Tappara – Mnichov 3:0 (kon.)
konec
Berani Zlín
2:4 (1:0, 1:1, 0:3)
HC Oceláři Třinec
Úterý 01.02.2022, 16:15 • PSG aréna, Zlín • Extraliga dorostu - o pořadí v play-off • Skupina B
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:15.
     
    Zdravím všechny fanoušky českého hokeje! Vítám Vás při sledování Extraligy dorostu, ve které se dnes odehraje utkání zlínských Beranů proti třineckým Ocelářům, které dnes, spolu se mnou, budete moci sledovat.
     
    Úvodní sestavy:

    PSG Berani Zlín: Uherek (Kowalczyk) – Kotala, Řezníček, Hamrla (A), Mikel, Kopřiva, Špaňhel, Šišák (C) – Holba, L. Heš, Pilát, Marek, Pešák, Babulík (A), Kaláč, J. Heš, Klimek
    Trenér: Radek Pšurný

    HC Oceláři Třinec: Michalík (Milota) – Dravecký, Solowski, Buják (A), Čmiel, Martiňák – Holub, Sajdok, Gerych, Holinka (A), Volas, Barna, Rybnikár, Pohludka, Sikora, Cedzo (C), Lipka, Urbánek
    Trenér: Marek Malík

    Rozhodčí: Kohoutek – Smetková, Blažek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:44
    Na úvodním buly získal kotouč pro svůj mančaft Michal Rybnikár. Útok jeho spoluhráčů ale netrval příliš dlouho, jelikož za bránou vybojoval puk jeden ze zlínských obránců.
     
    01:43
    Za svatyní soupeře vybojoval útočné pásmo Filip Kaláč. Díky tomu se o pár chvíli později dostal k zakončení od modré Martin Holba, kterému ale střela vůbec nesedla.
     
    02:42
    Své dobré defenzivní přednosti předvedl nyní Tomáš Pilát. Ten se dostal k ukázkovému hitu, díky kterému se dostal následně k pokusu Václav Pešák.
     
    03:41
    Do útočné části kluziště se dostal Šimon Pohludka. Rázem se ale na něho sjeli čtyři obránci soupeře. Aby toho neměl málo, tak navíc vzápětí zjistil, že všichni jeho spoluhráči jeli střídat.
     
    04:40
    Tak tato zpětná přihrávka se Jakubu Hešovi vůbec nepodařila. Ten vyslal kotouč naslepo po hrazení za bránu. Tam k jeho smůle ale čekal pouze jeden z obránců Ocelářů.
     
    05:39
    Po krátké úpravě svatyně Třince hra opět pokračuje. Po vyhraném buly se dostal k zakončení Richard Babulík. Jeho pokus od pravého kruhu ale skončil pouze v lapačce gólmana.
     
    06:38
    O prudkou střelu se nyní postaral Matěj Kotala. Ten vyslal metelici od levého kruhu, kde se nacházel zcela nikým nehlídaným. Michalík si ale na kotouč počkal a zastavil ho svou holí.
     
    07:37
    Marek Šišák se postaral o další odpal kotouče od modré čáry. Jeho pokus ale nedoletěl ani k bráně soupeře, jelikož ho zblokoval jeden z dotírajících obránců.
     
    08:13
    Zlín právě vstřelil branku!
    A máme tady první gól utkání dámy a pánové! Po ukázkové individuální akci se dostal k úspěšnému zakončení MAREK ŠIŠÁK. Ten propasíroval kotouč přímo mezi betony gólmana, a to zrovna v moment, když se přesouval.
     
    09:12
    A další pohotový zákrok si připisuje Sebastian Michalík. Ten úspěšně zastavil letící kotouč, který na svatyni vyslal jeden z útočníků Beranů.
     
    09:42
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Patrik Volas – 2 min., faul loktem).
     
    10:41
    První početní výhoda zápasu vychází Beranům přímo na jedničku. Již od jejího úvodního vhazování se drží domácí celek přes svatyní Ocelářů a jedna střela střídá druhou.
     
