Ottawa – Carolina 4:3 (kon.) | Boston – Pittsburgh 2:4 (kon.) | Montreal – New Jersey 1:7 (kon.)
Washington – Columbus 4:5 (kon.) | Winnipeg – Minnesota 2:0 (kon.) | Edmonton – Vegas 0:4 (kon.)
Vancouver – Arizona 5:1 (kon.)
konec
Montreal Canadiens
1:7 (0:2, 1:3, 0:2)
New Jersey Devils
Středa 09.02.2022, 01:00 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 0:1:00.
     
    Všem hokejovým příznivcům přeji příjemné chvíle u sledování textového přenosu ze zápasu kanadsko-americké NHL. Od jedné hodiny se můžeme těšit na konfrontaci mezi Montrealem Canadiens a New Jersey Devils!
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Ve Východní konferenci jsou karty rozdány naprosto jasně, takže je jen malá pravděpodobnost, že se Montreal nebo New Jersey zapojí do závodu o účast ve vyřazovacích bojích.

    Mnohem hůře je na tom Montreal, jenž vyhrál jen 8 z 44 zápasů a s tříbodovou ztrátou na Arizonu je úplně nejslabším týmem v NHL. Z posledních jednadvaceti duelů vyhráli Habs jen dvakrát. Teď ale disponují šňůrou šesti proher. Před krátkou pauzou nestačili 3:6 na Columbus.

    Podobně bídnou formu mělo před utkáním hvězd také New Jersey, které nebodovalo už sedmkrát za sebou. Naposledy se tuto černou sérii snažilo zlomit ve včerejším utkání v Ottawě, jenže si odvezlo porážku 1:4. Ve východní konferenci jsou Devils třetí od konce, na osmý Boston ztrácí propastných dvacet bodů.
     
    Úvodní sestavy:

    Montreal Canadiens: Primeau (Montembeault) – Chiarot, A. Romanov, Petry, Kulak, Ch. Wideman, Clague – Toffoli, Suzuki (A), Lehkonen – Josh Anderson, Evans, Byron (A) – B. Gallagher (A), Dauphin, M. Hoffman – Caufield, Poehling, Armia.
    Trenér: Dominique Ducharme

    New Jersey Devils: J. Gillies (Daws) – Severson (A), Siegenthaler, P. K. Subban, Ty Smith, Graves, Colton White, Geertsen – Bratt, N. Hischier (C), Šarangovič – Vesey, Zacha, J. Boqvist – Tatar, Mercer, A. Johnsson – Bastian, M. McLeod.
    Trenér: Lindy Ruff

    Rozhodčí: Rehman, Pollock – Kovachik, Daisy.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    04:36
    Devils právě vstřelili branku!
    Brzký gól posouvá do vedení New Jersey! Na modrou čáru dostal nabito Graves, jehož křižný pokus z pravé strany vyrazil Primeau betonem pouze k MICHAELU MCLEODOVI, jenž z forhendu bez větších problémů uklidil touš do odkryté části brány. Asistence: Ryan Graves a Colton White.
    04:36 Michael MCLEOD - 0:1
     
    15:31
    Devils právě vstřelili branku!
    Střelecká smůla prolomena, DAWSN MERCER střílí gól! Akce začala u Smitha, který rozjel po levém mantinelu Boqvista. Ten moc dobře věděl o kanadském spoluhráči, jemuž nahrál pod sebe, Mercer ve finále akce propálil gólmana pokusem ze zápěstí na lapačku. Asistence: Jesper Boqvist a Ty Smith.
    15:31 Dawson MERCER - 0:2
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    25:54
    Montreal právě vstřelil branku!
    Kanadský celek se nevzdává, je znovu na kontakt! Do přehuštěného prostoru nahazoval BRETT KULAK. Jon Gillies toho příliš neviděl a letící kotouč mu propadl mez pravou rukou a tělem. Asistence: Joel Armia a Ryan Poehling.
    25:54 Brett KULAK - 1:2
     
    27:00
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Nathan Bastian – 2 min., podrážení).
     
