Kometa Brno – HC Litvínov 3:5 (kon.) | Mountfield HK – Vítkovice 2:5 (kon.) | K. Vary – Liberec 0:3 (kon.)
Pardubice – Olomouc 2:4 (kon.) | Sparta – Salzburg 5:0 (kon.) | Slavia – Třinec 5:6 (po pr.)
Jihlava – Havířov 4:3 (2:1 po s.n.)
konec
HC Kometa Brno
3:5 (1:2, 0:0, 2:3)
HC Litvínov
Pátek 28.01.2022, 13:00 • Winning Group Arena • DHL Extraliga juniorů • 35. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásné páteční odpoledne. Vítám vás při sledování 35. kola DHL extraligy juniorů, u zápasu mezi brněnskou Kometou a Litvínovem.
     
    HC Kometa Brno

    Junioři brněnské Komety v již odehraných 34 zápasech nasbírali 62 bodů a v tabulce jim patří sedmá pozice, která by stačila na postup do vyřazovací části. Musí ovšem tvrdě bojovat, protože deváté Pardubice jsou v odstupu pouhých tří bodů, na druhé straně šestý Třinec je také napřed jen o tři body. Svěřencům kouče Zachrly právě Třinec ukončil sérii čtyř vítězství v řadě, na domácím ledě porazil mužstvo z Brna 5:3. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Eduard Šalé, se 71 body je zároveň druhým nejlépe bodujícím hráčem celé soutěže.
     
    HC Litvínov

    Litvínov je na tom, oproti dnešnímu soupeři, výrazně hůře. Se 40 získanými body okupuje 14. příčku a je jisté, že se do play-off nepodívá. Litvínovským hokejistům se v posledních dvou týdnech nedaří a z pěti zápasů zažili pocit vítězství jen jednou, když dokonale zaskočili Liberec a zvítězili na jeho ledě 4:2. Poslední střetnutí sehráli s Mladou Boleslaví, s níž po statečném výkonu padli 0:2. Týmové produktivitě celku vévodí Marek Slavík se 34 body.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Schnattinger (Petržílka) – Řehák, Fajmon, Holemý, Ulbricht, J. Sedláček (C), Němec, Horký, Bartes (A), Hrnčíř, Šalé, I. Sedláček, Bělohlav, Malý (A), Pigl, Boltvan, Nesvadba, Harmim.
    Trenér: Jan Zachrla

    HC Litvínov: Kokhanin (Čermák) – Baláž, Hocelík, Hák, Hynek, Kroupa, Kuchař, Háva, Kočárek, Danielčák, Stehlík, Beran, Vopat, Limanovský, Maštalířský, Šprynar, Skuhrovec, Slavík.
    Trenér: Radek Mrázek

    Rozhodčí: Obadal, Kohoutek – Komínek, Smetková.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní buly vyhráli litvínovští hokejisté. Do útočného pásma nahodil kotouč Jakub Hák, k puku dojel nejrychleji domácí kapitán Jan Sedláček.
     
    00:42
    Jakub Malý vydoloval kotouč v útočném pásmu u levého mantinelu. Zkusil najít spoluhráče mezi kruhy, ale neuspěl. Hraje soupeř.
     
    01:20
    Do brejku vystartoval Prokop Limanovský. Na bránu zkusil nahodit ještě ze středního pásma, přičemž zasáhl jednoho z bránících protihráčů.
     
    01:54
    S nahozením Jaroslava Řeháka od modré čáry neměl David Čermák větší starosti, kotouč odpálil o bezpečí vyrážečkou.
     
    02:23
    Nejproduktivnější hráč Komety v sezóně Eduard Šalé si na další kanadský bod ještě musí počkat. S jeho nahozením z levého kruhu neměl brankář větší starosti.
     
    02:47
    Snadný zákrok i pro Hynka Petržílku. Jeho vyzkoušel Ondřej Baláž ránou z velkého úhlu, domácí gólman srazil touš za bránu.
     
    03:21
    Po přejetí útočné modré čáry nahazoval Tim Danielčák na bránu. Hynek Petržílka měl před sebou volnou dálnici, černou gumu hravě schoval do výstroje.
     
    03:50
    Hru zklidnil Patrik Ulbricht. Mohl hrát směrem dopředu, avšak rozhodl se nahrát za vlastní bránu Fajmonovi, jenž nepřesným pasem způsobil zakázané uvolnění.
     
