Třinec – Plzeň 0:1 (kon.) | Zlín – Kometa Brno 5:2 (kon.) | Litvínov – Kladno 2:5 (kon.)
Liberec – Motor ČB 1:2 (kon.) | Mountfield HK – Vítkovice 3:0 (kon.) | Olomouc – Sparta 1:6 (kon.)
Pardubice – Mladá Boleslav 0:4 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
HC Vítkovice Ridera
Neděle 30.01.2022, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 44. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    56:22 Ahti OKSANEN - 3:0
     
    56:22
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec přidává branku na 3:0 a o osudu utkání je s největší pravděpodobností rozhodnuto! Nikita Ščerbak našel přihrávkou na pravé hrazení finského démona AHTIHO OKSANENA, jenž kotouč zpracoval, z půlící čáry vypálil a trefil krásně pod horní tyč opuštěné klece Vítkovic! Asistence: Nikita Ščerbak.
     
    55:45
    Je to tak, Daniel Dolejš už zůstává na střídačce, Vítkovice budou hrát se šesti hráči v poli. Na vhazování hokejisté Ridery neuspěli. Blainovi sice sjel puk z čepele, druhý pokus však už byl úspěšný, Hradec vyhazuje.
     
    55:31
    Na druhé straně se odvážně dral kupředu Jan Bernovský, jenž z bezprostřední blízkosti nakonec zvládl zakončit. Jenže přímo do Štěpána Lukeše, který proti němu dobře vyjel. Navíc na něm jako buldok visel Kevin Klíma, jemuž se možná mohlo pískat držení. Po následném zakázaném uvolnění si žádá Miloš Holaň oddechový čas pro svůj tým. Zkusí už Ridera hru bez gólmana?
     
    54:25
    Christophe Lalancette se drze probíjel na ose hřiště mezi dvěma beky do střely, nakonec však akci nezakončil. To Radek Smoleňák o chvilku později pálil z mezikruží, Daniel Dolejš předvádí parádní zákrok lapačkou!
     
    53:27
    Utnout debaty o vítězi utkání mohl Aleš Jergl, jenž dostal z levého hrazení střílený pas do předbrankového prostoru, kde však svou ránu mezi tři tyče svatyně soupeře nevtěsnal!
    51:01 Richard NEDOMLEL - 2:0
     
    51:01
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec zvyšuje na 2:0! Ahti Oksanen na pravém hrazení zvedl hlavu a narýsoval parádní bekhendový pas do předbrankového prostoru. RICHARD NEDOMLEL dojel na vrchol brankoviště právě včas, aby srazil puk za záda Daniela Dolejše, který byl proti tomuto zásahu z bezprostřední blízkosti naprosto bezmocný, důrazného beka Mountfieldu nikdo nehlídal! Lvi zdvojnásobují svůj náskok a v závěru utkání se jim bude dýchat podstatně volněji! Asistence: Ahti Oksanen, Radek Smoleňák.
     
    49:37
    Lukáš Cingel nyní šikovně tečoval ránu z pravého kruhu, puk však za záda Dolejše neprotlačil, skvěle zasáhl Jakub Stehlík, který si připisuje klíčový defenzivní zákrok.
     
    46:52
    Konečně sudí zdvihá pravici, Kelly Klíma prchal po levém křídle kupředu a Lukáš Krenželok mu visel na krku jak ozdoba na vánočním stromku, proti čemu nyní Roman Polák protestuje u sudích, to opravdu netuším. Proti jasnému faulu snad ne, tenhle zákrok viděli snad i v Pardubicích a to už je co říct.
     
    44:15
    Radek Smoleňák dostal přihrávku na levé křídlo a sám se hnal vstříc kleci Vítkovic, následně byl dojet obránci Ridery a jeho nepříliš prudký projektil vykopl Daniel Dolejš betonem.
     
    43:44
    Jan Hruška se nyní v situaci dva na dva prosadil ke střele na levém kruhu, jeho prudký projektil vytěsnil Štěpán Lukeš do rohu.
     
    39:05
    Patrik Koch nahazuje podél levého mantinelu touš za bránu Mountfieldu. Jeho spoluhráči protlačili kotouč na Lukáše Kováře, který pálil nebezpečně z pravého kruhu, Štěpán Lukeš však krotí jeho ránu na své hrudi!
     
    34:42
    Jakub Stehlík nyní vypálil z pravého hrazení a už zvedal ruce, Marek Kalus totiž z bezprostřední blízkosti dorážel jeho střelu do prakticky prázdné klece, jenže jeho projektil nejprve jen orazítkoval břevno a z druhé dorážky pak trefil opět horní tyč a od ní šel touš i do té vzdálenější, za brankovou čáru se však nedostal! Obrovská smůla pro Vítkovice, ještě větší štěstí pro Východočechy!
     
    33:49
    Kelly Klíma nyní dostal trochu prostoru na vrcholu levého kruhu a mohl zamířit. Rána po zemi do rohu kluziště je trochu zklamáním pro Lvy.
     
    31:53
    Jakub Lev nyní demonstroval svou sílu v osobních soubojích. Na levém kruhu odstrčil bránícího hráče, našel puk od McCormacka a snažil se ranou z bezprostřední blízkosti zaskočit Dolejše, jenž však měl lapačku v pozoru!
     
