Kometa Brno – HC Litvínov 3:5 (kon.) | Mountfield HK – Vítkovice 2:5 (kon.) | K. Vary – Liberec 0:3 (kon.)
Pardubice – Olomouc 2:4 (kon.) | Sparta – Salzburg 5:0 (kon.) | Slavia – Třinec 5:6 (po pr.)
Jihlava – Havířov 4:3 (2:1 po s.n.)
konec
HC Kometa Brno
3:5 (1:2, 0:0, 2:3)
HC Litvínov
Pátek 28.01.2022, 13:00 • Winning Group Arena • DHL Extraliga juniorů • 35. kolo
Partner:
     
    Juniorka brněnské Komety nepotvrdila roli favorita a podruhé v řadě prohrála 3:5, tentokráte na domácím ledě s Litvínovem. Domácí sice v úvodu třetí třetiny vyrovnali v přesilovce pěti proti třem na 2:2, ale hosté se vyrovnávacím gólem nenechali rozhodit a sami posléze uskočili do tříbrankového náskoku, který si již protéct mezi prsty nenechali, až v samotném závěru jen kosmeticky upravil na konečných 3:5 svým druhým gólem v zápase Jakub Malý. (14:59:00)
     
    Konec zápasu.
     
    59:32
    Hosté mají závěr střetnutí pod kontrolou. Do středního pásma vyvezl puk Jakub Hák, domácí již nemají čas na vstřelení dvou gólů.
     
    58:38
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí střílí třetí gól, nejspíše už ale bude pozdě. Po souhře dvou Sedláčků Jana a Iva dostal kotouč na středu JAKUB MALÝ, svůj druhý gól v utkání vstřelil ránou do levého horního růžku. Asistence: Ivo Sedláček a Jan Sedláček.
     
    58:17
    Z bezprostřední blízkosti Vít Beran na Petržílku nevyzrál. Velkou roli sehrál i Jakub Malý, který soupeři klepl do hokejky a puk tak pomalou rychlostí jel k brankáři po ledě.
     
    58:02
    Litvínovskou akci zastavil hvizd čárové rozhodčí. Matěj Maštalírský nabral moc velkou rychlost, s pukem jedoucí Slavík přejel modrou později.
     
    57:49
    Na útočný výlet vyjel Jan Šprynar. Do dvou protihráčů na útočné modré už si netroufl, proto jen na jistotu nahodil za brankáře soupeře a odjel vystřídat.
     
    57:00
    Dlouho hosté útočnou třetinu neudrželi, ale to jim za současného stavu zřejmě moc nevadí. Místo toho hrají v klidu ve střední třetině.
     
    56:41
    Zakázané uvolnění posílá hru před Hynka Petržílku. Patrik Fajmon chtěl zrychlit hru, jenže Harmim na jeho prudký pas nedosáhl.
     
    56:14
    Brněnští hráči chtěli využít špatného střídání soupeře. To se jim však nepodařilo, protože přihrávka Malého postrádala přesnost.
     
    55:55
    Pěkná individuální akce Jana Sedláčka skončila za Čermákovou bránou. Zde domácího kapitána zdvojili Hák s Hynkem a společnými silami jej odzbrojili.
     
    55:26
    Ještě navýšit již tak výrazné vedené litvínovských hokejistů mohl Vít Beran. V přečíslení dostal touš před prázdnou bránu, leč zakončení útočníkovi nevyšlo a výrazně bránu přestřelil.
     
    54:46
    Tadeáš Hrnčíř zvládl nahodit kotouč do útočné třetiny. Vzápětí ovšem Sebastian Bartes prohrál v rychlostním souboji s Kuchařem, obránce bez rozmýšlení vyhodil do středního pásma.
     
    54:23
    Úspěšný zákrok i pro Hynka Petržílku. od levého mantinelu na něj vypálil Lukáš Hocelík, domácí gólman včas zakryl prostor u bližší tyčky.
     
    53:52
    Od modré čáry nahodil kotouč na bránu Jan Sedláček. David Čermák zůstal ledově klidným, vyrážečkou odpálil kotouč mimo nebezpečí.
     
    53:08
    Litvínov právě vstřelil branku!
    S největší pravděpodobností je rozhodnuto. V mezikruží se k puku dostal MAREK SLAVÍK. Střela v pádu nebyla příliš prudká, ale o to více Petržílku překvapila, puk mu propadl pod levým betonem. Asistence: Tim Danielčák.
     
    52:31
    Jan Sedláček vyhodil černou gumu z obranného pásma, ale vzápětí ji nejrychleji dojel Lukáš Hocelík. Zadák pak pošetřil cenné vteřiny za vlastní bránou.
     
    51:57
    Puk na domácí střídačce. Mezi vlastní spoluhráče hrací předmět poslal Tadeáš Hrnčíř, když zastavoval nahození Václava Hynka.
     
    51:25
    Jakub Kroupa vystoupil proti Františku Němcovi, s čímž brněnský bek viditelně nepočítal a kotouč poslal jen na hokejku soka.
    Marken.cz

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 10. Nesvadba (Ulbricht, Řehák), 41. Malý (Šalé, J. Sedláček), 59. Malý (I. Sedláček, J. Sedláček) – 8. Vopat (Skuhrovec, Baláž), 11. Maštalířský (Skuhrovec, Beran), 48. Skuhrovec (Beran, Kuchař), 49. Hák (Vopat, Hynek), 54. Slavík (Danielčák)


    HC Kometa Brno: Petržílka (Schnattinger) – Řehák, Fajmon, Holemý, Ulbricht, J. Sedláček (C), Němec, Horký, Bartes (A), Hrnčíř, Šalé, I. Sedláček, Bělohlav, Malý (A), Pigl, Boltvan, Nesvadba, Harmim.
    Trenér: Jan Zachrla

    HC Litvínov: Čermák (Kokhanin) – Baláž, Hocelík, Hák, Hynek, Kroupa, Kuchař, Háva, Kočárek, Danielčák, Stehlík, Beran, Vopat, Limanovský, Maštalířský, Šprynar, Skuhrovec, Slavík.
    Trenér: Radek Mrázek

    Rozhodčí: Obadal, Kohoutek – Komínek, Smetková

    Diváci: 67
    thejrc.org