Písek – Klatovy 4:5 (kon.) | Nový Jičín – Opava 4:1 (kon.) | Kometa Brno B – SHK Hodonín 4:1 (kon.)
Jablonec n/N – Letňany 0:4 (kon.)
konec
HC Kometa Brno B
4:1 (1:0, 0:1, 3:0)
SHK Drtiči Hodonín
Pondělí 31.01.2022, 18:00 • Winning Group Arena • 2. liga skupina Východ • 32. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    HC Kometa Brno B
    Brněnský B-tým se naladil na vítěznou vlnu. Po bodových ztrátách zaznamenali hokejisté Komety hned 4 výhry v řadě a v pondělí v podvečer se budou snažit o protažení této série na číslo 5. Na pozice zaručující postup do vyřazovacích bojů ztrácí pouze tři body a v případě pondělní výhry tak mohou svou ztrátu úplně eliminovat.

    Nápomocen jim k tomu bude kapitán Kamil Brabenec (10+27), který je s 37 body na čele kanadského bodování klubu. Vedle sebe má nejlepšího střelce Roberta Havláta (15+19), který v posledních zápasech zaznamenává výbornou formu a právě on je jedním z důvodu, proč se Brnu tak daří. V brankovišti válí Daniel Šembera, jenž svého kolegu Zdeňka Slavíčka do branky prakticky nepouští.
     
    SHK Hodonín
    Drtiči nezažívají povedený ročník a prakticky od začátku sezóny se nacházejí na úplném chvostu. Tradiční klub druhé ligy však začal konečně pravidelně bodovat a jejich ztráta na předposlední místo se značně snížila. I přesto, vyhnout se bojům o udržení bude v jejich případě hodně náročné. Po čtyřech výhrách v řadě padli proti Novému Jičínu vysoko 6:1. I tak si ale Brno bude muset na nevyzpytatelného soupeře dát pozor. Drtiči je totiž dokázali hned 2x porazit.

    Týmovou produktivitu vede jednatřicetiletý Tomáš Komínek (23+19), jenž po individuální stránce prožívá zdařilou sezonu a je dokonce v čele kanadského bodování celé soutěže. Jistotou brankovišti je Michal Kořének, který si drží průměr inkasovaných branek na zápas těsně pod 3. Záda mu v posledních utkáních kryl ruský gólman Ivan Malyshev.
     
    Vzájemné zápasy

    29. 09. 2021 – Kometa Brno B 5:2 Hodonín
    27. 10. 2021 – Hodonín 5:3 Kometa Brno B
    24. 11. 2021 – Kometa Brno B 5:0 Hodonín
    22. 12. 2021 – Hodonín 3:0 Kometa Brno B

    Ve všech případech letošních vzájemných zápasů zvítězil domácí tým. Bude tomu tak i v pondělí? Sledujte tento zápas s námi.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno B: Šembera (Slavíček) – Studený, Zukal, Kučera (A), Kališ, J. Sedláček, Švejda, D. Sedláček, Trnka – Brabenec (C), Krejčiřík, Kadlic, Pigl, Krejčí, Havlát, Vašíček, Soumelidis, Moskal (A), Škvrně, Popelka, Fencl
    Trenér: Jiří Otoupalík

    SHK Drtiči Hodonín: Kořének (Malyshev) – Škápík, Hohl, Mikulík, Pchalin, T. Sedláček – Hefka, Lekeš, Marek, Hrazdira, Handl, Hložánek, Levitskii, Janás, Růžička, Komínek, Romančík
    Trenér: Tibor Janás

    Rozhodčí: Held – Kleprlík, Roupec.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Úvodní buly dnešního zápasu dopadlo lépe pro hokejisty Hodonína a ti tak mohou podniknout svůj první pokus o vniknutí do útočného pásma soupeře.
     
