Vítkovice – Kladno 2:1 (po pr.) | Motor ČB – Třinec 5:4 (po pr.) | Litvínov – Zlín 3:4 (po pr.)
Mladá Boleslav – Olomouc 2:3 (kon.) | Mountfield HK – Liberec 6:2 (kon.) | Kometa Brno – K. Vary 1:2 (1:2 po s.n.)
po prodl.
Banes Motor České Budějovice
5:4 (2:1, 2:2, 0:1 - 1:0)
HC Oceláři Třinec
Pátek 28.01.2022, 17:30 • Budvar aréna, České Budějovice • Tipsport extraliga • 46. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezký páteční večer! Dnes společně budeme sledovat duel mezi třineckými Oceláři a domácím Motor. Zápas začíná v 17:30.
     


    Motor České Budějovice

    Českobudějovičtí hokejisté se vrátili do kolotoče extraligocýh zápasů poté, co se týmem prohnala omicronová nákaza. Motor se vrátil zápasem proti Kladnu. To se mu ovšem nepovedlo podle představ a proti Rytířům body nezískal. Dále na domácí půdě vyzval rivala z Hradce Králové a poradil si s ním v nájezdech. V posledním utkání pak Budějovičtí padli s Plzní.

    Svěřence Jaroslava Modrého najdeme v tabulce na sedmé pozici. Osmá Boleslav má na Motor ztrátu pouhého bodu, stejný počet pak chybí Jihočechům k šesté příčce.

    V jihočeském celku je dlouhodobě nejproduktivnějším hráčem Lukáš Pech, konkrétně má na kontě 42 bodů. Za ním se drží Milan Gulaš se 38 body. V brance je pak už od začátku sezony jedničkou Dominik Hrachovina.
     


    HC Oceláři Třinec

    Oceláři potvrzují v průběhu letošního ročníku extraligy své kvality a papírové předpoklady. Drží se na první pozici, a to s vidinou, že v následujících kolech je jen tak nikdo nepřeskočí. Vytvořili si totiž již osmibodovou rezervu, a tu budou chtít pochopitelně navyšovat. Oceláři se mohou spolehnout na svou obranu, ta funguje perfektně. A podle statistiky inkasovaných branek nejlépe v celé lize.

    Třinec se může těšit také z posledních čtyřech duelů, ze kterých pokaždé odešel jako tříbodový vítěz. Nejvyšší výhru si připsal proti Boleslavi, které nasázel rovnou sedm branek. Poslední prohru pak v Třinci datují k 4. lednu, kdy tamní hokejisté padli v derby proti Vítkovicím.

    Nejproduktivnějším hráčem tohoto celku je Martin Růžička, třinecký forvard má na kontě 38 bodů. V brance se pak střídá poměrně pravidelně Ondřej Kacetl s Markem Mazancem.
     
    Motor se letos utkal s Třincem již třikrát. Ani v jednom případě se mu však nepodařilo zvítězit. Zda nepříznivou sérii domácí zlomí, budeme moci sledovat od 17:30, kdy padne úvodní buly.
    Trefí se dnes?
     
    Utkání dnes budou řídit jako hlavní rozhodčí René Hradil a Luděk Pilný, asistovat na čarách jim budou Jakub Frodl a Ondřej Bohuněk.
     
    Úvodní sestavy:

    Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Bučko, Percy, Šenkeřík, Bindulis, Štencel, Vráblík, Štich – J. Ondráček, J. Novotný, Valský – Holec, Pech, Gulaš – M. Beránek, M. Hanzl, Karabáček – Vondrka, Koláček, Chlubna.

    HC Oceláři Třinec: Marek Mazanec (Kacetl) – M. Doudera, Marinčin, D. Musil, Kundrátek, Jaroměřský, M. Adámek – Daňo, P. Vrána, Martin Růžička – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík – A. Nestrašil, Marcinko, Hrňa – Hrehorčák, Miloš Roman, Dravecký – Kofroň.

    Rozhodčí: Hradil, Pilný – Frodl, Bohuněk.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:17
    Hostující hokejisté vybojovali kotouč při úvodním vhazování, pak s ním ale nepřešli útočnou modrou čáru. Naopak ke kotouči se dostává Motor.
     
    01:26
    Českobudějovičtí hokejisté dostali kotouč na své hole. Nic moc s ním pak ale nevymysleli, zkoušeli přejít v rychlosti do pásma, rychlá přihrávka ovšem končí jen na zakázaném uvolnění.
     
