! Dzierkals našel osamoceného Suchého, který se řítil sám na Kloučka, ale trefil jen jeho levý připravený beton.
     
    38:56
    Hosté v plném počtu.
     
    39:40
    Plzeň drží puk a už chce dohrát třetinu v klidu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední třetina nabídla ještě pohlednější hokej a opravdu spoustu šancí. Opět ale jen jeden gól. Dynamo mnohokrát zamklo Plzeň v obranném pásmu, avšak skvěle chytající Svoboda stále nepustil ani jeden puk za svá záda. Vyznamenal se ovšem i Klouček a zejména branková konstrukce za ním, která mu pomohla v zápase už čtyřikrát. Škoda přesto odskočila na rozdíl dvou branek po nečekané ráně Michala Bulíře. Západočeši měli další tutovky zejména v závěru druhé části v přesilovce, ale selhali v koncovce.

    Střely na branku: 29:21
     
    Další třetina začne přibližně v 19:16.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:26
    Svobodovu rozehrávku zpoza branky zastavil Poulíček, který se snažil překvapit plzeňského gólmana nahozením z nulového úhlu. Svoboda si nebyl zákrokem jistý, ale udržel puk ve výstroji.
     
    40:44
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Uběhlo jen 44 sekund ze třetí třetiny a Pardubice se prosazují! Robertson udržel útočné pásmo, přiťukl si puk s Kousalem a v tísni z mezikruží ještě nestřílel. Šikovně posunul kotouč na pravou stranu, odkud zakončoval osamocený ANTHONY CAMARA pod horní tyčku. Svoboda se nestačil přesunout. Asistence: Dennis Robertson a Robert Kousal.
    40:44 Anthony CAMARA - 2:1
     
    41:19
    Blümelovu dělovku z pravé strany srazil Kaňák do ochranné sítě.
     
    41:47
    Kaňák měl na útočné modré čáře hodně času, ale ukvapil svou střelu a trefil prvního bránícího hráče.
     
    42:51
    Camara je pořádně při chuti. Zmocnil se puku ve středním pásmu, po pravé straně přebruslil Kindla a zakončil v tísni nad horní tyčku.
     
    43:14
    Svoboda kryje v lapačce další pardubickou střelu z pravé strany.
     
    43:30
    Puk hned po buly propadl k osamocenému Heclovi, který zblízka na Svobodu nevyzrál! O pár sekund později vypálil z mezikruží Rohlík do Svobodovy vyrážečky.
     
    45:15
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Hrálo se dlouho bez přerušení a ze strany na stranu, načež Pardubice srovnávají stav zápasu! Svižná přihrávka před branku nenašla nikoho v červenobílém, ale kotouč se od mantinelu odrazil na levý kruh, kam si najel DENNIS ROBERTSON. Kanadský bek tvrdou ranou z první dokázal prostřelil přesunujícího se Svobodu na bližší tyč. Asistence: David Cienciala a Patrik Poulíček.
    45:15 Dennis ROBERTSON - 2:2
     
    45:30
    Přikrylovi střela z pravé strany moc nesedla a Klouček si připisuje snadný zákrok.
     
    46:10
    Druhá formace Škody mohla vrátit domácím vedení! Bulíř si najel na přihrávku Suchého, ale z úhlu branku netrefil. Po Kaňákově nahození od modré čáry mohl dorážet Přikryl, avšak zblízka na Kloučka nevyzrál.
     
    46:41
    Po komerční přestávce se bude vhazovat před Svobodou.
     
    47:05
    Blümel se snažil z levé strany přihrát na Ciencialu, ale domácí přihrávku nepropustili.
     
    48:02
    Camara si najel z druhé vlny při přečíslení Dynama tří proti dvěma a z první svižně vypálil. Svobodova lapačka připravena.
     
    48:38
    Mertlovu střelu po ledě z levé strany Klouček bez problémů vyrazil betonem do rohu.
     
    49:40
    Poulíček vybojoval puk v útočném pásmu, ale tam se Dynamo dlouho neudrželo.
     
    50:24
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Ve třetí třetině aktivnější Pardubice otáčejí třemi góly skóre! Napoprvé ranou od modré čáry ještě Košťálek Svobodu nepřekonal, ale Dynamo zůstalo v tlaku a další rána produktivního pardubického beka už skončila v síti. A to hlavně díky povedené teči DAVIDA CIENCIALY. Asistence: Jan Košťálek a Juraj Mikuš.
    50:24 David CIENCIALA - 2:3
     
    51:08
    Východočeši pokračují v tlaku a drží se v útočném pásmu.
     
    51:20
    Kousal dostal přihrávku na pravý kruh a trefil Svobodu do ramene.
     
    52:13
    Plzeň se drží na kotouči, ale velmi těžko se dostává přes modrou čáru. Dynamo skvěle brání.
     
    52:49
    Zakázané uvolnění hostů.
     
    53:07
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (David Cienciala – 2 min., podrážení). Za útočný faul na Čerešňáka.
     
    53:19
    Blomstrandova tečovaná rána skončila nad brankou, kotouč poté vylétl do ochranné sítě. Vhazuje se před Kloučkem.
     
    53:27
    Bulířova dělovka sražena a Východočeši vyhazují.
     