    04:02
    Buly v obranném pásmu Kometa zvládla. Sebastian Bartes ale následně nezvládl vyhodit po mantinelu, takže tlak hráčů v černých dresech pokračuje.
     
    04:33
    Hosté neuspěl a brněnští hokejisté založili bleskurychlý brejk. Na konci stál Nesim Harmim, který v koncovce selhal, v pokleku napálil výstroj Kokhanina.
     
    05:12
    Zatím nejtěžší situaci musel Petržílka řešit poté, co od levého mantinelu střílel Ondřej Baláž. Puk spatřil na poslední chvíli a stihl vymrštit pravý beton, jímž zapsal další zákrok.
     
    05:30
    Ačkoli je Litvínov outsider, tak do utkání vstoupil s velkou vervou. Skóre střetnutí nicméně neotevřel ani Kočárek, i on ztroskotal na domácím brankáři.
     
    05:47
    První přesilovou hru si zahrají hosté z Litvínova. Na trestnou lavici usedl domácí forvard Tadeáš Hrnčíř, ve střední třetině se provinil hákováním.
     
    06:20
    Úvod hry ve čtyřech zvládli domácí na jedničku. Dokonce to vypadalo, že Jakub Malý vystartuje do úniku, jenže ztratil kontrolu nad pukem.
     
    06:47
    Stehlík zakvedlal v pravém kruhu aby následně nahrál za bránu Slavíkovi. Nejproduktivnější hráč celku nabil na modrou Balážovi, jeho ránu zblokoval Harmim.
     
    07:31
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Hosté přesilovou hru využívají a ujímají se překvapivého vedení! Skuhrovec zvedl hlavu a mezi kruhy našel JANA VOPATA, jehož ráně z první pomohlo do brány břevno, Petržílka neměl žádnou šanci zakročit. Asistence: David Skuhrovec a Ondřej Baláž.
     
    08:13
    Kometa chtěl okamžitě odpovědět. Zleva se před bránu natlačil Eduard Šalé, z bezprostřední blízkosti Čermáka propálit nezvládl.
     
    08:45
    Aktivita brněnských hokejistů pokračovala, ale vyrovnání se nekonalo. Bartese dostal pod velký tlak Stehlík, zadovka skončila jen na hokejce obránce Hocelíka.
     
    09:22
    Hosty dělily od vyrovnání centimetry! Nejproduktivnější hráč Litvínova Marek Stehlík dostal moře volného prostoru na pravé straně, křižnou ránu však nasměroval do tyčky!
     
    10:00
    Kometa právě vstřelila branku!
    Nedáš, dostaneš! Poté, co Kometu zachránila branková konstrukce, vyrazila do útoku a na jeho konci mohla slavit kýžené vyrovnání. Ulbricht od levého mantinelu poslal přihrávku před bránu na VIKTORA NESVADBU, ten tváří v tvář Čermákovi nezaváhal. Asistence: Patrik Ulbricht a Jaroslav Řehák.
     
    11:00
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Vyrovnaný stav vydržel přesně minutu! Souboj v rohu mantinelu vyhrál útočící Skuhrovec, načež viděl před bránou trestuhodně volného MATĚJE MAŠTALÍŘSKÉHO. Adresát pasu si mohl dovolit puk ještě zpracovat a forhendem uspěl střelou na vyrážečku brankáře. Asistence: David Skuhrovec a Vít Beran.
     
    11:44
    Litvínov je při chuti. Hodně vytěžovaný Ondřej Baláž chtěl k asistenci přidat i vstřelený gól, obětavě mu skočil do střely Ivo Sedláček.
     
    12:18
    Nechybělo moc, aby hosté vyrazili do přečíslení dvou na jednoho. Tim Danielčák však nezvládl zpracování těžké žabičky, takže mohl hrát domácí Ulbricht.
     
    12:56
    Domácí defenziva znovu propadla a sám na gólmana pádil Marek Stehlík. Nevymýšlel žádnou složitou kličku a rovnou střílel, Petržílka kotouč udržel před brankovou čárou.
     
    13:04
    Bude i Litvínov pykat za prvního vyloučeného? Před vlastní brankou hrál proti pravidlům Ondřej Baláž, Šalého zahákoval v momentě, kdy už se chystal zakončit.
     
    13:50
    Domácí kombinují v útočném pásmu, ale zatím nepřichází potřebné zakončení. Litvínovští hokejisté protihráče výborně dostupují.
     