    00:42
    U mantinelu vybojoval kotouč Adam Studený, avšak daleko se nedostal, Obrana hostí jej velmi rychle odzbrojila a hra se stěhuje před bránu Šembery.
     
    01:23
    Škápík poslal puk na modrou čáru a Hefka se pokoušel o první střelu na bránu. Šembera si svým zákrokem nebyl příliš jistý ale kotouč nakonec vytěsnil do rohu kluziště.
     
    02:11
    Krejčiřík se odvážně pustil do své protiakce. Vzal to na sebe, objel si dva bránící hráče, následné zakončení však nemělo potřebné parametry a netrefilo prostor tří tyčí.
     
    03:18
    René Marek dostal kotouč těsně před brankáře Šemberu a následně se jej snažil dostat pod vyrážečku brněnského gólmana. Jeho střela rozvlnila pouze boční síť.
     
    03:39
    Hodonín zatím více drží kotouč na svých holích, avšak ani jeden z týmů se do vážnějšího ohrožení branky nedostal.
     
    04:01
    Kometa vyhodila kotouč přes všechny čáry a píská se zakázané uvolnění. Hra se stěhuje před Šemberu.
     
    05:05
    Popelka spěchal k odraženému kotouči do středního pásma, ale obránce Hložánek si s ním bravůrně poradil. Brněnského útočníka přebruslil a v dostal puk do bezpečí.
     
    05:49
    Kometa v poklidu vystřídá své hráče, Studený se Zukalem podrželi puk za bránou.
     
    06:32
    Jan Sedláček servíroval kotouč mezi kruhy, kde stál dobře postavený Vojtěch Krejčířík. Toho si pokryl jeden z hostujících obránců a z celé akce tak opět nic nevzešlo.
     
    06:53
    Vyloučení v týmu SHK Drtiči Hodonín (Hložánek – 2 min., podrážení).
     
    07:31
    Studený teď mohl dorážet kotouč za ležícího brankáře Kořénka, avšak ve spěchu trefil pouze jeho hůl!
     
    07:51
    Tým Kometa Brno B právě vstřelil branku!
    Nyní už to ale vyšlo! Když se Kometa semkne před bránou svého soupeře, dokáže být velmi nebezpečná. Zukal servíroval kotouč na svého kolegu ROBERTA HAVLÁTA a ten procpal kotouč až za záda bezmocného Kořénka. Asistence: Lukáš Zukal.
     
    08:28
    Kadlic mohl přidat druhou branku svého týmu, avšak z pravého křídla natrefil horní břevno hodonínské branky!
     
    08:48
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno B (Škvrně – 2 min., faul kolenem).
     
    09:13
    Kometa se zatím brání skutečně skvěle. Nyní dokonce zavezli puk do útočného pásma a snažili se ohrozit branku soupeře. Kořének musí být v pozoru i při početní výhodě.
     
    10:05
    Ani tentokrát se Drtiči v útočném pásmu neusadili. Naopak na druhou stranu spěchal dnes velmi aktivní Vojtěch Krejčiřík, ale gólovou sirénu nerozezněl. Kořének přesně vystihl jeho záměr.
     
    10:48
    Domácí v plném počtu.
     
    11:19
    Hru přerušuje zákrok brankáře Šembery. Vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    11:54
    Zvoní tyč! Po nenápadném nahození od modré čáry z hole Tomáš Komínka neviděl Šembera vůbec nic. Kotouč se naštěstí pro jeho tým odrazil od tyče mimo nebezpečný prostor.
     
    12:21
    Kometa opět vyhazuje přes všechny čáry a píská se zakázané uvolnění. Následuje vhazování před Šemberou.
     
    12:43
    I přesto, že Hodonín prohrává, na ledě hýří aktivitou. Všechna snaha však zatím končí na dnes stoprocentním Šemberovi a zodpovědné obraně Brna.
     
