Akademici Plzeň – HC UP Olomouc 6:3 (kon.) | VUT Cavaliers Brno – HC MUNI 2:4 (kon.) | UK Kings Prague – Engineers Prague 5:1 (kon.)
konec
VUT Cavaliers Brno
2:4 (0:3, 1:1, 1:0)
HC MUNI
Středa 02.02.2022, 19:40Univerzitní liga ledního hokeje • 14. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:40.
     
    Zdravím všechny příznivce univerzitního sportu! Dnes nás v rámci 14. kola ULLH čeká hodně zajímavá podívaná! V rámci bitvy o Brno se totiž střetnou Kavalíři s Masarykovou Univerzitou.

    Rozhodně si středeční derby nenechte ujít, přeji Vám příjemnou zábavu.
     
    14. KOLO:

    Středa má v rámci Univerzitní ligy ledního hokeje skutečně nabito! Tahákem programu jistě bude další derby, v tomto případě o Prahu, UK Hockey Prague vyzve na stadionu Hvězdy Praha Engineers, nás však směrem k zápasu mezi Cavaliers a MUNI zajímá především střetnutí Olomouce s Plzní, jelikož to jsou celky, které se pohybují ve stejných vodách. Univerzita Palackého zažívá jakési zmrtvýchvstání a Masarykovu Univerzitu už dokonce o skóre přeskočila, Akademici se naopak postarali o šok minulého kola a přestříleli Inženýry. Cavaliers jsou sice trochu ze hry, každopádně MUNI výsledky soupeřů budou nadmíru zajímat, jelikož pokud nezabodují tak jim buď uteče Olomouc nebo je přeskočí Akademici.... To nejsou slušné vyhlídky a Medvědi tak nutně musejí nějaký ten bod získat.
     
    HC MUNI:
    Přiznám se, že pro mě osobně je Masarykova Univerzita největším zklamáním probíhajícího ročníku. Jistě, vzhledem k tomu, že tým už má nějakou historii tak se jádro stihlo za několik sezon obměnit, což se o drtivé většině univerzitních konkurentů říci nedá, i tak však tým má vysokou kvalitu a současné sedmé místo s reálnými vyhlídkami až klidně na místo předposlední je jednoduše pod očekávání celku z Brna. A to opravdu hodně....

    Však si vzpomeňte, Medvědi ještě v posledním ročníku 2019/2020 společně s Engineers vládli Univerzitní soutěži a ještě s pár vyvolenými si jeli tak trochu vlastní ligu. Tvrdou ranou pro univerzitní sport pak bylo zrušení celého ročníku 2020/2021 vinou zákeřného koronaviru, ovšem ani na začátku ročníku letošního nic nenasvědčovalo, že by se Medvědi měli trápit. Vždyť HC MUNI se probojovala až do finále letního (a nutno zmínit, že přípravného) Tipsport Cupu!

    Kdybychom zabrousili ještě hlouběji do historie tak zjistíme, že MUNI má na kontě hned několik sezon v prestižní EUHL, tedy Evropské Univerzitní hokejové lize a právě s Inženýry tam zastupovali naši zemi nejpilněji. Jednou se borci z Jihu Moravy prokousali dokonce až do semifinále!

    O to větším překvapením bylo, že se Masaryčce od začátku sezony nedaří. A výkony to přitom nejsou vždy špatné. Je to jako na houpačce Masarykova Univerzita je schopna porazit Engineers 5:0 a chvíli předtím vybuchnout s v té době beznadějně poslední Olomoucí 10:2... Před Vánoci to vypadalo na vydatné zlepšení, MUNI si zastřílela v už zmíněném zápase s Inženýry a porazila nepříjemné North Wings. Vstup do Nového roku ovšem byl pro změnu strašný. Brňané padli 5:3 v Pardubicích a v domácí bitvě padli s Black Dogs Budweis těsně 2:1. Právě k zápasu s Českými Budějovicemi se v Brně upínali, přeci jen dlouhodobá bilance hovořila jasně pro MUNI, celý zápas však borcům na ledě jako by něco chybělo. Snaha by byla, ale možná scházela, lehkost, jiskra.... Masaryčka tak v roce 2022 ještě nevyhrála!