    01:56
    Začátek zápasu je prozatím na šance velmi chudý, žádný z brankářů ještě nemusel zasahovat.
     
    02:27
    Třinec se zničehonic dostal do poměrně dobré šance. Jeden z hostujících útočníků si ale v zakončení nepočínal tak, jak by potřeboval.
     
    03:39
    Martin Růžička poslal zadovku na svého spoluhráče na modré. Ten k ní ale neměl příliš blízko, a tak se ke kotouči dostávají domácí a míří na opačnou stranu.
     
    04:12
    Kristofers Bindulis se z pozice obránce dostal až do zakončení před brankou. Jeho pokus byl velmi nebezpečný. Mazanec proti jeho pokusu včas vyjel a zastavil jej. Pak byli domácí blízko k dorážce, nicméně ta v brance nekončí.
     
    04:53
    Stuart Percy poslal kotouč na branku. Někdo z hostí jej srazil až za ní. Tam jej pak sbírají právě Oceláři a míří s ním na Hrachovinu.
     
    05:58
    Tomáš Kundrátek dostal až příliš prostoru. Od modré čáry pak sjel na vrchol levého kruhu. Odtud mířil mezi betony, ty však domácí brankář secvakl včas.
     
    06:32
    Motor se snažil o další rychlý přechod do pásma, a to se mu povedlo. Zřejmě Valský zkoušel střelu od mantinelu. Ta ovšem končí v rohu ledové plochy poté, co ji Mazanec vyrazil.
     
    06:49
    Hru nám na chvíli přeruší komerční přestávka. Po ní bude následovat vhazování ve středním pásmu.
     
    07:50
    Bindulis v další dobré šanci! Dostal dobrou zadovku, poté zamířil do horních pater branky z nápřahu. Kotouč ale končí jen na zadním mantinelu, odkud se odráží zpět do hry.
     
    08:50
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Máme tu první branku v hostující brance, která snad trochu rozproudí hru. Martin Beránek skvěle udržel kotouč před dotírajícím protihráčem. Ten ho pak poslal šikovně před branku, kde už byl k zakončení připravený MICHAL VONDRKA. Asistence: Martin Beránek, Jakub Valský.
    08:50 Michal VONDRKA - 1:0
     
    10:01
    Oceláři se dostávají hned po vhazování do pásma. Zcela určitě budou chtít rychle odpovědět na vedoucí branku domácích.
     
    10:15
    Motor se rychle vymanil z třineckého sevření. Při přechodu do útočného pásma pak byl přisižen v postavení mimo hru.
     
    11:20
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    A máme tu druhou branku v hostující brance. Domácí opět dostali kotouč na brankoviště. Tam potom byla nejagilnější nejnovější akvizice domácích JOSEF KOLÁČEK. Rychle ho dostal do branky. Asistence: Tomáš Chlubna, Stuart Percy.
    11:20 Josef KOLÁČEK - 2:0
     
    13:07
    Jakub Valský se dostal do dobré šance. Už to vypadalo, že půjde úplně sám na brankáře, nicméně jeden z hostujících obránců se stihl vrátit a nepustil ho k zakončení. I tak je to pro Oceláře velmi nepovedený vstup do utkání. Uvidíme, jak se s ním popasují.
     
    13:54
    Třinečtí od doby, co inkasovali podruhé, drží kotouč na svých holích o něco více. Snaží se přejít přes pásmo, to ovšem zatím českobudějovičtí docela dobře brání.
     
    15:39
    Na ledové ploše se toho nyní moc neděje. Uvidíme, co s tím udělá nadcházející přesilová hra, kterou sudí signalizují.
     
    15:55
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (2 min. – příliš mnoho hráčů na ledě). Trest odpyká Tomáš Chlubna.
     
    16:21
    Třinec právě vstřelil branku!
    A máme tu bleskové proměnění přesilovky! Třinec je zpět ve hře, dotahuje na jednobrankový rozdíl. Martin Růžička vystřelil z kruhu. Kotouč se pak odrazil příhodně pro ERIKA HRŇU, který nemá problém se střelou do odkryté klece. Asistence: Martin Růžička, Milan Doudera.
    16:21 Erik HRŇA - 2:1
     
    17:49
    Třinec vycítil šanci. Martin Růžička se dostal do další dobré pozice, tentokrát ovšem netrefuje, jak by si přál. Puk se zřejmě od obranného valu odráží do rohu kluziště a Motor tak může vystřídat a zaútočit.
     