    13:33
    Robert Havlát opět předvedl fanouškům svou hokejovou šikovnost. Ze středního pásma si přebruslil přes dva obránce a zkusil zakončit. Kořének vyráží do rohu kluziště.
     
    13:43
    Vyloučení v týmu SHK Drtiči Hodonín (Pchalin – 2 min.).
     
    14:31
    Přesilovky brněnského béčka jsou smrtící, avšak nyní se do protiútoku hnal Tomáš Komínek. Dostal se až do bezprostřední blízkosti Šembery, ale čas na zakončení mu už nezbyl. Brněnský brankář tak v poklidu sklapl své betony a vyrazil.
     
    15:23
    Brnu ale zatím početní výhoda vůbec nevychází. Drtiči teď dokonce vybojovali buly v útočném pásmu a zbývá pár vteřin do návratu Pchalina.
     
    16:16
    Romančík dostal přihrávku z pravého křídla do prostoru mezikruží, avšak ve spěchu z toho nakonec nebyla ani střela! Pěkná šance hostujících hokejistů.
     
    16:52
    Halou opět zněla tyč, ale jednalo se pouze o nastřelení vnějšího oblouku hodonínské svatyně.
     
    17:49
    Tomáš Pígl nabral rychlost na levém křídle a snažil se přihrávat na střed, kde si najížděl jeho kolega Soumelidis. Ten však přihrávku v rychlosti nezpracoval a puku se chopili hosté.
     
    18:31
    Popelka zavezl efektně puk do útočného pásma a tam Havlát se svými kumpány kombinovali po celé šířce kluziště. Ke střele se nakonec dostal Petr Krejčí, ale jeho rána byla zblokována.
     
    19:01
    Probíhá poslední minuty hry první třetiny.
     
    19:55
    Kometa už nikam spěchat nebude a ukončí první část hry s pukem na svých hokejkách za vlastní bránou.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první dvacetiminutovce jsme byli svědky vyrovnaného souboje obou týmů. Hodonín byl aktivní, ale do vyložených šancí se prakticky nedostával. Naopak, Kometa začala hrozit ve své přesilové hře. Nejprve nedoklepl kotouč do prázdné klece Studený, avšak pár vteřin na to rozezněl gólovou sirénu Robert Havlát. Druhou branku zápasu mohl krátce na to přidat Kadlic, avšak po jeho ráně zvonila halou tyčka. Tu jsme mohli slyšt zanedlouho i na druhé straně, kdy ji orazítkoval po nenápadném nahození hostující forvard Komínek. Hodonín se do další šance dostal čtyři minuty před koncem první třetiny, kdy z protiútoku mohl rozvlnit síť soupeře Romančík. Ani tentokrát se na něj ale štěstíčko neobrátilo.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Úvod druhé třetiny patří hokejistům Brna, kteří vyhráli vhazování ve středovém kruhu.
     
    20:47
    S rozehrávkou za vlastní bránou musel pomoci Kořének a nenápadně jej ohrožoval Zukal. Brankář Hodonína však svoji úlohu zvládl.
     
    21:01
    Vojtěch Krejčiřík překvapil hostující obránce za hodonínskou brankou a značně jim znepříjemňoval život. Hráči v modro-oranžovém však situaci nakonec vyřešili.
     
    21:33
    Brno vyhazuje na zakázané uvolnění a hra se stěhuje před gólmana Šemberu,
     
    21:59
    Aleš Trnka teď vyslal svou pumelici od modré čáry, která skončila na zadním mantinelu.
     
    22:17
    Hodonín nyní dotlačil kotouč až za záda Šembery a jejich fanoušci se radovali z gólu. Nadšení však přerušilo rozpažení sudího, který branku nakonec neuznává. Drtiči tak nadále ztrácí jeden gól.
     
    23:01
    Kometa se tímto momentem nenechala rozhodit a opět ohrožuje svatyni Kořénka. Ten musel zasahovat na dvakrát, přičemž podruhé ukryl kotouč ve své lapačce a rozhodčí přerušil hru.
     