    11:40
    O pravděpodobně poslední zakončení této přesilovky se postaral Adam Klimek. Tomu ale jeho pokus z první vůbec nevyšel, jelikož zcela minul bránu.
     
    12:39
    Ani přes návrat pátého hráče Třince tlak ševců nekončí. Nyní se sice podařilo jednomu z obránců hostů získat kotouč, ten ho ale pouze vyhazuje na zakázané uvolnění.
     
    13:38
    Tak toto byl pohotový obranný zákrok Davida Holuba. Ten ukázal své defenzivní umění, díky kterému můžou on i jeho spoluhráči konečně střídat.
     
    14:37
    Do jedné z mála útočných akcí z posledních minut se hrnuli Oceláři. Jejich výlet vstříc soupeřově bráně ale skončil, ještě než vůbec začal, a to ofsajdem.
     
    15:36
    Ani nyní si hosté nepočínali o moc lépe. Jejich přihrávka přes celé kluziště totiž končí zakázaným uvolněním. Na následném vhazování se ale k puku dostává Robin Gerych.
     
    16:35
    Tak toto byla obrovská šance do které se dostal Šimon Pohludka, a to ani nevěděl jak. Po střele od modré se po několika odrazech dostal na jeho čepel kotouč, a to když se nacházel přímo před brankovištěm. K jeho smůle ale tečoval puk těsně vedle levé tyče svatyně.
     
    17:34
    Na vhazování po levici domácího gólmana získal kotouč Michalk Řezníček. Útok jeho spoluhráčů ale neměl příliš dlouhého trvání, jelikož po nahození se dostává k puku jeden z protihráčů.
     
    18:33
    Tentokrát se o puk připravili ševci opět sami, a to po přihrávce od Tomáše Mikela, která skončila zakázaným uvolněním. Následně na to se ale do úniku dva na jednoho dostal Lukáš Heš. Jeho pokus mířený mezi betony ale končí pouze zákrokem.
     
    19:32
    V závěru třetiny se Ocelářům podařilo dostat jejich soupeře pod pořádný tlak. Jejich mnoha kombinacím ale chyběla ta poslední úspěšná přihrávka, která obvykle končila na holích soupeře.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:00.
     
    Během první dvacetiminutovky jsme byli svědky jasně dominantnější hry ze strany domácího celku. I díky tomu se dostali ševci ještě před půlkou třetiny do vedení. Během následné početní výhody se ale Ocelářům podařilo bránu uchránit. Možná i díky tomu v závěru tohoto dějství se podařilo Třinci dostat Berany pod pořádný tlak, který ale nakonec, i přes mnoho šancí, gólem neskončil.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:44
    Po úvodním buly druhé dvacetiminutovky se ihned vrhli do útoku Oceláři. Na defenzívu Beranů ale zatím hledají odpověď marně, jelikož je často připraví o kotouč.
     
    21:03
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Šimon Pohludka – 2 min., podrážení).
     
    22:02
    Tato početní výhoda ševcům oproti té první příliš nevychází. Zatím se jim jenom párkrát podařilo usadit v útočném pásmu, kdy ale často měli k zakončení daleko.
     
    23:01
    K nadějnému zakončení od modré se dostal Adam Hamrla. Jeho pokus se ale odrazil od masky brankáře mimo bránu. Následně se navíc hra přerušuje, jelikož právě Michalík má nějaké problémy s přilbou.
     
    23:28
    V prostoru mezi kruhy se již napřahoval ke střele Adam Klimek. Nakonec se mu ale ani nepodařilo vyslat kotouč na bránu, jelikož ho o něj připravil jeden z dotírajících obránců.
     
    23:56
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Michal Řezníček – 2 min., hákování).
     
    24:48
    Třinec právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno! Po necelé minutě od začátku přesilovky potrestal první faul soupeře ROBIN GERYCH. Ten, sice až na několikátý pokus, procpal puk za betony brankáře. Asistence: Miroslav Holinka a Petr Sikora.
     