    Abychom ale nebyli jen kritičtí: Situace se klidně může ihned obrátit k lepšímu! Kdyby totiž Moravané dnes vyhráli, mohou se vystřelit až na páté místo, přičemž čtvrtí North Wings by byli na dostřel. Bitva o první místo z toho letos tedy zřejmě nebude, sezona však není ani zdaleka ztracena.

    Teď přichází další šance na urvání důležitých bodů a to rovnou proti největšímu otloukánkovi soutěže. Myslí – li MUNI stále na vyšší patra musí dnes jednoduše urvat 3 body!

    Pro ty z Vás kdo by snad byl v univerzitním hokeji nováčkem si dovolím zmínit jednu zajímavost: Masarykova Univerzita má dlouhou společnou historii se slovenskými hráči, aktuálně jich je v týmu hned 7, přičemž vždy hráli klíčovou roli! Své o tom svědčí, že snad jediným mužem s céčkem na dresu a českou národností byl letos Pavel Tomaník. Před ním samí chlapci z pod Tater, a teď už je kapitánem po vysokém útočníkovi opět hráč slovenského původu. Těžko odhadovat proč k této změně došlo uprostřed sezony, každopádně lídrem MUNI je v současné chvíli Róbert Mokrohajský!


    Posledních 5 zápasů HC MUNI:

    Masarykova Univerzita vs Black Dogs 2:4
    Riders Pardubice vs Masarykova Univerzita 5:3
    North Wings Ústí n. L vs Masarykova Univerzita 3:5
    Masarykova Univerzita vs Engineers Prague 5:0
    Masarykova Univerzita vs Akademici Plzeň 3:4 po nájezdech


    5 nejproduktivnějších Medvědů:

    Pavel Tomaník 4+10
    Tomáš Račický 6+2
    René Štrauch 2+4
    Adam Strakoš 2+4
    Róbert Mokrohajský 3+2
     
    VUT Cavaliers Brno:


    Kavalíři zažívají vyloženě otřesný ročník...

    Doposud z toho bylo jen a pouze 5 hubených bodíků, pár debaklů a jednoznačně poslední místo.

    Domácí přitom při založení ULLH měli nebo alespoň mohli patřit k těm lepším celkům. Zahráli si totiž dvě sezony v už zmíněné Evropské univerzitní hokejové lize – play off si na rozdíl od silnějších českých celků (včetně MUNI) nezahráli, nicméně zkušenost to byla cenná.

    To už je ale dlouho, situace se změnila a Brňané musí řešit úplně jiné starosti.....

    Cavaliers letos vyhráli pouze dvakrát, z toho jednou v prodloužení proti North Wings. A to jejich soupeři ze dna tabulky bodovat začali! Olomouc se od chvostu oprostila a nyní zažívá slibné časy, občas se chytnou Riders, Akademici vyzráli na Engineers a tak dále. V Brně nic.

    Světlo na konci tunelu mohlo přijít před Vánocemi, kdy do Brna přijeli českobudějovičtí Black Dogs a zvítězili jen těsně – 6:5! Nutno, ale připomenout, že předtím, konkrétně v listopadu přišly také tvrdé direkty 7:1 od BO Ostrava a 6:1 proti Engineers.

    Jediným soupeřem, kterého Kavalíři dokázali porazit tak zůstává Olomouc, s tou se střetli ještě jednou na konci minulého týdne v rámci posledního odehraného kola a to rovnou v rámci (sice podivného, ale sympatického) Winter Classic v Rýmařově! A byl z toho průšvih jako... no jako Brno! Cavaliers vůbec nestíhali, místy se hrálo na jednu branku a nakonec padli ostudně 11:0!

    Přijde dnes satisfakce v podobě výhry nad městským rivalem, nebo se tipy sázkových kanceláří vyplní a Kavalíři jsou bez šance?