    23:20
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Drtiči se nakonec opravdu dočkali a nyní už oficiálně srovnávají stav dnešního duelu! Tomáš Komínek využil zmatku v brněnském brankovišti a z dorážky rozvlnil síť domácí svatyně. Bez asistence.
     
    23:45
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno B (Studený – 2 min., nedovolené bránění).
     
    24:15
    Tohle je voda na mlýn pro hostující hokejisty. Po vstřelené brance mají navíc přesilovou hru, ve které se mohou pokusit o obrat. Přesilovku řídí na modré čáře Dominik Hohl, který kombinuje se svými spoluhráči.
     
    24:31
    Brnu se povedlo osvobodit a Hodonín tak musí začínat útočnou akci od své vlastní branky.
     
    25:17
    Hefka si vybruslil od modré čáry až na levý kruh pro vhazování a rychlou střelou se snažil překvapit Šemberu. Toho kotouč trefil do výstroje.
     
    25:31
    Od modré nahazoval Tomáš Sedláček, ale kotouč netrefil prostor tří tyčí.
     
    25:55
    Levitskii se krátce po konci početní výhody pokusil o střelu z vrcholu pravého kruhu, avšak Šembera i nyní zachoval chladnou hlavu a ukryl kotouč ve své výstroji. Vhazuje se po jeho levici.
     
    27:04
    Kometa se snaží opět převrhnout otěže na svou stranu, avšak protiútok, který začal na holi Škvrněho se nevyvedl.
     
    27:42
    Další zákrok Kořénka, avšak Kometa se v pásmu neudrží. Místo toho vymýšlí hosté, kudy se vydají kupředu.
     
    28:12
    Havlát si prokličkoval cestu útočným pásmem avšak následné zakončení z bezprostřední blízkosti Kořénka mu nevyšlo. O dorážku se poté pokusil Kadlic, ale ani on síť nerozvlnil.
     
    28:54
    A další protiútok elitní formace a další zmatky v hodonínském brankovišti! Kořének má v posledních minutách hodně na pilno a svůj tým drží jistými zákroky.
     
    29:17
    Před hodonínským brankářem se snažil o teč Patrik Moskal, avšak Kořének vystihl jeho záměr.
     
    29:32
    Kometa stupňuje své tempo. Od modré napřáhl David Sedláček a orazítkoval pravou tyč hodonínské svatyně!
     
    30:29
    Komínek vystihl rozehrávku soupeře a Drtiči se osvobodili ze zámku Brna. Hra se následně přerušila kvůli vysoké holi.
     
    31:06
    Svou šikovnost nám předvedl i Soumelidis, avšak následná přihrávka před bránu byla zblokována dobře postavenými obránci hostujícího celku.
     
    31:25
    Mikulíkovo nahození se odrazilo od brusle bránících Brňanů a do protiútoku spěchal Vojtěch Krejčiřík. Jeho bekhendový blafák ale brankář Kořéněk zkušeně vykryl!
     
    31:37
    Vyloučení v týmu SHK Drtiči Hodonín (Pchalin – 2 min., vysoká hůl).
     
    32:30
    Kometě se ale zatím nedaří udržet si útočné pásmo. Drtiči vyčkávají takticky ve středním pásmu a průniky blokují.
     
    33:27
    Od modré nahazoval Moskal, avšak puk byl zblokovaný clonícími Drtiči. Hodonín se osvobozuje.
     
    33:59
    Na závěr pálil od modré čáry Jan Sedláček, ale ani jeho pokus až k hodonínské svatyni nedocestoval. Hosté tak přežili početní nevýhody bez úhony.
     
    34:07
    Drtiči vyhodili kotouč přes všechny čáry a hra se stěhuje zpět před Kořénka.
     
    34:14
    No ten musel mít po buly opět plné ruce práce! Dnes je pro svůj tým velkou oporou a i nyní zapisuje úspěšný zákrok.
     