    25:47
    Po první využité početní výhodě se dostávají do útoku ševci, kteří ale po souboji v rohu kluziště o puk přichází. Díky tomu se jen o pár chvil později dostal k zakončení Jakub Lipka.
     
    26:46
    Hráči z Třince hrají po vyrovnání jako vyměnění. Téměř konstantě se drží v útočném pásmu a jedna střela doslova střídá druhou. Za zmínku stojí například ta z hole Vladimíra Draveckého, která skončila v lapačce gólmana.
     
    26:59
    Oddechový čas pro domácí.
     
    27:03
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Adam Cedzo – 2 min., podrážení).
     
    27:22
    Tak toto byla obrovská šance, do které se dostal Adam Lipka s jedním ze svých spoluhráčů. Právě jmenovaný hráč se z úniku dva na jednoho dostal k zakončení. V cestě za úspěchem mu ale stál bravurní zákrok gólmana.
     
    27:54
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak toto je poměrně rychlá odpověď ze strany domácích. Tři minuty po vyrovnání trestá vyloučení Ocelářů RICHARD MAREK, který tak Beranům připisuje první využitou přesilovku. Asistence: Adam Hamrla.
     
    28:53
    Už přes půl minuty trvá výhoda Třince, který v šesti hráčích zakládá nadějně vypadající útočnou akci. Jejich kombinace v útočném pásmu ale zatím nebere konce.
     
    29:38
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Adam Klimek – 2 min., hákování).
     
    30:37
    Ani ševci ale při vlastním oslabení nezůstávají pozadu. Po zisku puku se dostal do úniku dva na dva Jakub Heš s Richardem Markem. Právě druhý jmenovaný hráč se dostal k pokusu mířenému mezi betony. I přes neúspěch je nutné uznat, že Berani ke gólu určitě daleko neměli.
     
    31:36
    Až na úvodní zaváhání se zatím Ocelářům v útočném pásmu daří. Po střele Petra Sikory, která minula prostor mezi třemi tyčemi se ale k puku dostává opět jeden z obránců soupeře, který vyhazuje až na druhou stranu hřiště,
     
    32:35
    Tak toto byla jedovatá střela, kterou vytvořil Adam Klimek. Ten poslal kotouč na bánu od pravého kruhu. Jeho velmi ostrý pokus jen těsně minul horní tyč.
     
    33:34
    Tak toto byla ukázková akce z dílny Lukáše Heše a Richarda Marka. Právě první jmenovaný našel perfektní přihrávkou přes celé kluziště svého spoluhráče, který se tak dostal do samostatného úniku. Jeho následné zakončení ale už tak zázračné nebylo.
     
    34:33
    Ve středním pásmu se o kotouč po špatném zpracování připravil Petr Sikora. Nakonec ho toto zaváhání ale nemusí příliš mrzet, jelikož o pár vteřin později obral o puk soupeře jeden z jeho spoluhráčů.
     
    35:32
    Tak toto je velice nepříjemná situace pro celý domácí celek. Jeho hráči se již radovali z toho, že se jim podařilo po zmatku v brankovišti procpat kotouč do brány. Jelikož ale sudí zrovna nestál za svatyní tak gól neviděl a i přes více než sebejisté argumenty ševců žádný gól podle sudího nepadl.
     
    36:13
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Dominik Buják – 2 min., držení).
     
    37:12
    Z nadějné pozice se dostal k zakončení Martin Holba. Když stál v prostoru mezi kruhy, dostal se k pokusu z otočky. Ten se mu ale vůbec nepodařil, a tak puk sotva doklouzal k brankáři.
     
    38:11
    Početní výhoda se ševcům nenávratně krátí a zatím se ji Beranům příliš využít nepodařilo. Jejich pobyty v útočném pásmu nebyly nějak krátké, nicméně k přesné střele se žlutomodří dostali zřídka.
     
