Hronov – Jablonec n/N 5:4 (po pr.) | Dvůr Králové n. L. – Mostečtí Lvi 3:2 (po pr.)
po prodl.
HC WIKOV Hronov
5:4 (1:2, 3:1, 0:1 - 1:0)
HC Vlci Jablonec nad Nisou
Čtvrtek 03.02.2022, 18:00 • Hronov, Zimní stadion • 2. liga skupina Sever (ČR) • 34. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký čtvrteční večer přeji všem příznivcům hokeje. Na programu je dohrávka druhé hokejové ligy, ve které se střetnou týmy HC WIKOV Hronov a HC Vlci Jablonec nad Nisou.
     
    Půjde o souboj čtvrtého celku se šestým, jde tedy o důležitý zápas pro oba celky v bojích o vyřazovací boje. Lepší postavení má Hronov, ten navíc ve středu porazil Novou Paku a zapsal další důležité body do tabulky.
     
    Domácí Hronov se se čtyřiapadesáti body drží na čtvrté pozici a zatím to tedy vypadá, že by mohli Hronovští postoupit do play-off. Jablonec je šestý s body třiačtyřiceti. Ještě tedy může zabojovat o postup, ale na čtvrtou pozici ztrácí už jedenáct bodů.
     
    Jak už bylo zmíněno, Hronov ve středu porazil Novou Paku 3:2 a potvrdil čtvrté místo. Jablonec naposledy sehrál duel s Letňany, se kterými doma padl 0:4.
     
    Oba celky se v probíhající sezóně utkaly čtyřikrát a pokaždé zvítězil Jablonec. Vlci Hronovu darovali pouze jeden bod. Co se vzájemných utkání týče, je na tom s Hronovem rozhodně lépe. Wikov tak má svému soupeři co vracet.
     
    Úvodní sestavy:

    HC WIKOV Hronov: Borovička (Pavlíček) — Kynčl, Degtěrev, Mikulec, Pavelka, Exner (C), Romanov – Nazarov, Bucek, Lavrenov, Duchan, Moník, Teuber, Hašlar, Kozák (A), Lebedkin, Janda, Matouš (A)
    Trenér: Martin Táborský

    HC Vlci Jablonec nad Nisou: Krofta (Jelínek) – Pavlů (A), Abraham, Tržický, Patzelt, Had, Mrkvička (C), Král, Křepelka, Kačírek, Homolka (A), Jursa, Hájek, Vomáčka, Kapička, Bouřil
    Trenér: Vítězslav Jankových

    Rozhodčí: Valda – Kettner, Hofman.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:32
    Matěj Hájek si sjížděl na osu hřiště a klepl si o přihrávku, ale nakonec se k němu kotouč nedostal. Rázem skončila rychlá akce hostů a dopředu jdou poprvé Hronovští.
     
    01:48
    Domácím se ale nepovedlo ohrozit Kroftu a ten mohl být v klidu. Po zisku puku pak směrem před Borovičku míří opět Jablonečtí.
     
    02:36
    Po zákroku Michala Borovičky byla hra přerušena a vhazovalo se po jeho levé ruce. Následně pak zkoušel štěstí Kačírek, ale klec Hronova o kus minul.
     
    03:26
    Vlci právě vstřelili branku!
    Hosté se ujímají vedení. Jan Křepelka pohotovou přihrávkou našel volného BENJAMINA VOMÁČKU, který z kruhu prostřelil Michala Borovičku – 0:1. Asistence: Jan Křepelka a Lukáš Abraham.
     
    04:34
    Zakázané uvolnění Hronova a hra se stěhuje zpět před Michala Borovičku. Buly bude vhozeno po jeho pravé ruce.
     
    05:13
    Hosté se pokoušeli o další průnik do útočného pásma, proti však byla obrana domácích, která pak otočila hru. Pokus Moníka z levé strany pak jen trefil boční konstrukci.
     
    06:18
    Jiří Bucek se otočil mezi kruhy a jeho svižná rána byla zastavena jedním z beků Jablonce, který svému brankáři Kroftovi výrazně pomohl.
     
