Příbram – Cheb 3:4 (kon.) | Val. Meziříčí – Kometa Brno B 1:2 (kon.) | Vel. Meziříčí – Opava 3:2 (kon.)
Žďár n/S – Kopřivnice 4:3 (po pr.) | Řisuty – Písek 5:4 (kon.) | Tábor – Klatovy 2:1 (kon.)
Kobra – Havlíčkův Brod 8:3 (kon.) | Nový Jičín – SHK Hodonín 6:1 (kon.) | Jablonec n/N – Letňany 2:4 (kon.)
konec
HC Bobři Valašské Meziříčí
1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
HC Kometa Brno B
Sobota 29.01.2022, 17:00 • Zimní stadion Valašské Meziříčí • 2. liga skupina Východ • 35. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Valašské Meziříčí se s Kometou Brno B utkalo v tomto ročníku už v pěti případech. Doma jsou Valaši stoprocentní po dvou výhrách 4:1, venku se jim ale tolik nedařilo. Nejdříve podlehli 3:1,poté 3:2. Brněnskou Winning Group arénu dobyli až na třetí pokus 3:0.
     
    HC Bobři Valašské Meziříčí

    Bobři naposledy zavítali do Opavy skoro v plné síle, chyběli pouze Jiří Goiš (9+21), který nyní převážně působí v Přerově, a Tomáš Vávra (16+13), kterého do posledních střetnutí nepustila nemoc. Ze Slezska Valaši žádný bod nedovezli, za hosty se prosadil pouze David Dobša a ti tak prohráli 4:1. V tabulce východní skupiny jim stále patří první místo, ovšem Nový Jičín má kvůli odloženým zápasům o tři méně.

    Velkou formou se nyní může pochlubit forvard Lukáš Finsterle. Ten doposud nasbíral 36 bodů (12+24), stačilo mu na to pouhých 25 utkání a nyní tak vede kanadské bodování Bobrů. Pro porovnání, jeho maximum mezi dospělými je ze sezóny 18/19, kdy v barvách Hodonína nasbíral 23 gólů a na 18 jich nahrál. Od dosažení jej tak dělí pouhých 5 bodů.

    Velkou sílu mají Bobři v bráně. David Sachr se řadí mezi nejlepší brankáře 2. ligy – Východ (16 utkání – 1,9 % inkasované branky na zápas), Jiří Slovák je v této tabulce na pátém místě (13 utkání – 2,5 inkasované branky na zápas).

    Sestava z posledního utkání: Slovák (Tkadlec) – Vosátko, Báchor (A), Hanák, Ďurkáč (A), Gabrhelík, Holiš, Mošnička – Dobša, Křivohlávek, Kozubík – Apolenář, Andris, Finsterle – Weintritt, Pořický (C), Bachánek – L. Stodůlka, Vavřík, D. Stodůlka.
     
    HC Kometa Brno B

    Kometa má nyní za sebou nejúspěšnější období v ročníku, slavila už třikrát v řadě, což se ji doposud nepodařilo. V tabulce je momentálně pátá, na čtvrtý Slezan ztrácí čtyři body, se ztrátou tří ji zase dýchá na záda Velké Meziříčí. Pořadí se tak před koncem základní části, který se už pomalu blíží, může ještě hodně pozměnit.

    Čím se brněnští nemohou moc pochlubit, jsou přivezené body z venkovních utkání. V této tabulce jsou až na předposledním místě před Hodonínem. Z výjezdů si zatím domů přivezli pouze 3 vítězství v základní části, jednu v prodloužení a bod za neúspěch taktéž až v přidaném čase. Ve zbylých jedenácti případech Kometa venku nebodovala.

    Lídrem kanadského bodování týmu je velkou část ročníku zkušený Kamil Brabenec. Hráč se zkušenostmi z české i slovenské extraligy doposud v dvaatřiceti zápasech nasbíral 35 bodů za 10 gólů a nahrávek. Dále mu sekunduje Robert Havlát (12+21). Poté ale následuje velká propast, na třetí pozici je až se 17 body (5+12) Dominick Vašíček.