    39:10
    Ihned po konci vlastního oslabení se Oceláři vrhají do útoku. Po dobré defenzivní práci se ale k puku dostává Adam Hamrla, který ho vyváží do středního pásma.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:49.
     
    Během druhé třetiny jsme viděli rovnou dvě branky, které si oba mančafty rozdělily rovným dílem. O tu první se ale postarali Oceláři, kteří tak potrestali úplně první vyloučení ševců. Jejich soupeř ale nezahálel a i on o tři minuty později využil vyloučení hostů. Ve zbytku dvacetiminutovky hra byla již poměrně vyrovnaná, a to i co se týče počtu vyloučení.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:44
    Na úvodním buly poslední části základní hrací doby získal kotouč Michal Rybnikár. Právě on se o pár vteřin později dostal k zakončením, které ale zcela minulo svatyni soupeře.
     
    41:43
    Ve vlastním obranném pásmu zvládl získat kotouč Patrik Volas, a to po nekončícím souboji v rohu kluziště. Jeden z jeho spoluhráčů ale vzápětí přišel o puk nepřesnou přihrávkou.
     
    42:42
    Ve středním pásmu se podařilo získat kotouč Adamu Klimkovi. Ten ale vzápětí přichází o puk po zákroku obránce. Ani soupeř se ale ze zisku kotouče příliš dlouho neradoval, jelikož o něj opět přišel.
     
    43:41
    Tak toto byla velká šance, kterou promarnil Tomáš Pilát. Ten se pokusil o dorážku střely Jakuba Heše. K jeho smůle ale pouze minul pravou tyčku.
     
    44:40
    Na vhazování po levici Marka Uherka získal kotouč soupeř. Díky tomu se k prudké střele dostal Patrik Volas, který ale našel pouze betony brankáře. Následně na to se ale k dorážce dostal ještě Štěpán Urbánek. Ani on ale nevyzrál na gólmana.
     
    45:39
    Na druhé straně kluziště se po buly dostali k puku opět Oceláři. Celá útočná akce končí střelou Štěpána Urbánka, který z velkého úhlu trefil pouze boční síť.
     
    46:38
    Do další obrovské příležitosti se dostal Lukáš Heš. Ten se po chybě Třince dostal do samostatného úniku. K jeho smůle ale při zakončení nadzvedl puk příliš vysoko a jen o kousíček minul horní pravý růžek.
     
    47:37
    Po bleskovém průniku do středního pásma se dostal ke střele z prostoru mezi kruhy Adam Cedzo. Ten ukázal, že jeho mířidla fungují velmi přesně, bohužel pro něj ale trefil pouze horní tyč.
     
    48:36
    Tak toto byl neuvěřitelný zákrok, o který se postaral Marek Uherek. Ten doslova okradl o gól svou lapačkou Petra Sikoru, který zakončoval již do zcela prázdné brány.
     
    49:35
    Do dalšího útočného tažení se hrnula jedna z formací Zlína. Jeden z útočníků byl ale příliš nepozorný a dostal se do útočného pásma dříve než kotouč.
     
    50:34
    Tak ani tentokrát to Beranům nevyšlo, a to kvůli zcela stejné chybě. V tomto případě navíc sudí posuzuje ofsajd jako úmyslný a hra se vrací před svatyni domácích.
     
    51:33
    Tak i Oceláři si nyní vyzkoušeli, jak hořce chutná neuznaný gól. V tomto případě se zcela jistě dostal puk za brankovou čáru, podle sudího tam kotouč ale jeden z útočníků úmyslně kopl.
     
    52:32
    Naopak na druhé straně kluziště se rozezněla branková konstrukce, a to po zakončení Václava Pešáka. Po jeho pokusu navíc přišel souboj za bránou, po kterém jsou u puku hráči z Třince.
     
    52:46
    A již podruhé se ševci radovali z gólu zbytečně. V tomto případě po rozeznění brankové konstrukce Berani zvedali ruky ke stropu. Podle sudího se ale ani tentokrát puk nedostal za brankovou čáru.
     