    06:24
    Vlci právě vstřelili branku!
    V sedmé minutě už hosté vedou rozdílem dvou branek. Obrana Hronova se někde zapomněla a toho využil po přihrávce od Kapičky PETR KRÁL, který doklepl touš za záda Michala Borovičky – 0:2. Asistence: Michal Kapička a Tomáš Mrkvička.
     
    07:40
    Vlci jsou rozjetí, na pravé straně nyní pálil David Homolka, ale jeho projektil zaletěl jen vedle protější tyče.
     
    08:39
    Rychlý průnik Hronova do pásma soupeře chtěl využít střelou Martin Kozák, ale nakonec se do černé gumy vůbec netrefil a ta končí v moci domácích hráčů.
     
    09:30
    Už jsou zase hosté nastěhováni v teritoriu Hronova a kombinují před Michalem Borovičkou, ale domácí celek se zatím akci soupeře dobře brání.
     
    10:31
    Benjamin Vomáčka se prosmýkl obraně Hronova, nabruslil si na pravý kruh a pohotově zakončil, ale následná dorážka jeho spoluhráče před Borovičkou neskončila v síti.
     
    11:50
    Tomáš Mrkvička si zkontroloval postavení, v ofsajdu nebyl a hned si to namířil před Borovičku, ale nedočkal se přihrávky. Zakončení se tak nekonalo.
     
    12:49
    Závar před domácí brankou, nakonec vše jistí pozorný Michal Borovička a má puk ve své moci. Hra je tedy zastavena a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    13:27
    Zakázané uvolnění Hronova.
     
    14:10
    Domácí sebrali hostům puk a namířili si to s ním až před Kroftu.
     
    14:15
    Hronov právě vstřelil branku!
    A je to už jen o jeden gól. Jan Pavelka poslal kotouč na KONSTANTINA LAVRENOVA, jenž si ještě sjel do prostoru mezi kruhy a krásnou svižnou ranou nedal Michalu Kroftovi žádnou šanci – 1:2. Hronov je tak svému soupeři na dostřel jediné branky. Asistence: Jan Pavelka.
     
    15:46
    Petr Král ve středním pásmu vyšťoural puk u mantinelu v souboji a sám si pak nabruslil na kruh a jeho svižná rána z jeho hrany končí na pozorném Michalu Borovičkovi.
     
    16:52
    Petr Had byl sice v dobré palebné pozici, ale byl pískán ofsajd. Hra je tak vykázána zpět do neutrální zóny.
     
    18:17
    Po ztrátě puku domácích šli do další akce jablonečtí Vlci, ale Borovička jim nedovolil, aby potřetí dnes skórovali.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:40
    Hosté se ještě natlačili před Borovičku, kde to zkusili dvěma střelami, ale neúspěšně. Na opačné straně pak mezi tři tyče puk neposlal Konstantin Lavrenov.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:50
    Domácí se hned na začátku druhé třetiny dostali do útočného pásma, kde vyvinuli na svého soupeře tlak, ale z něho neudeřili.
     
    21:35
    Jablonečtí se natlačili před Borovičku, ale zblízka ho nepřekonali. Hned na to do akce míří opět hráči Hronova.
     
    22:34
    Hronov právě vstřelil branku!
    Ztráta Hronova je pryč a je vyrovnáno! Daniel Mikulec poslal touš na KONSTANTINA LAVRENOVA, před kterým na levé straně zívala odkrytá branka Jablonce, kterou poté pohotově trefil a rozvlnil za Kroftou síť – 2:2. Asistence: Daniel Mikulec a Jakub Kynčl.
     
    24:10
    Zápas se zatím hraje čistě, hlavní sudí ještě nemusel vůbec vylučovat.
     
    24:41
    Po nepřesné střele domácích získali puk Vlci a nabruslili s ním až před Michala Borovičku, ale Kačírek z prostoru mezi kruhy netrefil svatyni domácích.
     
    25:40
    Nadvakrát to zkoušeli domácí před Kroftou, ten zapsal dva důležité zákroky a podržel svůj tým. Hra je zastavena, buly po jeho levé ruce.
     
    25:59
    Hronov právě vstřelil branku!
    WIKOV strhává vedení na svou stranu. Při signalizovaném vyloučení zatlačili domácí svého soupeře v jeho pásmu a těsně před brankou se zjevil FILIP MONÍK a zblízka pak trefil odkrytou bránu Jablonce – 3:2. Asistence: Jakub Exner a Vjačeslav Degtěrev.
     