    Jedničkou týmu je Zdeněk Slavíček (21 utkání – 90,2 %), po většinu klání mu kryje záda Daniel Šembera (14 utkání – 91,9 %). Druhý zmíněný si i před procentuální úspěšnost nevede špatně v inkasovaných brankách za zápas (2,37). V této statistice mu patří druhé místo za valašskomeziříčským Davidem Sachrem.

    Sestava z posledního utkání: Šembera (Slavíček) – Jeřábek, Švejda, Sedláček, Zukal, Kališ, Studený, D. Sedláček, Trnka – Brabenec (C), Krejčiřík, Kadlic, Pigl, Krejčí, Havlát, Vašíček, Zabloudil, Svoboda, Škvrně, Popelka, Indrák.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Bobři Valašské Meziříčí: ​Sachr (Slovák) – Báchor (A), Vosátko, Ďurkáč (A), Gréč, Holiš, Gabrhelík, Kamas – Finsterle, Křivohlávek, Andris – Apolenář, Weintritt, Pořický (C) – Kozubík, Vavřík, D. Stodůlka.

    Trenér: Lukáš Plšek.

    HC Kometa Brno B: Šembera (Slavíček) – Jeřábek, Buchal, Kučera, Švejda, Zukal, Studený, Sedláček, Trnka – Brabenec, Krejčiřík, Kadlic, Mokrohajský, Krejčí, Havlát, Vašíček, Pigl, Soumelidis, Škvně, Popelka, Indrák.

    Trenér: Jiří Otoupalík.

    Rozhodčí: Grygera – Bubela, Mikšík.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:04
    Na buly úspěšnější Kometa, která ovšem vzápětí puk ztratila a Bobři se pokouší rozehrát z vlastního pásma.
     
    00:39
    Bobři puk ztratili u vlastní brány, Brno je na chvíli přitlačilo u brankoviště. Valaši se ale z obležení dokázali osvobodit, vhazovat se nyní bude u Šemberovy svatyně.
     
    01:22
    Gólman Brna si zapisuje první zákrok po nátlaku první bobří formace.
     
    01:33
    Zakázané uvolnění na straně hostí, vhazovat se bud opět u jejich branky.
     
    01:45
    Kometa vybojovala puk, jeden z jejich hráčů vyhodil z vlastního pásma puk dopředu, kde již čekal Krejčiřík. Bohužel pro něj byla celá akce ofsajdová a znovu se vhazuje.
     
    02:21
    Bobři přitlačili u sítě hostí. K zakončení se dostal Dan Stodůlka, jeho pokus ale Šembera při pádu chytá.
     
    02:43
    Bobři se snaží usídlit u svatyně Komety a nepouští ji ven.
     
    03:10
    Brnu se podařilo puk vyhodit. Ovšem ten už je opět na hokejkách Valachů. Ďurkáč z vlastní třetiny rozehrál.
     
    03:57
    Kometa se z protiútoku dostala dopředu, Krejčiřík zkoušel zakončit, ale Sachr jeho pokud vyrazil. Na druhé straně se utrhl Apolenář, ten je ale také bez úspěchu. Šembera se za pukem jen otočil, ale proklouzal kolem něj.
     
    05:48
    Mokrohajský stál kousek od branky domácích a mohl nahrávat na svého spoluhráče před branou. Pas se mu ale nepovedl a u hry jsou nyní Bobři.
     
    06:42
    Brno se snaží rozehrát, přes střední pásmo se ji ale nedaří dostat.
     
    07:04
    Hosté se nakonec dokázali uvolnit a poslat tři své borce dopředu. Jednomu z nich se dokonce podařila střela na Sachra. Mladý gólman vše s poklidem pokryl.
     
