Litvínov – K. Vary 4:3 (po pr.) | Liberec – Mladá Boleslav 4:3 (po pr.) | Vítkovice – Pardubice 4:1 (kon.)
Mountfield HK – Zlín 4:0 (kon.)
konec
Mountfield HK
4:0 (2:0, 0:0, 2:0)
Berani Zlín
Neděle 06.02.2022, 18:20 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 50. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:15 Jordann PERRET - 4:0
     
    58:15
    Hradec právě vstřelil branku!
    Bienvenue JORDANN PERRET! Francouzský útočník korunuje svůj návrat do hradecké sestavy nádherným gólem, když pláchl po levé straně, stáhl si puk zpátky a ukázkově zakončil. Bez asistence.
    55:21 Graeme MCCORMACK - 3:0
     
    55:21
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tak přecejenom se diváci v ČPP Aréně dočkali další branky. Nikita Ščerbak efektní zadovkou našel volného GRAEMA McCORMACKA a ten přesnou střelou křížem překonal Michala Kořénka. Asistence: Nikita Ščerbak.
     
    51:00
    Jérémie Blain vypálil od modré čáry a Kořénkovi puk vypadl, takže se Hradečtí okamžitě jali dorážet, ale mladý brankář nakonec kotouč zalehl.
     
    49:57
    Hradečtí hrají zatím tuto přesilovku nejlépe ze všech. Kořének musel ukázat několik povedených zákroků.
     
    49:27
    Jordann Perret vybojoval další přesilovku pro Mountfield, když ho Zdeněk Okál sekl.
     
    49:00
    Aleš Jergl teď dostal nabito zpoza brány, ale netrefil ji svojí ranou.
     
    47:24
    Jakub Orsava se krásně proháčkoval do několikáté šance v zápase, ale Michal Kořének opět vytrčil svůj beton a hradecký forvard jej už nedokázal přehodit.
     
    45:41
    Radek Smoleňák mohl být dvougólový, ale na číhané na zadní tyči nedostal puk přes beton.
     
    43:36
    Další přesilovka pro Mountfield, Ferenc pyká za podrážení.
     
    42:40
    Honejsek dostal přihrávku skrz brankoviště a z první nepříjemně střílel, jenomže puk se vznesl do vzduchu a do branky vůbec nezamířil.
     
    39:58
    Filip Pavlík teď napřáhl a vyslal svoji jedovku, která vypadala, že bude gólová, ale Kořének se úžasně přemístil a dokázal zasáhnout. Zlínský gólman ale zůstal po této ráně s bolestivou grimasou na ledě.
     
    39:52
    Lev se Smoleňákem jeli do brejku, ale druhému jmenovanému Bedřich Köhler vysekl hokejku, což neušlo pozornosti sudích.
     
    36:00
    Ahti Oksanen podruhé v této sezóně minul úplně prázdnou bránu zhruba z brankoviště. Puk tentokrát skákal, ale i tak tohle musí finský forvard dávat.
     
    35:19
    Jakub Orsava teď jednoznačně měl střílet do poloodkryté brány, ale z nějakého důvodu tak neučinil. Počkal několik okamžiků, ale to už byl Kořének v bráně.
     
    32:25
    Skvěle teď zasáhl Filip Novotný, i když ve statistikách to vidět nebude. Přes hranu jeho brankoviště šla dobrá přihrávka a domácí brankář ji hokejkou protečoval ven z pásma.
     
    24:25
    Jakub Orsava nebyl daleko od svého druhého gólu, ale střela mu nesedla tak, jak potřeboval. Domácí forvard pak raději zkontroloval, jestli nemá zlomenou hokejku.
     
    22:22
    Radek Smoleňák je dnes hodně při chuti. Tentokrát si dobře vybruslil mezi kruhy a jeho rána nakonec zůstala ve změti těl.
     