    27:11
    Hronov je rozjetý a lehce se dostal do další velké šance, na pravé straně zblízka ale nedokonal hattrick Konstantin Lavrenov.
     
    28:05
    Filip Moník číhal na levé straně, ale přihrávka se k němu nedostala. Tu zastavila obrana Jablonce, který rychle otáčí hru na opačnou stranu.
     
    28:30
    Michal Kapička dostal k modré čáře přihrávku a udělal pár kroků dopředu. Nad vrcholem kruhů pak napřáhl k pořádné pumelici, kterou lape Michal Borovička.
     
    28:45
    Martin Kozák v prostoru mezi kruhy švihl do puku a Michal Krofta měl co dělat, aby jedovatý kotouč zkrotil.
     
    30:00
    Polovina základní hrací doby je minulostí, domácí zatím drží své těsné vedení, kterého docílili dvěma góly v úvodu druhé třetiny a otočili stav.
     
    31:31
    Další Lavrenovův pokus, z levé strany ale Kroftu neprostřelil. Stále tak marně kompletuje svůj hattrick. Času má však ještě dostatek.
     
    32:11
    Vyloučení v týmu HC WIKOV Hronov (Konstantin Lavrenov – 2 min., hákování).
     
    32:11
    První vyloučení v utkání, přesilovku si zahrají hráči Jablonce.
     
    32:26
    Vlci právě vstřelili branku!
    Bleskově využitá přesilová hra a je opět srovnáno. Matěj Hájek dobře viděl volného PETRA HADA, jenž poté z dálky propálil vše, co mu stálo v cestě – 3:3. Začíná se tak znovu od začátku. Asistence: Matěj Hájek a Michal Pavlů.
     
    32:58
    Vyloučení v týmu HC WIKOV Hronov (Martin Kozák – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (Tomáš Mrkvička – 2 min., hrubost).
     
    34:16
    Zblízka opět zakončoval Konstantin Lavrenov, ale proti byla hokejka jednoho z hostujících beků, který nepustil domácího hráče do přesnějšího zakončení.
     
    34:46
    Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (Michal Kapička – 2 min., podrážení).
     
    34:58
    Domácí jsou v plném počtu, hosté ve čtyřech.
     
    36:10
    Hosté po nepřesné střele Hronova sebrali puk a poslali ho až před domácí klec a osvobozují se.
     
    36:34
    Michail Romanov napřáhl na modré čáře a jeho dělovka pak končí na hrudi hostujícího brankáře, který hru přerušuje.
     
    36:46
    Jablonec je v plném počtu.
     
    37:26
    Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (Tomáš Tržický – 2 min., držení).
     
    38:20
    Dominik Matouš napřáhl na pravém kruhu a po jeho prudké ráně pak zaduněl zadní mantinel.
     
    38:36
    Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (Richard Patzelt – 2 min., nedovolené bránění).
    Vyloučení v týmu HC WIKOV Hronov (Jakub Exner – 2 min., držení).
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:18
    Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (Petr Had – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu).
     
    39:56
    Hronov právě vstřelil branku!
    Čtyři vteřiny před koncem druhé části hry využívají domácí hráči přesilovku pět na čtyři, když se prosadil JIŘÍ BUCEK a opět strhávají vedení na svou stranu – 4:3. Asistence: Dominik Matouš a Martin Kozák.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:52
    Hosté se natlačili před branku domácích a zblízka střílel Benjamin Vomáčka, ovšem beton Michala Borovičky byl připraven a na svém místě.
     
    41:45
    Konstantin Lavrenov kroužil v prostoru mezi kruhy a číhal na přihrávku. Znovu ale nezavršil třígólový večer, jeho pokus šel jen vedle Kroftovy branky.
     
    43:17
    Teď zase zahrozili hosté, Borovička střelu Petra Hada viděl a srazil puk do rohu obranného pásma.
     
    44:10
    Dobrý zákrok zapsal Michal Krofta, který vleže přikryl puk pod svojí lapačku a nechal hru přerušit. Vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    45:25
    Martin Kozák dostal nabito a z pravého kruhu pak napřáhl k pořádné tvrdé ráně, která skončila opět na Michalu Kroftovi.
     