    35:15
    Hodonín protečoval kotouč do útočného pásma, tam ale vyčkávali domácí. Ti se tak vrhají vstříc další útočné akci.
     
    36:09
    Když je na ledě Havlát, fanoušci se nenudí. Jen se dostal na ledovou plochu, opět pálil z vrcholu pravého kruhu. Kotouč se zastavil až na zadním mantinelu.
     
    36:49
    Z první zkusil své štěstí z mezikruží Janás. Šembera po delší době zapisuje úspěšný zákrok a puk vyrazil do rohu kluziště.
     
    37:18
    Fencl nabral rychlost a z pravé strany napřáhl. Jeho pokus ale ani tentokrát netrefil prostor tří tyčí.
     
    37:41
    Vyloučení v týmu SHK Drtiči Hodonín (Hložánek – 2 min., faul kolenem).
     
    38:01
    Kapitán Brabenec zkrotil skákavý kotouč a urychleně jej poslal na branku hostí. Jeho tvrdá rána byla ztečována až do ochranné sítě.
     
    39:11
    Tak to byla hotová smršť na brankáře Kořénka. Hned třikrát pálil obránce Studený a své štěstí vyzkoušel i Havlát. Kořének zachoval chladnou hlavu a předvedl řadu excelentních zákroků, kterými zachránil prakticky jistý gól Brňanů.
     
    39:41
    Hosté v plném počtu.
     
    39:48
    A další práce pro odchovance Zlína, který je v Hodoníně formou střídavých startů. Jeho spoluhráči mu musejí děkovat!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Do druhé třetiny vlétli Drtiči s velkou dávkou energie a vynaložená snaha brzy přinesla své ovoce. Po první gólů hostů nakonec rozhodčí rozpažil, avšak jejich fanoušci, kteří jsou zde v Brně početně zastoupeni mohli slavit o minut později. Tomáš Komínek totiž dokonale využil zmatku v brněnském brankovišti a rozvlnil síť soupeřovy svatyně. Kometa se ale nenechala srovnáním vykolejit a opět ohrožovali brankáře Kořénka. Ten však vytáhl řadu excelentních zákroků a zachránil mnohdy jisté góly. V přesilovce vychytal trojnásobnou střelu z hole Studeného, poradil si i s šikovným Havlátem. Stav po 40 minutách hry je tak nerozhodný – 1:1.
     
    Třetí dějství započne přibližně v 19:26.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:05
    Úvodní buly třetí třetiny dopadlo lépe pro Kometu.
     
    40:31
    Havlát poslal střílenou přihrávku na svého kolegu Brabence, ten ji však i přes velkou snahu nedostihl.
     
    41:01
    Studený nahodil do útočného pásma a společně se svými kumpány vyrazil vystřídat.
     
    41:18
    Drtiči vyhazují přes všechny čáry a hra se stěhuje zpět před gólmana Kořénka.
     
    41:56
    Moskal tečoval v bezprostřední blízkosti Kořénka, avšak ten si i proti tomuto pokusu vedl bravůrně!
     
    42:18
    Zblokovaná střela z hole Tomáš Pigla Kořénka vylekala, ale nakonec zamířila až na mantinel.
     
    42:50
    Kotouč opustil útočné pásmo Hodonína a rozhodčí píská postavení mimo hru. Vhazuje se tak na modré čáře, blíže k brankáři Šemberovi.
     
    43:17
    Tak tohle už ani není možné! Robert Havlát dostal ideální přihrávku mezi kruhy a z první vyslal svou dělovku směřovanou do levého horního růžku. Kořének máchl svou lapačkou a vytáhl z branky prakticky jasný gól!
     
    44:33
    Hodonín opět předvádí, že i když jsou v tabulce poslední, hrají velmi dobrý hokej. I Šembera má tak plné ruce a zatím napodobuje svého soupeře v protilehlém brankovišti.
     