    07:30
    Škvrně si zkoušel dojet pro puk za Vavříkem. Brnu se nakonec povedlo na chvíli zakotvit blízko Sachra, vystřelit se jim ale nedaří.
     
    08:32
    V souboji o puk byli úspěšnější domácí. Apolenář stínil před Šemberou, kterému po jednom zásahu vypadl puk před sebe. Mladý forward ale včas nezareagoval.
     
    09:21
    Brno z protiútoku vyslalo své hráče dopředu. Sachr má další zákrok. Na vhazování úspěšnější domácí, kteří se nyní snaží rozrazit obranu soupeře.
     
    10:08
    Nebezpečně blízko brány byl Andris, který si z pravé strany najel a bekhendem vyslal puk až před brankáře. Bohužel pro něj se zde žádný z jeho spoluhráčů nenacházel ve vhodném postavení.
     
    11:05
    Apolenář bojoval o puk za sítí Komety. Pas před bránu na Pořického nevyšel.
     
    11:43
    Vyloučení v týmu HC Bobři Valašské Meziříčí (Pořický – 2 min., faul kolenem).
     
    12:08
    Brno se ihned rozestavělo u svatyně domácích. K prvnímu velkému ohrožení se dostal Havlát. Střela z pravé strany mu ale nesedla tak, jak by chtěl. Sachr si po chvilce zapisuje další zákrok, bude se vhazovat po jeho levici.
     
    12:51
    Valaši povzbuzováni svými fanoušky zdařile oponují. Kometa je velmi rychlá před branou soupeře. Rychlé nahrávky se jim nakonec daří proměnit ve střelu, Sachr ale stále stoprocentní.
     
    13:30
    Valaši chvíli před koncem oslabení vyhazují a nevypadá to, že by se Kometa ještě dostala do postavení před jejich brankářem.
     
    13:43
    Bobři v plném počtu, Pořický je na ledě.
     
    14:35
    Po chvilce sevření ve vlastním pásmu se Bobři dostali před Šemberu. Ten byl chvíli na své soupeře sám, ale zkušeně si poradil zákrokem holí.
     
    15:29
    Studený po nahrávce po modré zahájil jízdu až mezi kruhy, jeho střelu bobří obrana odrazila do sítě.
     
    15:48
    Andris se úplně sám vydal na Šemberu, jeho lapačka si ale kus černé gumy našla.
     
    16:04
    Mladý gólman Komety soupeře velice trápí. Po vhazování opět trochu nečekaně vystřelili. Šembera ale stále pevně drží.
     
    16:43
    Valaši ztratili puk ve vlastní třetině. Mokrohajský dostal nahrávku, ovšem k jeho smůle až za modrou. Je signalizován ofsajd a následuje buly.
     
    17:20
    Kadlic se zkoušel procpat před obranu soupeře, jeho nahození bekhendem směr brána ale bylo jediné, co se mu podařilo.
     
    17:56
    Tým Kometa Brno B právě vstřelil branku!
    Kometa si dokázala udržet kotouč v útočné třetině. Po menším souboji u brány se nakonec prosazuje DANIEL INDRÁK. Asistence: Kamil Brabenec, Robert Havlát.
     
    19:26
    Inkasovaná branka domácí pořádně rozzlobila. Ihned zahájili útok na bránu soupeře, Andrisuv únik ale skončil neúspěšně.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první periodu, ve které jsme byli svědky opravdu rychlého hokeje, což oběma týmům ale vyhovuje. Po velmi aktivní hře nahoru – dolů se nakonec první v utkání raduje Brno po gólu Daniela Indráka. Do druhé třetiny tak budeme vstupovat za stavu 0:1.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:42.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:03
    Bobři vybojovali kotouč na svou stranu. Ovšem po chvilce je ve vlastní třetině ztratili a první střele se tak dostal brněnský Havlát.
     
    20:32
    Vyhození Bobrů končí na zakázaném uvolnění. Po vhazování se faulu dopustil jeden z hráčů Komety, Sachr jde tak na lavičku a Valaši jsou v šesti.
     