    14:12
    Tak až nakonec Jan Holemý se odhodlal ke střele. S lehkým nahozením d modré čáry ovšem neměl David Čermák větší problémy, puk schoval v lapačce.
     
    14:44
    Kolotoč zajímavý, ale nic z toho. Z velkého úhlu střílel Jakub Malý, který orazítkoval tyčku pouze z vnější strany.
     
    15:10
    Hosté v plném počtu, nicméně brněnský tlak pokračuje. Litvínovská čtveřice, která bránila oslabení, už je pořádně vyčerpaná.
     
    15:34
    Nakonec to byl faulující Ondřej Baláž, který hosty osvobodil. Vystihl nahrávku Šalého na střed a obloučkem posunul hru do středního pásma.
     
    16:25
    Hráči v bílých dresech znovu v ofenzivě. Individuálně zkusil štěstí Ivo Sedláček, který ujel osobnímu strážci, ale nevyzrál na Hocelíka.
     
    16:57
    Momentálně sledujeme hru nahoru dolů. Vojtěch Kočárek zkusil vyslat do úniku Šprynara, jeho pas ovšem pozorný Bělohlav schoval do rukavice.
     
    17:33
    Středem hřiště proskočil mezi dvěma protihráči Jiří Háva, ale při kličce ztratil kontrolu nad pukem, volný hrací předmět sebral u mantinelu Fajmon.
     
    17:55
    Ne, domácím zatím rozehrávka nevychází ani zdaleka podle představ. Martin Pigl viděl volného Nesvadbu, leč přihrávku poslal pozdě a puk se stal kořistí Kroupy.
     
    18:13
    Po vyhraném vhazování v útočném pásmu střílel od modré čáry Jan Holemý. Výborně k němu dostoupil Marek Slavík, kotouč zblokoval do ochranné sítě.
     
    18:44
    Šťastně se Ivo Sedláček ostal k puku před bránou Čermáka. Jako kdyby byl sám překvapený, což se projevilo i na kvalitě střely, když trefil přesně prostor, kde klečel gólman.
     
    19:02
    Zasahovat musel rovněž Hynek Petržílka. Ke své pravé tyčce se přesunul včas a nepříliš nebezpečnou střelu Danielčáka udržel ve výstroji.
     
    19:39
    Přečíslení domácích hokejistů dvou na jednoho přerušil hvizd čárového rozhodčího. Jakub Malý neudržel brusli na modré a do ofsajdu vystavil Šalého.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Po první třetině se utkání vyvíjí nečekaným směrem, juniorka Komety totiž prohrává s Litvínovem 1:2. Skóre střetnutí otevřel v 8. minutě Jan Vopat, který využil přesilovou hru. Domácí dokázali srovnat na konci 10. minuty Viktorem Nesvadbou, ale přesně o 60 vteřin později vrátil vedení na stranu Litvínova Matěj Maštalířský. Hosté mohli vést i vyšším rozdílem, ale Stehlík při jedné příležitosti trefil tyčku, při druhé zase v úniku ztroskotal na Petržílkovi.
     
    Další třetina začne přibližně v 13:44.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Vhazování patřilo Kometě, ale přišla rychlá ztráta puku a do brejku směřuje Litvínov.
     
    20:42
    Hynek Petržílka zasahovat nemusel. Ondřeje Baláže u mantinelu zpacifikoval Patrik Fajmon, načež puk sebral Jan Sedláček.
     
    21:14
    Jiří Háva posunul kotouč zadovkou za sebe na Davida Skuhrovce, který střílel od levého mantinelu na přední tyč, domácí gólman se zaskočit nenechal.
     
    21:45
    S problémy, ale přece ještě vít Beran udržel černou gumu v útočné třetině. Vzápětí střílel naslepo z otočky, zasáhl brusle Ulbrichta.
     
    22:31
    Do pravého kruhu útočného pásma nabruslil Tadeáš Hrnčíř. Střela na zadní tyč mu vůbec nesedla, Čermák zapsal snadný zákrok betonem.
     
    22:55
    Obrázek druhé třetiny se od toho prvního příliš neliší. Domácí hýří o něco větší aktivitou, ale náznaky nebezpečných příležitostí má spíše soupeř.
     
    23:30
    Zleva vyprodukoval tvrdou ránu golfákem Jakub Kuchař. Hynek Petržílka reagoval pozdě, leč nemusel smutnit, puk mezi tři tyče neletěl.
     