    18:25
    David Kofroň se dostal do zajímavé pozice! Hnal se za kotoučem, ovšem Hrachovina k němu měl přeci jenom o něco blíže. Dokázal jej hokejkou dostat mimo nebezpečí. Domácí fanoušci si pak výrazně oddychli.
     
    19:15
    Milan Gulaš to myslel dobře. Na svém standardním místě na kruhu zkoušel najít najíždějícího spoluhráče před branku. Přihrávka ovšem nebyla z těch nejpřesnějších a končí na hokejce soupeře.
     
    19:29
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Erik Hrňa – 2 min., podrážení).
     
    19:56
    V přesilové hře se toho příliš nestalo. Motor se nestihl dostat do žádné šance a perioda pomalu končí.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Statistiky po 1. třetině:

    Střely na branku: 9:11
    Zblokované střely: 0:7
    Zásahy brankářů: 0:0
    Hity: 2:1
    Bloky: 6:0
    Vhazování: 11:9
     
    Máme za sebou prvních dvacet minut. Začátek byl velmi vlažný z obou stran, pak se ale Motor dvakrát dostal k přesné trefě. Dvoubrankové vedení ale neudržel, Třinec se po Hrňově trefě dotáhl na jednobrankový rozdíl.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:16
    Druhá třetina začíná za podpory domácích fanoušků, kteří sledují své oblíbence v útočném třetině.
     
    21:21
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Velmi povedený vstup do třetiny. Motor se držel v útoku a svou snahu zužitkoval. Štencel zavezl kotouč do pásma, poslal jej pak na Pecha. Ten však trefil jen brankáře. MARTIN HANZL pak pálil z dorážky přesně. Asistence: Lukáš Pech, Jan Štencel.
    21:21 Martin HANZL - 3:1
     
    21:41
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Lukáš Pech – 2 min., sekání).
     
    22:16
    Českobudějovičtí hráči zažívají velmi povedený vstup do třetiny. Byť nyní hrají v oslabení, jsou aktivní, a dokonce usazeni v útočném pásmu. Mazanec zatím zasahovat nemusel.
     
    23:48
    Roman Vráblík dostal přihrávku na modrou čáru. Odtud pak vyslal velmi tvrdou střelu, která Mazanec dokázal zkrotit na své výstroji.
     
    24:18
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (David Musil – 2 min., držení).
     
    25:34
    Domácí hráči se snaží v přesilové hře vsítit další branku. Přesilovka se jim poměrně daří. Drží se v útoku a Mazanec je v permanenci. Uvidíme, zda kapituluje počtvrté.
     
    26:28
    David Štich dostal rychlou přihrávku na modrou čáru od svého kolegy z obrany. Štich pak vzápětí pálí velmi rychle z nápřahu. Jeho pokus byl velmi nebezpečný, Mazanec si ale poradil a hru přerušil. Bude se pokračovat po komerční přestávce.
     
    27:07
    Michal Vondrka si hnal před branku. Tam byl velmi aktivní a dostal se k dorážce. Jeho pokus pak končí na hrudi třineckého brankáře.
     
    27:37
    Jiří Novotný si dobře poradil v obranném pásmu. Byl forčekován hostujícími hráči, přesto dostal kotouč na spoluhráče, který může založit další útočnou akci domácího celku.
     
    28:24
    Třinec právě vstřelil branku!
    A v Budvar aréně máme opět drama, rozdíl je opět jednobrankový. Hrehorčák střílel na brankáře, nebyl ve vůbec špatné pozici. MILOŠ ROMAN se pak dostal k dorážce a znovu ji poslal za brankovou čáru. Asistence: Petr Hrehorčák.
     
    28:24
    Tak pozor, branka neplatí! Domácí si vzali výzvu a rozhodčí branku po přezkoumání neuznávají!
     
    28:40
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Lukáš Pech – 2 min., hákování).
     
    28:47
    Třinec právě vstřelil branku!
    Tak přeci jen tu máme druhou branku v domácí brance! Zadostiučinění pro Třinec! Milan Doudera poslal kotouč na MARTINA RŮŽIČKU, ten pak povyjel do střelecké pozice a trefil přesně vzdálený horní růžek. Asistence: Martin Doudera.
    28:47 Martin RŮŽIČKA - 3:2
     
    29:35
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (2 min. – příliš mnoho hráčů na ledě). Trest odpyká Marko Daňo.
     