    29:14
    Devils právě vstřelili branku!
    Krásná akce Ďáblů, jejímž výsledem je třetí gól. Šarangovič na sebe navázal dva protihráče a nahrál k pravému mantinelu Mercerovi. Kanaďan zvedl hlavu a přenesl hru na levou stranu, kde byl najetý úplně volný kapitán NICO HISCHIER, Primeauovi nepomohl k úspěšnému zákroku ani tygří skok. Asistence: Dawson Mercer a Jegor Šarangovič.
    29:14 Nico HISCHIER - 1:3
     
    29:33
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Damon Severson – 2 min., nedovolené bránění).
     
    34:59
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (P. K. Subban – 2 min., hákování).
     
    38:53
    Devils právě vstřelili branku!
    New Jersey zamklo svého soupeře v pásmu a dočkalo se kýženého čtvrtého gólu. Mezi kruhy získal kontrolu nad kusem černé gumy JESPER BOQVIST, jehož rána zápěstím k pravé tyči neměla chybu, gólmana toho navíc přes clonícího spoluhráče Kulaka mnoho neviděl. Asistence: Damon Severson a Andreas Johnsson.
    38:53 Jesper BOQVIST - 1:4
     
    39:40
    Devils právě vstřelili branku!
    Gól do šatny, ten se vždycky hodí. Od pravého mantinelu pálil Ty Smith. Primeau zvládl zasáhnout, ale odražený touš poslal přímo k holi MICHAELA MCLEODA, jenž zvládl úspěšně i svou druhou dorážku v utkání. Asistence: Ryan Graves a Ty Smith.
    39:40 Michael MCLEOD - 1:5
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. New Jersey vede čtyřbrankovým rozdílem a bylo by velkým překvapením, pokud by ještě připustilo drama.
     
    40:39
    Jeden z těch snazších zákroků pro Jona Gilliese. Na nahození Kulaka od modré čáry velmi dobře viděl, kus černé gumy udržel v lapačce.
     
    41:19
    Rychle na druhou stranu, kde kombinují hokejisté v bílých dresech. Nico Hischier už mohl střílet, ale ještě hledal Šarangoviče, pas na něj zastavil Gallagher.
     
    41:47
    Artturi Lehkonen zvedl hlavu a od levého mantinelu přenesl hru za bránu, kde stál Ryan Poehling. Vytočení před bránu mu nevyšlo, nad toušem ztratil kontrolu.
     
    42:23
    Netrvalo dlouho a Montreal získal puk zpátky do své moci. Nebylo mu to ovšem nic platné, ve finále akce Chris Wideman neuspěl kličkou proti Bastianovi.
     
    42:49
    Když jsou hosté v útočné třetině, tak nikam nespěchají, což je pochopitelné. Spíše kombinují a domácím se nedaří trpělivou rozehrávku zastavit.
     
    43:02
    Teď navíc přichází vyloučení Jeffa Petryho. Domácí zadák pod vlivem frustrace zboural Jespera Boqvista, který se chystal clonit Primeauovi ve výhledu.
     
    43:19
    Devils právě vstřelili branku!
    Střeleckou listinu rozšiřuje český útočník PAVEL ZACHA! V pravém kruhu dostal příliš mnoho volného prostoru, toho využil ke střele na přední tyč. Primeau si na kotouč sáhl lapačkou, ale hrací předmět přes ni zamířil do sítě. Asistence: Damon Severson a Jesper Bratt.
    43:19 Pavel ZACHA - 1:6
     
    44:20
    Domácí působí odevzdaným dojmem a vzhledem ke skóre se není čemu divit. Tomáš Tatar vybídl ke skórování Mercera, tentokráte uspěl gólman.
     
    44:58
    Další střelecký pokus vyprodukoval Jimmy Vesey- Zajímavá rána prosvištěla o kousek vedle pravé části brankové konstrukce, Cayden Primeau by se nejspíš natahoval marně.
     
    45:31
    Za vlastní bránu ujel Damon Severson. V tomto prostoru počkal na vystřídání spoluhráčů, načež nahrál Smithovi a sám si odjel odpočinout.
     
    45:57
    Útok New Jersey zastavila píšťalka čárového rozhodčího. Postavení mimo hru, do něhož Jegor Šarangovič vystavil Nica Hischiera.
     
    46:29
    Brendan Gallagher u mantinelu atakoval Boqvista na hraně pravidel. Hlavní rozhodčí se po sobě podívali, nakonec se rozhodli nevylučovat.
     
    46:55
    Dobrou práci odvedl v defenzivě P. K. Subban. Do poslední chvíle počkal, co Zacha udělá, aby mu následně vypíchl puk z pod hole.
     