    46:08
    Hra má stále spád, v akcích se vystřídaly oba celky, ale brankáři byli pozorní a neinkasovali.
     
    47:01
    Jakub Exner si na modré čáře klepal o přihrávku, ale nakonec se jí nedočkal. Nicméně domácí stále zatápějí obraně Jablonce i brankáři Kroftovi.
     
    47:55
    Hosté propadli v útočném pásmu a do akce na druhé straně se hnal domácí celek, ale střela Samuela Duchana končí jen na zadním mantinelu.
     
    48:57
    Po zákroku Michala Borovičky je hra přerušena, vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    49:30
    Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (Benjamin Vomáčka – 2 min., krosček).
     
    50:27
    Jakub Kynčl pálil od modré čáry z první a poté se odražený puk dostal na hůl jeho spoluhráče, který ale zblízka klec hostů netrefil.
     
    50:49
    Vlci právě vstřelili branku!
    Ve vlastním oslabení potrestal chybu obrany Hronova MATĚJ HÁJEK a je opět vyrovnáno – 4:4. Bez asistence.
     
    51:30
    Jablonec je v plném počtu.
     
    52:16
    Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (Tomáš Mrkvička – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC WIKOV Hronov (Martin Kozák – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu HC WIKOV Hronov (Jakub Exner – 2 min., hrubost).
     
    54:02
    Ve vlastním oslabení šel jeden z domácích sám na branku hostů, ale zblízka ji přestřelil.
     
    54:16
    Hronov je v plném počtu.
     
    55:30
    Jablonečtí vycítili šanci a nyní se dostali k další střele před Borovičkou, který pohotovým zákrokem svůj tým podržel.
     
    56:05
    Od modré čáry střílel Michal Kapička, ale jeho projektil skončil jen na zadním mantinelu. Hosté ale stále operují před Michalem Borovičkou.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:36
    Vyloučení v týmu HC WIKOV Hronov (Jakub Kynčl – 2 min., napadení + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (Michal Kapička – 2 min., podrážení).
    Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (David Homolka – 2 min., hrubost).
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:55
    Kapička se přihnal k domácí brance, zblízka švihl do puku, ale ten má ve své moci Michal Borovička.
     
    61:03
    Střídání v týmu HC WIKOV Hronov: ze hřiště odchází Borovička, přichází Pavlíček.
     
    61:19
    Domácí brankář se zranil a musel být vystřídán, hned jeho pozornost vyzkoušeli hosté. Pavlíček uspěl.
     
    62:27
    Prodloužení je zatím spíše z obou stran opatrné, k vidění ještě nebyla žádná vyloženě velká šance.
     
    62:53
    Hronov právě vstřelil branku!
    A je rozhodnuto. Prodloužení v jeho třetí minutě rozsekl MARTIN KOZÁK a zařizuje tak pro svůj tým bonusový bod navíc – 5:4. Bez asistence.
     
    Konec zápasu. (20:29:48)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 15. Lavrenov (Pavelka), 23. Lavrenov (Mikulec, Kynčl), 26. Moník (Exner, Degtěrev), 40. Bucek (Matouš, Kozák), 63. Kozák – 4. Vomáčka (Křepelka, Abraham), 7. Král (Kapička, Mrkvička), 33. Had (Hájek, Pavlů), 51. Hájek


    HC WIKOV Hronov: Borovička (62. Pavlíček) — Kynčl, Degtěrev, Mikulec, Pavelka, Exner (C), Romanov – Nazarov, Bucek, Lavrenov, Duchan, Moník, Teuber, Hašlar, Kozák (A), Lebedkin, Janda, Matouš (A)
    Trenér: Martin Táborský

    HC Vlci Jablonec nad Nisou: Krofta (Jelínek) – Pavlů (A), Abraham, Tržický, Patzelt, Had, Mrkvička (C), Král, Křepelka, Kačírek, Homolka (A), Jursa, Hájek, Vomáčka, Kapička, Bouřil
    Trenér: Vítězslav Jankových

    Rozhodčí: Valda – Kettner, Hofman
    thejrc.org