Carolina – San Jose 2:1 (kon.) | Dallas – Boston 6:1 (kon.) | Montreal – Columbus 3:6 (kon.)
NY Islanders – Minnesota 3:4 (kon.) | Colorado – Buffalo 4:1 (kon.)
konec
Colorado Avalanche
4:1 (1:0, 2:1, 1:0)
Buffalo Sabres
Pondělí 31.01.2022, 02:10 • Ball Arena, Denver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:57 Valerij NIČUŠKIN - 4:1
     
    58:57
    Colorado právě vstřelilo branku!
    VALERIJ NIČUŠKIN se hned po svém návratu z trestné lavice dostal k vyhozenému kotouč a poté už mu nedělalo problém trefit opuštěnou klec Buffala. Asistence: Logan O´Connor.
     
    56:48
    Buffalo si bere svůj oddechový čas a Tokarski následně zůstává na střídačce.
     
    56:48
    Valerij Ničuškin (COL) putuje na dvě minuty na trestnou lavici, kde si odpyká trest za nedovolené bránění.
     
    51:08
    Hosté jdou do tří! Dvě minuty za hákování totiž dostává Alex Tuch (BUF).
     
    50:52
    Přesilovou hru si nyní zahraje Colorado, když byl Burakovský zahákován Häggem při jeho úniku a trochu překvapivě dostává zadák Buffala dvě minuty namísto udělení trestné střílení.
     
    50:18
    Tokarski se při rozehrávce zpoza své klece dostal do velkých problémů, když doslova vybídl domácího Newhooka ke skórování, ale naštěstí pro Buffalo stihl zareagovat Pysyk.
     
    47:08
    Buffalo bude hrát další přesilovou hru, protože je na dvě minuty za podrážení vyloučen Gabriel Landeskog (COL).
     
    43:44
    Sabres však dostanou příležitost v podobě přesilové hry, protože je na dvě minuty za hru vysokou holí vyloučen Mikko Rantanen (COL).
     
    42:42
    Do velké šance se díky přihrávce o mantinel dostal Tuch, který chtěl překonat Kuempera střelou mezi betony, ale domácí brankář si tento prostor pohlídal.
     
    39:22
    V poslední minutě druhé třetiny se ještě do sebe pustili domácí O´Connor a hostující Okposo a oba dva za své počínání dostávají pětiminutové tresty.
    33:03 Mikko RANTANEN - 3:1
     
    33:03
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Avalanche využívají přesilovou hru! Makar dostal přihrávku na modoru čáru a následně přihrál do pravého kruhu MIKKOVI RANTANENOVI, jenž pohotovou střelou překonal Tokarského. Asistence: Cale Makar, Sam Girard.
     
    31:15
    Colorado navíc bude hrát přesilovou hru, protože dvě minuty za zdržování hry tedy dostává lavička Buffala. Trest odpyká Krebs.
     
    31:15
    Rozhodčí však na opakovaných záběrech nic proti pravidlům neviděli, a tak je branka Colorada uznána.
     
    31:15
    Hostující trenér si však bere coach challenge, protože se Sabres domnívají, že po zákroku Tokarského kotouč ze vzduchu Newhook zpracoval rukou, a tak se hosté domnívají, že šlo o přihrávku rukou.
    31:15 Nazem KADRI - 2:1
     
    31:15
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Avalanche se opět dostávají do vedení! Do obrovské šance se nejprve dostal Sikura, jehož střelu ze slotu ještě Tokarski dokázal vyrazit, ale kotouč se poté vrátil na hokejku Sikury, který jej dokázal posunout na volného NAZEMA KADRIHO, jenž měl před sebou zcela prázdnou bránu, takže to už pro útočníka Colorada nebyl žádný problém. Asistence: Dylan Sikura, Alex Newhook.
     
    24:33
    Cozens dokázal dostat puk pud sebe na Skinnera, který mohl přidat druhou branku Buffala, protože Kuemper byl už na ledě, ale i tak se ještě dokázal se svou lapačkou natáhnout, a zachránil tak Colorado od druhé inkasované branky.
    22:37 Dylan COZENS - 1:1
     
    22:37
    Sabres právě vstřelili branku!
    Nicméně nyní už se Sabres dočkávají vyrovnání! Colorado sice vyhrálo následné vhazování, jenže Toews za bránou doslova odevzdal puk Skinnerovi, který jej ihned přihrál před Kuempera DYLANU COZENSOVI, jenž už ho dostal za záda domácího brankáře. Asistence: Jeff Skinner.
     
    22:28
    Hosté ujížděli ve dvou na jednoho, když Okposo nakonec celou akci přímou střelou, kterou orazítkoval břevno domácí klece!
     
    12:13
    Jack Johnson (COL) je prvním vyloučeným hráčem Colorada v tomto utkání, když dostává dvě minuty za podrážení.
    07:49 Gabriel LANDESKOG - 1:0
     
    07:49
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Domácí hokejisté jdou do vedení! Rantanen vybojoval puk za bránou Buffala a následně jej ihned poslal před Tokarského GABRIELU LANDESKOGOVI, jemuž se z bezprostřední blízkosti podařilo překonat hostujícího brankáře. Asistence: Mikko Rantanen, Valerij Ničuškin.
     
    02:09
    Colorado si zahraje první přesilovou hru v utkání, protože je na dvě minuty za podrážení vyloučen Hayden (BUF).

    Jan Matúš

    Branky a nahrávky: 8. Landeskog (Rantanen, Ničuškin), 32. Kadri (Sikura, Newhook), 34. Rantanen (Makar, Girard), 59. Ničuškin (L. O'Connor) – 23. Cozens (J. Skinner)


    Colorado Avalanche: Kuemper (Francouz) – Makar, D. Toews, Girard, J. Johnson, E. Johnson, MacDermid – Ničuškin, Rantanen, Landeskog – Newhook, Kadri, Burakovsky – L. O'Connor, Compher, Jost – Aube-Kubel, M. Malcev, Sikura.
    Trenér: Jared Bednar

    Buffalo Sabres: Tokarski (C. Anderson) – Jokiharju, M. Samuelsson, Fitzgerald, Bryson, Pysyk, Hägg, Dahlin – Tuch, Mittelstadt, Krebs – Cozens, Peterka, J. Skinner – Okposo, Eakin, Bjork – Hayden, Jankowski.
    Trenér: Tony Granato

    Rozhodčí: Pochmara, Lambert – Toomey, O´Quinn

    Diváci: 17 456
    ocianews.com