    29:16
    Hradečtí jdou kupředu, Jeremie Blain nabral na pravé straně rychlost, sjel až za bránu soupeře a přihrál na levý kruh, kde se u přední tyče snažil procpat puk Graeme McCormack. Daniel Dolejš však měl tento prostor řádně utěsněný!
     
    28:13
    Myslím, že se bude vylučovat, Kelly Klíma nyní povalil na led Petra Fridricha, který zbytečně dojel rozmíšku před klecí Mountfieldu. Oba kohouti schytají menší tresty za hrubost. Uvidíme hru ve čtyřech.
     
    28:13
    Buly před Lukešem vyhráli hokejisté Vítkovic, Petr Fridrich se v pádu dostal k zakončení z bezprostřední blízkosti, svým projektilem však trefil jen hruď Lukeše.
    26:24 Radek PILAŘ - 1:0
     
    26:24
    Hradec právě vstřelil branku!
    Východočeši jdou v oslabení do vedení, tohle byla nádherná přímočará akce Lvů v bleskovém přechodu! RADEK PILAŘ nabral na levé straně obrovskou rychlost, na vrcholu kruhu poslal zpětnou přihrávku doprava na Petra Koukala do druhé vlny. Zkušený centr mu narýsoval parádní zpětný pas před bránu a odchovanec Hradce sťukl kotouč mezi betony Dolejše, který je nyní neměl šanci scvaknout k sobě včas – 1:0! Asistence: Petr Koukal.
     
    26:16
    Alexej Solovjov nyní posunul puk parádně na pravý kruh, odkud pálil Dominik Lakatoš, jenž však svým ostrým projektilem klec Lvů těsně míjí!
     
    25:53
    Mountfiled obehrává zadní mantinel, Lev a Orsava však napadali příliš agresivně. Jakub Lev už sedí na trestné lavici, fasuje trest na dvě minuty za sekání.
     
    25:49
    Buly před Dolejšem vyznělo lépe pro hráče Hradce. Ti posunuli puk na modrou čáru, kde z levé strany pálil přes clonícího soupeře Graeme McCormack, jeho střelu si však lapačka Daniela Dolejše i přes ne zrovna ideální výhled dokázala najít!
     
    19:55
    A na druhé straně mohl ještě padnout gól! Radovan Bondra dorážel u levé tyče po skvělé křižné přihrávce Lakatoše, Lukeš se ale stihl přesunout a jeho pokus zastavil! Následně po přihrávce zpoza brány ještě pálil i sám Dominik Lakatoš z bezprostřední blízkosti, trefil však jen druhý beton položeného gólmana Východočechů, který měl nyní velké štěstí!
     
    18:49
    Parádní akce také na druhé straně, Graeme McCormack nahazoval kotouč z levého hrazení do předbrankového prostoru, kde touš šikovně tečoval Jakub Lev, Daniel Dolejš jeho pokus nadvakrát zkrotil ve své náruči.
     
    18:25
    Parádní akce Jana Hrušky! Nejprve sjel za bránu Lvů a vracel kotouč před svatyni Mountfieldu, přihrávku na Krenželoka však obrana Hradce zastavila. O chvíli později pak centr Vítkovic ostře pálil z pravého kruhu. Štěpán Lukeš skryl jeho ránu ve své náruči.
     
    15:01
    Lvi bojují o černou pryž za svatyní Vítkovic. Bude se vylučovat, Hradečtí si zahrají přesilovku. Na trestnou lavici putuje Alexej Solovjov za sekání.
     
    10:52
    Nyní už půlka ČPP Arény řvala gól po ráně Graeme McCormacka od pravého hrazení, jeho střela však pouze orazítkovala brankovou konstrukci za Dolejšem!
     
    09:28
    Hradečtí jdou rychle kupředu po vhazování, Nikita Ščerbak dostal krátkou přihrávku od Lva na levý kruh a jeho rána na zadní tyč jen těsně minula klec Ostravanů!
     
    04:29
    Rostislav Marosz si zkušeně počkal na vrcholu pravého kruhu, postoupil ještě o dva krůčky blíž k bráně a vyslal zajímavý projektil ke vzdálenější tyči, Štěpán Lukeš si připisuje skvělý zákrok. Klíčové bylo, že puk udržel a neumožnil soupeři dorážet.
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 27. R. Pilař (Koukal), 52. Nedomlel (Oksanen, Smoleňák), 57. Oksanen (Ščerbak)


    Mountfield HK: Š. Lukeš (Kiviaho) – Jank, Blain, R. Pilař, F. Pavlík (A), Nedomlel, McCormack – Smoleňák (C), Cingel, Oksanen – Ščerbak, Lev (A), Orsava – Miškář, Lalancette, Jergl – Štohanzl, Koukal, Kelly Klíma – Kevin Klíma.
    Trenér: Tomáš Martinec.

    HC Vítkovice Ridera: Dolejš (Stezka) – A. Solovjov, R. Polák (C), Plášil, Jakub Stehlík, P. Koch, L. Kovář – L. Krenželok (A), J. Hruška (A), Lakatoš – R. Bondra, Flick, M. Kalus – Lednický, Marosz, Lindberg – Bernovský, Chlán, Fridrich.
    Trenér: Miloš Holaň.

    Rozhodčí: Lacina, Hejduk – Lederer, Gerát.

    Diváci: 1000 (omezená kapacita)
    thejrc.org