Příbram – Cheb 3:4 (kon.) | Val. Meziříčí – Kometa Brno B 1:2 (kon.) | Vel. Meziříčí – Opava 3:2 (kon.)
Žďár n/S – Kopřivnice 4:3 (po pr.) | Řisuty – Písek 5:4 (kon.) | Tábor – Klatovy 2:1 (kon.)
Kobra – Havlíčkův Brod 8:3 (kon.) | Nový Jičín – SHK Hodonín 6:1 (kon.) | Jablonec n/N – Letňany 2:4 (kon.)
konec
HC Řisuty
5:4 (1:1, 3:3, 1:0)
IHC Králové Písek
Sobota 29.01.2022, 18:00 • Zimní stadion Slaný • 2. liga skupina Jih (ČR) • 35. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Vítejte u online přenosu ze zápasu 35. kola 2. ligy skupiny Jih. V boji o záchranu se ve Slaném utkají týmy HC Řisuty a IHC Králové Písek. Úvodní buly je naplánováno na 18:00.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Řisuty: Stahl (Pánek) – Pika, Matula (A), Zich, J. Kučera, Řepka, Malovický – Patyk (C), Janeček, Rendla – Sýkora, Havlůj, Okegawa – Náprstek, Čermák, Formánek (A) – Výrut.
    Trenér: Jan Boháček

    IHC Králové Písek: Ludvík (Kříž) – Dosek, Hail, Dudáček, Tampier, Novák, Turek – Čížek, Bednařík, Hraholski, Novotný, Pouzar, Matějček, Januška, Volf, Sýbek (C), Šuhaj.
    Trenér: Milan Filipi

    Rozhodčí: Galnc – Maňák, Teršíp.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:40
    Králové nepustili Petra Janečka do svého pásma a sami tak mohli jít do útoku, byli ovšem netrpělivý a tak je odpískán ofsajd.
     
    01:13
    Matějček chtěl dostat puk před bránu soupeře, přihrávku ale hokejkou zastavil brankář Stahl.
     
    01:46
    Hráči hostů nyní dostali Řisuty pod tlak, zatím ale brankář nemusel vytasit žádný vážnější zákrok. Nyní ukryl nahození ze strany a jeho spoluhráči tak mohou prostřídat.
     
    02:06
    Ihned po vyhraném vhazování se domácí třetí útok hnal dopředu. Backhandem zakončil Formánek, Dominik Ludvík měl svou přední tyč pokrytou.
     
    02:51
    Písek právě vstřelil branku!
    Domácí hráči odjeli střídat a na levé straně nechali volné protihráče. Novotný našel FRANTIŠKA JANUŠKU, jehož střela zapadla přesně k zadní tyči! Asistence: Matěj Novotný a Jahor Hrakholski.
     
    03:19
    Pas za obranu obdržel Petr Janeček, který neměl dostatečnou rychlost, aby se dostal před bránu. Tak to vyzkoušel ranou z nápřahu, Ludvík udržel.
     
    03:44
    Vyloučení v týmu IHC Králové Písek (Stanislav Dosek – 2 min., podrážení).
     
    04:06
    Domácí přišli o puk ve vlastním pásmu, žádné nebezpečí z toho nehrozilo. Naopak hosté se chtěli vydat dopředu, branku neohrozili.
     
    04:51
    Znovu zahrozil František Januška, David Stahl si ale tentokrát se střelou z druhé strany poradil. Bude se ovšem vhazovat před jeho svatyní.
     
    05:28
    Matěj Čermák si chytře prohodil kotouč kolem obránce a následně byl podražen, rozhodčí ale zůstává v klidu.
     
    06:35
    Lukáš Bednařík poslal lehké nahození na bránu a čekal na teč některého z hráčů, ta ale nepřišla a tak Stahl měl lehkou práci.
     
    07:55
    Stanislav Dosek se dostal k odraženému puku a poslal ho směrem na bránu. David Stahl zasáhl, i když to přes hradbu těl před sebou neměl jednoduché.
     
    08:33
    Petr Patyk se u mantinelu skvěle uvolnil a našel před bránou volného Františka Matulu. Ten byl tváří v tvář s brankářem Ludvíkem, ten zasáhl hokejkou!
     
    09:38
    Domácí obrana byla rozhozena a v jejich pásmu bylo plno volných hráčů. Přihrávku mezi kruhy poté dostal Jan Sýbek, jeho zakončení skončilo u brankáře.
     
    09:57
    Vyloučení v týmu IHC Králové Písek (Lukáš Bednařík – 2 min., podrážení).
     
    10:06
    Petr Patyk se rychle po vlastním vyhraném vhazování dostal do zakončení a prověřil Ludvíka. Ten vykopl k Janečkovi, domácí útočník ale nezvládl zakončit.
     
    11:47
    Dnes poprvé se Řisuty v přesilové hře usadily v pásmu soupeře a snaží se ohrozit branku.
     
