Kanada – Švýcarsko 12:1 (kon.) | Česko – Čína cz 3:1 (kon.) | Švédsko – Japonsko 1:3 (kon.)
Finsko – USA 2:5 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
6:7 (1:3, 2:2, 3:2)
HC RT TORAX Poruba
Čtvrtek 03.02.2022, 19:15 • Zimní stadion Na Lapači • Extraliga dorostu - o účast v play-off • Skupina E
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:15.
     
    Zdravím všechny fanoušky mládežnického hokeje u online přenosu ze zápasu skupiny E Extraligy dorostu mezi celky VHK ROBE Vsetín a HC RT TORAX Poruba.
     
    VHK ROBE Vsetín

    Valaši odehráli minulý týden dvě utkání. Do toho s Šumperkem vstoupili lépe, podařilo se jim vstřelit první branku a dostali se do vedení. Draci ale do konce prvního dějství srovnali. Druhá třetina přinesla po dvou brankách na obou stranách. Rozhodla tedy až třetí dvacetiminutovka, kde už se prosazovali pouze Mladí Draci, který třemi přesnými trefami získali tři body. Ve druhém duelu se Havířov dostal do vedení už v první minutě zápasu a postupně ho navyšoval. Vsetínští korigovali jen jednou přesnou trefou. Ve druhé části Havířov své vedení opět navýšil a v závěru se prosadil ještě dvakrát. Vsetín už pouze kosmeticky upravil skóre, kdy na konci utkání vstřelil svou druhou branku zápasu. Body tak zůstaly AZetu.

    Sestava v minulém kole:
    Konečný (11. Čada) – Stodůlka, Zedek, Kučný, Šedlbauer, Kotrla, Herman – Rigo, Bartoněk, Koláček, Juráň, Vaněk, Škarka, Budín, Frolo, Dočekal, Raušer.

    Statistiky ve druhé části soutěže:
    Lídr kanadského bodování – Jakub Frolo (5+6)
    Nejproduktivnější obránce – Marek Stodůlka (1+1)
    Gólmanská jednička – Martin Konečný (90,05 %)
    Postavení v tabulce – 6. (20 b.)
    Statistiky celkově:
    Lídr kanadského bodování – Matěj Juráň (6+14)
    Nejproduktivnější obránce – Matěj Šedlbauer (1+11)
    Gólmanská jednička – Martin Konečný (90,95 %)
     
    HC RT TORAX Poruba

    Poruba minulý týden odehrála pouze zápas s Olomoucí, která je v čele tabulky. Už v první třetině se kohouti dostali do vedení a ostravský celek tak musel dotahovat. To se mu povedlo ve druhé dvacetiminutovce. Olomouc ale opět o jednu branku odskočila. Stejný scénář se opakoval i v poslední části utkání, kdy Hanáci potvrdili svou výhru trefou do prázdné branky. Poruba má za sebou momentálně dvě prohry v řadě, naposledy se jí povedlo bodovat proti Havířovu, a právě proti Vsetínu.

    Sestava v minulém kole:
    Chylík – Janeček, Pavlíček, Michalčík, Jeřábek, Kalužík, Glos – M. Vehovský, Moravec, Stasiuk – Šrubař, Sobol, Veselý – Kršík, T. Vehovský.

    Statistiky ve druhé části soutěže:
    Lídr kanadského bodování – Lev Viktorovič Stasiuk (7+6)
    Nejproduktivnější obránce – Daniel Janeček (1+4)
    Gólmanská jednička – Jakub Chylík (93,12 %)
    Postavení v tabulce – 4. (28 b.)
    Statistiky celkově:
    Lídr kanadského bodování – David Moravec (14+18)
    Nejproduktivnější obránce – Daniel Janeček (2+7)
    Gólmanská jednička – Jakub Chylík (91,37 %)
     
    Vzájemné zápasy v sezoně:

    18. 9. 2021 Poruba – Vsetín 6:2 (1:1, 2:1, 3:0)
    Utkání bylo vyrovnané až do třetí třetiny. Vsacané se vždy dostali do vedení, ale soupeř rychle srovnal. Pak už vzal zápas do svých rukou a Vsetín už se nedokázal prosadit.