    53:59
    Pardubice posílají puk přes všechny čáry.
     
    55:03
    Jeden z pardubických beků přišel o hokejku, díky tomu se otevřel prostor na křižnou přihrávku na Dzierkalse, ale s jeho tečovanou střelou si Klouček poradil!
     
    55:07
    Hosté v plném počtu.
     
    55:53
    Graňák dvakrát střílel od modré čáry. Napoprvé minul, druhý pokus pokryl připravený Klouček.
     
    56:26
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Až po přesilovce se Západočeši prosazují a máme znovu srovnáno! LUKÁŠ KAŇÁK podržel puk na modré čáře, poté ho nahodil a tečovaný kotouč proskákal kolem Kloučkova betonu až do sítě. Asistence: Martin Lang.
    56:26 Lukáš KAŇÁK - 3:3
     
    57:17
    Košťálek se rozjel po pravé straně a nahozením zápěstím prověřil Svobodu, který vyráží.
     
    58:12
    Lang udržel útočné pásmu, v pádu posunul puk na levou stranu na Mertla. Ten se neukvapil a ještě našel křižnou přihrávkou volného Dzierkalse, proti němuž se však skvěle přesunul Klouček, jenž dokázal ucpat prostor u bližší tyče.
     
    58:12
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:17
    Mertl po buly získal puk a zkoušel vypálit, Východočeši ránu zablokovali.
     
    58:38
    Martin Lang zůstal volný na útočné modré čáře, dostal přihrávku, ale neměl rychlost. Tak ostře vypálil a Klouček puk s obtížemi vyrazil.
     
    58:50
    Další střelu měl na svědomí Mertl, Klouček kryje.
     
    59:40
    Pardubice se usadily v útočném pásmu a ještě chtějí zahrozit.
     
    59:57
    Blomstrand vypíchl puk Blümelovi do středního pásma.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Pardubice vstoupily do třetí části skvěle a rychle smazaly dvoubrankové manko. Vzápětí dokonce dokonal obrat David Cienciala. Ovšem Plzeň se nevzdala a tečované nahození Kaňáka skončilo až v síti. Duel tak jde za stavu 3:3 do prodloužení. Kdo získá bonusový bod?

    Střely na branku: 36:33
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:40
    Čerešňák zastavil průnikovou přihrávku Dynama a zahrozili domácí, se schovanou střelou Budíka si ale Klouček nadvakrát poradil.
     
    60:55
    Schleiss měl prostor na pravé straně, dělovkou z nápřahu ale trefil Blümelovu hokejku, od které se puk odrazil do ochranné sítě.
     
    61:36
    Jan Schleiss přišel o puk v útočném pásmu a zahrozily Pardubice. Mikuš měl spoustu prostoru, Svoboda jeho střelu vyrazil ramenem.
     
    62:14
    Ciencalovu schovanou a nebezpečnou střelu Svoboda vyrazil. Bulíř poté nezpracoval přihrávku do samostatného úniku!
     
    63:00
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Pardubice vítězí i posedmé v novém roce! Přečíslení tří proti dvěma dotáhly do gólového konce. Z druhé vlny si najel ANTHONY CAMARA a svou druhou trefou v zápase rozhodl. Zamířil nad Svobodův beton k levé tyčce. Asistence: Robert Kousal a Jan Košťálek.
    63:00 Anthony CAMARA - 3:4
     
    Konec zápasu.
     
    Pardubice tak slaví sedmé vítězství v novém roce, v němž stále nepoznali hořkost porážky. Plzeň bude smutnit, neboť přišla o dvoubrankové vedení a zachraňovala alespoň bod v závěru.

    Střely na branku: 37:36

    Nejlepší hráči zápasu:
    Plzeň – Michal Bulíř
    Pardubice – Dennis Robertson
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, na počtenou u dalších on-line přenosů. (20:02:57)
    Marken.cz

    Matěj Vybíral

    Branky a nahrávky: 20. F. Přikryl (Bulíř, F. Suchý), 25. Bulíř (F. Suchý), 57. L. Kaňák (M. Lang) – 41. Camara (D. Robertson, R. Kousal), 46. D. Robertson (Cienciala, Poulíček), 51. Cienciala (Košťálek, J. Mikuš), 63. Camara (R. Kousal, Košťálek)


    HC Škoda Plzeň: Miroslav Svoboda (Pavlát) – L. Kaňák, Čerešňák (A), Graňák, J. Holý, Budík, J. Kindl (C), Kremláček – Blomstrand, Kodýtek (A), Schleiss – F. Suchý, Bulíř, F. Přikryl – Dzierkals, Mertl, M. Lang – M. Marcel, G. Thorell, J. Dufek.
    Trenér: Václav Baďouček, Miloš Říha

    HC Dynamo Pardubice: Klouček (Frodl) – J. Mikuš (A), J. Zdráhal, D. Robertson, Košťálek, O. Vála, Sergijenko, Kaštánek – Hecl, Poulíček (C), Blümel – R. Kousal (A), A. Musil, Camara – Paulovič, O. Roman, Cienciala – T. Urban, Anděl, O. Rohlík.
    Trenér: Richard Král

    Rozhodčí: Hejduk, Svoboda – Komárek, Šimánek

    Diváci: 1000
    thejrc.org