Třinec – Plzeň 0:1 (kon.) | Zlín – Kometa Brno 5:2 (kon.) | Litvínov – Kladno 2:5 (kon.)
Liberec – Motor ČB 1:2 (kon.) | Mountfield HK – Vítkovice 3:0 (kon.) | Olomouc – Sparta 1:6 (kon.)
Pardubice – Mladá Boleslav 0:4 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
HC Vítkovice Ridera
Neděle 30.01.2022, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 44. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    56:22 Ahti OKSANEN - 3:0
     
    56:22
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec přidává branku na 3:0 a o osudu utkání je s největší pravděpodobností rozhodnuto! Nikita Ščerbak našel přihrávkou na pravé hrazení finského démona AHTIHO OKSANENA, jenž kotouč zpracoval, z půlící čáry vypálil a trefil krásně pod horní tyč opuštěné klece Vítkovic! Asistence: Nikita Ščerbak.
    51:01 Richard NEDOMLEL - 2:0
     
    51:01
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec zvyšuje na 2:0! Ahti Oksanen na pravém hrazení zvedl hlavu a narýsoval parádní bekhendový pas do předbrankového prostoru. RICHARD NEDOMLEL dojel na vrchol brankoviště právě včas, aby srazil puk za záda Daniela Dolejše, který byl proti tomuto zásahu z bezprostřední blízkosti naprosto bezmocný, důrazného beka Mountfieldu nikdo nehlídal! Lvi zdvojnásobují svůj náskok a v závěru utkání se jim bude dýchat podstatně volněji! Asistence: Ahti Oksanen, Radek Smoleňák.
    26:24 Radek PILAŘ - 1:0
     
    26:24
    Hradec právě vstřelil branku!
    Východočeši jdou v oslabení do vedení, tohle byla nádherná přímočará akce Lvů v bleskovém přechodu! RADEK PILAŘ nabral na levé straně obrovskou rychlost, na vrcholu kruhu poslal zpětnou přihrávku doprava na Petra Koukala do druhé vlny. Zkušený centr mu narýsoval parádní zpětný pas před bránu a odchovanec Hradce sťukl kotouč mezi betony Dolejše, který je nyní neměl šanci scvaknout k sobě včas – 1:0! Asistence: Petr Koukal.
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 27. R. Pilař (Koukal), 52. Nedomlel (Oksanen, Smoleňák), 57. Oksanen (Ščerbak)


    Mountfield HK: Š. Lukeš (Kiviaho) – Jank, Blain, R. Pilař, F. Pavlík (A), Nedomlel, McCormack – Smoleňák (C), Cingel, Oksanen – Ščerbak, Lev (A), Orsava – Miškář, Lalancette, Jergl – Štohanzl, Koukal, Kelly Klíma – Kevin Klíma.
    Trenér: Tomáš Martinec.

    HC Vítkovice Ridera: Dolejš (Stezka) – A. Solovjov, R. Polák (C), Plášil, Jakub Stehlík, P. Koch, L. Kovář – L. Krenželok (A), J. Hruška (A), Lakatoš – R. Bondra, Flick, M. Kalus – Lednický, Marosz, Lindberg – Bernovský, Chlán, Fridrich.
    Trenér: Miloš Holaň.

    Rozhodčí: Lacina, Hejduk – Lederer, Gerát.

    Diváci: 1000 (omezená kapacita)
    thejrc.org