    23. 10. 2021 Vsetín – Poruba 5:4 (2:2, 0:1, 3:1)
    Duel nabídl mnoho branek, ale rozhodla až třetí třetina. V té Valaši srovnali a vytvořili si dvoubrankový náskok. Ostravský celek ještě v závěru snížil, ale Vsetínští nakonec zvítězili s jednobrankovým náskokem.

    9. 12. 2021 Vsetín – Poruba 4:2 (0:1, 1:0, 3:1)
    Vsetínští a Porubští dorostenci hráli nejprve vyrovnaně. O konečném výsledku utkání tak rozhodly dvě minuty ve třetí třetině, v nichž se Vsetínští dostali do dvougólového vedení.

    15.1. 2022 Poruba – Vsetín 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
    První třetina se nesla ve vyrovnaném duchu, branky padaly až později. Poruba se nejprve dostala do dvoubrankového vedení, v závěru utkání pak přidala ještě jednu branku.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Konečný (Čada) – Stodůlka, Pala, Kučný, Šedlbauer (A), Kotrla, Herman – Rigo, Bartoněk, Koláček (A), Juráň (C), Pořízka, Vaněk, Drozd, Budín, Frolo, Pejchal, Raušer.
    Trenér: Jiří Weintritt

    HC RT TORAX Poruba: Chylík (S. Sobol) – Jeřábek, Janeček, Kršík (A), Glos, Pavlíček – Stasiuk, P. Sobol, Konečný, Veselý, Moravec (C), T. Vehovský, Šrubař, Wardas, M. Vehovský (A).
    Trenér: David Moravec

    Rozhodčí: Wagner – Gebauer, Hanzlík.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:21
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Velmi povedený vstup do utkání z pohledu domácího celku. Valaši rozehráli od obranné modré čáry a ADAM KOLÁČEK po souhře s Matějem Juráněm v předbrankovém prostoru trefil bekhendovým pokusem z hranice brankoviště levý horní roh. Asistence: Matěj Juráň.
     
    01:54
    Poruba se po inkasovaném gólu tlačí dopředu a operuje před Konečným. Vsetínský brankář ale zatím žádnou větší šanci soupeře řešit nemusel.
     
    02:36
    Zato na druhé straně tečoval střelu od modré těsně před gólmanem Juráň, ale pokus vsetínského kapitána mířil vedle. Starosti Chylíkovi v porubské brance nadělal i jeho spoluhráč Jařábek, a to tečí směrem na betony.
     
    03:04
    Moravcovu střelu z mezikruží zablokoval Raušer a Vsetínští se tak mohli vydat dopředu. Následné vyhození hostů končí na zakázaném uvolnění.
     
    04:37
    Maxim Vehovský promáchl při zakončení z bezprostřední blízkosti. Poruba se i nadále drží v útočném pásmu. Zatím od obou týmů vidíme velmi pohledný hokej.
     
    05:04
    Poruba právě vstřelila branku!
    Nyní už se MAXIM VEHOVSKÝ prosazuje. Útočník Poruby si na svém místě u pravé tyče počkal na jeden z odražených puků a rychlým zakončením jej po ledě poslal mezi Konečného betony až za brankovou čáru. Asistence: Lev Viktorovič Stasiuk.
     
    06:26
    Konečný likviduje ostravské nahození ze středního pásma. Právě mezi modrými čarami se hra drží po vyrovnání skóre na 1:1. Vhazovat se bude po pravici vsetínského brankáře.
     
    06:50
    Buly vyhráli domácí, kteří se ihned přestěhovali před Chylíka. Přesné přihrávky Valachů hlavně okolo modré čáry vedly až ke střele Budína z mezikruží. Dělovka vsetínského útočníka proletěla kolem pravé tyče.
     