    45:45
    Soumelidis nabral rychlost a dostal puk do samostatného úniku. V něm si chystal kotouč na bekhendové zakončení, avšak to prostor tří tyčí neohrozilo.
     
    46:09
    Brnu se vstup do útočné třetiny nepovedl a rozhodčí píská zakázané uvolnění. Vhazuje se před brankářem Šemberou.
     
    46:22
    Tým Kometa Brno B právě vstřelil branku!
    Kouzlo hodonínské branky je odčarováno! Junior Jan Sedláček od modré čáry vyslal střílenou přihrávku na KAMILA BRABENCE a ten pouhým píchnutím do kotouče jej uklidil za bezmocného Kořénka. Asistence: Jan Sedláček, Adam Popelka
     
    46:48
    Hodonín vyhazuje kotouč přes všechny čáry, icing.
     
    48:00
    Pohrození i na druhé straně! Šembera udržuje svou pozornost a přerušuje hru jistým zákrokem.
     
    48:28
    Hložánek se pokusil kotouč uklidit z první, Šembera zasahuje vyrážečkou.
     
    49:00
    Po nešetrném hitu na Vašíčka zůstal brněnský forvard ležet na ledové ploše. I hned ho jel mstít jeho spoluhráč Soumelidis a strhla se velká bitka na pravém kruhu pro vhazování. Vašíček se již dostal za pomoci svých spoluhráčů na hráčskou lavici. Vypadá však značně otřeseně. Od svého soupeře schytal nejspíše ránu loktem.
     
    49:00
    Vyloučení v týmu SHK Drtiči Hodonín (Hohl – 5 min., faul loktem).
    Vyloučení v týmu SHK Drtiči Hodonín (Levitskii – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno B (Soumelidis – 5 min., bitka ).
     
    50:11
    Kometa hraje po tvrdém hitu přesilovou hru hned 5 minut! Drtiči si tak závěr zápasu sami komplikují a srovnání už bude velmi náročné. Klíčová bude právě dlouhá početní výhody brněnského béčka.
     
    51:15
    Nahození z hole Jana Sedláčka proskákalo hodonínským brankovištěm. Hosté se zatím brání, co jim síly stačí.
     
    52:14
    Brabenec dostal kotouč na prvou stranu a před sebou měl úplně prázdnou bránu! Než však stačil vystřelit, gólman Kořének se urychleně přesunul a na jeho zakončení tak vyzrál.
     
    52:48
    Nepříjemná střela z hole Adama Studeného nadělala Kořénkovi velká problémy a vypadla mu z výstroje. Hodonín nadále odolává tlaku.
     
    52:48
    Tým Kometa Brno B právě vstřelil branku!
    Brno využívá přesilovou hru a odskakuje svému soupeři již o dvě branky! Kapitán Brabenec našel křižným pasem přesně Roberta Havláta, který se z prostoru kruhu pro vhazování nemýlil a propálil všechno, co mu stálo v cestě. Asistence: Kamil Brabenec, Lukáš Zukal
     
    53:57
    Škvrně si počkal, rozhýbal hostující obránce a vyslal schovanou střelu. Kořének máchl lapačkou a přerušil hru.
     
    54:00
    Hosté v plném počtu.
     
    54:34
    Krejčiřík krátce po buly upláchl všem hostujícím obráncům a před sebou měl už pouze brankáře Kořénka. Ten opět podtrhl svůj excelentní výkon v dnešním zápase a v rozkleku kotouč vyrazil!
     
    54:59
    David Sedláček se snažil vysokou přihrávkou najít unikajícího spoluhráče, avšak kotouč trefil kostku, visící pod stropem brněnské haly. Hra se přerušuje a následovat bude vhazování ve středním pásmu.
     