    23:56
    Dlouhou pasáž hry bez přerušení utnul až David Čermák. S nahozením Patrika Fajmona si poradila a hrací předmět udržel ve výstroji.
     
    24:16
    Tadeáš Hrnčíř se pěknou kličkou zbavil Maštalířského, nicméně hned za ním stál jiný protihráč a na toho již domácí útočník nevyzrál.
     
    24:57
    Defenziva litvínovských hokejistů nehraje vůbec zle. Nyní si své povinnosti odvedl na jedničku Jakub Kuchař, jenž čistým způsobem zastavil Malého.
     
    25:28
    Obrovská příležitost Komety gólem nekončí! První střelu Čermák jen vyrazil před sebe k Horkému, který ležícího gólmana přehodit nedokázal. Vzápětí střílel Řehák, ani on ovšem nezvládl nasměrovat touš do horních pater brány.
     
    25:55
    Ohánět se musel Hynk Petržílka. Třetí puk v síti prozatím nepřipustil, nadějný pokus Marka Slavíka zastavil pravým betonem.
     
    26:25
    Ačkoliv Ondřej Baláž ztratil stabilitu, tak zpomalil Eduarda Šalého, a to bylo klíčové, domácí mladík již nezvládl nabrat dostatečnou rychlost a nechal se předjet Hocelíkem.
     
    26:44
    Aktivita brněnských hokejistů stoupá. Po pravém mantinelu získal útočnou třetinu Jakub Malý, nicméně nahrávka před bránu na Iva Sedláčka postrádala přesnost.
     
    27:23
    Zaútočil i Litvínov. Jmenovitě kapitán Lukáš Stehlík, jenž po mantinelu projel kolem Bělohlava, ale před bánu skrze Holemého se neprocpal.
     
    27:44
    Postavení mimo hru, čárová rozhodčí Smetková vykázala hru do středního pásma. Šalé vystavil do ofsajdu Jana Sedláčka.
     
    28:40
    Komplikace pro brněnskou Kometu, která jde do čtyř. Na trestnou lavici již usedl Patrik Fajmon, obránce podrazil jednoho z protihráčů na útočné modré.
     
    28:48
    Buly pro domácí. Jan Sedláček vzápětí neváhal a prudkým odpalem poslal černou gumu až za bránu litvínovského gólmana Davida Čermáka.
     
    29:17
    Domácí zatím zvládají oslabení na jedničku. Stehlík vyslal zajímavou přihrávku před bránu, na hran brankoviště odvedl výbornou páci Řehák.
     
    29:30
    Hosté udrželi útočné pásmo a od modré čáry pálil o přehuštěného prostoru Ondřej Baláž. Petržílka měl štěstí, že jej střela trefila do výstroje.
     
    30:31
    Krátce před návratem Fajmona vyloučení i na hostující straně. Za katr by poslán hostující forvard Prokop Limanovský, nad rozhodnutím rozhodčího se hodně podivoval.
     
    30:45
    Patrik Fajmon je na ledě a začíná přesilová hra domácího celku. Hráči v bílém obsadili útočnou třetinu a začínají honbu za vyrovnáním.
     
    31:03
    Málem ale inkasovali při vlastním oslabení. Matěj Maštalířský ovšem přečíslení pozdržel a k nahrávce před bránu se stihl vrátit Jan Sedláček.
     
    31:46
    Úvodní minuta přesilovky je pryč, tu druhou načali domácí hokejisté zakázaným uvolněním. Šalé nedosáhl na dlouhou nahrávku Řeháka.
     
    32:05
    František Němec nahodil puk za bránu soupeře, kam odvážně vyjel David Čermák. Poradil s na jedničku, když nahrál Hocelíkovi a ten vyhodil přes všechny čáry.
     
    32:55
    Hosté oslabení přestáli bez úhony. S koncem Limanovského trestu střílel Viktor Nesvadba, ale zasáhl jen před sebou stojícího protihráče.
     
    33:33
    Hokejisté v bílých dresech pokračují v nastoleném aktivním pojetí hry. Skrze dobře organizovanou defenzivní řadu soupeře však mají obrovské problémy proniknout.
     
    33:47
    Buly v útočném pásmu chtěl vybojovat Jiří Háva. A vytyčený úkol splnil, po jeho nahození z velkého úhlu si Petržílka na rozehrávku netroufl.
     