    07:46
    Rušno je i na druhé straně, kde od modré střílel obránce Janeček. Jeho střelu zblokoval Rigo, jenž vybídl k úniku Drozda. Porubský zadák ovšem své prvotní zaváhání napravil a Vsetínským kotouč odebral.
     
    09:10
    Hra je v poslední minutě hodně kouskovaná. Naposledy rozhodčí odpískal nedovolený zákrok jednoho z domácích, ale Maxim Vehovský trest do soupeře odvolal.
     
    09:38
    Centrum dění se točí kolem vsetínské branky. Hráči Poruby kombinují v těsném okolí Konečného brankoviště. Vsetínský brankář si jejich pokusy dobře hlídá.
     
    10:01
    Chylík se může spolehnout na defenzivu svého celku. Vsacané se nastěhovali do mezikruží, ovšem ani jedna jejich střela neprošla přes val hráčů v červeném.
     
    10:26
    Petr Sobol našel zcela volného Wardase u pravé tyče. Hostujícímu útočníkovi ale střela nesedla a trefil pouze beton připraveného Konečného. Stejně dopadla také střela Glose od modré čáry.
     
    10:50
    Nyní už se vylučovat bude a první trest v utkání dostane domácí Vsetín. Na trestnou lavici míří za hrubost Šedlbauer.
     
    11:23
    Poruba právě vstřelila branku!
    Poruba v přesilové hře otáčí vývoj utkání. Domácím se podařilo osvobodit, ale ještě než se bránící čtveřice Valachů stihla po vystřídání zformovat před gólmanem, vyslal brankář Jakub Chylík do útoku Daniela Janečka, který ještě přihrál MAXIMU VEHOVSKÉMU, a ten se ve svém individuálním zakončení z mezikruží nemýlil. Asistence: Daniel Janeček, Jakub Chylík.
     
    12:04
    Přesilovou hru si vyzkouší také Vsetín. Menší trest za napadení obdržel Veselý.
     
    12:21
    Poruba dostala kotouč do středního pásma a pak se s nám vrátila za svou branku. Tam nyní hosté trošku netypicky šetří čas, přihrávají si a čekají na vhodnou chvíli pro vyhození.
     
    12:59
    Vsetínští se dostali k nahození na soupeřova gólmana od útočné modré čáry, ale hra byla hned přerušena. Po vhazování před Chylíkem hosté vyhazují.
     
    13:34
    Na teč Koláčkovy střely z pravého kruhu čekali v předbrankovém prostoru obránci Kučný a Kotrla. Právě po vsetínském střeleckém pokusu je hra přerušena, protože kotouč trefil masku ostravského brankáře.
     
    13:45
    Poruba se opět osvobozuje a drží puk daleko od své branky. Zdá se, že toto oslabení zvládne bez inkasované branky.
     
    14:04
    Hosté v plném počtu. Vsetínští se sice dostali ke dvěma přesilovkovým kombinacím, ale nebyly tak nebezpečné, abychom mohli tuto početní výhodu nazvat jako úspěšnou.
     
    15:41
    Poruba se po návratu vyloučeného Veselého na led přestěhovala do ofenzivy. Hosté jsou ovšem nuceni hrát pouze za vlastní brankou a ke střele se nedostávají.
     
    16:29
    Stasiuk ukázal, že je v posledním zápasech ve formě. Prokličkoval vsetínskou obranou a sám zakončil od pravé tyče. Konečný si jeho pokus pohlídal a následně zakročil i proti střele Petra Sobola z vrcholu levého kruhu.
     
    17:27
    Poruba je stále u kotouče, nyní ji ovšem Valaši vyhnali až za vlastí branku, odkud se Ostravanům nedaří rozehrát.
     
    17:58
    Na modré čáře zachytil kotouč Rigo a nahodil jej směrem na Chylíkovu branku. Rána mířila mimo.
     
