Jihlava – Prostějov 4:2 (kon.) | Vsetín – Sokolov 4:0 (kon.) | Poruba 2011 – Třebíč 4:5 (po pr.)
Litoměřice – Vrchlabí 3:2 (kon.) | Kolín – Frýdek-M. 1:2 (kon.) | Šumperk – Havířov 4:2 (kon.)
Kadaň – Ústí n/L 0:5 (kont.) | Přerov – Slavia 2:1 (2:1 po s.n.)
konec
DRACI PARS ŠUMPERK
4:2 (1:2, 1:0, 2:0)
AZ Havířov
Středa 02.02.2022, 18:00 • Škoda aréna, Šumperk • Chance liga • 44. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji Vám pěkný zbytek středečního večera, který určitě ještě bude obohacen mnoho sportovními přenosy. Mimo jiné doporučuji stále sledovat naše textové přenosy, a to především díky počátku Zimních olympijský her 2022. Od klávesnice se s Vámi loučí Adam Sedlák. Napočtenou. (20:35:10)
     
    První třetina se nesla v opravdu velmi svižném tempu, což zapříčinilo dohromady tři branky. Ihned v úvodu utkání šli do vedení hosté, a to když se prosadil Michal Matiaško. Netrvalo ale dlouho a skóre byl srovnáno. Po rychlém výpadu se ke střele dostal Rok Macuch, jenž pohotově překonal brankáře Martina Sejpala. Dlouho už to vypadalo, že takto i skončí tato část hry, ovšem k jejímu konci se po přečíslení dostal na moc Jakub Doktor, který již jen pohotově zakončil do odkryté sítě.

    Ve druhé periodě jsme byli svědky spíše ospalejší hry, ve které nakonec padla pouze jedna branka, a to hned úvodu, když pokus Tomáše Drtila tečoval Ludvík Rutar do branky hostí. Jinak si mnoho příznivců mohlo myslet, že se domácí dostanou i do vedení, ovšem branka Roka Macucha nakonec uznána nebyla.

    Poslední část hry jednoznačně patřila výběru Martina Janečka, jelikož se nejprve prosadil tvrdou střelou Vojtěch Šilhavý a následně ještě zkušený Tomáš Drtil. Azet ještě hrál při konci tohoto souboje početní výhodu pěti proti třem, ovšem ani to nevedlo ke korigování skóre. Konečný stav zápasu 4:2.
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Klání spěje ke svému konci. Šumperská aréna se i v omezené kapacitě diváků otřásá ve svých základech.
     
    59:40
    Draci dokázali vyhodit puk přes celé hřiště, čímž již dost pravděpodobně potvrzuje vítězství v dnešním utkání.
     
    59:24
    Eduards Hugo Jansons se ještě dostal do šance, ovšem svou prudkou střelu namířil jen do betonu brankáře domácích.
     
    58:56
    Po rychlé kombinaci se dostal do dobré pozice Adam Křemen, který ale nakonec trefil pouze výstroj připraveného Vojtěch Mokreho.
     
    58:39
    Jakub Doktor se pokusil o zakončení z pravého kruhu, ovšem dokázal trefit pouze připraveného Vojtěcha Mokreho.
     
    58:26
    O klání ještě není rozhodnuto! Hosté totiž budou hrát ještě přesilovku pěti proti třem!
     
    58:14
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:14
    Vyloučení v týmu DRACI PARS ŠUMPERK (Martin Pěnčík – 2 min., nedovolené bránění).
     
    58:01
    Vyhození od Ondřeje Damaška již mířilo na icing, ovšem nakonec byl u puku první jeho spoluhráč Denis Kindl, který aktuálně drží puk v útočném pásmu.
     
    57:52
    Jan Hudeček zahrál úplně zbytečně přihrávku rukou, čehož si všiml i hlavní arbitr, který pohotově odpískal tento přečin.
     
    57:16
    Nahození z levého kruhu od Jurije Žolobova se ocitlo až v ochranné síti, což znamená vhazování v útočném pásmu hostí, jelikož puk tečoval někdo z bránících hráčů.
     
    56:33
    Tomáš Vildumetz se po kombinaci s Denisem Kindlem dostal do dobré příležitosti, ale trefil jen tvrzené sklo za brankou Marka Štipčáka.
    55:27 Tomáš DRTIL - 4:2
     
    55:27
    Draci právě vstřelili branku!
    Domácí pravděpodobně rozhodují o svém vítězství v dnešním utkání! Po nahrávce od se dostal k puku TOMÁŠ DRTIL, který se trefil přesně na bližší tyč hostující svatyně 4-2! Asistence: Denis Kindl, Lukáš Žálčík.
     
    54:51
    Prudké nahození od Daniela Vachutky nakonec skončilo opět v lapačce připraveného Marka Štipčáka.
     
    54:19
    Michal Matiaško se zkoušel prosadit za brankou svého soupeře, ovšem po rychlém uvolnění zakončil svou střelu do lapačky Vojtěcha Mokreho.
    Marken.cz

    Adam Sedlák

    Branky a nahrávky: 3. Macuh (A. Furch), 21. L. Rutar (Drtil, Žálčík), 52. Šilhavý (Hrachovský, Kohút), 56. Drtil (D. Kindl, Žálčík) – 2. Matiaško (Hotěk), 19. J. Doktor (Hudeček, Křemen)


    DRACI PARS ŠUMPERK: Mokry (R. Běhula) – Pěnčík, Drtil (A), L. Rutar, Hrachovský, Dudycha, Řezáč – P. Kratochvíl, D. Kindl (C), Žálčík (A) – Vachutka, Vildumetz, Kohút – A. Furch, Macuh, Šilhavý – Spratek, J. Horký, Scheuter.
    Trenér: Martin Janeček

    AZ Havířov: Štipčák (Sejpal) – G. Jansons, E. H. Jansons, T. Pastor, Chroboček, M. Hlaváč, Mrowiec, F. Kočí – J. Doktor, Hudeček (A), Křemen – L. Bednář, Maruna (C), J. Žolobov – Matiaško, Hotěk, Tjurin – D. Pastor, Damašek, Krupa.
    Trenér: Tomáš Potěšil

    Rozhodčí: Kostourek, Hucl – Jindra, Baxa

    Diváci: 1000
    thejrc.org