    5 posledních zápasů Cavaliers Brno:

    Cavaliers Brno vs UP Olomouc 0:11
    Cavaliers Brno vs UK Hockey Prague 2:7
    Cavaliers Brno vs Black Dogs Budweis 5:6
    BO Ostrava vs Cvaliers Brno 7:1
    Engineers Prague vs Cavaliers Brno 6:1


    Nejproduktivnější Kavalíři:

    Lukáš Kaukič 3+8
    Ondra Dlouhý 7+2
    Jan Hasoň 4+3
    David Sedláček 1+5
    Patrik Říčka 2+1
     
    Vzájemné zápasy:

    HC MUNI vs Cavaliers Brno 4:2 (TIPSPORT UNI CUP 2021)
    HC MUNI vs Cavaliers Brno 5:3 (TIPSPORT UNI CUP 2021)


    HC MUNI vs Cavaliers Brno 4:3 po nájezdech (ULLH 2019/20)
    Cavaliers Brno vs HC MUNI 1:3 (ULLH 2019/20)
    HC MUNI vs Cavaliers Brno 2:3 po nájezdech (ULLH 2019/20)
     
    Úvodní sestavy:

    VUT Cavaliers Brno: Huzlík – V. Pernický, Malý, Běhal, O. Holub, L. Pernický – Plitko, Malý, Uhlíř, Zemánek, Hasoň, Šenk, Novák, Kaukič, Balát
    Trenér: Ladislav Šoukal

    HC MUNI: D. Holub (Král) – Uhříček, Surán, Kučera, Bláha, Věžník, Gonos – Svatuška, Voříšek, Bazala, Pavel, Kadlic, Tomaník, Ivičič, Bartkovský, Strakoš, Novosedlík, Štrauch, Račický
    Trenér: Josef Novák

    Rozhodčí: Maťašovský – Hrabal, Viskot.
     
    Ještě jednou Vás vítám při sledování brněnského derby mezi VUT Cavaliers Brno a Masarykovy Univerzity. V Kuřimi už je pomalu vše připraveno, což znamená že za chvíli začínáme.

    Přeji příjemnou zábavu.
     
    V sestavě MUNI dnes schází nový kapitán Róbert Mokrohajský, jinak ale mají svá esa Medvědi připravena. K dispozici je Pavel Tomaník, nejlepší střelec Tomáš Račický nebo slovenský rychlík Peter Ivičič.

    Za domácí dnes nenastoupí jeden z nejlepších útočníků a lídr z let minulých Ondra Dlouhý , to je velká ztráta pro domácí.

    V brance MUNI pak jednička David Holub, na druhé straně dvojka Marek Huzlík, Vojtěch Burian dnes po katastrofálních 11 gólech nehraje.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:40
    Masarykova univerzita právě vstřelila branku! Tak začínáme pěkně zostra! MUNI se vrhla do útoku, René Štrauch ubkroužil prostor kolem modré čáry, nenechal se odstavit a poslal puk mezi kruhy kde zůstal ale úplně nikým nehlídán TOMÁŠ RAČICKÝ, přehodil si puk na backhand a střelou do "víka" otevírá skóre! 1:0! Asistence: René Štrauch.
     
    01:47
    David Novosedlík ukázal rychlé nohy, projel do pásma, nenechal se odstavit a z levého kruhu vystřelil. Marek Huzlík kryje.
     
    02:39
    Lukáš Pernický si ve středním pásmu počíhal na Petera Ivičiče, u puku jsou na chvíli také Kavalíři.
     
    Hosté jsou zatím o parník aktivnější a Cavaliers v podstatě k ničemu nepouštějí.
     
    03:16
    Bláhova střela od modré, Marek Huzlík nechal zapracovat svou lapačku a kryje.
     
    03:35
    Vojtěch Uhlíř číhal za obranou, Malého pas na něj však byl příliš dlouhý a ke střele tak nedošlo. David Holub stále čeká na první zákrok.
     
    04:32
    Filip Sabol zapsal první střelu na Holuba, který kryje.
     
    04:42
    Šenkova bomba hradbu těl před sebou nepřekonala a dopředu znovu mohou hosté.
     
    04:48
    Ofsajd Cavaliers.
     
    05:16
    Lukáš Kaukič se snažil napadat Pavla Tomaníka, v průběhu této akce však přišel o hůl a musí tak sprintovat na střídačku.
     
    05:53
    Vyloučení v týmu VUT Cavaliers Brno (Vojtěch Uhlíř – 2 min., sekání).
     
    06:15
    Medvědi sice začali kombinovat, Kavalíři se však velmi rychle osvobozují a vyhazují puk.
     
    06:42
    Bartkovský z dobré pozice míjí tři tyče.
     