    11:59
    Řisuty právě vstřelily branku!
    Dvě sekundy po konci trestu Bednaříka Buldoci vyrovnávají skóre! Po kombinaci v útočném pásmu nahodil puk PAVEL ŘEPKA a těsně před Ludvíkem ho do sítě tečoval do sítě jeden z obránců! Asistence: Matěj Čermák a Matěj Malovický.
     
    13:06
    Králové přešli přes střední pásmo a přihrávku dostal volný Daniel Dudáček, ten střelou trefil jen před ním stojícího Matulu.
     
    14:09
    Ondřej Sýkora vjel do útočné třetiny s pukem na holi, u soupeřovy brány se ale zapomněl Petr Havlůj a tak je odpískaný ofsajd.
     
    14:58
    Vyloučení v týmu HC Řisuty (Ondřej Sýkora – 2 min., sekání).
     
    15:33
    František Matula se pokusil vyhodit puk z pásma podél mantinelu, útočník Písku tomu zabránil.
     
    16:12
    Filip Novák na modré čáře přihrál Vojtěchu Šuhajovi, jehož svižná rána skončila v lapačce Davida Stahla.
     
    16:49
    Stanislav Dosek to myslel skvěle, když ještě posílal puk před branku, jeho spoluhráč ale jeho myšlence neporozuměl.
     
    17:35
    Domácí už zpět v plné síle chtěli ohrozit branku soupeře, Sýkora ale nezamířil přesně.
     
    18:24
    Matěj Malovický se překvapivým lobem pokusil najít Formánka. To se mu sice povedlo, útočník domácích ale předtím vjel do ofsajdu.
     
    19:24
    Domácí sice přečkali střelu Matějčka, rychle poté ale znovu přišli o kotouč a tak se musí v posledních sekundách třetiny bránit.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je u konce. Mírně navrch v ní sice měli Králové, Stahl ale zatím za svá záda pustil pouze jednu střelu, stejně jako jeho protějšek Dominik Ludvík.

    Druhá třetina začne asi v 18:50.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:05
    Písek právě vstřelil branku!
    Hosté znovu vedou! Vojtěch Šuhaj to udělal skvěle, když si všiml volného DANIELA DUDÁČKA před brankou. Ten měl dost času a zakončil přesně pod břevno! Asistence: Vojtěch Šuhaj a Filip Novák.
     
    22:29
    Další nebezpečí před Stahlem, ten ale včas zasáhl hokejkou a soupeř tak nedokázal vystřelit.
     
    23:13
    Písek právě vstřelil branku!
    Už je to o dva! Filip Novák vystřelil od modré čáry a mimo dosah Stahla tečoval puk MARTIN MATĚJČEK! Asistence: Filip Novák a Vojtěch Šuhaj.
     
    26:39
    Řisuty právě vstřelily branku!
    PAVEL ŘEPKA přihrál vedle branky Šimonu Náprstkovi. Ten vrátil mu vrátil puk a Řepka z blízkosti branky zakončil přesně! Asistence: Šimon Náprstek a Roman Formánek.
     
    36:42
    Řisuty právě vstřelily branku!
    Je znovu srovnáno! Juja Okegawa našel na modré čáře Adama Zicha. Ten vyslal tvrdou střelu na bránu, kterou do sítě tečoval ONDŘEJ SÝKORA! Asistence: Adam Zich a Juja Okegawa.
     
    37:00
    Řisuty právě vstřelily branku!
    Druhý gól během dvaceti sekund a Buldoci jdou do vedení! Matěj Malovický vysunul na pravé straně ROMANA FORMÁNKA, který zakončil přesně k zadní tyči! Asistence: Matěj Malovický a Šimon Náprstek.
     
    38:01
    Hosté sice ztratili vedení, do posledních dvou minut ale vstoupí s výhodou vhazování v pásmu Řisut.
     
    38:52
    Písek právě vstřelil branku!
    JAKUB ČÍŽEK se i v pátém vzájemném zápase proti Řisutům prosazuje! Tentokrát dostal prostor v pravém kruhu a přízemní střelou prostřelil Stahla! Asistence: Lukáš Bednařík a Dominik Ludvík.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá část hry je u konce a skóre je nadále vyrovnané, tentokrát ale 4:4. Hosté po čtyřech minutách třetiny vedli už o dva góly, domácí ale třemi góly skóre otočili. V závěru ještě srovnal Jakub Čížek, v poslední dvacetiminutovce nás tedy jistě čeká velké drama.

    Poslední třetina začne asi v 19:43.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:46
    Filip Novák napřáhl ke tvrdé střele od modré čáry, svůj dnešní třetí bod ale zatím nepřidal. Pokus Stahl vytál nad bránu.
     
    41:53
    Formánek vystřelil backhandem z levé strany. Mezi tři tyče sice nezamířil, Ludvík si ale při krytí puku posunul branku a tak se bude vhazovat.
     
    42:31
    Do slibné střelecké pozice obdržel přihrávku Martin Matějček, Stahlovi trefil vyrážečku. Na druhé straně zakončoval Patyk, z nápřahu nezamířil přesně.
     
    43:37
    Vyloučení v týmu HC Řisuty (Petr Havlůj – 2 min., hákování).
     