    34:28
    Jiří Háva tentokráte plnil úkoly v defenzivě a nevedl si úplně nejlépe. Soupeře podrazil za vlastní bránou a je dalším vyloučeným litvínovským hokejistou.
     
    34:49
    Na modré čáře dostal hodně volného prostoru Sebastian Bartes. Zvolil střelu zápěstím na Čermákovu lapačku, právě v ní gólman puk skryl.
     
    35:26
    Eduard Šalé naznačil vytočení před bránu, aby ve finále nahrál do levého kruhu Ivu Sedláčkovi. Střelu na přední tyč schoval Čermák znovu v lapačce.
     
    35:48
    Šalé opět mozkem celé akce. Natáhl na sebe dva protihráče a doprava nabil Malému, jehož ránu z první zastavil David Čermák maskou.
     
    36:27
    Ani ze skrumáže před bránou vyrovnání nevzešlo. V pádu dorážel střelu od modré Eduard Šalé, nadvakrát ale ztroskotal na levém betonu Čermáka.
     
    36:49
    Matěj Bělohlav přijel pozdě k pravému mantinelu, umožnil tak Balážovi vyhodit do středního pásma. Oba celky využili chvilku klidu k vystřídání.
     
    37:22
    Přes obránce střílel z vrcholku levého kruhu Vojtěch Kočárek. Větší klid na litvínovské hokejky nedal, Fajmon touš zblokoval do ochranné sítě.
     
    37:55
    Špatného zpracování Kuchaře využil Patrik Ulbricht. Měl hodně volného prostoru, toho využil k obloučku až do útočné třetiny.
     
    38:04
    Gól do šatny by se Kometě bezesporu hodil. Ta navíc dostává výhodu další přesilové hry, dnes podruhé byl poslán na trestnou lavici Ondřej Baláž.
     
    38:40
    Jan Sedláček zariskoval a měl velké štěstí, že jej Beran při snaze hodit si puk do úniku trefil, jinak by spolu s Maštalířským hosté postupovali sami na Petržílku.
     
    39:26
    Domácí ztratili útočné pásmo. Nesim Harmim poslal příliš prudkou přihrávku na Jana Sedláčka, ten nezvládl nelehké zpracování.
     
    39:51
    Devět vteřin do konce třetiny a Kometa má přesilovou hru pět na tři, Jan Vopat dostal trest za hru vysokou holí. Důležité bude vyhrát buly.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině se stav nezměnil, Kometa i nadále prohrává jednobrankovým rozdílem 1:2. Domácí ve druhé třetině výrazně přidali, ale na dobře organizovanou obranu soupeře recept nenašli. Nejblíže byl Horký, jenž ale z bezprostřední blízkosti Čermáka nepřehodil, totéž nezvládl ani další dorážející hokejista Řehák. Hokejisté Litvínova jsou dvacet minut od překvapivého vítězství, domácí však stále mají dost času s výsledkem něco udělat.
     
    Další třetina začne přibližně v 14:27.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Kometa nastupuje do třetí třetiny v přesilové hře. Balážův trest vypršel prakticky okamžitě, takže sledujeme klasickou přesilovku pěti proti čtyřem.
     
    40:28
    Obrovská příležitost pro brněnský celek! Baláž fauloval potřetí v zápase a věnoval soupeři dvojnásobnou přesilovku, jež by mohla trvat přes minutu!
     
    40:44
    Kometa právě vstřelila branku!
    Trvat přes minutu mohla, ale domácí ji přetavili v gól záhy! Šalé zvedl hlavu a na hraně brankoviště našel JAKUBA MALÉHO. Tomu stačilo nastavit hokejku a usměrnit kotouč k pravé tyčce do míst, kam Čermák betonem nedosáhl. Asistence: Eduard Šalé a Jan Sedláček.
     
    41:45
    Domácí by rádi využili i klasickou početné převahu. Znovu střílel Jakub Malý, zajímavý projektil k levé tyčce tentokrát Čermák vykopl betonem.
     
    42:22
    Hostující gólman je v jednom ohni. Teď jej prověřil Eduard Šalé, ránu do horních pater brány vyrazil maskou do rohu kluziště.
     
    42:54
    Jeden z rozhodčích odpískal litvínovským hokejistům přihrávku rukou. Domácím se určitě ulevilo, protože byli pod velkým tlakem.
     