    06:58
    René Štrauch si vybruslil do střelecké pozice, poté si však vylámal zuby na pohotovém Marku Huzlíkovi.
     
    07:53
    Domácí v plném počtu.
     
    08:41
    Sledujeme trochu hluchou pasáž, kotouč teď dokonce opustil ledovou plochu.
     
    08:56
    Cavaliers vyhazují puk z vlastního pásma tak chytře, že se nepíská icing.
     
    09:18
    Masarykova univerzita právě vstřelila branku! A je to 2:0! Výbornou práci předvedl Jakub Voříšek, jenž zavezl puk do plné obrany, udržel jej, předal na Davida Novosedlíka za bránu a PETER IVIČIČ už měl proti rozhozené formaci soupeře lehkou práci, sjel si k bráně a z první vypálil. Kotouč končí v horním rohu branky a hosté odskakují na rozdíl dvou branek. Asistence: David Novosedlík a Jakub Voříšek.
     
    09:46
    Vyloučení v týmu VUT Cavaliers Brno (Jan Malý – 2 min., vražení na mantinel).
     
    09:59
    Nahození Štěpána Kučery končí jako kořist brankáře Huzlíka.
     
    10:45
    MUNI utahuje šrouby a kombinuje, zatím je to však bez střely.
     
    10:58
    Opět pálil Štěpán Kučera, jeho střelu chytil soupeřův brankář, jenž chtěl ještě rychle rozehrát, což se mu ovšem nepovedlo.
     
    11:11
    Kavalíři vyhazují.
     
    11:46
    Cavaliers jsou kompletní.
     
    12:02
    Vojtěch Pernický od modré čáry, David Holub vyzobl puk ze vzduchu a přerušuje hru.
     
    13:39
    Vojtěch Pernický pálí hodně a rád! Tentokrát však domácí bek nedokázal propálit obránce před sebou a Holub nemusí zasahovat.
     
    14:07
    Opět povedená pasáž hostů, Pavel Tomaník si nejdříve udělal z jednoho z obránců kužel a z mezikruží vypálil, následně Adam Strakoš umně tečoval a pak ještě ostře dorážel. Marek Huzlík teď podržel svůj tým.
     
    15:59
    Momentálně sledujeme rychlou a intenzivní pasáž, většina hry se však odehrává po rozích.
     
    16:28
    Zakázané uvolnění Masarykovy Univerzity.
     
    17:27
    Cavaliers to zkoušejí ale dnes (a nejen dnes) to opravdu nejde, navíc obrana MUNI pracuje výborně.
     
    17:45
    Suránova bomba, Huzlík na dvakrát přikryl puk.
     
    18:04
    Robert Věžník má dlouhé ruce, což mu pomohlo udržet pásmo. Masarykova Univerzita zůstává v útoku.
     
    18:56
    Martin Šenk kopl do vrtule a hnal se na brankáře Holuba, nakonec ještě přihrává na Malého, jenž pálil mezi betony, hostující brankář ovšem vyráží.
     
    19:04
    Masarykova univerzita právě vstřelila branku! Nedáš, dostaneš.... MUNI se hned hnala do přečíslení, Bartkovský s Mirkem Bazalou jeli 2 na 1, z druhé vlny ovšem ještě dojížděl ostrostřelec TOMÁŠ RAČICKÝ, dostal pas, sjel si do mezikruží, zamířil a krásně trefil. Masarykova Univerzita je prostě suverénní, na první přestávku se jde za stavu 3:0. Asistence: Tomáš Bartkovský.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Co k první třetině říci....

    Cavaliers nestíhali, prvních 5 minut se hrálo na jedinou branku, soupeř se brzy dostal do vedení, což mu samozřejmě dodalo na klidu, domácí se navrch dvakrát posadili na trestnou lavici a tohle je výsledek. 3:0 a jasné dominance Masarykovy Univerzity, i když musím zmínit, že i oni mají co zlepšit, rozhodně se nejednalo o nějaký kolotoč vyložených šancí. Dobrou práci odvádí také brankář Marek Huzlík, ten za inkasované branky rozhodně nemůže. Zmínit však musíme i Tomáše Račického, jenž upevňuje svou pozici nejlepšího střelce týmů, zatím jsou z toho 2 branky a nikoho by nepřekvapilo kdyby si dnes došel pro hattrick.