    21:29
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno B (Popelka – 2 min., podrážení).
     
    21:41
    Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku!
    Popelka si na trestné moc dlouho neposeděl. TOMÁŠ ANDRIS dostal nahrávku přímo před brankáře a nastavenou hokejkou odrazil puk až za jeho záda. Asistence: Stanislav Báchor, Jan Křivohlávek.
     
    22:32
    Indrák s pukem stál před Sachrem a vystřelil. Mladý gólman puk rychle vyrazil. Vzápětí se do úniku dostal Vavřík s Kozubíkem, druhý jmenovaný dostal pas před odkrytou svatyni, puk mu ale dobře nesedl a minul pouze levou tyč.
     
    24:02
    Křivohlávek nahrál puk až k brankovišti, kde stál Finsterle. Kotouč se ale odrazil od části jeho výstroje, hokejky se snad ani nedotkl a končí odražený v rohu.
     
    24:41
    Apolenář vybojoval puk u vlastní střídačky a vzápětí přímo od mantinelu zamířil mezi Šemberovy betony. Puk má mezi nohama.
     
    25:28
    Brno ztratilo po chvíli napadání puk ve vlastním pásmu. Dopředu se utrhl Pořický, místo útoku ale střídá. Kotouč zůstává za branou Komety, Valaši se jej zmocňují a pokračují v napadání.
     
    26:27
    Brno v protiútoku vyslalo svou letku dopředu, Sachr má další zákrok.
     
    26:45
    Báchor si s pukem najel po levé ruce brankáře Brna a z úhlu vystřelil. Šemberu by puk nejspíše nijak neohrozil, i tak ale lapačkou zasahuje.
     
    27:12
    Soumelidis objel s kotoučem bránu a nahrál k brankovišti. Puk Bobři okamžitě zastihli a posouvají se dopředu.
     
    27:32
    Valaši ztratili kotouč u brány hostí. Ti vyhodili na zakázané uvolnění. Po vyhraném buly se posouvá dopředu Kometa, Indrák v rohu získal puk, následná nahrávka na spoluhráče mu nevyšla.
     
    28:25
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno B (Studený – 2 min., vysoká hůl).
     
    28:48
    Bobři svírají soupeře v jeho pásmu, vystřelit se ale zatím neodvážili. Po jednom z jejich nezdarů nakonec Kometa vyhazuje do středního pásma.
     
    29:49
    Brno zavedlo soupeře až ze jeho bránu. Ďurkáč se snaží rozehrát.
     
    30:10
    Jeden z Bobrů vyslal puk nebezpečně blízko svatyně. Gréč měl možnost tečovat, ale to se mu nakonec nevyvedlo.
     
    30:45
    Stodůlka vybojoval puk na pravém kruhu, Vavřík stál opodál, ale nijak nezasáhl ke kusu černé gumy se nyní dostává Brno.
     
    31:31
    Valaši z protiútoku vyslali dopředu Stodůlku. Jeho cesta skončila kousek před Šemberou, kterého nikdo nebránil. Mladý forward zkusil kličku, ovšem byl tak blízko, že puk nakonec skončil u betonu gólmana.
     
    32:43
    Valaši získali kotouč v útočné třetině, po chvilce jej ale ztratili a dali tak další možnost Brnu.
     
    33:33
    Bobři kotouč získali opět na svou stranu. Za branou Brna ale jeden z hostí ošklivě dohrál Apolenáře, který leží obličejem k zemi. Zákrok ale skončil bez povšimnutí sudích, Kometa získala puk a přenesla hru na druhou stranu kolbiště. Sachr lapačkou zastavuje hru.
     
    33:51
    Tým Kometa Brno B právě vstřelil branku!
    Hosté opět na chvíli přitlačili u svatyně domácích. Po nahrávce se nakonec z první prosazuje ROBERT HAVLÁT. Asistence: Kamil Brabenec, Daniel Indrák.
     
