Plzeň – Olomouc 2:1 (kon.) | Motor ČB – Zlín 3:2 (2:1 po s.n.) | Litvínov – Třinec 2:6 (kon.)
Mountfield HK – Kladno 3:4 (kon.) | Kometa Brno – Mladá Boleslav 2:1 (kon.) | Sparta – Pardubice 5:4 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:4 (1:4, 0:0, 2:0)
Rytíři Kladno
Úterý 01.02.2022, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 48. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    52:55 Aleš JERGL - 3:4
     
    52:55
    Hradec právě vstřelil branku!
    Východočeši jsou zpět ve hře, na Rytíře už ztrácí jedinou branku! Kevin Klíma našel zpoza brankové lajny krásnou nahrávkou ALEŠE JERGLA, který využil toho, že mu soupeř nechal v mezikruží velký prostor, a poslal puk k levé tyčce – 3:4. Asistence: Kevin Klíma, Kelly Klíma.
    46:24 Richard NEDOMLEL - 2:4
     
    46:24
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tak přeci jen se povedlo Hradci přetavit střeleckou převahu v gól! Jakub Orsava narýsoval na levý kruh křižnou nahrávku RICHARDU NEDOMLELOVI, který se do rány opřel a nechytatelně zavěsil pod bližší víko – 2:4. Asistence: Jakub Orsava, Petr Koukal.
    16:54 Adam KUBÍK - 1:4
     
    16:54
    Kladno právě vstřelilo branku!
    ADAM KUBÍK naznačil kličku do bekhendu a následně vrátil kotouč zpátky a jednoruč zakončil za přesouvajícího se brankáře. Pohledným nájezdem posílá Kladno do vedení už 4:1!
    16:01 Matyáš FILIP - 1:3
     
    16:01
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Nedáš, dostaneš! Blain nezvolil dobrou rozehrávku, čehož využil MATYÁŠ FILIP, který ujel do samostatného úniku. Nic složitého nevymýšlel a uklidil touš do prostoru mezi betony – 1:3. Bez asistence.
    08:36 Filip PAVLÍK - 1:2
     
    08:36
    Hradec právě vstřelil branku!
    Východočeši se nenechali dvoubrankovou ztrátou rozhodit a už je na světě kontaktní gól! Aleš Jergl zavezl puk za branku, odkud poslal zadovku FILIPU PAVLÍKOVI. A ten přesně z úrovně brankové čáry zvedl puk pod víko – 1:2. Asistence: Aleš Jergl.
    06:53 Matěj BERAN - 0:2
     
    06:53
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Hosté jdou do dvoubrankového vedení! Jeden z hradeckých beků při obranné činnosti neudržel rovnováhu a skončil na ledě, čehož využili hosté. Ti šli dopředu rázem v přečíslení, MATĚJ BERAN ovšem žádnou nahrávku nevymýšlel a prostě a jednoduše zavěsil do bližšího vinglu – 0:2. Asistence: Kyle Wood.
    03:58 Kyle WOOD - 0:1
     
    03:58
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Ale nyní už Kiviaho kotouč ze své sítě lovit musel a Rytíři tak vedou! Bohumil Jank ztratil v souboji helmu a dle pravidel tak okamžitě zamířil na střídačku, možná i to domácí lehce rozhodilo. A přesně v ten okamžik vypálil křižnou ránu od modré KYLE WOOD, kotouč zapadl ke vzdálenější tyči a překonal brankovou lajnu – 0:1. Asistence: Ladislav Zikmund.
    Marken.cz

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 9. F. Pavlík (Jergl), 47. Nedomlel (Orsava, Koukal), 53. Jergl (Kevin Klíma, Kelly Klíma) – 4. K. Wood (Zikmund), 7. M. Beran (K. Wood), 17. Filip, 17. A. Kubík (TS)


    Mountfield HK: Kiviaho (Sajdl) – Blain, Jank, F. Pavlík (A), R. Pilař, McCormack, Nedomlel – Oksanen, Cingel, Smoleňák (C) – Lev (A), Lalancette, Ščerbak – Jergl, Kevin Klíma, Orsava – Kelly Klíma, Koukal, Miškář.
    Trenér: Tomáš Martinec

    Rytíři Kladno: Bow (Janus) – Dotchin (A), Kehar, Ticháček, K. Wood, J. Suchánek (A), Baránek, Arzamascev – A. Kubík, Plekanec (C), Hlava – Melka, Zikmund, Pytlík – M. Beran, Filip, M. Indrák – O. Bláha, Kuťák, Babka.
    Trenér: David Čermák

    Rozhodčí: Kika, Sýkora – Špůr, Klouček

    Diváci: 1000
    thejrc.org