    Pokud Kavalíři chtějí derby ještě otočit musí toho spoustu změnit, těžko však odhadovat zda je to v jejich možnostech...

    Stav po první periodě Cavaliers vs MUNI 0:3!
     
    Další třetina začne přibližně v 20:30.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:37
    Bazala nahazoval do brankoviště na teč, Marek Huzlík natáhl svou ruku a lapačkou přerušil hru.
     
    21:09
    Jak MUNI skončila tím také pokračuje a tlačí svého soupeře v pásmu. Opět přišla střela od modré, postaral se o ni Štěpán Kučera. Hra je opět přerušena.
     
    21:25
    Jan Hasoň s Davidem Balátem v přečíslení 2 na 1! Napravo spěchající Hasoň se rozhodl vypálit, střela se mu však krutě nepovedla a tři tyče míjí! Cavaliers tentokrát nesníží.
     
    22:27
    Pěkná rotace v pásmu, Pavel Tomaník však už nebyl v nejlepší pozici a proti přesile kavalírských soupeřů nedokázal vypálit.
     
    22:39
    David Balát zkoušel poslat z poza brány puk do mezikruží, kus černé gumy však sbírají Medvědů.
     
    23:02
    Jan Pavel z dobré pozice netrefil bránu.
     
    23:21
    Kotouč se odstěhoval na střídačku hostů a hra je tak přerušena.
     
    23:27
    Vyloučení v týmu VUT Cavaliers Brno (Daniel Plitko – 2 min., vražení na mantinel).
     
    24:19
    Domácím se několikrát podařilo odpálit puk, zatím se Cavaliers brání dobře.
     
    24:46
    MUNI zpět v pásmu.
     
    24:51
    Věžníkova bomba nepřesná.
     
    24:55
    Kavalíři znovu vyhazují.
     
    25:11
    Masarykova univerzita právě vstřelila branku! To byla šlupka! Masaryčka se vrátila do pásma ,na pravém kruhu sjížděl nikým nehlídán JAKUB VOŘÍŠEK, napřáhl a náramně trefil vzdálenější růžek. Z pavouka bydlícího v domácí brance je nyní bezdomovec jelikož tady máme vymeteno, hosté vedou už o čtyři góly a peláší za lehkou výhrou. Asistence: David Novosedlík a Peter Ivičič.
     
    26:28
    Adam Strakoš se nechtěl nechat odstavit za brankou, několikrát byl povalen, puku se však nevzdal a ještě jej vybojoval.
     
    27:02
    David Holub nechtěl ve svém pracovišti dopustit nějaké nepravosti a tak raději přerušuje hru.
     
    27:32
    Vyloučení v týmu HC MUNI (Jakub Voříšek – 2 min., vysoká hůl).
     
    27:53
    Pernického dělovka zastavena obětavým obráncem Gonosem.
     
    27:59
    MUNI po Hasoňově nepovedené střele vyhazuje.
     
    28:16
    Hosté mají na holích viditelnou pohodu! René Štrauch si nedělal velkou hlavu s tím že je v oslabení, a směle útočil, málem se mu dokonce povedlo dostat se do samostatného úniku. To se sice nepovedlo, i tak však slovenský pracant může opustit hřiště s vědomím dobře odvedené práce.
     
    28:59
    Bláha znovu vvhazuje.
     
    29:34
    Vyloučení v týmu VUT Cavaliers Brno (Vojtěch Pernický – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC MUNI (Adam Strakoš – 2 min., hrubost).

    Další dobrá práce Medvědů v oslabení, konkrétně Adama Strakoše. Ten to však chvíli před návratem svého parťáka přehnal a pustil se do křížku s Pernickým. Oba si jdou na dvě minuty odpočinout.
     
    31:22
    Cavaliers právě vstřelili branku!
    Krásná práce JANA HASOŇĚ! Domácí lídr už dnes několikrát předvedl, že má rychlé nohy a teď svůj um rozvinul naplno, projel pásmem jako nůž máslem a parádní střelou do víka snižuje v souboji jeden na jednoho s Davidem Holubem, který tedy přichází o čisté konto na 1:4! Jiskřička naděje je vykřesána! Asistence: Filip Sabol a Vojtěch Pernický.
     