    35:20
    Pořický zavezl puk před modrou až před bránu. Valaši se na chvíli zastavili u brankoviště, Šemberu ale neohrozili.
     
    36:30
    Vyloučení v týmu HC Bobři Valašské Meziříčí (Ďurkáč – 2 min., krosček).
     
    36:39
    Kometa při početní výhodě ihned napadá, ale po střele se jí nakonec nedaří puk udržet. Křivohlávek vyhazuje z obrané třetiny, to se poté daří i jeho spoluhráčům. Brno má teď hodně složité, usídlit se na chvíli v útočném pásmu.
     
    38:12
    Valaši pošesté vyhazují a oslabení se jim daří ubránit. Už jsou v plném počtu.
     
    38:55
    Báchor rozehrával z vlastní třetiny, jeho pas ale zachytil Vašíček. Ten zkusil vyslat blíže k třem tyčím jednoho ze svých spoluhráčů, ten ale se zachycením neuspěl.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Máme za sebou druhou třetinu, která se nesla v podobném duchu jako ta předešlá. Kometa i domácí rychle napadali, dostali se do rázných protiútoků. Bobrům se po dvou minutách od začátku periody podařilo dorovnat zásluhou Tomáše Andrise, ovšem v 34. minutě si zase Kometa vzala své vedení zpět. Podruhé si do statistik zapisuje body trojice Brabenec, Havlát, Indrák, druhý zmiňovaný navýšil na 2:1 pro hosty.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:27
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:08
    Buly vyhráli domácí, Kometa ale nakonec puk získává na své hole.
     
    40:32
    Kometa trápí domácí u jejich branky. Puk nakonec vybojoval Báchor, po akci dopředu jej ale ztratil. Hra je teď nahoru – dolů.
     
    41:45
    Pořický z levého kruhu vystřelil, puk byl ale zblokován obránci Brna. Dál se k němu nedostal.
     
    42:18
    Brno se dostalo do úniku a Sachr si ihned připisuje první zákrok v periodě.
     
    42:58
    Vašíček objel s pukem vlastní bránu a nahrál dopředu. Bobři puk vzali na své hole a napadají.
     
    44:25
    Studený prověřil Sachrovu pozornost. Puk se ale odrazil od jeho betonu a hraje se dál.
     
    45:07
    Sachr nyní vychytal velkou šanci brněnských. Vojtěch Krejčiřík dostal pas na pravou stranu a ihned vystřelil, mladý brankář se stihl včas přesunout a padající na hruď kotouč včas zastavil.
     
    45:25
    Valaši se pokouší rozehrát, puk ale ztratili a nedaří se jim dostat z pásma. Brno dobře bruslí a rychle se dostává nebezpečně blízko Sachra.
     
    46:31
    Soumelidisovi se odrazil puk před brankáře. Sachr nechtěl nic riskovat a tak se jej zmocnil.
     
    47:03
    Apolenář se pokoušel získat puk na pravém kruhu, napadán soupeřem objel bránu a zkusil černý kus gumy protlačit za beton Šembery. Po chvilce ,,páčení" dvou protihráčů i brankářovy pravé tyče je hra zastavena.
     
    48:13
    Vosátko uklidnil hru za vlastní branou, poté poslal do úniku Stodůlku. Ten pod tlakem dojel před pravý kruh a rozhodl se o střelu. Šembera chytá lapačkou.
     
    49:08
    Švejda od modré poslal po ledě puk až k Sachrově levici.
     
    49:54
    Vašíček z pravého kruhu vystřelil na Sachra, halou se ozval zvuk nárazu na beton. Kotouč brankáři na chvíli vypadl, což byl signál pro další napadání hostí. Ti ale ve snaze získat puk vyhodili bránu.
     
    50:20
    Holiš s pukem uklidnil hru ve vlastní třetině, po rozehrávce jsou v útoku opět Bobři.
     