    55:12
    Kometa vyhazuje kotouč přes všechny čáry – icing. Hodonín tak bude mít možnost zápas ještě zdramatizovat vhazováním v útočném pásmu.
     
    55:54
    Místo toho se Brno opět vydalo kupředu. Kořének schoval nahození od modré čáry do své lapačky a hra se opět přerušuje. Tempo v posledních minutách značně opadlo a hra se čím dál tím více kouskuje.
     
    56:11
    Komínek nabral rychlost na pravé straně kluziště a následnou střelou z úrovně kruhů se snažil překvapit Šemberu. Ten po pár minutách klidu vyráží.
     
    56:39
    Tým Kometa Brno B právě vstřelil branku!
    A náskok už je dokonce o tři branky! Obránce Švejda poslal kotouč k pravému mantinelu a PETR KREJČÍ na nic nečekal a prostě to tam napálil! Kotouč proskákal mezi betony brankáře Kořénka. Asistence: Jan Švejda
     
    58:10
    Dokáží s třibrankovou ztrátou Drtiči ještě něco udělat? Snaha se jim nedá upřít, avšak v této třetině Šemberu výrazněji neohrozili. Domácí takticky brání a daří se jim to.
     
    58:35
    Tomáš Sedláček to už s kličkami trochu přehnal a sám sebe zahnal do rohu kluziště kde na něj čekali domácí obránci, kteří okamžitě vyhodili do středního pásma.
     
    59:01
    Probíhá poslední minuta hry třetí třetiny.
     
    59:29
    Rutinní zákrok betony gólmana Šembery. Hodonín se navíc musí stěhovat z útočné třetiny, jelikož se píská postavení mimo hru.
     
    59:59
    Kometa dohraje zápas v klidu za vlastní bránou, konec, je dobojováno. Brno vítězí!
     
    Konec zápasu.
     
    Brno začalo v dnešním zápase 32. kola skupiny východ s výraznou dávkou aktivity a ta přinesla své ovoce v 8. minutě, kdy síť branky hostů rozvlnil Robert Havlát. Ve druhé části hry však Drtiči výrazně zvýšili svou aktivitu a to vyústilo ve srovnávací branku. Tomáš Komínek se nejlépe zorientoval ve zmatku v brněnském brankovišti a rozvlnil síť. Zpět do vedení dostal domácí Kamil Brabenec, který kotouč pouze doklepnul po přihrávce od Jana Sedláčka. Následující minuty byly velmi vyrovnané, až do osudného momentu, kdy Dominick Vašíček schytal tvrdou ránu do oblasti hlasy a poté byl převezen do nemocnice. Kometa získala pětiminutovou přesilovou hru, během které se lámal chleba. Gólovou sirénu nejprve rozezněl Robert Havlát a na 4:1 později zvyšoval Petr Krejčí. Brno tak protáhlo svou vítěznou šňůru na číslo 5. (20:32:16)

    Libor Novák

    Branky a nahrávky: 8. Havlát (Zukal), 47. Brabenec (Sedláček, Popelka), 53. Havlát (Brabenec, Zukal), 57. Krejčí (Švejda) – 24. Komínek


    HC Kometa Brno B: Šembera (Slavíček) – Studený, Zukal, Kučera (A), Kališ, J. Sedláček, Švejda, D. Sedláček, Trnka – Brabenec (C), Krejčiřík, Kadlic, Pigl, Krejčí, Havlát, Vašíček, Soumelidis, Moskal (A), Škvrně, Popelka, Fencl
    Trenér: Jiří Otoupalík

    SHK Drtiči Hodonín: Kořének (Malyshev) – Škápík, Hohl, Mikulík, Pchalin, T. Sedláček – Hefka, Lekeš, Marek, Hrazdira, Handl, Hložánek, Levitskii, Janás, Růžička, Komínek, Romančík
    Trenér: Tibor Janás

    Rozhodčí: Held – Kleprlík, Roupec
    thejrc.org