Kanada – Švýcarsko 12:1 (kon.) | Česko – Čína cz 3:1 (kon.) | Švédsko – Japonsko 1:3 (kon.)
Finsko – USA 2:5 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
6:7 (1:3, 2:2, 3:2)
HC RT TORAX Poruba
Čtvrtek 03.02.2022, 19:15 • Zimní stadion Na Lapači • Extraliga dorostu - o účast v play-off • Skupina E
Partner:
     
    57:46
    Nejlepší hráč Poruby v dnešním zápase, Maxim Vehovský, oslabuje svůj tým v nejméně vhodnou chvíli. Dvě minuty před koncem třetí třetiny dostává menší trest za vysokou hůl.
     
    57:29
    Poruba právě vstřelila branku!
    Jenže tohle si Valaši nepohlídali. Domácí se nadchli do ofenzivy, ale vůbec si nedali pozor na Daniela Janečka s ADAMEM ŠRUBAŘEM, kteří svým přečíslením opět posílají Porubu do vedení. Asistence: Daniel Janeček, Dominik Konečný.
     
    56:45
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno a z tribuny létají čepice! Střelu Matěje Juráně z pravého kruhu vyrazil Chylík levým betonem do mezikruží, kde se k puku dostal ADAM KOLÁČEK. Vsetínský útočník si nabruslil blíže k brankovišti a tvrdou ránou potřetí propálil soupeřova gólmana. Asistence: Matěj Juráň, Matěj Šedlbauer.
     
    54:11
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši snižují na rozdíl jedné branky. ONDŘEJ VANĚK se střelou v mezikruží vyčkal, což se nakonec ukázalo jako správné rozhodnutí. Vsetínský útočník zpracoval puk a poslal jej mezi betony porubského brankáře. Asistence: Sam Budín, Adam Raušer.
     
    51:58
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Hosté si vybrali smolnou chvilku. Střela MARKA STODŮLKY od modré čáry se ještě cestou zbrzdila o hráče před brankou a směřovala mezi Chylíkovy betony. Šlo o velmi pomalou střelu, která zapadla přesně mezi gólmanovy chrániče a doklouzala až za brankovou čáru. Asistence: Sam Budín, Adam Raušer.
     
    51:30
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba (Jeřábek – 2 min., nedovolené bránění).
     
    44:40
    Poruba právě vstřelila branku!
    Hra nahoru dolů přinesla šanci na straně Poruby a tuto kombinaci proměnil v branku LEV VIKTOROVIČ STASIUK, který si na hranici brankoviště počkal na teč střely Maxima Vehovského z vrcholu kruhu. Asistence: Maxim Vehovský, Daniel Janeček.
     
    39:40
    Síly na ledě se vyrovnají. Menší trest za podrážení obdržel Veselý.
     
    38:28
    Maxim Vehovský ovšem rychle zahájil protiútok, z kterého také v situaci, kdy se ocitl sám před gólmanem, zakončil. Čada předvedl povedený zákrok lapačkou.
     
    37:51
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Bartoněk – 2 min., hákování).
     
    34:37
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Tohle bylo parádní sólo ADAMA KOLÁČKA. Vsetínský střelec vybruslil s pukem na hokejce z útočného pásma a cestou jej ve středním pásmu ještě do přečíslení doplnil jeden z jeho spolurháčů. Koláček to však vzal na sebe a z pravého křídla nekompromisně prostřelil Chylíka k bližší tyči. Asistence: Michal Kučný.
     
    34:20
    Trest nakonec dostanou obě strany. Za domácí putuje na trestnou lavici Vaněk, který svého soupeře podrazil. Na druhé straně usedne Janeček za napadení.
     
    29:11
    Poruba právě vstřelila branku!
    Hra se spolu s gólovými šancemi už nějakou dobu přelévá z jedné strany na druhou, ale až teď vidíme úspěšnou střelu. Jejím autorem je LEV VIKTOROVIČ STASIUK, který u pravé tyče dokončil porubskou souhru na jeden dotyk. Asistence: David Moravec, Maxim Vehovský.
     
    28:19
    Poruba už hraje v pěti a ve velké šanci na navýšení hostujícího vedení se ocitl Wardas. Čada kotouč po střele z pravého kruhu zastavil přesně na brankové čáře, lehl do brankoviště a zastavil i dorážku od pravé tyče.
     
    25:13
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba (Glos – 2 min., sekání).
     