    18:16
    A právě Rigo si v rohu kluziště v útočném pásmu počínal nedovoleně. Dostává dvouminutový trest za podrážení.
     
    18:35
    Valaši dostali kotouč do středního pásma, kde se ho ovšem rychle ujímá Poruba.
     
    18:57
    Kombinace hostů v početní výhodě nevypadala vůbec špatně. Ostravští se stáhli kolem mezikruží, a i když kombinovali na malém prostoru, rozpohybovali gólmana ideálně na střelu k odkryté tyči. Až do této fáze se ale Poruba nedostala, protože jednu z přihrávek vystihl Koláček.
     
    19:12
    Petr Sobol zakončoval po ledě okolo pravé tyče, z větší vzdálenosti zakončoval ještě Maxim Vehovský. Konečný si s oběma pokusy poradil.
     
    19:25
    Poruba právě vstřelila branku!
    Na tenhle pokus ŠIMONA PAVLÍČKA už byl ale i vsetínský gólman krátký. Porubský obránce dostal přihrávku z vrcholu pravého kruhu od Matyáše Veselého a bez váhání zasadil kotouč k levé tyči. Asistence: Matyáš Veselý.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi úvodní třetina dorosteneckého duelu mezi Vsetínem a Porubou. Domácí vstoupili do první dvacetiminutovky skvěle, když se po necelé půl minutě hry prosadil Adam Koláček. Následný vsetínský nedůraz ale vyzval k přesnému zakončení a vyrovnání Maxima Vehovského, který byl v první třetině, stejně jako jeho spoluhráč Petr Sobol, hodně vidět. Valachy následně do dvoubrankového manka srazila oslabení. Hosté totiž obě své přesilovky zásluhou Daniela Janečka a Šimona Pavlíčka využili. Jinak se ale v první třetině bylo opravdu na co koukat a uvidíme, jestli podobný herní obraz nabídne i druhé dějství, které začne cca v 20:01.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Změna ve vsetínském brankovišti. Místo Konečného nastoupil do druhé třetiny Čada.
     
    20:39
    Poruba se v úvodu druhé třetiny drží u kotouče, ale nemůže se probojovat přes útočnou modrou čáru.
     
    20:58
    Hosté se na druhý pokus rychlými tempy rychle přestěhovali před Čadu. Vsetínský brankář ovšem zasahovat nemusel, protože střelu Petra Sobola z pravého kruhu zastavil bránící Koláček.
     
    21:49
    Poruba právě vstřelila branku!
    Tady ovšem Valaši svého brankáře při první větší příležitosti ve druhé třetině nepodrželi. MATYÁŠ VESELÝ se dostal do brejku a nikým nehlídán bez tlaku zakončil do levého horního rohu. Asistence: Štěpán Kršík, Adam Šrubař.
     
    22:59
    Vsetínští prohrávají o tři branky a snaží se vyvinout útočnou aktivitu. Domácí se drží před Chylíkem. Porubě nezbývá, než vyhazovat na zakázané uvolnění, a to už podruhé za sebou.
     
    23:41
    Juráň dlouhou přihrávkou z pravého křídla do mezikruží Frola nenašel. Druhý jmenovaný se snažil nahrávku kapitánovi oplatit, ale ani jemu se to nepovedlo. Po Juráňově střele od mantinelu dorážel ještě Koláček a kotouč končí u Chylíkova levého betonu.
     
    24:04
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetínští nakonec z tlaku těží tolik potřebnou druhou branku v utkání. Ondřej Vaněk našel křižnou přihrávkou přes obránce dobře postaveného SAMA BUDÍNA. Ten nebyl v mezikruží nikým bráněný a měl tak dostatek času ke zpracování kotouče a zakončení nad pravý beton. Asistence: Ondřej Vaněk, Marek Stodůlka.
     