    19:33
    Hradec má další přesilovku, protože Jiří Suhrada vyhodil puk mimo hřiště.
    13:59 Radek SMOLEŇÁK - 2:0
     
    13:59
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradečtí si nejprve koledovali, protože ve své obranné třetině nebyli důrazní, ale nakonec se hra otočila a domácí šli do brejku. Jakub Lev na levé straně našel RADKA SMOLEŇÁKA, který bombou nad lapačku našel místo v Kořénkově postoji. Asistence: Jakub Lev, Aleš Jergl.
     
    13:06
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Pavel Kubiš – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Kelly Klíma – 5 min., bitka).
     
    13:06
    Po několika ostrých zákrocích se Pavel Kubiš a Kelly Klíma rozhodli shodit rukavice a rozdali si to v šarvátce. Příliš ran nakonec k vidění nebylo, ale hostující kapitán nakonec strhl Klímu pod sebe.
     
    12:26
    Novotný teď zaváhal při rozehrávce, ale dobře to pro něj dopadlo. Nakonec se do útoku vydal Hradec a Lalancette měl velkou šanci.
     
    11:37
    Výborně se teď přes Pilaře dostal do střelecké pozice Ondřej Němec, ale Novotný byl připraven. Následně puk poskakoval, takže se hostům nezdařila šance na dorážku.
     
    09:17
    Okamžitě po buly vypálil Ahti Oksanen, který mířil nad rameno hostujícího gólmana. Ten puk lehce škrtl a vytáhl ho na horní tyčku.
     
    08:33
    Už po konci početní výhody se do největší šance Moravanů dostal Patriks Zabusovs, ale proti jeho ráně z prostoru mezi kruhy si Novotný vyjel a výborně ji zachytil.
     
    06:55
    Pěkně sehraná rychlá akce Hradce, která vyústila ve střelu Kevina Klímy. Hradecké křídlo ale bylo v ostrém úhlu a u bližší tyče škvírku nenašlo.
     
    06:27
    O pár vteřin později ale hradecká výhoda končí, protože právě Lalancette také trefil svojí hokejkou soupeře do obličeje.
     
    05:37
    Štěpán Fryšara je vyloučen za hru vysokou holí, když v pádu zasáhl Lalancetta.
     
    03:08
    Hradečtí zatím hrají výborně. Smoleňák nahrál mezi kruhy Lvovi a ten okamžitě bez přípravy pálil, jenomže zasáhl hostující brankář.
    02:27 Jakub ORSAVA - 1:0
     
    02:27
    Hradec právě vstřelil branku!
    Na první gól jsme nemuseli čekat dlouho! JAKUB ORSAVA se otočil u pravého mantinelu a okamžitě vypálil pod vyrážečku Kořénka, který puk jen lehce lízl. Asistence: Lukáš Cingel, Graem McCormack
    Marken.cz

    Lukáš Foff

    Branky a nahrávky: 3. Orsava (Cingel, McCormack), 14. Smoleňák (Lev, Jergl), 56. McCormack (Ščerbak), 59. Perret


    Mountfield HK: F. Novotný (Kiviaho) – Blain, Nedomlel, F. Pavlík (A), R. Pilař, McCormack, Jank, Šalda – Oksanen, Lev (A), Smoleňák (C) – Jergl, Kevin Klíma, Perret – Ščerbak, Lalancette, Kelly Klíma – Orsava, Koukal, Cingel.
    Trenér: Tomáš Martinec

    Berani Zlín: Kořének (Šarman) – Gazda, M. Novotný, Suhrada, O. Němec (A), Ferenc, Kubiš (C), Hamrlík – Mallet, Claireaux, Honejsek – Zabusovs, Hejcman, Köhler – P. Sedláček (A), Makarenko, Okál – Karafiát, R. Veselý, Fryšara.
    Trenér: Luboš Jenáček

    Rozhodčí: Jeřábek, Kubičík – Kajínek, Axman

    Diváci: 1000
    thejrc.org