Kanada – Švýcarsko 12:1 (kon.) | Česko – Čína cz 3:1 (kon.) | Švédsko – Japonsko 1:3 (kon.)
Finsko – USA 2:5 (kon.)
konec
Česko
3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Čína
Čtvrtek 03.02.2022, 05:10Olympijské hry - ženy • Skupina B
Sledujte:
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (07:12:52)
     
    Další duel čeká český výběr v sobotu od 9:40 proti Švédsku.
     
    Střely na branku: 36 – 14
     
    Je dobojováno! Český tým si připisuje historicky první vítězství na olympijském turnaji a poráží domácí Čínu 3:1. O úvodní branku dnešního souboje se v 11. minutě postarala Tereza Radová. Ve druhé části navýšila vedení českého výběru Denisa Křížová. Čína ale ukázala, že nebude žádným otloukánkem. Za domácí celek snížila v přesilovce Hannah Millerová. Čína dokonce mohla vyrovnat, ale českou reprezentaci dnes podržela i brankářka Peslarová. Ve třetí části přidala pojistku Michaela Pejzlová. Češky dnes navíc hodně šancí zahodily, ale čínský celek doplněný zámořskými posilami, které dostaly nová čínská jména, dokázaly přehrát.
     
    Konec zápasu.
    59:09 Šance Číny v poslední minutě zápasu
     
    59:09
    Čína mohla v samotném závěru utkání snížit! Přihrávku na pravý kruh dostala Sin Fang, ale Peslarová se bleskově přesunula a podtrhla svůj skvělý výkon!
     
    59:03
    Natálie Mlýnková rozjela útok českého týmu z obranného pásma. Hráčky v bílém se rychle dostaly do útoku, ale Čína nenechává favorita zakončovat.
     
    58:24
    Kateřina Bukolská dostala kousek prostoru na levé straně útočného pásma, jenže už nestačila přihrát mezi kruhy.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:23
    Vendula Přibylová z pravé strany hledala spoluhráčku mezi kruhy, jenže pobídka byla opět sražená čínskou defenzivou.
     
    57:10
    Alena Mills se hnala za přihrávkou do útočného pásma, nicméně hráčky v červeném byly znovu velmi důrazné a nenechaly českou kapitánku zakončit.
     
    56:30
    Peslarová si dala pozor na nahození zápěstím od modré čáry a bezpečně ukryla kotouč do lapačky. Vhazovat se bude po její levé ruce.
     
    56:15
    Alena Mills ustála souboj na pravé straně, přihrála na modrou čáru, jenže ani tentokrát nepřišlo zakončení. Vpřed se žene Čína.
     
    55:57
    Čína hraje v plném počtu.
     
    55:06
    Znovu se hráčkám v červeném podařilo vyhodit puk přes celé kluziště za českou branku. Českému týmu se dnes v přesilovkách moc nedaří.
     
    54:35
    Alena Mills se vytočila od mantinelu a rozjela českou kombinaci. Rána Neubauerové skončila na bruslích obětavé soupeřky.
     
    54:10
    Start přesilové hry se Češkám moc nepovedl. Přihrávka mezi kruhy nenašla nikoho v bílém dresu a Čína se osvobodila vyhozením.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 11. Radová (Tejralová, Mrázová), 24. Křízová (Neubauerová, Čajanová), 47. Pejzlová (Horálková) – 30. Millerová (Lumová, Wongová)


    Česko: Peslarová (Švejdová) – Lásková, Pejšová, Kolowratová (A), Čajanová, Horálková, Tejralová, Radová – Vanišová, Mrázová (A), Mlýnková – Neubauerová, Pejzlová, Křízová – Přibylová, Mills (C), Hymlárová – Pátková, Serdar, Bukolská – Lédlová.
    Čína: Chanová (Newellová) – Jü (C), Wongová, Wongová, Liou, Fairmanová, Čao, Li – Lumová (A), Millerová, Llanesová – Čang (A), Woová, Kolstadová – Betinolová, Lumová, Segediová – Fang, Kuan, Ču – Che.

    Rozhodčí: Haacková, Nurmiová – Hammarová, Kainbergerová
    bahis siteleri