    31:01
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Petr Šenkeřík – trestné střílení, hákování).
     
    31:01
    Třinec právě vstřelil branku!
    A máme srovnáno! ARON CHMIELEWSKI zamíchal s kotoučem před brankou a pak poslal kotouč z bekhendu až do horního růžku! Hrachovina nestačil reagovat.
    31:01 Aron CHMIELEWSKI - 3:3
     
    31:26
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Vladimír Dravecký – 2 min.).
     
    32:06
    Patrik Hrehorčák se dostal do střeleckého pokusu ve vlastním oslabení. Jeho pokus z nápřahu ale přelétl horní růžek, přesto Hrachovina musel dávat velký pozor.
     
    33:17
    Milan Gulaš se zkoušel prosadit z pravého kruhu. Jeho pokus ale taktéž mířil podobně jako na opačné straně mimo brankovou konstrukci.
     
    33:40
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Marko Daňo – 2 min., příliš mnoho hráčů na ledě).
     
    34:40
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    A máme další branku, která posílá Motor do opětovného vedení! Štencelova přihrávka byla pohotová a rychlá, mířila přesně tam, kam bylo třeba. A to na hůl MARTINA HANZLA, který se trefil přesně. Asistence: Jan Štencel.
    34:40 Martin HANZL - 4:3
     
    36:22
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Martin Beránek – 2 min., krosček).
     
    37:25
    Třinec se drží v pásmu a nebezpečně se drží blízko Hrachovinovy svatyně.
     
    38:28
    A další třinecká střela letěla od modré čáry. Hrachovina ji však viděl a stihl ji schovat před brankovou čarou.
     
    39:01
    Oceláři jsou v posledních minutách aktivnější a aktivnější, ale především díky přesilové hře. Nyní se však při přechodu do pásma dostali jen do postavení mimo hru.
     
    39:55
    Třinec jen nahazuje kotouč na domácího brankáře. Ten ho v klidu kryje a drží tak, aby se již nepřerušovalo. Třetina nám pomalu končí.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Statistiky po 2. třetině:

    Vyloučení: 4:5
    Vyšší tresty: 0:0
    Využití: 2:2
    V oslabení: 0:0
    Střely na branku: 16:17
    Zblokované střely: 3:16
    Zásahy brankářů: 0:0
    Hity: 4:1
    Bloky: 13:2
    Vhazování: 25:23
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    Martin Růžička vybojoval kotouč v obranném pásmu a pak jej posílá na svého spoluhráče, který má dostatek sil na to, aby založil útok svého celku.
     
    41:17
    Motor se ocitl pod soupeřovým tlakem. Hrahchovina si musel poradit se střelou od modré čáry. Tu však vyrazil a domácí tedy mohou jít na opačnou stranu.
     
    42:01
    Třinec právě vstřelil branku!
    A Oceláři se radují, v pravý čas totiž vyrovnávají stav utkání! MILOŠ ROMAN využil toho, že kotouč viděl na brankovišti přesně. Poté neměl problém s tím zakončit – 4:4. Asistence: Vladimír Dravecký.
    42:01 Miloš ROMAN - 4:4
     
    43:18
    Třinec vycítil opět šanci a nyní je třem bodům o něco blíž. Drží se totiž v útočné třetině. Hrachovina je v permanenci.
     
    45:06
    A po delší době se českobudějovičtí hokejisté dostávají do útočného pásma. Zde se však dlouho neohřáli, Mazanec zasahovat nemusí.
     
    46:17
    Motor se ocitl v poměrně dobré šanci. Jeden z obránců pálil z vrcholku kruhu, ovšem Mazanec v brance byl i tentokrát přesný a žádné komplikace nepřipustil.
     
    47:25
    A nyní se domácí také drží v útočné třetině, ale to až poté, co se vymanili ze sevření třineckých Ocelářů. Mazanec prozatím zasahovat nemusí, spíše jen kontroluje kombinaci domácích.
     
    47:46
    Českobudějovičtí hráči ztratili kotouč za soupeřovou brankou, pak se jim nepodařilo vybojovat pásmo zpět. Kotouč mají v držení hosté.
     
    48:13
    Ti ale nepřešli přes střední pásmo, a tak se budou o útočnou třetinu opět pokoušet domácí hráči. Střelecké šance nyní prozatím ale nevidíme.
     