    33:06
    Táhlá střela z dálky v podání Tomáše Zemánka končí v lapačce Davida Holuba.
     
    33:31
    Defenzivní bek Jan Gonos teď vedl svůj celek na steč! Dvoumetrový a stokilový obránce nakonec i vypálil, leč nepřesně.
     
    33:38
    Ofsajd domácích.
     
    34:05
    Tentokrát MUNI Jana Hasoně ke střele nepustila, Holub raději přikryje kotouč a hosté se mohou znovu zformovat.
     
    34:52
    Bomba Lukáše Pernického se od brankáře Holuba odrazila aniž by o tom maskovaný muž věděl a ztratil tak přehled o poloze puku. Nakonec skočil do mezikruží a vytrčenou holí nalezený kotouč vypíchl do bezpečí.
     
    35:58
    Last minute zásah Daniela Plitka na útočné modré, když dokázal udržet kotouč v pásmu proti napadajícímu soupeři, jenž by ujel do samostatného úniku.
     
    36:37
    Pasáž plná šancí! Nejdříve se do přečíslení 3 na 2 hnali domácí, Tomáš Zemánek si sjížděl do brankoviště a David Holub na poslední chvíli zakročil aby za malý okamžik vyrazila na steč dvojice Voříšek – Bazala. Mirek Bazala se dokonce dostal do samostatného úniku, zkusil střelu, ale Marek Huzlík kryje.
     
    38:12
    Masaryčka byla blízko páté brance! Tentokrát se skvěle prezentovala útočná formace Štrauch – Račický – Bartkovský + šikovný obránce Štěpán Kučera. Nejblíže zametení puku do sítě byl po tlaku celé lajny a přihrávce Kučery na brankovišti pracující forward Tomáš Bartkovský, jenž však nakonec kotouč netrefil.

    Pokračujeme za stavu 1:4.
     
    39:48
    Peter Ivičič umí také bránit, když dobrou defenzivní prací zastavil útok soupeře na modré čáře.
     
    39:54
    Tomáš Novák a jeho střela v závěru, Holub vyráží.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina byla překvapivě o poznání vyrovnanější.

    Ano, Masarykova Univerzita do prostřední dvacetiminutovky vstoupila lépe, odskočila na rozdíl tří branek a zdálo se že ji nic nemůže zastavit. První krůček k případné dramatizaci zápasu však za pár okamžiků udělal Jan Hasoň. No krůček... Bylo to pár velký a především rychlých skluzů ve středním pásmu, průjezd obranou soupeře a parádní zakončení! Tahleta finesa Cavaliers nakopla a od toho momentu hrají o poznání lépe! I MUNI útočila, nicméně pokusy Bartkovského, Štraucha, Račického ani Bazaly v síti neskončily.

    Aby to Medvědy nakonec nemuselo mrzet....

    Stav po druhé třetině: Cavaliers vs MUNI 1:4!
     
    Další třetina začne přibližně ve 20:16 .
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:28
    Tomáš Račický v další tutovce! Hostující ostrostřelec si sjel k pravé tyči, dostal pas skrz celé pásmo, nakonec však přihrávku netrefil a hattricku se tentokrát ještě nedočká.
     
    40:56
    Cavaliers právě vstřelili branku!
    Drama je na světě! Hned dvojice obránců Masarykovy Univerzity se při defenzivních starostech srazili nejen mezi sebou ale také s útočníkem soupeře, kotouč jim však protekl a tak se jej ujal dojíždějící a nikým neatakovaný TOMÁŠ ZEMÁNEK! Ten zvolil krátkou kličku do backhandu, zamířil mezi nohy a skóruje!
     
    42:43
    Série ostrých střetů! Nejdříve byl tvrdě trefen , nejspíš pukem domácí Filip Sbol aby následně inkasoval nepříjemný direkt obránce MUNI Timotej Surán. Snad budou oba borci v pořádku.
     
    44:07
    Cavsliers jsou jako polití živou vodou a cítí šanci.
     
    44:30
    Vojtěch Pernický si sjel na levý kruh a pálí, nakonec však míjí bránu. To ovšem byla fantastický příležitost.
     
    44:30
    Ou, ale ty nešťastné zákroky se nám množí! Po zmíněné Pernického bombě leží na ledě pukem trefený Mirek Bazala a zatím se nezvedá!
     
