Vítkovice – Kladno 2:1 (po pr.) | Motor ČB – Třinec 5:4 (po pr.) | Litvínov – Zlín 3:4 (po pr.)
Mladá Boleslav – Olomouc 2:3 (kon.) | Mountfield HK – Liberec 6:2 (kon.) | Kometa Brno – K. Vary 1:2 (1:2 po s.n.)
konec
Mountfield HK
6:2 (2:0, 2:0, 2:2)
Bílí Tygři Liberec
Pátek 28.01.2022, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 46. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:08 Lukáš DERNER - 6:2
     
    58:08
    Liberec právě vstřelil branku!
    Góly se nám teď začaly sypat. LUKÁŠ DERNER vypálil do levého dolního rohu a nachytal Lukeše. Asistence: Tomáš Filippi, Adam Najman.
    57:57 Radek SMOLEŇÁK - 6:1
     
    57:57
    Hradec právě vstřelil branku!
    Branky se dočkává také RADEK SMOLEŇÁK a opět to nebylo po přímé střele. Hradecký kapitán chtěl přihrávat, ale trefil hokejku bránícího hráče a puk skoničl v bráně. Asistence: Ahti Oksanen, Filip Pavlík.
    51:07 Tomáš FILIPPI - 5:1
     
    51:07
    Liberec právě vstřelil branku!
    Dnes padají hodně zvláštní góly. Prvního se dočkal také Liberec, konkrétně TOMÁŠ FILIPPI. Ten vystřelil z ostrého úhlu a Štěpán Lukeš se o nulu připravil svojí vlastní chybou. Asistence: Michal Birner.
    43:42 Nikita ŠČERBAK - 5:0
     
    43:42
    Hradec právě vstřelil branku!
    Další hodně kuriózní branka v síti Petra Kváči. Jakub Orsava byl u puku nejrychleji a z pravé strany chtěl zřejmě střílet. Puk prošel kolem betonů libereckého gólmana a našel si ho NIKITA ŠČERBAK, který ho jen dovezl do prázdné brány. Asistence: Jakub Orsava.
    37:41 Aleš JERGL - 4:0
     
    37:41
    Hradec právě vstřelil branku!
    Nádherná práce, kterou teď předvedl za bránou Lalancette a zadovkou připravil skvostnou pozici pro ALEŠE JERGLA a ten se trefil ukázkově přesně do vikýře. Asistence: Christophe Lalancette, Patrik Miškář.
    26:26 Jakub LEV - 3:0
     
    26:26
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tak trochu kuriózní gól, kterým nakonec domácí odskakují do třígólového rozdílu. JAKUB LEV ukázal výborný důraz v brankovišti a několikrát odražený puk nakonec zasunul za dezorientovaného Petra Kváču. Bez asistence.
    18:09 Graeme MCCORMACK - 2:0
     
    18:09
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec nakonec využívá přesilovou hru a zvyšuje na 2:0! Nikita Ščerbak mohl střílet, ale rozhodl se ještě ideálně nalít GRAEMU McCORMACKOVI, který šílenou bombou propálil Petra Kváču, který přitom před sebou neměl žádného clonícího hráče. Asistence: Nikita Ščerbak, Jakub Orsava.
    06:15 Kelly KLÍMA - 1:0
     
    06:15
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tak trochu proti obrazu hry se prosazuje hradecký Mountfield! Po levé straně si prohodil hned tři hráče Martin Štohanzl a předložil puk před bránu pro KELLYHO KLÍMU, který už to měl jednoduché. Asistence: Martin Štohanzl.
    Marken.cz

    Lukáš Foff

    Branky a nahrávky: 7. Kelly Klíma (Štohanzl), 19. McCormack (Ščerbak, Orsava), 27. Lev, 38. Jergl (Lalancette, Miškář), 44. Ščerbak (Orsava), 58. Smoleňák (Oksanen, F. Pavlík) – 52. Filippi (Birner), 59. Derner (Filippi, A. Najman)


    Mountfield HK: Š. Lukeš (Sajdl) – Blain, Jank, F. Pavlík (A), R. Pilař, McCormack, Nedomlel – Oksanen, Cingel, Smoleňák (C) – Orsava, Lev (A), Ščerbak – Jergl, Lalancette, Miškář – Kelly Klíma, Koukal, Štohanzl.
    Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – Štibingr, L. Šmíd (A), M. Ivan, M. Rosandić, Melancon, Derner – A. Najman, Filippi, Birner (A) – M. Zachar, Gríger, Ordoš – Klapka, P. Jelínek (C), J. Vlach – Faško-Rudáš, J. Šír, Rychlovský – Čederle.

    Rozhodčí: Šír, Horák – Gebauer, Hlavatý

    Diváci: 816
    thejrc.org