Vítkovice – Kladno 2:1 (po pr.) | Motor ČB – Třinec 5:4 (po pr.) | Litvínov – Zlín 3:4 (po pr.)
Mladá Boleslav – Olomouc 2:3 (kon.) | Mountfield HK – Liberec 6:2 (kon.) | Kometa Brno – K. Vary 1:2 (1:2 po s.n.)
po s.n. (1:2)
HC Kometa Brno
1:2 (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0)
HC Energie Karlovy Vary
Pátek 28.01.2022, 18:00 • DRFG arena • Tipsport extraliga • 46. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    Dominik RYMON - 1:2
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Energie Karlovy Vary.
    Autorem vítězné branky je DOMINIK RYMON.
     
    61:15
    Horký se snažil dostat až před Novotného, ten se však ve snaze vypíchnout puk domácímu útočníkovi dopustil nedovoleného zákroku – podrážení a Karlovy Vary budou čelit přesilové hře Komety 4 na 3.
     
    60:36
    Druhý bod pro Energii měl po přesné přihrávce Rachůnka na holi Flek, když se řítil osamocen na Čiliaka, brněnský brankář ovšem dokázal svůj tým podržet a ucpal prostor mezi betony!
     
    58:44
    Energie uspěla s trenérskou výzvou a branka neplatí! Ještě před zakončením Holíka totiž Zbořil zabránil Novotnému v zákroku, branka tak nemohla být uznána.
     
    58:44
    Karlovy Vary požádaly o přezkoumání brankové situace a vzaly si trenérskou výzvu.
     
    58:44
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa ubránila přesilovou hru soupeře a v plném počtu hráčů udeřila! Akci Brna vedl Petr Holík, do přečíslení mu najížděl ještě Zbořil, prvně jmenovaný však volil individuální zakončení. Během této akce však došlo k ataku brankáře Novotného a dá se očekávat, že hosté si vezmou trenérskou výzvu.
     
    56:38
    Flek se okamžitě dostal do útočného pásma a prudkou ránou ověřil pozornost Marka Čiliaka, ten reagoval pohotovým zákrokem lapačkou!
     
    56:14
    Kometa si komplikuje závěre třetí třetiny, domácí špatně střídali a budou se dvě minuty bránit početní výhodě Energie za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odsedí Adam Zbořil.
     
    39:31
    Dlouhá výhoda domácího celku je u konce a nyní se může pokusit o návrat do vedení v přesilové hře. Viníkem této situace je hostující obránce Lukáš Pulpán, jenž fasuje menší trest za hákování.
     
    39:28
    Další slibná příležitost Komety, tentokrát si Holík zpoza branky vybral Vincoura, ovšem jeho střelu Novotný vytěsnil vyrážečkou!
     
    35:41
    Rychlé nohy Marka Ďalogy znovu v akci, tentokrát připravil tutovou pozici Holíkovi, ovšem jeho okamžitou střelu Novotný dokázal vyrazit. To byla obrovská příležitost Komety na návrat do vedení!
    32:04 Lukáš PULPÁN - 1:1
     
    32:04
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energie rychle reaguje na vedoucí branku domácích a je vyrovnáno! Skvěle sehranou kombinaci v podání Západočechů přesně zakončil LUKÁŠ PULPÁN, když prostřelil Čiliaka z mezikruží pomocí tyče. Asistence: Tomáš Mikúš, Jakub Flek.
    30:23 Adam ZBOŘIL - 1:0
     
    30:23
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí tým otevírá skóre zápasu! Rychlý nájezd do útočného pásma předvedl Ďaloga, jenž si všiml na hranici brankoviště dobře postaveného ADAMA ZBOŘILA, jenž uklidil puk do volného prostoru a poslal svůj tým do vedení. Asistence: Marek Ďaloga, David Ostřížek.
     
    23:10
    Tyčka nyní zazvonila na brance Komety, když ji orazítkoval svou střelou obránce Pulpán.
     
    22:47
    Tansey s pukem obkroužil hostující branku a nasměroval jej na hranici brankoviště, kde se snažil prosadit Vincour, Energie v čele s Novotným tento zmatek ustála!
     
    20:59
    Kometa zachytila vyhození Karlových Varů, konkrétně Horký, jenž okamžitě vrátil puk na Kollára, ten ještě vylepšil pozici Krištofovi, ale ani slovenský reprezentant si na Novotného z bezprostřední blízkosti nepřišel!
     
    19:40
    Prokletí Komety nebere konce, když znovu cinkla tyčka karlovarské branky, tentokrát byl v roli smolaře Horký.
     
    18:22
    Mueller nasměroval puk mezi kruhy, kde se do střely opřel Vincour a trefil spojnici karlovarské branky! Zdá se, že Kometu nadále provází tyčkové prokletí, které ji postihlo v posledním domácím utkání s Libercem.
     
    17:48
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Tomáš Havlín – 2 min., hákování).
     
    11:42
    Kohout dostal nabito na pravý kruh a okamžitě střílel z první, perfektní zákrok ovšem předvedl brankář Čiliak, který se roztáhl na brankové čáře a vytěsnil ránu karlovarského borce!
     
    11:07
    Kometa se nadechovala k náporu, ale sama si situaci zkomplikovala. Dvě minuty za nedovolené bránění fasuje Kevin Tansey a Karlovy Vary si zkusí první přesilovou hru v dnešním utkání.
     
    10:15
    Mueller znovu v obrovské šanci, se kterými se nyní roztrhl pytel, jeho zakončení z voleje však vytěsnil pohotový Novotný, který se stačil přemístit!
     
    09:45
    Hned na druhé straně se na Čiliaka řítil osamocen Kohout, ale ani on nedokázal otevřít skóre, když z bezprostřední blízkosti nestačil ideálně zakončit.
     
    09:37
    Mueller si nyní zpracoval puk ve středním pásmu, využil pádu karlovarského bránícího hráče a rozjel se vstříc Novotnému, jeho střela orazítkovala tyč karlovarské branky!
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 31. A. Zbořil (Ďaloga, Ostřížek) – 33. Pulpán (T. Mikúš, Flek), rozh. náj. Rymon

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Luboš Horký (KOM)
    1:0   Petr Koblasa (KVA)
    2. série:
    1:0   Peter Mueller (KOM)
    1:1   Jiří Černoch (KVA)
    3. série:
    1:1   Petr Holík (KOM)
    1:1   Jakub Flek (KVA)
    4. série:
    1:1   Tomáš Vincour (KOM)
    1:2   Dominik Rymon (KVA)
    5. série:
    1:2   Michal Krištof (KOM)


    HC Kometa Brno: Čiliak (Tomek) – Ďaloga, Bartejs, Kučeřík, R. Holland, Gulaši (A), Roth, Tansey – Ostřížek, P. Holík, P. Mueller (C) – Kollár, Krištof, L. Horký – R. Pavlík, Rákos, Vincour – A. Zbořil, Meluzín.
    Trenér: Kalous

    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Habal) – D. Mikyska, Martin Rohan, Parkkonen, T. Havlín, Pulpán (A), Tureček, Vodička – T. Rachůnek (A), T. Mikúš, Flek (C) – Koblasa, Černoch, Kohout – Hladonik, Jiskra, Rymon – Redlich, Osmík, Křehlík.
    Trenér: Pešout

    Rozhodčí: Kika, Vrba – Axman, Kajínek

    Diváci: 1000
    thejrc.org