    47:30
    Hra probíhá delší dobu bez přerušení, oba celky již vyhlížejí závěrečnou sirénu. Chris Wideman nastřelil puk za bránu soupeře, oba celky střídají.
     
    47:47
    Zákrok z kategorie jednodušších pro Jona Gilliese. Na zakončení Petryho od modré čáry velmi dobře viděl a ukryl jej v lapačce.
     
    48:12
    Štěstí vyzkoušel od modré čáry Michael McLeod. Na hattrick si ještě musí počkat, Primeau totiž na puk dobře viděl a schoval ho pod betonem.
     
    48:48
    Do útočného pásma vrátil kotouč Jesper Bratt. Krátce poté vypálil švihem na lapačku brankáře, právě v ní hrací předmět skončil. Vhazování po pravici Primeaua.
     
    49:21
    Za Gilliese odvedl práci Damon Severson. Zaklekl do rány Alexandra Romanova, tu naštěstí schytal do chráněných míst.
     
    49:37
    Z vrcholku pravého kruhu pálil Nick Suzuki. Jon Gillies zmenšil soupeři úhel a vyrážečkou odpálil černou gumu do bezpečí.
     
    49:57
    Devils právě vstřelili branku!
    Česko-slovenská spolupráce zafungovala na jedničku! Zacha za bránou zvedl hlavu a před bránou viděl TOMÁŠE TATARA. Poslal mu rychlou nahrávku a slovenský forvard forhendovou střelou z první poslal puk z hrany brankoviště neomylně k pravé tyči. Asistence: Pavel Zacha.
    49:57 Tomáš TATAR - 1:7
     
    50:16
    Trápení Montrealu pokračuje. Na trestnou lavici putuje Chris Wideman, kanadský obránce v obranném pásmu podrazil Hischiera.
     
    50:57
    Hosté v početní převaze nikam nespěchají. Kombinují v útočném pásmu, ale nestřílejí, spíše šetří cenné vteřiny. Domácí působí už hodně odevzdaným dojmem.
     
    51:32
    Dobrá práce Jeffa Petryho, který nataženou hokejkou zastavil nahrávku před bránu na Jegora Šarangoviče, načež vyhodil přes všechny čáry.
     
    51:50
    Domácí gólman Primeau stále v oslabení zasahovat nemusel. Prověřit jej zkusil Dawson Mercer, ale těsně minul prostor u pravé tyčky.
     
    52:20
    Montreal v plném počtu. Chris Wideman strávil na trestné lavici poměrně klidné dvě minuty, New Jersey především šetřilo čas.
     
    52:54
    Nick Suzuki nabral velkou rychlost po pravém mantinelu. Ryan Poehling si najel před bránu a klepnutím o led si řekl o nahrávku, tu nedostal.
     
    53:23
    Těžká práce pro Primeaua, jenž výborně zareagoval na zpětný pas Gravese a zaklekl proti střílejícímu Zachovi, kotouč vyrazil pravým betonem.
     
    53:59
    Další zákrok pro Caydena Primeaua, tentokráte dochází k přerušení hry. Domácí gólman si povyjel proti Tomáši Tatarovi a jeho ránu ukryl mezi betony.
     
    54:25
    Situaci dva na dva řešil Michael McLeod střelou, což je pochopitelné, chtěl hattrick. Ze zápěstí vypálil o kousek nad břevno, vzápětí smutně zvedl hlavu ke stropu arény.
     
    54:52
    Ve středním pásmu došlo k menší potyčce mezi Nathanem Bastianem a Chrisem Widemanem. K pěstnímu souboji nedošlo, vylučovat se tedy nebude.
     
    55:30
    Svěřenci kouče Lindyho Ruffa zvítězí, o tom už není pochyb. Jimmy Vesey zkusil rozšířit střeleckou listinu, ale forhendem trefil jen vnější stranu tyče.
     
    55:59
    Zákrok z kategorie jednodušších pro Caydena Primeaua. Domácí gólman velmi dobře viděl na střelu Nica Hischiera, vyrážečkou odpálil puk do ochranné sítě.
     
    56:07
    Krátce po vhazování střílel od modré čáry Ryan Graves. Primeau nepřipustil zaváhání ani v tomto případě, pravým betonem touš vykopl do rohu kluziště.
     