    52:59
    Třinec právě vstřelil branku!
    A máme tady opět vyrovnání! Po mnoha neuznaných gólech je přece jenom tento platný. Po akci tři na dva se prosazuje ŠIMON POHLUDKA, který tak dává svým spoluhráčům mnohem větší šanci na výhru. Asistence: Adam Cedzo a Michal Rybnikár.
     
    53:58
    Ihned po buly ve středu kluziště se dostali Oceláři opět do útočné části ledu. Tentokrát se k nebezpečnému zakončení dostal opět Šimon Pohludka, který ale trefil pouze vyrážečku gólmana.
     
    54:57
    Do útočného pásma se hrnul Richard Marek. Soupeřova obrana si na něho ale dobře počkala za modrou čárou, kde ho obklíčila a připravila o kotouč.
     
    55:56
    Tak toto mohla být možná i rozhodující branka. Od pravého kruhu pálil Martin Holba, jehož zakončení nechybělo vůbec nic. Ke smůle všech jeho spoluhráčů ale trefil pouze horní tyč svatyně.
     
    56:55
    V útočném pásmu vybojoval kotouč opět Martin Holba. K jeho smůle se ale tentokrát ke střele z pravého kruhu nedostal, jelikož po kontaktu s protihráčem upadl na zem.
     
    57:59
    Třinec právě vstřelil branku!
    Tak toto je obrat z říše snů pro Oceláře. Ti pouhé dvě minuty před koncem utkání otáčí skóre ve svůj prospěch, a to dokonce poprvé v utkání. O přesnou střelu se postaral MIROSLAV HOLINKA, a to při přečíslení dva na jednoho. Asistence: Robin Gerych a Petr Sikora.
     
    58:58
    Do konce zbývá něco málo přes minutu a ševci zkoušejí hru bez brankáře. Risk v šesti jim ale zatím příliš nevychází, jelikož se do teď ani jednou neusadili v útočném pásmu.
     
    59:42
    Třinec právě vstřelil branku!
    Tak tady je rozhodnuto dámy a pánové. Pár vteřin před koncem posílá kotouč do prázdné brány ŠIMON POHLUDKA, který si tak připisuje již druhý gól v dnešním zápase. Asistence: Patrik Volas a Vladimír Dravecký.
     
    Konec zápasu.
     
    Během poslední dvacetiminutovky jsme byli svědky jasné dominance ze strany třineckých Ocelářů, což jim přineslo rovnou tři góly a fantastický obrat proti jejich zlínskému soupeři. O gól, který jednoznačně rozhodl dnešní utkání se pouhé dvě minuty před koncem postaral Miroslav Holinka. Následný risk hry bez brankáře ševcům nevyšel už tím tuplem, jelikož obdrželi další gól do prázdné svatyně.
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového utkání na shledanou. (18:23:07)

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 9. Šišák, 28. Marek (Hamrla) – 25. Gerych (Holinka, Sikora), 53. Pohludka (Cedzo, Rybnikár), 58. Holinka (Gerych, Sikora), 60. Pohludka (Volas, Dravecký)


    Berani Zlín: Uherek (Kowalczyk) – Kotala, Řezníček, Hamrla (A), Mikel, Kopřiva, Špaňhel, Šišák (C) – Holba, L. Heš, Pilát, Marek, Pešák, Babulík (A), Kaláč, J. Heš, Klimek
    Trenér: Radek Pšurný

    HC Oceláři Třinec: Michalík (Milota) – Dravecký, Solowski, Buják (A), Čmiel, Martiňák – Holub, Sajdok, Gerych, Holinka (A), Volas, Barna, Rybnikár, Pohludka, Sikora, Cedzo (C), Lipka, Urbánek
    Trenér: Marek Malík

    Rozhodčí: Kohoutek – Smetková, Blažek

    Diváci: 45
    thejrc.org