Florida – San Jose 5:4 (po pr.) | Tampa – Vegas 2:3 (3:4 po s.n.) | Carolina – New Jersey 2:1 (kon.)
Montreal – Edmonton 2:7 (kon.) | Detroit – Toronto 4:7 (kon.) | Arizona – Buffalo 1:3 (kon.)
Calgary – Vancouver 1:0 (po pr.) | NY Rangers – Seattle 3:2 (kon.) | Pittsburgh – Los Angeles 3:4 (kon.)
Carolina – San Jose 2:1 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
2:1 (2:1, 0:0, 0:0)
New Jersey Devils
Neděle 30.01.2022, 01:00 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:59
    Obrovská šance v posledním momentu, Vincent Trocheck se položil do střely z druhé vlny a obětavě zastavil puk letící v obrovské rychlosti!
     
    59:32
    Timeout pro Canes!
     
    57:57
    Sebastian Aho trestuhodně míjí tři tyče.
     
    57:38
    Jon Gillies peláší na střídačku, Devils to zkusí v šesti!
     
    53:38
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Jonas Siegenthaler – 2 min., sekání).
     
    53:22
    Andrej Svečnikov ve skvělé příležitosti! Domácí lídr projel pásmem a vyzval brankáře soupeře v souboji 1 na 1 a chtěl udělat kličku do backhandu, kotouč mu však v poslední vteřině unikl.
     
    51:41
    Krádež na brankové čáře! Brett Pesce pálil z prostoru na levé straně blízko brankoviště, propálil Jona Gilliese a puk už měl namířeno do sítě! Milimetr před uznáním gólu jej vyškrábl P. K. Subban, který odpaluje do bezpečí!
     
    50:22
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Nino Niederreiter – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Nathan Bastian – 2 min., hrubost).
     
    50:22
    Tentokrát pro změnu fantastický Jon Gillies! Brankář Devils si parádním rozštěpem smlsnul na úplně volném Nino Niederreiterovi, kterého vyčapal špičkou brusle!
     
    48:48
    Andreas Johnsson úplně zapomenutý před brankovištěm! Rychle se k němu stáhl jeden z beků, hostující forward přesto ohrozil branku Canes, kde však stojí Antti Raanta, který tedy pokračuje ve výborných zákrocích i ve třetí periodě! Tentokrát zapracoval pravé beton finského brankáře.
     
    39:54
    Nathan Bastian v obrovské šanci při úniku ve vlastním oslabení! Hostující útočník zkusil rychlou střelu těsně nad ledem, Antti Raanta je ovšem ve druhé třetině fenomenální a statistiky si nehodlá zkazit ani touto akcí.
     
    38:05
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Jegor Šarangovič – 2 min., hákování).
     
    34:27
    Zákrok večera! Jesper Bratt se protáhl do brankoviště, nenechal se odstavit Slavinem, Raantovým pracovištěm projel a už už na něj zívala odkrytá klec. Finský gólman však ještě natáhl svůj beton a fantasticky vyráží! Stále je skóre 2:1!
     
    29:30
    Jesper Boqvist v obrovské šanci! Hostující útočník zjistil že je rychlejší než soupeři, protáhl se levým křídlem a zkusil krátkou kličku mezi nohy! Antti Raanta se nachytat nenechal, vytasil parádní zákrok a drží vedení svého týmu.
     
    19:59
    Nebezpečný pokus zpoza brány v poslední vteřině! Antti Raanta se překvapit nenechal a v první dvacetiminutovce už neinkasuje.
     
    19:54
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Nino Niederreiter – 2 min., vysoká hůl).
    17:26 Jesper BOQVIST - 2:1
     
    17:26
    Devils právě vstřelili branku!
    To byla akce! Janne Kuokkanen vjel do pásma, dostal ideální puk zpoza branky od Veseyho, zachoval chladnou hlavu, potáhl jej a nakonec kus černé gumy jako na stříbrném podnose předal na pravý kruh pro JESPERA BOQVISTA! Ten z první vypálil a trefil se mezi Raantovy betony. Boquist tak střílí premiérový gól v ročníku a snižuje. 1:2! Asistence: Janne Kuokkanen a Jimmy Vesey .
    14:22 Andrej SVEČNIKOV - 2:0
     
    14:22
    Carolina právě vstřelila branku!
    Nedáš, dostaneš! Staré hokejové pravidlo opět vzešlo v platnost, to když po Johnssonově šanci vyrazil na steč ANDREJ SVEČNIKOV, přebruslil všechny soupeře, pokryl si puk, nacpal se do brankoviště a nakonec došťouchal puk za Jona Gilliese. Mohlo být vyrovnáno, nicméně místo toho Canes jdou do dvoubrankového trháku! 2:0. Asistence: Ian Cole.
     
    14:14
    To byla šance! Tomáš Tatar vyslal Andrease Johnssona do souboje jeden na jednoho s Anttim Raantou, ten v přímém měření sil vyráží!
     
    12:28
    Ou, Anthony DeAngelo překvapil svou střelou z dálky úplně všechny a trefil tyč! PNC Arénou to jen zahučelo...
     
    09:12
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Andrej Svečnikov – 2 min., krosček).
    07:58 Jordan MARTINOOK - 1:0
     
    07:58
    Carolina právě vstřelila branku!
    Tentokrát už se JORDAN MARTINOOK prosazuje a to z velmi podobné situace! Domácí útočník se dostal k puku v mezikruží, vytočil se a backhandem vypálil! Kotouč se podivně doloudal podél levého betonu soupeřova brankáře a je to 1:0! Druhá branka pro zkušeného forwarda v ročníku a Canes vedou. Asistence: Seth Jarvis a Brady Skjei
     
    07:49
    Jordan Martinook ve velké šanci po rychlé střele z mezikruží, Jon Gillies na poslední chvíli chytá!

    Adam Čuba

    Branky a nahrávky: 8. Martinook (Jarvis, Skjei), 15. A. Svečnikov (Cole) – 18. J. Boqvist (Kuokkanen, Vesey)


    Carolina Hurricanes: Raanta (F. Andersen) – Slavin, A. DeAngelo, Skjei, Pesce, Cole, Bear – T. Teräväinen, Aho, Jarvis – A. Svečnikov, Trocheck, M. Nečas – Niederreiter, J. Staal, Fast – Lorentz, Kotkaniemi, Stepan – Martinook.
    Trenér: Rod Brind'Amour

    New Jersey Devils: J. Gillies (A. Schmid) – Severson, Siegenthaler, P. K. Subban, Graves, Ty Smith, Colton White – Bratt, J. Hughes, Šarangovič – Bastian, N. Hischier, Zacha – Tatar, Mercer, A. Johnsson – Vesey, J. Boqvist, Kuokkanen.
    Trenér: Lindy Ruff

    Rozhodčí: Hebert, McCauley
    thejrc.org