    25:06
    Koláček u mantinelu v útočném pásmu okradl svého soupeře o puk a sám se přestěhoval až před Chylíka. Individuálním zakončením do levého horního rohu ale na porubského gólmana nevyzrál a neuchytila se ani žádná z dalších třech vsetínských dorážek. Domácí nicméně hrají v signalizované výhodě, bude se vylučovat na straně Poruby.
     
    25:13
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba (Glos – 2 min., sekání).
     
    26:02
    Raušer s Budínem po kombinaci jen těsně míjí porubskou branku. Vsetínský tlak se stupňuje.
     
    26:16
    Tato přesilovka vypadá z pohledu domácích velmi dobře, Vsacany trápí akorát zakončení. Juráň i Raušer měli možnost střílet do prázdné branky, ale ani jeden ze jmenovaných se zakončení nechopil podle představ.
     
    26:40
    Valašský tlak do brankoviště končí neúspěchem a Poruba vyhazuje.
     
    27:13
    Hosté v plném počtu.
     
    28:19
    Poruba už hraje v pěti a ve velké šanci na navýšení hostujícího vedení se ocitl Wardas. Čada kotouč po střele z pravého kruhu zastavil přesně na brankové čáře, lehl do brankoviště a zastavil i dorážku od pravé tyče.
     
    28:50
    Valaši zase mohli skórovat z přečíslení, kdy Vaněk vybídl ke střele Raušera. Druhý jmenovaný mířil z ostrého úhlu mezi betony. Šlo o povedenou akci, z které vyšel úspěšněji ostravský gólman. Raušer nicméně i tak děkuje svému spoluhráči za ukázkovou přihrávku do dobré střelecké pozice.
     
    29:11
    Poruba právě vstřelila branku!
    Hra se spolu s gólovými šancemi už nějakou dobu přelévá z jedné strany na druhou, ale až teď vidíme úspěšnou střelu. Jejím autorem je LEV VIKTOROVIČ STASIUK, který u pravé tyče dokončil porubskou souhru na jeden dotyk. Asistence: David Moravec, Maxim Vehovský.
     
    30:27
    Poruba se po páté vstřelené brance stala aktivnějším celkem a drží se v útočném pásmu. K mnoha střeleckým příležitostem se však přes vsetínskou obranu nedostává.
     
    31:24
    Valaši se dostali ke kotouči, ale ukazuje se i ostravská defenziva, která pracuje ve středním pásmu. Domácí se do útoku ne a ne propracovat.
     
    31:34
    Zmatek před Čadovou brankou vyřešil jeden z bránících hráčů domácích. Kotouč je v rohu kluziště.
     
    32:01
    Hra je přerušena po prudké ráně Dominika Konečného z vrcholu pravého kruhu. Nejednalo se o žádnou nebezpečnou střelu, s kterou by měl vsetínský brankář problémy, Poruba spíš jen chtěla přerušit hru a opět se v ofenzivě zformovat.
     
    33:41
    Ostravané v posledních minutách řeší veškeré situace lépe než jejich soupeř. Nyní navíc hrají v signalizované výhodě.
     
    34:20
    Trest nakonec dostanou obě strany. Za domácí putuje na trestnou lavici Vaněk, který svého soupeře podrazil. Na druhé straně usedne Janeček za napadení.
     
    34:37
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Tohle bylo parádní sólo ADAMA KOLÁČKA. Vsetínský střelec vybruslil s pukem na hokejce z útočného pásma a cestou jej ve středním pásmu ještě do přečíslení doplnil jeden z jeho spolurháčů. Koláček to však vzal na sebe a z pravého křídla nekompromisně prostřelil Chylíka k bližší tyči. Asistence: Michal Kučný.
     
    34:54
    Valachy vstřelená branka nabudila a operují před Chylíkem. Juráňova střela z pravého kruhu ale ž k hostujícímu gólmanovi neprošla.
     
    35:23
    Na druhé straně to v mezikruží Petr Sobol nemyslel vůbec špatně, když přihrávku Stasiuka z levého kruhu pouze jemně tečoval za sebe. V tu chvíli ovšem neměl ostravský útočník přehled o situaci na pravém kruhu, kde nikdo z jeho spoluhráčů nestál.
     