    44:04
    Domácí se snažili napadat kombinaci Písku a to vyústilo ve volného Lukáše Bednaříka na modré čáře. Ten vystřelil, po teči obránce do ochranné sítě se bude vhazovat.
     
    45:18
    Po přihrávce Jana Sýbka puk poskakoval brankovištěm domácího týmu a natahoval se po něm jeden z hostujících útočníků, skvělým zákrokem ale gólu zabránil Stahl!
     
    46:59
    Řisuty právě vstřelily branku!
    Hosté sice měli po vyloučení Havlůje dlouhý tlak, Buldoci ale nyní udeřili z protiútoku! Po vyražené střele Šimona Náprstka zakončoval do poloodkryté branky Čermák, toho vychytal Ludvík. Následně ale kotouč zůstal volný v brankovišti, kde se k němu jako první dostal MATĚJ MALOVICKÝ a ten ho dostal za čáru! Asistence: Šimon Náprstek a Matěj Čermák.
     
    47:54
    Domácí se pokusili znovu udeřit, tentokrát k tomu chtěli využít lobu za obranu. Ten sice byl úspěšný, Rendla ale poté netrefil přesně.
     
    48:34
    Hra má nyní vysoké tempo! Hosté mohli znovu vyrovnat, Jakuba Čížka před poloprázdnou bránou ale famózně vychytal David Stahl!
     
    50:23
    Filip Novák byl překvapivě nejvýše postavený hráč Písku. Po zpracování přihrávky rychle vystřelil, domácího gólmana nepekvapil.
     
    51:45
    Svůj gólový účet chtěl rozšířit Jakub Čížek, z velkého úhlu ale střílel spíše na náhodu. Domácím se nyní nedaří dostat ze své třetiny.
     
    52:30
    Rychlý útok domácího týmu rozjel přesnou žabičkou Jakub Kučera. Ten našel Romana Formánka, jeho střelu vyrazil brankář.
     
    54:12
    Čížek byl nyní na ledě hodně dlouho a bylo to znát. S pukem se nyní moc neohřál a poslal ho do rohu, aby mohl střídat.
     
    54:42
    Juja Okegawa táhl puk po pravé straně, jeho přihrávku před branku ale zastavil ležící bránící hráč Písku.
     
    56:05
    Petr Janeček jel se jmenovcem Patykem na jednoho obránce. Domácí kapitán dostal přihrávku až příliš za sebe a tak nemohl ideálně zakončit do prázdné branky!
     
    57:25
    Něco málo přes dvě minuty do konce a Dominik Ludvík už pokukuje po střídačce, zatím ale zůstává v brankovišti.
     
    58:17
    Právě Ludvík nyní vyjel daleko ze své brány aby pomohl s rychlou rozehrávkou. Ta byla přesná, Novák ale v jel do ofsajdu.
     
    58:42
    Matyáš Rendla nyní puk zavezl ze středního pásma až za branku Písku, kde ho nyní domácí takticky drží.
     
    59:16
    Stahl měl puk v lapačce a naprosto zbytečně ho hostující hráč sekl. Oba týmy půjdou na trestnou lavici.
     
    59:16
    Vyloučení v týmu HC Řisuty (Petr Patyk – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu IHC Králové Písek (Jakub Čížek – 2 min., hrubost).
     
    59:16
    Písek si necelou minutu před koncem bere oddechový čas. Hra bude pokračovat čtyři na čtyři, Ludvík už ale asi zůstane na střídačce.
     
    59:59
    Vyloučení v týmu HC Řisuty (František Matula – 2 min., krosček).
     
    Konec zápasu.
     
    Dramatické utkání je u konce! Řisuty i potřetí v sezóně porazily doma Písek výsledkem 5:4! V poslední třetině sice měli herně navrch hosté, ti už se ale prosadit nedokázali. Buldoci tak získali veledůležité body v boji o záchranu. (20:16:09)

    David Klier

    Branky a nahrávky: 12. Řepka (Čermák, Malovický), 27. Řepka (Náprstek, Formánek), 37. Sýkora (Zich, Okegawa), 37. Formánek (Malovický, Náprstek), 47. Malovický (Náprstek, Čermák) – 3. Januška (Novotný, Hrakholski), 22. Dudáček (Šuhaj, Novák), 24. Matějček (Novák, Šuhaj), 39. Čížek (Bednařík, Ludvík)


    HC Řisuty: Stahl (Pánek) – Pika, Matula (A), Zich, J. Kučera, Řepka, Malovický – Patyk (C), Janeček, Rendla – Sýkora, Havlůj, Okegawa – Náprstek, Čermák, Formánek (A) – Výrut.
    Trenér: Jan Boháček

    IHC Králové Písek: Ludvík (Kříž) – Dosek, Hail, Dudáček, Tampier, Novák, Turek – Čížek, Bednařík, Hraholski, Novotný, Pouzar, Matějček, Januška, Volf, Sýbek (C), Šuhaj.
    Trenér: Milan Filipi

    Rozhodčí: Glanc – Maňák, Teršíp

    Diváci: 93
    thejrc.org