    43:13
    Za vlastní bránou zklidnil hru Jan Holemý. Počkal na vystřídání formace, načež rozehrál po mantinelu na Viktora Nesvadbu.
     
    43:21
    Přesilovka také pro Litvínov. V rohu kluziště obranné třetiny si Sebastian Bartes pomohl držením, což pozornosti rozhodčích neuniklo.
     
    44:03
    První vážnější nebezpečí zažehnal Hynek Petržílka. Střílejícímu Jakubu Hákovi změnil střelecký úhel a puk uschoval do výstroje.
     
    44:44
    Do brejku vystartovali Eduard Šalé s Jakubem Malým. Druhý jmenovaný si na střelu z otočky netroufl, raději pošetřil vteřiny zpětným pasem na Fajmona.
     
    45:25
    Početní převaha hostujícího mužstva je minulostí. Sebastian Bartes na nic nečeká a okamžitě spěchá vypomoci spoluhráčům do defenzivy.
     
    45:56
    Přítomní hokejisté na ledě ztratili hrací předmět z dohledu. Důvodem byl Holemého blok Stehlíkovy střely, po níž kus černé gumy vyletěl na tribunu.
     
    46:22
    Úmysl Jana Sedláčka byl dobrý, nahrávkou mezi nohama chtěl ponechat rozjetého Šalého. Ten ovšem tuto volbu spoluhráče nečekal a zastavil.
     
    46:50
    Protiútok Litvínova skončil hvizdem čárové rozhodčí Smetkové. Ta správně zpozorovala, že Prokop Limanovský přejel útočnou modrou dříve, než s pukem jedoucí Matěj Maštalířský.
     
    47:12
    Adam Boltvan si hodil kotouč mezi dvěma protihráči a dojel puk u mantinelu. Následně hledal pasem naslepo před bránou Nesvadbu, před ním zasáhl Hák.
     
    47:34
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Hokejisté v černých dresech potřetí v zápase strhli vedení na svou stranu. Zasloužil se to DAVID SKUHROVEC, který dostal dostatek prostoru na zamíření a ránou ze zápěstí vymetl pavouky v levé Petržílkově šibenici. Asistence: Vít Beran a Jakub Kuchař.
     
    48:44
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Tohle už s Kometou nevypadá vůbec dobře. Vopat poslal kotouč na modrou JAKUBU HÁKOVI. Obránce nahodil na bránu a puk k překvapení samotných hostujících hráčů proskákal gólmanovi až za brankovou čáru. Asistence: Jan Vopat a Václav Hynek.
     
    49:44
    Hokejisté v bílých dresech musí vrhnout veškeré zbytky sil do ofenzivy. Není nač čekat, do konce základní hrací doby zbývá deset minut a Kometa ztrácí dva góly.
     
    50:23
    Vít Beran už zvedal ruku ke stropu arény, ale Hynek Petržílka pravým betonem udržel puk před brankovou čárou. Hra pokračuje bez přerušení.
     
    50:49
    Kometě se nedaří získat tlak na svou stranu. Nabuzení litvínovští hokejisté hru kontrolují a směřují za ziskem tří bodů.
     
    51:25
    Jakub Kroupa vystoupil proti Františku Němcovi, s čímž brněnský bek viditelně nepočítal a kotouč poslal jen na hokejku soka.
     
    51:57
    Puk na domácí střídačce. Mezi vlastní spoluhráče hrací předmět poslal Tadeáš Hrnčíř, když zastavoval nahození Václava Hynka.
     
    52:31
    Jan Sedláček vyhodil černou gumu z obranného pásma, ale vzápětí ji nejrychleji dojel Lukáš Hocelík. Zadák pak pošetřil cenné vteřiny za vlastní bránou.
     
    53:08
    Litvínov právě vstřelil branku!
    S největší pravděpodobností je rozhodnuto. V mezikruží se k puku dostal MAREK SLAVÍK. Střela v pádu nebyla příliš prudká, ale o to více Petržílku překvapila, puk mu propadl pod levým betonem. Asistence: Tim Danielčák.
     
    53:52
    Od modré čáry nahodil kotouč na bránu Jan Sedláček. David Čermák zůstal ledově klidným, vyrážečkou odpálil kotouč mimo nebezpečí.
     
    54:23
    Úspěšný zákrok i pro Hynka Petržílku. od levého mantinelu na něj vypálil Lukáš Hocelík, domácí gólman včas zakryl prostor u bližší tyčky.
     