    Mirek Bazala se zvedá a opouští hřiště, taktéž doufejme že bude v pořádku.
     
    45:08
    Další Pernického dělovka, Holub kryje.
     
    45:11
    Icing MUNI.
     
    45:33
    Chyba v rozehrávce Cavaliers málem přinesla šanci na hůl Petera Ivičiče, který však nakonec nevystřelil.
     
    46:13
    Na ledě se budí vášně, přichází mírnější strkanice.
     
    46:13
    No, ale je z toho regulérní bitka na pěsti! Lukáš Pernický se pustil do slovenského rychlíka Petera Ivičiče!
     
    46:16
    Vyloučení v týmu VUT Cavaliers Brno (Lukáš Pernický – 2+2 min, hrubost).
    Vyloučení v týmu HC MUNI (Peter Ivičič – 2+2 min, hrubost).
     
    46:26
    Račického bomba, Huzlík kryje.
     
    46:37
    Vyloučení v týmu VUT Cavaliers Brno (Filip Malý – 2 min., krosček).
    Vyloučení v týmu HC MUNI (Jan Gonos – 2 min., krosček).

    Tohle bylo moc! Jan Gonos velmi nebezpečně sroloval jednoho ze soupeřů na mantinel, nakonec z toho však bude díky mstě Filipa Malého současné vyloučení!
     
    47:36
    Další střela MUNI, tentokrát mimo.
     
    49:59
    Adam Strakoš objel branku, zakončil a pak ještě seknul Marka Huzlíka, což se nelíbilo bekům Kavalírů. Hostující forward si svůj prohřešek uvědomuje a maskovanému muži v bílém se omlouvá.
     
    50:26
    Vyloučení v týmu VUT Cavaliers Brno (Daniel Plitko – 2 min., podrážení).
    Vyloučení v týmu VUT Cavaliers Brno (Marek Huzlík – 2 min., nesportovní chování).

    Začíná se nám to tady trošku bobtnat.... Na hřišti se objevují protesty proti rozhodčím je z toho osobní trest pro Marka Huzlíka a dlouhá diskuze kapitána Vojtěcha Pernického s hlavním sudím.
     
    MUNI hraje 5 na 3!
     
    50:36
    Jan Gonos je sice obránce, jako clona před branku v přesilovce se však hodí dokonale. Tentokrát se však postavil až příliš blízko k Huzlíkovi a hosté jsou vykázáni z pásma vinou postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    50:45
    Lukáš Kaukič fantasticky vypichuje puk a osvobozuje svůj tým.
     
    51:23
    Máme tady souboj na brankovišti, Jan Gonos si ještě po přerušení leccos vysvětloval s dalším obrem Filipem Sabolem. Tentokrát je to bez vyloučení.
     
    52:00
    MUNI utahuje šrouby a kombinuje v pásmu.
     
    52:19
    Ondřej Bláha ve dvou skvělých střeleckých příležitostech, v šanci i Jan Pavel. Obrana Kavalírů s Markem Huzlíkem v čele to však tentokrát ustála.
     
    52:26
    Cavaliers už jsou v pěti, kritický okamžik zažehnán!
     
    53:32
    René Štrauch dostal mraky prostoru na pravém křídle! Slovenský útočník si sjel a vypálil, brankář Huzlík vyrazil z brankoviště a vyrážečkou odráží puk do bezpečí.
     
    54:00
    Plitkova střela zblokována.
     
    54:27
    Tomáš Novák a jeho nebezpečná střela!
     
    54:52
    Jan Pavel se do zakončení neprokousal a musí tak do souboje v rohu.
     
    Hra nám výrazně nabrala na intenzitě, což je pro závěr dnešního derby jedině dobře.
     
    55:29
    Icing MUNI.
     
    Oddechový čas pro Cavaliers!
     
    55:43
    Daniel Plitko jen nahodil do pásma, David Holub posouvá puk do rohu, kde mu přítomnost černé gumy vadí o poznání méně než v jeho pracovišti.
     
    56:25
    Daniel Plitko a jeho další zakončení, tentokrát vysoký útočník míjí tři tyče.
     
    57:05
    Hosté pracují výborně a šetří čas, teď už jde o to udržet v posledních minutách Kavalíry na uzdě.
     