    36:20
    Obě mužstva hrají v plném počtu. Hra čtyři na čtyři lépe seděla Valchům, kteří v ní snížili svou ztrátu.
     
    37:51
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Bartoněk – 2 min., hákování).
     
    38:04
    Valaši se po vhazování ihned osvobozují vyhozením za soupeřovu branku.
     
    38:28
    Maxim Vehovský ovšem rychle zahájil protiútok, z kterého také v situaci, kdy se ocitl sám před gólmanem, zakončil. Čada předvedl povedený zákrok lapačkou.
     
    38:59
    Střelec prvních dvou ostravských branek Maxim Vehovský je velmi aktivní také v přesilové hře. Ze své pozice na pravém kruhu ohrozil Čadu kromě svého brejku také dalšími třemi nebezpečnými pokusy.
     
    39:40
    Síly na ledě se vyrovnají. Menší trest za podrážení obdržel Veselý.
     
    39:51
    Domácí v plném počtu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ani ve druhé třetině se přítomní fanoušci nenudili. Po dvaceti minutách hry nastoupil do vsetínské branky gólman Čada neměl to vůbec jednoduché, protože už po necelých dvou minutích musel řešit brejk Matyáše Veselého, z kterého se stala čtvrtá porubská branka v utkání. Tohle už si ovšem Valaši líbit nenechali a po delším tlaku v útočném pásmu stáhl náskok soupeře přesnou střelou z mezikruží Sam Budín. Následně mohl v individuální šanci skórovat Koláček a na druhé straně se podobná příležitost naskytla Wardasovi. Nechybělo ani vsetínské přečíslení, ale nakonec to byl až Lev Viktorovič Stasiuk, kdo gólem rozsekl přetahovanou o ofenzivní převahu a ze hry nahoru dolů po kombinaci na jeden dotyk skóroval. To ovšem nebylo vše, protože při hře čtyři a čtyři ukázal své umění Adam Koláček. Ve druhé třetině tak padly dvě branky na každé straně a rozdíl mezi dnešními soupeři je stejný jako po prvním dějství. Uvidíme, jak moc do podoby skóre promluví třetí dvacetiminutovka.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:29
    Třetí třetina začíná vsetínskou přesilovkou. Úvodní buly ovšem vyhráli hosté, a tak musel Čada hned zkraje dějství řešit nahození Janečka od obranné modré čáry.
     
    40:52
    Valaši mají kotouč na svých hokejkách, ale nedaří se jim dostat z pásma.
     
    41:07
    Rychlé přesměrování hry po pravém křídle nakonec nabídlo zakončení Koláčka z pravého kruhu. Vsetínský kanonýr u levé tyče trefil pouze připraveného porubského brankáře.
     
    41:40
    Hosté v plném počtu.
     
    42:40
    Hosté už jsou na ledě v plné sestavě a tohoto stavu se střelou z pravého kruhu snažil využít Šrubař. Jeho ránu Čada vykopl levým betonem až modré čáře, kde stál připravený Janeček. Také s jeho zakončením si vsetínský gólman poradil.
     
    43:26
    Čadu chtěl překvapit Petr Sobol, a to střelou z vrcholu pravého kruhu přes obránce. Vsetínský gólman se nenechal zmást a u bližší tyče včas zakročil.
     
    44:14
    Na druhé straně Chylík po prudké vsetínské střele ze střední vzdálenosti zasahovat nemusel, protože kotouč letěl mimo prostor třech tyčí.
     
    44:40
    Poruba právě vstřelila branku!
    Hra nahoru dolů přinesla šanci na straně Poruby a tuto kombinaci proměnil v branku LEV VIKTOROVIČ STASIUK, který si na hranici brankoviště počkal na teč střely Maxima Vehovského z vrcholu kruhu. Asistence: Maxim Vehovský, Daniel Janeček.
     
