Kometa Brno – HC Litvínov 3:5 (kon.) | Mountfield HK – Vítkovice 2:5 (kon.) | K. Vary – Liberec 0:3 (kon.)
Pardubice – Olomouc 2:4 (kon.) | Sparta – Salzburg 5:0 (kon.) | Slavia – Třinec 5:6 (po pr.)
Jihlava – Havířov 4:3 (2:1 po s.n.)
po prodl.
HC Slavia Praha
5:6 (0:2, 3:0, 2:3 - 0:1)
HC Oceláři Třinec
Pátek 28.01.2022, 18:00DHL Extraliga juniorů • 35. kolo
Partner:
     
    63:19
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinec nakonec skóruje v prodloužení a přece jen odjede z Prahy s výhrou! Matěj dovezl puk až před branku, kde sice sám už nedokázal zakončit, k odraženému kotouči se ale nejrychleji dostal MAREK ROČÁK a rychle poslal puk do sítě! Asistence: Pavel Matěj a Michal Ramik.
     
    61:29
    Strnad přebruslil protihráče, dostal puk od Matušky, jenže z mezikruží mířil o kousek vedle!
     
    59:09
    Slavia právě vstřelila branku!
    Slávisté v poslední minutě při hře bez brankáře srovnávají! Soukup vyhrál buly přesně na VLADIMIRA SEROVA, který se tentokrát prosazuje přesnou ranou kousek nad ledem! Asistence: Dominik Soukup.
     
    58:55
    Domácí to zkouší bez brankáře!
     
    57:25
    Slavia právě vstřelila branku!
    Tak nakonec z toho bude zřejmě ještě pořádné drama! Štrombach nejdříve z mezikruží nastřelil tyčku, následně se puk dostal na modrou čáru k TOMÁŠI BROTÁNKOVI, který s pomocí teče jednoho z třineckých hráčů snižuje! Asistence: Filip Štrombach.
     
    55:13
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hosté už jsou blízko k výhře! Necelých pět minut před koncem totiž odskakují do dvoubrankového vedení! Kozlík se natlačil před obránce a dovezl puk až k brance a jeho práci dokončil dorážející DANIEL CHOVANIAK! Asistence: Matěj Kozlík a Jan Moškoř.
     
    52:54
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinec otáčí skóre a sedm minut před koncem se dostává do vedení! Hrdlička z otočky nastřelil protihráče, následně se kotouč dostal k Chovaniakovi, který lehkou žabičkou poslal do úniku MICHALA RAMIKA, který nic nevymýšlel a prudkou střelou mezi betony nedal Pittrovi šanci! Asistence: Daniel Chovaniak a Nico Geidl.
     
    47:28
    Třinec se v oslabení dostal do útočného pásma a kotouč nakonec prošel až k Chovaniakovi, který měl před sebou odkrytou klec, jenže mířil jen do tyčky!
     
    45:20
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Wardas – 2 min., podrážení + 2 min., nesportovní chování).
     
    43:58
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinec podnikl rychlý protiútok, ze kterého srovnává skóre! Jobánek našel za obranou najetého OSKARA HAASE, který bekhendem překonal přesouvajícího se Pittra! Asistence: Jonáš Jobánek a Filip Hrůzek.
     
    39:56
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Moškoř – 2 min., hákování).
     
    38:46
    Nejdříve Matuška v oslabení hledal Šímu, kterému ale puk přeskočil hokejku, následně dostal přihrávku do úniku Wardas, který ale bekhedem proti Pittrovi neuspěl!
     
    37:36
    Třinec bude mít dobrou příležitost v závěru druhé části srovnat. Za podražení je totiž vyloučen Dominik Soukup (SLA).
     
    36:25
    Slavia právě vstřelila branku!
    Slávisté přidávají po krátké době další gól a rázem jsou vedení! Matuška zastavil ve středním pásmu přihrávku, dostal se do útočné třetiny, kde puk předal mezi kruhy PETRU ŠÍMOVI a ten rychlou střelou k levé tyči překonal Klimka! Asistence: Jan Matuška.
     