    57:35
    Novák přes obránce z levého křídla! Tahle střela sice nadělala Davidu Holubovi trochu problémy, nakonec si však na dvakrát poradil.
     
    58:00
    To byla šance! Po Kaukičově individuálním pokusu do plných si pro odražený puk sjel Daniel Plitko, dojel až do mezikruží a vypálil. David Holub opustil své pracoviště zhruba o metr, dva a vyráží puk.
     
    58:49
    MUNI nadále hraje na úsporu, nutno říci že velmi dobře.
     
    59:15
    Icing Medvědů.
     
    59:18
    Marek Huzlík na střídačce!
     
    59:19
    Vojtěch Pernický a jeho raketa! Nad.
     
    59:34
    Bartkovský nikým nehlídán trestuhodně míjí prázdnou klec.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec!

    Co více jsme si pro brněnské derby mohli přát než právě třetí třetinu, ve které se kardinálně změnilo tempo hry, intenzita, nasazení a probudila se dávná rivalita!

    Jak jsem po 40 minut domácí Cavaliers kritizoval, tak teď musím říci, že hráli opravdu dobře, minimálně tedy o řád lépe než v první polovině zápasu. Kavalírům každopádně neprospěla řadě vyloučení, z nichž některé byly vskutku zbytečné. Například takový trest Marka Huzlíka za nesportovní chování...

    Právě to pravděpodobně připravilo domácí o možnost zabojovat o dramatizaci utkání, a to i přes to, že soupeř toho v početní výhodě předvedl méně než si sám představoval.

    Masarykova Univerzita navíc v závěru nasadila parádní údržbu, a odmítla dopustit jakékoli trable v cestě za výhrou.

    Když si to shrneme: V závěrečné dvacetiminutovce jsme viděli zdramatizování utkání, pohledné góly, přesilovku 5 na 3, bitku, probuzené emoce a rivalitu no a suma sumárum pěkný hokej! Škoda, že taková definice neplatí pro celý zápas. Snad jen ty pohledné branky, ty jsme mohli sledovat v průběhu celého mače.

    Co se postavení v tabulce týče tak Cavaliers jsou na tom pořád stejně – zůstanou poslední. I když vlastně výhrou Akademiků Plzeň v dnešním kole je situace horší, jelikož sen o účasti v play off už se stává skutečnou utopií.

    TO MUNI věděla, že dnes by bylo nadmíru dobré zvítězit! Tříbodová výhra Masaryčku nejen že utrhla od velmi nepříjemných vlčáků ze spodních vod, kteří dnes navíc hráli spolu takže bylo jasné, že jeden z týmů zaboduje, ale rovnou to Jihomoravany vystřelilo až na 4. příčku nad BO Ostrava. A to Masarykova Univerzita má ještě zápas k dobru oproti svým nynějším nejbližším konkurentům.

    Tak tedy: Bitva o Brno Cavaliers vs MUNI 2:4!
     
    To je ode mne pro tuto chvíli vše, doufám, že jste si dnešní derby užili, děkuji Vám za pozornost a zase se někdy budu těšit, třeba právě u univerzitního hokeje.

    Přeji hezký zbytek večera. (22:19:57)
    Marken.cz

    Adam Čuba

    Branky a nahrávky: 32. Hasoň (Sabol, Vojtěch Pernický), 41. Zemánek – 1. Račický (Štrauch), 10. Ivičič (Novosedlík, Voříšek), 20. Račický (Bartkovský), 26. Voříšek (Novosedlík, Ivičič)


    VUT Cavaliers Brno: Huzlík – V. Pernický, Malý, Běhal, O. Holub, L. Pernický – Plitko, Malý, Uhlíř, Zemánek, Hasoň, Šenk, Novák, Kaukič, Balát
    Trenér: Ladislav Šoukal

    HC MUNI: D. Holub (Král) – Uhříček, Surán, Kučera, Bláha, Věžník, Gonos – Svatuška, Voříšek, Bazala, Pavel, Kadlic, Tomaník, Ivičič, Bartkovský, Strakoš, Novosedlík, Štrauch, Račický
    Trenér: Josef Novák

    Rozhodčí: Maťašovský – Hrabal, Viskot
    thejrc.org