    45:55
    Ve vsetínském přečíslení zakončoval na levém křídle Drozd. Chylík měl kotouč schovaný ve své výstroji a plně pod kontrolou, i přesto se ještě vsetínští hráči nahrnuli do brankoviště k případné dorážce.
     
    47:41
    Porubští jsou po vstřelené brance opět aktivnější. Už delší dobu se drží v útočném pásmu, a i když je Valaši v některých momentech vytlačili do středního pásma, ještě se jim nepodařilo soupeře o kotouč obrat. Hráči v červeném tak nyní rozehrávají zpoza vlastní branky.
     
    48:07
    Založení nového útoku se Ostravanům nepovedlo. Píská se zakázané uvolnění.
     
    49:17
    Veselý s Kršíkem předvedli skvělý tandem v předbrankovém prostoru. Prvně jmenovaný se natlačil do Čadovy blízkosti a zakončil po ledě směrem k pravém betonu. Vsetínský brankář kotouč vykopl na najíždějícího obránce Kršíka, jenž z druhé vlny zakončil nad beton. Také tento pokus Čada kryje.
     
    51:00
    Vsetínští se v útočném pásmu do žádného většího tlaku nedostali a po levém křídle unikl do Wardas. Jeden z nejmladších hráčů hostujícího celku zakončil sám k bližší tyči, kde mu Čada ovšem nenechal žádný volný prostor.
     
    51:30
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba (Jeřábek – 2 min., nedovolené bránění).
     
    51:47
    Budín na pravém kruhu střílel z první. Proti jeho prudké ráně se Chylík dokázal včas přemístit a vyrazil puk vyrážečkou.
     
    51:58
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Hosté si vybrali smolnou chvilku. Střela MARKA STODŮLKY od modré čáry se ještě cestou zbrzdila o hráče před brankou a směřovala mezi Chylíkovy betony. Šlo o velmi pomalou střelu, která zapadla přesně mezi gólmanovy chrániče a doklouzala až za brankovou čáru. Asistence: Sam Budín, Adam Raušer.
     
    53:47
    Vsetínští se po využité přesilovce opět nastěhovali před Chylíka, který to teď neměl vůbec jednoduché. S oběma domácími pokusy po ledě si ovšem poradil a úplně stejně to mohli na druhé straně zkusit jeho spoluhráči.
     
    54:11
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši snižují na rozdíl jedné branky. ONDŘEJ VANĚK se střelou v mezikruží vyčkal, což se nakonec ukázalo jako správné rozhodnutí. Vsetínský útočník zpracoval puk a poslal jej mezi betony porubského brankáře. Asistence: Sam Budín, Adam Raušer.
     
    54:11
    Oddechový čas pro hosty.
     
    55:10
    Hosté se po time outu nastěhovali do útočného pásma, jejich kombinaci v mezikruží však chyběla přesná střela. Na druhé straně zakončoval na pravém křídle akci Juráň. Pokus vsetínského kapitána byla zblokovaný.
     
    56:19
    Vsetínské tažení do útočného pásma zastavil offsajd. Vhazovat se bude mezi modrými čarami.
     
    56:33
    Hra je opět přerušena. Tentokrát je důvodem zakázané uvolnění Poruby.
     
    56:45
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno a z tribuny létají čepice! Střelu Matěje Juráně z pravého kruhu vyrazil Chylík levým betonem do mezikruží, kde se k puku dostal ADAM KOLÁČEK. Vsetínský útočník si nabruslil blíže k brankovišti a tvrdou ránou potřetí propálil soupeřova gólmana. Asistence: Matěj Juráň, Matěj Šedlbauer.
     
    56:45
    Před vhazováním ve středovém kruhu sledujeme menší potyčku na pozici nejblíže ke střídačkám. Zdá se, že tam Šrubař chce debatovat s jedním ze Vsetínských hráčů.
     
