Plzeň – Pardubice 3:4 (po pr.)
konec
Bílí Tygři Liberec
4:6 (0:2, 1:1, 3:3)
HC Sparta Praha
Čtvrtek 27.01.2022, 16:00 • Svijanská aréna, Liberec • Extraliga dorostu - o pořadí v play-off • Skupina A
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, přeji hezký večer. (18:03:47)
     
    Nejvýraznější postavou utkání nakonec byl Radek Janata, který se trefil čtyřikrát. Na body to ale Bílým Tygrům nestačilo, Sparta už od páté minuty vedla a zejména díky skvělému výkonu brankáře Přikryla nepouštěla Liberec na dostřel. Z hodně divokého utkání si tedy hosté odvezou tři body.
     
    Konec zápasu.
     
    59:25
    Liberec právě vstřelil branku!
    Závěr je pořádně divoký a RADEK JANATA se prosazuje už počtvrté! Samuel Fiala zachytil nepřesnou rozehrávku Pražanů a posunul kotouč před bránu na Janatu, který z otočky zamířil mezi betony. Asistence: Samuel Fiala.
     
    58:47
    Imrich Maxin ještě mohl zadělat na zajímavější koncovku, jel totiž sám na branku! Petr Přikryl ale jeho střelu na vyrážečku reflexivně zpacifikoval.
     
    58:24
    Liberec právě vstřelil branku!
    Máme tu hattrick! Na RADKA JANATU se teď usmálo štěstí, když si jeho přihrávku z rohu kluziště do vlastní brány srazil jeden z obránců. Asistence: Jaromír Pérez.
     
    56:51
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané se prosazují už pošesté. Na útočné modré čáře zůstal nehlídaný ANDREJ FÁBRY, převzal si přihrávku a uháněl sám na Hambálka. I když na něj dotíral protihráč, vystřihl hezký bekhendový blafák a zavěsil puk pod břevno. Asistence: Vojtěch Port.
     
    55:10
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pro Liberec je to dnes asi zápas, ve kterém mu zkrátka není přáno. MIKULÁŠ ODEHNAL z pravého kruhu posílal kotouč před bránu, do přihrávky hokejkou sáhl bránící Adam Král a kotouč se vysokým obloučkem snesl přímo do sítě. Bez asistence.
     
    54:34
    Nebezpečně střílel Mikuláš Odehnal, jehož pokus asi Vojtěch Hambálek neviděl dobře. Střela skončila těsně vedle branky.
     
    54:06
    Sparťané se snažili trošku uspíšit přechod do útočného pásma a při vlastní přesilovce se provinili nepopulárním zakázaným uvolněním.
     
    53:58
    A další vyhození liberecké čtveřice, domácí zatím toto oslabení zvládají s grácií.
     
    53:26
    Severočeši hned vyhazují puk do bezpečí.
     
    53:16
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Fiala – 2 min., příliš mnoho hráčů na ledě).
     
    53:00
    Radek Janata už byl na ledě hodně dlouho a neměl síly na vyvezení puku. Z obranného pásma ho alespoň vyhodil, aby se nepískal icing.
     
    50:34
    Adam Král spadl v obranném pásmu a Hambálek předvedl další výborný zákrok, Stepančukovi pak před odkrytou bránou přeskočil puk hokejku.

    Jakub Dvořák pak rozjel parádní ťukes na druhé straně, který zakončoval u vzdálenější tyčky Jaromír Pérez. Přikryl na něj dnes ovšem má spadeno a znovu ho obral o gól!
     
    48:24
    Petr Poláček využil zaváhání bránícího hráče a dostal se za něj. Hambálek pak udržel svůj tým ve hře úspěšným zákrokem proti osamocenému střelci!
     
    47:43
    Jeden ze sparťanů nebezpečně vystřelil hned po vhazování v útočném pásmu, Vojtěch Hambálek ránu pohotově vytěsnil.
     
    47:36
    Zakázané uvolnění domácího celku.

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 23. Janata (Dvořák), 46. Janata (Hois), 59. Janata (J.Pérez), 60. Janata (Fiala) – 5. Novák (Křišťan), 6. Žemlička, 29. Port (Žemlička), 44. Odehnal (Novák), 56. Odehnal, 57. Fábry (Port)


    Bílí Tygři Liberec: Hambálek (Bogač) – Jakubec, Seidl, Průšek, Dvořák, Macháček, Stromský, Král – Zenker, Rozsíval, Fiala (A), Hois (A), J. Pérez, Špilka, Maxin, Janata (C).
    HC Sparta Praha: Přikryl (Obolenski) – Hašek, Marton, Šeba, Bartoň (C), Janský, Port – Stepančuk, Vašíček, Odehnal, Žemlička, Novák, Fábry (A), Skuratov, Poláček, Hrubý, Křišťan.
    thejrc.org