    35:40
    Matěj si prohodil obránce a velmi lehce se dostal až před Pittra, proti kterému ale kličkou do bekhendu neuspěl!
     
    34:45
    Slavia právě vstřelila branku!
    Je srovnáno! Soukup vyhrál buly přesně k VLADIMIRU SEROVOVI, který si s pukem vybruslil na osu hřiště a parádní ranou o břevno posílá zápas do nerozhodného stavu! Asistence: Dominik Soukup
     
    33:09
    Třinec se následně dostal do přečíslení, ve kterém Haas našel Ullrycha, který pálil z první! Pittr puk betonem vyrazil a Ullrych rychle dorážel, ovšem i s tím si pohotový slávistický brankář poradil!
     
    32:57
    Haas pálil nikým nehlídaný z mezikruží, ale Pittr předvedl skvělý zákrok!
     
    29:46
    Slavia právě vstřelila branku!
    Slávisté v polovině zápasu snižují na rozdíl jednoho gólu! Rychlý protiútok táhl po levé straně Soukup, po jehož opakované střele se k odraženému puku dostal LUKÁŠ STRNAD, který dorážkou dokázal kotouč přehodit přes ležícího brankáře! Asistence: Dominik Soukup a Filip Štrombach.
     
    28:56
    Geidl tentokrát mířil úplně sám na Pittra, jenže střelou z mezikruží mířil příliš vysoko!
     
    23:59
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Němeček – 2 min., podrážení).
     
    22:37
    Matuška ujel třinecké obraně a v úniku se snažil o forhendovou kličku, jenže Klimek se na brankovišti roztáhl a nedovolil puku doklouzat za brankovou čáru!
     
    15:19
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinec se dostává do dvoubrankového vedení! Ihned po buly si vzal puk PETR ULLRYCH, který následně chtěl zpoza branky nahrávat volnému spoluhráči, místo toho ale trefil jednoho ze slávistů, od kterého se kotouč odrazil do sítě! Bez asistence.
     
    07:44
    Kotouč se dostal mezi kruhy k Haasovi, který prudkou ranou orazítkoval tyčku!
     
    06:24
    Šíma se v rychlosti dostal ke střele z pravého kruhu a trefil tyčku!
     
    00:24
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinec se dostává do vedení prakticky z první útočné akce zápasu! Geidl se protáhl kolem obránce a od mantinelu nahrál mezi kruhy MICHALU RAMIKOVI, který i přesto, že byl blokován, dokázal bekhendem zakončit do protipohybu brankáře! Asistence: Nico Geidl.
    Marken.cz

    David Mencl

    Branky a nahrávky: 30. Strnad (Soukup, Štrombach), 35. Serov (Soukup), 37. Šíma (Matuška), 58. Brotánek (Štrombach), 60. Serov (Soukup) – 1. Ramik (Geidl), 16. Ullrych, 44. Haas (Jobánek, Hrůzek), 53. Ramik (Chovaniak, Geidl), 56. Chovaniak (Kozlík, Moškoř), 64. Ročák (Matěj, Ramik)


    HC Slavia Praha: Pittr (Volevecký) – Brotánek, Hrdlička, Serov, Němeček, Palát, Jokl, Kulinič – Strnad, Soukup, Štrombach, Kvasnička, Šíma, Matuška, Míšek, Tichý, Snášel
    Trenér: Kucharčík

    HC Oceláři Třinec: Klimek (Švančara) – Andrle, Chovaniak, Kareš, Ročák, Pospíšil, Hrůzek – Moškoř, Šutý, Wardas, Haas, Pětník, Geidl, Ullrych, Matěj, Ramik, Kozlík, Jobánek
    Trenér: Mucha

    Rozhodčí: Šindel, Červenka – Lhotský, Svoboda
    thejrc.org