    57:24
    Vsetínských je po vyrovnání plný led. Chylík si musí dávat pozor na nebezpečnou práci soupeře v předbrankovém prostoru.
     
    57:29
    Poruba právě vstřelila branku!
    Jenže tohle si Valaši nepohlídali. Domácí se nadchli do ofenzivy, ale vůbec si nedali pozor na Daniela Janečka s ADAMEM ŠRUBAŘEM, kteří svým přečíslením opět posílají Porubu do vedení. Asistence: Daniel Janeček, Dominik Konečný.
     
    57:46
    Nejlepší hráč Poruby v dnešním zápase, Maxim Vehovský, oslabuje svůj tým v nejméně vhodnou chvíli. Dvě minuty před koncem třetí třetiny dostává menší trest za vysokou hůl.
     
    58:57
    Přesilovka se zatím Valachům příliš nedaří. Jejich kombinace je bez nebezpečné střely a hosté se často dostávají k puku.
     
    59:30
    Čada je na střídačce. Valaši bojují v šesti proti čtyřem.
     
    59:32
    Porubští vyhazují. Zdá se, že vůbec nemíří do odkryté branky, ale to v tuhle chvíli není příliš podstatné. Hosté chtějí udržet své jednobrankové vedení.
     
    59:46
    A to se jim nejspíš podaří. Poruba se opět osvobozuje vyhozením za prázdnou vsetínskou branku.
     
    Konec zápasu.
     
    Tak takový závěr čekal asi málokdo. Hosté ve 45. minutě navýšili své vedení, když Lev Viktorovič Stasiuk tečoval střelu Maxima Vehovského. Poruba v tu chvíli vedla o tři branky a všechno nasvědčovalo tomu, že si hráči z Ostravy svůj tříbodový zisk pohlídají. Jenže přišla vsetínská přesilovka a šťastný gól Marka Stodůlky, který z pohledu hostujícího brankáře smolně propadl mezi jeho betony. A tato smůla se na hráče v červeném lepila i nadále. Na rozdíl jedné branky snížil střelou z mezikruží mezi betony Ondřej Vaněk a přibližně tři minuty před konce základní hrací dob zkompletoval hattrick povedenou trefou Adam Koláček. Jenže senzační obrat se nekonal, protože Vsetínští si nepohlídali svou hru směrem do defenzivy a rozhodující branku vsítil Adam Šrubař.
    Ode mě je to pro dnešek vše. Ze vsetínského Lapače vám přeji příjemný zbytek čtvrtečního večera. (22:12:53)

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 1. Koláček (Juráň), 25. Budín (Vaněk, Stodůlka), 35. Koláček (Kučný), 52. Stodůlka (Budín, Raušer), 55. Vaněk (Budín, Raušer), 57. Koláček (Juráň, Šedlabuer) – 6. Vehovský M. (Stasiuk), 12. Vehovský M. (Janeček, Chylík), 20. Pavlíček (Veselý), 22. Veselý (Kršík, Šrubař), 30. Stasiuk (Moravec, Vehovský M.), 45. Stasiuk (Vehovský M., Janeček), 58. Šrubař (Janeček, Konečný D.)


    VHK ROBE Vsetín: M. Konečný (21. Čada) – Stodůlka, Pala, Kučný, Šedlbauer (A), Kotrla, Herman – Rigo, Bartoněk, Koláček (A), Juráň (C), Pořízka, Vaněk, Drozd, Budín, Frolo, Pejchal, Raušer.
    Trenér: Jiří Weintritt

    HC RT TORAX Poruba: Chylík (S. Sobol) – Jeřábek, Janeček, Kršík (A), Glos, Pavlíček – Stasiuk, P. Sobol, D. Konečný, Veselý, Moravec (C), T. Vehovský, Šrubař, Wardas, M. Vehovský (A).
    Trenér: David Moravec

    Rozhodčí: Wagner – Gebauer, Hanzlík

    Diváci: 56
    thejrc.org