    56:45
    Jesper Boqvist v rychlostním souboji předčil Andersona a mezi kruhy nabil Šarangovičovi. Bělorus vypálil z první do výstroje domácího gólmana.
     
    57:22
    Přestože byl Kale Clague zdvojen, tak zvládl mezi protihráči posunout puk na Andersona. Toho zradilo zpracování, touš přisunul jen k protihráč Veseymu.
     
    57:54
    Pěknou individuální akcí se blýskl Brendan Gallagher. Od levého mantinelu si vyjel mezi kruhy a střílel k levé tyčce, tu o kousek minul.
     
    58:20
    Spoluhráčům výrazně pomohl gólman Cayden Primeau, který vyrazil daleko z brány, aby zabránil v úniku Mercerovi. Uspěl, odrazem o mantinel navíc nahrál spoluhráči Caufieldovi.
     
    58:47
    Ben Chiarot od pravého mantinelu přenesl hru doleva na Poehlinga. Po rychlém zpracování následovala nepovedená rána nad břevno.
     
    59:22
    Hostující brankář Jon Gillies dnes chytá bezchybně. Poradil si i s projektilem Tylera Toffoliho, hrací předmět schoval do lapačky.
     
    59:44
    A ještě jednou Gillies. Tentokrát si dovolil parádičku, když za bránou počkal na Lehkonena, aby se těsně před ním otočil a vyrážečkou kolem něj posunul puk k volnému spoluhráči Smithovi.
     
    Konec zápasu.
     
    New Jersey v souboji dvou trápících se týmů deklasovalo Montreal na jeho vlastním ledě 7:1.

    Hosté od prvních minut ukazovali, kdo bude tahat za delší konec provazu. V první třetině vstřelili dva góly, načež se nenechali rozhodit snížením a dalšími třemi trefami v průběhu druhého dějství prakticky rozhodli o svém vítězství. Závěrečná dvacetiminutovka už se hrála víceméně jenom z povinnosti, přesto se v ní ještě zvládli trefit Pavel Zacha a Tomáš Tatar.

    Svěřenci kouče Ruffa přerušili sérii sedmi porážek v řadě ve velkém stylu a v tabulce Východní konference se přiblížili dvanácté Philadelphii na jediný bod. Montreal zůstává beznadějně poslední s propastným dvanáctibodovým odstupem na Buffalo.
     
    Utkání přihlíželo 500 diváků.
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 31 – 34 | Přesilová hra: 0/3 – 1/2 | Trestné minuty: 4 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Cayden Primeau (MTL) – 27 zákroků, 7 OG, úspěšnost 79,4%, odchytal 60:00
    Jon Gillies (NJD) – 30 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,8%, odchytal 59:50

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Tomáš Tatar (NJD) – 1+0, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 14:26
    Pavel Zacha (NJD) – 1+1, 0 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 13:30

    Tři hvězdy utkání

    1. Dawson Mercer (NJD) – 1+1
    2. Michael McLeod (NJD) – 2+1
    3. Ryan Graves (NJD) – 0+2
    New Jersey osmou porážku v řadě nepřipustilo
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:45:54)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 26. Kulak (Armia, Poehling) – 5. M. McLeod (Graves, Colton White), 16. Mercer (J. Boqvist, Ty Smith), 30. N. Hischier (Mercer, Šarangovič), 39. J. Boqvist (Severson, A. Johnsson), 40. M. McLeod (Graves, Ty Smith), 44. Zacha (Severson, Bratt), 50. Tatar (Zacha)


    Montreal Canadiens: Primeau (Montembeault) – Chiarot, A. Romanov, Petry, Kulak, Ch. Wideman, Clague – Toffoli, Suzuki (A), Lehkonen – Josh Anderson, Evans, Byron (A) – B. Gallagher (A), Dauphin, M. Hoffman – Caufield, Poehling, Armia.
    Trenér: Dominique Ducharme

    New Jersey Devils: J. Gillies (Daws) – Severson (A), Siegenthaler, P. K. Subban, Ty Smith, Graves, Colton White, Geertsen – Bratt, N. Hischier (C), Šarangovič – Vesey, Zacha, J. Boqvist – Tatar, Mercer, A. Johnsson – Bastian, M. McLeod.
    Trenér: Lindy Ruff

    Rozhodčí: Rehman, Pollock – Kovachik, Daisy

    Diváci: 500
    thejrc.org