    25:06
    Koláček u mantinelu v útočném pásmu okradl svého soupeře o puk a sám se přestěhoval až před Chylíka. Individuálním zakončením do levého horního rohu ale na porubského gólmana nevyzrál a neuchytila se ani žádná z dalších třech vsetínských dorážek. Domácí nicméně hrají v signalizované výhodě, bude se vylučovat na straně Poruby.
     
    24:04
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetínští nakonec z tlaku těží tolik potřebnou druhou branku v utkání. Ondřej Vaněk našel křižnou přihrávkou přes obránce dobře postaveného SAMA BUDÍNA. Ten nebyl v mezikruží nikým bráněný a měl tak dostatek času ke zpracování kotouče a zakončení nad pravý beton. Asistence: Ondřej Vaněk, Marek Stodůlka.
     
    21:49
    Poruba právě vstřelila branku!
    Tady ovšem Valaši svého brankáře při první větší příležitosti ve druhé třetině nepodrželi. MATYÁŠ VESELÝ se dostal do brejku a nikým nehlídán bez tlaku zakončil do levého horního rohu. Asistence: Štěpán Kršík, Adam Šrubař.
     
    20:01
    Změna ve vsetínském brankovišti. Místo Konečného nastoupil do druhé třetiny Čada.
     
    19:25
    Poruba právě vstřelila branku!
    Na tenhle pokus ŠIMONA PAVLÍČKA už byl ale i vsetínský gólman krátký. Porubský obránce dostal přihrávku z vrcholu pravého kruhu od Matyáše Veselého a bez váhání zasadil kotouč k levé tyči. Asistence: Matyáš Veselý.
     
    18:16
    A právě Rigo si v rohu kluziště v útočném pásmu počínal nedovoleně. Dostává dvouminutový trest za podrážení.
     
    12:04
    Přesilovou hru si vyzkouší také Vsetín. Menší trest za napadení obdržel Veselý.
     
    11:23
    Poruba právě vstřelila branku!
    Poruba v přesilové hře otáčí vývoj utkání. Domácím se podařilo osvobodit, ale ještě než se bránící čtveřice Valachů stihla po vystřídání zformovat před gólmanem, vyslal brankář Jakub Chylík do útoku Daniela Janečka, který ještě přihrál MAXIMU VEHOVSKÉMU, a ten se ve svém individuálním zakončení z mezikruží nemýlil. Asistence: Daniel Janeček, Jakub Chylík.
     
    10:50
    Nyní už se vylučovat bude a první trest v utkání dostane domácí Vsetín. Na trestnou lavici míří za hrubost Šedlbauer.
     
    05:04
    Poruba právě vstřelila branku!
    Nyní už se MAXIM VEHOVSKÝ prosazuje. Útočník Poruby si na svém místě u pravé tyče počkal na jeden z odražených puků a rychlým zakončením jej po ledě poslal mezi Konečného betony až za brankovou čáru. Asistence: Lev Viktorovič Stasiuk.
     
    00:21
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Velmi povedený vstup do utkání z pohledu domácího celku. Valaši rozehráli od obranné modré čáry a ADAM KOLÁČEK po souhře s Matějem Juráněm v předbrankovém prostoru trefil bekhendovým pokusem z hranice brankoviště levý horní roh. Asistence: Matěj Juráň.

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 1. Koláček (Juráň), 25. Budín (Vaněk, Stodůlka), 35. Koláček (Kučný), 52. Stodůlka (Budín, Raušer), 55. Vaněk (Budín, Raušer), 57. Koláček (Juráň, Šedlabuer) – 6. Vehovský M. (Stasiuk), 12. Vehovský M. (Janeček, Chylík), 20. Pavlíček (Veselý), 22. Veselý (Kršík, Šrubař), 30. Stasiuk (Moravec, Vehovský M.), 45. Stasiuk (Vehovský M., Janeček), 58. Šrubař (Janeček, Konečný D.)


    VHK ROBE Vsetín: M. Konečný (21. Čada) – Stodůlka, Pala, Kučný, Šedlbauer (A), Kotrla, Herman – Rigo, Bartoněk, Koláček (A), Juráň (C), Pořízka, Vaněk, Drozd, Budín, Frolo, Pejchal, Raušer.
    Trenér: Jiří Weintritt

    HC RT TORAX Poruba: Chylík (S. Sobol) – Jeřábek, Janeček, Kršík (A), Glos, Pavlíček – Stasiuk, P. Sobol, D. Konečný, Veselý, Moravec (C), T. Vehovský, Šrubař, Wardas, M. Vehovský (A).
    Trenér: David Moravec

    Rozhodčí: Wagner – Gebauer, Hanzlík

    Diváci: 56
    thejrc.org