Plzeň – Pardubice 3:4 (po pr.)
konec
Mountfield HK
6:2 (1:0, 3:2, 2:0)
Berani Zlín
Čtvrtek 27.01.2022, 17:15 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Extraliga dorostu - o pořadí v play-off • Skupina B
Partner:
     
    Z východočeské metropole je to pro dnešní večer vše, další nejen mládežnické zápasy se zde budou hrát i v nadcházejících dnech. Sledovat je budete moci opět skrze Onlajny. Do té doby se mějte krásně! (19:23:09)
     
    ČPP Arénou se nese potlesk diváků na počest vítězného týmu, kterým je Mountfield HK. Ten ve třetí třetině výborně bránil, nedovolil soupeři skórovat a navíc v důležitých chvílích udeřil. Postupně tak navýšil své vedení na 6:2 a do tabulky zapisuje tři body. Ty znamenají, že se Východočeši dostávají v tabulce před svého dnešního soupeře.
     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    Uherek si připisuje ještě jeden zákrok z podobných míst, odkud ho překonal Jiří Klíma. Puk se za brankovou čáru tentokrát nedostal. To ale domácí lavičce vadit určitě nebude.
     
    59:37
    Na závěrečné vteřiny se hra přesunula na druhou stranu kluziště. A utkání se už jen dohrává, což potvrzuje také ignorace ze strany rozhodčího na poměrně jasný faul za hostující brankou.
     
    59:07
    Až nyní musel předvést zákrok betonem Jan Kasal, tahle slabá střela ale neměla šanci na úspěch.
     
    58:21
    Zlínští jsou sice na puku, ale tahají ho většinou po mantinelu nebo modré čáře. Do lepších pozic je zformovaná hradecká defenzíva nepouští.
     
    57:19
    Jestliže hosté doposud pomýšleli na nějaký úspěch, nyní jsou jejich šance prakticky nulové.
     
    56:41
    Hradec právě vstřelil branku!
    A je tady trest pro hosty a krásný gól TOMÁŠE HORY. Ten byl osamocen před Uherkem a dostal puk od Novotného. Tam hostujícího gólmana dokonale vykoupal, zasunul puk do opuštěné klece a upravuje na 6:2! Asistence: Adam Novotný
     
    55:47
    Vteřinky ubíhají a Berani jsou nabádáni k častějšímu ohrožení branky. "Střílej!" zaznělo nyní dvakrát z hostující střídačky. Ani jedna rána však nepřišla, domácí to výborně vystáli.
     
    55:17
    To už se ale hra vrátila zase tam, kde se odehrává většina ze závěrečného dějství – ke Kasalovi.
     
    54:33
    Jiří Klíma je po své trefě evidentně při chuti. Po vzoru svých jmenovců z A-týmu nabral rychlost a přešel přes osu hřiště, jeho projektil však končí jen na hrudníku Uherka.
     
    54:03
    Velké obléhání hradecké klece pokračuje. Je však stále bez střelby, Lvi urputně brání.
     
    53:39
    Hosté jsou už dobrou minutu v útočném pásmu, Kasal se musí mít tím pádem na pozoru. Ale zasahovat nemusí.
     
    52:58
    Týmu z jižní Moravy se nedá upřít snaha. Bojuje, chce hrát a prosadit se. Jenže domácí obrana je dobře zformovaná a svého soka do šancí moc nepouští.
     
    52:41
    Král se vrací na led, jeho spoluhráči tuhle důležitou herní situaci zvládli.
     
    51:58
    Jenže územní převaha je bez aktivní střelby k ničemu. Zvlášť když potřebujete vstřelit minimálně tři góly.
     
    51:19
    Zlínská přesilovka vypadá mnohem lépe než ta hradecká. Berani jsou rozestavěni okolo Kasala a puk lítá z hole na hůl.

    Martin Voltr

    Jan Vavřina

    Branky a nahrávky: 8. Král (Hora, Novotný), 29. Trejbal (Burda), 30. Hora (Novotný, Bezpalec), 40. Král (Novotný, Mráz), 50. Klíma (Jón, Bezpalec), 57. Hora (Novotný) – 28. L. Heš (Hamrla), 35. Šišák (L. Heš)


    Mountfield HK: Kasal (Meišner) – Fiala (A), Pavič, Černý, Burda, Mráz, Bezpalec, Samek – Pavlík, Jón, Hora, Mach, Klíma, Trejbal (C), Král, Novotný.
    Trenér: Jiří Janoušek

    Berani Zlín: Uherek (Kamenář) – Kotala, Řezníček, Hamrla (A), Mikel, Kopřiva, Lukaštík, Šišák (C) – Urban, Holba, Kos, L. Heš (A), Pilát, Marek, Pešák, Kaláč, J. Heš, Klimek.
    Trenér: Radek Pšurný

    Rozhodčí: Holibka – Kopecký, Landsmann.
    thejrc.org