    54:46
    Tadeáš Hrnčíř zvládl nahodit kotouč do útočné třetiny. Vzápětí ovšem Sebastian Bartes prohrál v rychlostním souboji s Kuchařem, obránce bez rozmýšlení vyhodil do středního pásma.
     
    55:26
    Ještě navýšit již tak výrazné vedené litvínovských hokejistů mohl Vít Beran. V přečíslení dostal touš před prázdnou bránu, leč zakončení útočníkovi nevyšlo a výrazně bránu přestřelil.
     
    55:55
    Pěkná individuální akce Jana Sedláčka skončila za Čermákovou bránou. Zde domácího kapitána zdvojili Hák s Hynkem a společnými silami jej odzbrojili.
     
    56:14
    Brněnští hráči chtěli využít špatného střídání soupeře. To se jim však nepodařilo, protože přihrávka Malého postrádala přesnost.
     
    56:41
    Zakázané uvolnění posílá hru před Hynka Petržílku. Patrik Fajmon chtěl zrychlit hru, jenže Harmim na jeho prudký pas nedosáhl.
     
    57:00
    Dlouho hosté útočnou třetinu neudrželi, ale to jim za současného stavu zřejmě moc nevadí. Místo toho hrají v klidu ve střední třetině.
     
    57:49
    Na útočný výlet vyjel Jan Šprynar. Do dvou protihráčů na útočné modré už si netroufl, proto jen na jistotu nahodil za brankáře soupeře a odjel vystřídat.
     
    58:02
    Litvínovskou akci zastavil hvizd čárové rozhodčí. Matěj Maštalírský nabral moc velkou rychlost, s pukem jedoucí Slavík přejel modrou později.
     
    58:17
    Z bezprostřední blízkosti Vít Beran na Petržílku nevyzrál. Velkou roli sehrál i Jakub Malý, který soupeři klepl do hokejky a puk tak pomalou rychlostí jel k brankáři po ledě.
     
    58:38
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí střílí třetí gól, nejspíše už ale bude pozdě. Po souhře dvou Sedláčků Jana a Iva dostal kotouč na středu JAKUB MALÝ, svůj druhý gól v utkání vstřelil ránou do levého horního růžku. Asistence: Ivo Sedláček a Jan Sedláček.
     
    59:32
    Hosté mají závěr střetnutí pod kontrolou. Do středního pásma vyvezl puk Jakub Hák, domácí již nemají čas na vstřelení dvou gólů.
     
    Konec zápasu.
     
    Juniorka brněnské Komety nepotvrdila roli favorita a podruhé v řadě prohrála 3:5, tentokráte na domácím ledě s Litvínovem. Domácí sice v úvodu třetí třetiny vyrovnali v přesilovce pěti proti třem na 2:2, ale hosté se vyrovnávacím gólem nenechali rozhodit a sami posléze uskočili do tříbrankového náskoku, který si již protéct mezi prsty nenechali, až v samotném závěru jen kosmeticky upravil na konečných 3:5 svým druhým gólem v zápase Jakub Malý. (14:59:00)
    Marken.cz

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 10. Nesvadba (Ulbricht, Řehák), 41. Malý (Šalé, J. Sedláček), 59. Malý (I. Sedláček, J. Sedláček) – 8. Vopat (Skuhrovec, Baláž), 11. Maštalířský (Skuhrovec, Beran), 48. Skuhrovec (Beran, Kuchař), 49. Hák (Vopat, Hynek), 54. Slavík (Danielčák)


    HC Kometa Brno: Petržílka (Schnattinger) – Řehák, Fajmon, Holemý, Ulbricht, J. Sedláček (C), Němec, Horký, Bartes (A), Hrnčíř, Šalé, I. Sedláček, Bělohlav, Malý (A), Pigl, Boltvan, Nesvadba, Harmim.
    Trenér: Jan Zachrla

    HC Litvínov: Čermák (Kokhanin) – Baláž, Hocelík, Hák, Hynek, Kroupa, Kuchař, Háva, Kočárek, Danielčák, Stehlík, Beran, Vopat, Limanovský, Maštalířský, Šprynar, Skuhrovec, Slavík.
    Trenér: Radek Mrázek

    Rozhodčí: Obadal, Kohoutek – Komínek, Smetková

    Diváci: 67
    thejrc.org