    50:45
    Milan Gulaš si ve středím pásnu počíhal na Erika Hrňu, kterého sestřelil. Hostující hráč ale bude v pořádku, odjíždí na střídačku.
     
    51:49
    Michal Vondrka střílel, ale netrefil podle představ. Motor se pak drží stále v pásmu.
     
    52:50
    Hra je poměrně vyrovnaná. Oba týmy se usazují v útoku zřejmě stejnou měrou, alespoň v této části hry. Nyní musel Hrachovina zasahovat proti střele z pravé strany.
     
    54:08
    Martin Marinčin se dostal z pozice obránce do velmi zajímavé pozice, odkud pak pálil v souboji s Hrachovinou výrazně mimo. Právě domácí brankář si tak mohl oddychnout.
     
    54:48
    A na opačnou stranu rychle přebruslil Motor. I tentokrát ale brankář zasahovat nemusí, střela končí mimo pravou tyč.
     
    55:29
    Na ledové ploše není k vidění příliš nebezpečných střel. Oba týmy se nyní bojí, aby neudělaly hrubku, která by je mohla stát body.
     
    57:24
    Jan Štencel se nyní dostal do dobré šance, z nápřahu ale trefil jen vybavení Mazance, který si tak připisuje další úspěšný zákrok.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty.
     
    59:24
    Třinec ještě vybojoval kotouč těsně na modré čáře, což se nelíbí domácím fanouškům. Nicméně Oceláři zatí neskórují, Motor se brání.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Máme za sebou poslední dvacetiminutovku. Půjde se do prodloužení. Uvidíme tedy, který z týmů se bude radovat.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:10
    Motor vybojoval vhazování a jako první se dostal do útoku. Nicméně ale žádnou střelu nevymyslel.
     
    60:49
    Mohlo být rozhodnuto! Roman Vráblík dostal přihrávku do velmi komfortní pozice, odkud mohl rozhodnout. Nicméně Mazanec nastavil lapačku a kotouč v ní pohotově schoval.
     
    61:29
    A další dobrá šance pro Romana Vráblíka! Ten si nabruslil z levé strany a mířil na vzdálenější tyč. Nicméně tentokrát zařízení netrefil.
     
    62:05
    Jakub Valský poslal kotouč před branku, kam najížděl Koláček. Ten ale v pravý okamžik promáchl. Motor je zatím v prodloužení lepším týmem.
     
    62:29
    David Kofroň mohl také na opačné straně ukončit! Jeho pokus mířil do prázdné branky, nicméně kotouč netrefi přesně. Puk tak končí jen na vnejší straně branky.
     
    63:10
    Martin Růžička jel se spoluhráčem do prodloužení. Jeho pokus ale směřoval na pravý beton, kterým Hrachovina kotouč vyrazil mimo nebezpečí.
     
    63:21
    Roman Vráblík a třetí šance v prodloužení! Tentkokrát i on trefil jen brankářovu výstroj.
     
    64:17
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Tak přeci jen se radují domácí hokejisté! Ti získávají bonusový bod. Lukáš Pech dostal kotouč blízko k brance a odtud jej doklepl přesně JAKUB VALSKÝ. Asistence: Lukáš Pech, Jan Štencel.
    64:17 Jakub VALSKÝ - 5:4
     
    Konec zápasu.
    Marken.cz

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 9. Vondrka (M. Beránek, M. Hanzl), 12. Koláček (Chlubna, Percy), 22. M. Hanzl (Pech, Štencel), 35. M. Hanzl (Štencel), 65. Valský (Pech, Štencel) – 17. Hrňa (Martin Růžička, M. Doudera), 29. Martin Růžička (M. Doudera), 32. Chmielewski (TS), 43. Miloš Roman (Dravecký)


    Banes Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Bučko, Percy, Šenkeřík, Bindulis, Štencel, Vráblík, Štich – J. Ondráček, J. Novotný, Valský – Holec, Pech, Gulaš – M. Beránek, M. Hanzl, Karabáček – Vondrka, Koláček, Chlubna.
    HC Oceláři Třinec: Marek Mazanec (Kacetl) – M. Doudera, Marinčin, D. Musil, Kundrátek, Jaroměřský, M. Adámek – Daňo, P. Vrána, Martin Růžička – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík – A. Nestrašil, Marcinko, Hrňa – Hrehorčák, Miloš Roman, Dravecký – Kofroň.

    Rozhodčí: Hradil, Pilný – Frodl, Bohuněk
    thejrc.org