    51:01
    Weintritt získal kotouč ve středním pásmu, nahrál na levou stranu, kde si najížděl Pořický. Kapitánovi ale kotouč přejel za zády a tak akce skončila.
     
    51:46
    Sedláček vyhodil ze středního pásma na zakázané uvolnění. Vhazovat se tak bude u svatyně hostí.
     
    52:00
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno B (Kučera – 2 min., vražení na mantinel).
     
    52:11
    Valaši se ihned usídlili v obrané třetině hostí. Andris poblíž trestné Komety vymýšlí co dál. Nakonec se rozhodl pro pas mezi kruhy, Brno puk získalo a vyhazuje.
     
    52:54
    Finsterle vystřelil od pravého kruhu na nikým nehlídaného Šemberu. Puk mu trefil hrudník a odrazil se zpět k Finsterleho holi. Zkušený útočník už ale na dorážku nestačil.
     
    54:00
    Kometa v plném počtu.
     
    54:31
    Pořický objel s pukem bránu, k ohrožení se nedostal. Po vystřídání se o podobnou věc pokusil Kozubík. Valaši se snaží přitlačit na soupeře, ale moc se jim to prozatím nedaří.
     
    55:24
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno B (Trnka – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu).
     
    55:30
    Finsterle od modré tvrdě vystřelil, ale mimo bránu. Následně se do úniku dostal Brabenec, Sachr pravým betonem zasáhl.
     
    56:20
    Valaši se snaží dostat k puku a rozehrát. Ve vlastním pásmu ale puk ztratili, ke střele se dostal Krejčiřík, bránu ale minul.
     
    56:58
    Bobři drží puk ve vlastní třetině, do konce přesilovky jim už mnoho času nezbývá.
     
    57:27
    Kometa Brno B v plném počtu.
     
    57:49
    Zukal nahrával na spoluhráče, puk ale ztratil. Bobři se rozestavili poblíž brány hostí.
     
    58:32
    Bobři si chvíli nahrávali u brány hostí. Ke střele se nakonec dostal Pořický, ovšem puk končí v síti nad branou.
     
    58:49
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:55
    Bobři vyhráli vhazování v pásmu Brna, vervou se drží u puku.
     
    59:35
    Puk se zjevil před Šemberou, kde se na chvíli vytvořil velký chumel hráčů. Kotouč byl stále ve hře, ovšem nepřehledná situace byla nakonec pozastavena sudím.
     
    59:49
    Bobři pokoušeli poslední akci, ale nahozený puk ve středním pásmu Pořického dostali do rukou hosté.
     
    Konec zápasu.
     
    Máme zde Konec zápasu, ve kterém je úspěšnější Kometa Brno B. Bobři už s výsledkem nic neudělali a mají tak dnes za sebou první nezdařilé utkání doma, ze kterého nemají ani bod. Zápas končí 1:2.

    To je dnes ode mě vše, přeji hezký zbytek večera. (19:01:23)

    Jan Kozák

    Branky a nahrávky: 22. Andris (Báchor, Křivohlávek) – 18. Indrák (Brabenec, Havlát), 34. Havlát (Brabenec, Indrák)


    HC Bobři Valašské Meziříčí: ​ Sachr (Slovák) – Báchor (A), Vosátko, Ďurkáč (A), Gréč, Holiš, Gabrhelík, Kamas – Finsterle, Křivohlávek, Andris – Apolenář, Weintritt, Pořický (C) – Kozubík, Vavřík, D. Stodůlka.

    Trenér: Lukáš Plšek.

    HC Kometa Brno B: Šembera (Slavíček) – Jeřábek, Buchal, Kučera, Švejda, Zukal, Studený, Sedláček, Trnka – Brabenec, Krejčiřík, Kadlic, Mokrohajský, Krejčí, Havlát, Vašíček, Pigl, Soumelidis, Škvně, Popelka, Indrák.

    Trenér: Jiří Otoupalík.

    Rozhodčí: Grygera – Bubela, Mikšík.
    thejrc.org