Ústí n/L – Poruba 2011 1:2 (kon.) | HK MD Šumperk – Vsetín 0:2 (kon.)
konec
HK Mladí Draci Šumperk
0:2 (0:0, 0:0, 0:2)
VHK ROBE Vsetín
Středa 09.02.2022, 17:45 • Škoda aréna, Šumperk • Liga juniorů • 31. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:45.
     

    HK Mladí Draci Šumperk

    Domácí mají za sebou úspěšný, šestibodový víkend. Během pátku rozstříleli Ústí nad Labem 7:2. v neděli zvládli bitvu s Technikou 4:3 Šumperk je aktuálně na 3. místě tabulky na svém kontě má 59 bodů. Na druhou Techniku ztrácí šest bodů, navíc má nad Brňany zápas k dobru. Na třetí Porubu má náskok devíti bodů, ale Ostravané mají také utkání k dobru. Do konce základní části zbývá Mladým Drakům dohrát osm utkání.

    Šumperk je střelecky aktivním celkem. V této disciplíně patří mezi top čtyři nejvíce střílející mužstva. Na branku soupeře vyšlou v průměru 34 ran na střetnutí. Zároveň Mladí Draci na své brankáře pouští pátý nejnižší počet pokusů v lize, a to 30. Domácím se také vede v oslabení, v němž mají pátou nejlepší úspěšnost 87,93 %.

    V ofenzívě Mladých Draků nejvíce boduje Jakub Horký 30 (15+15). Daří se také Adamu Poláchovi 26 (13+13). Trojici nejvíce bodujících forvardů uzavírá Filip Tomiczek 23 (7+16)

    Mezi zadáky posbíral nejvíce kanadských bodů Milan Křivohlávek 14 (6+8).

    Mezi třemi tyčemi dostal více prostoru Milan Ryšavý. Ryšavý odchytal 20 zápasů, z nichž 12 skončilo pro Šumperk úspěšně. Jeho gólový průměr 2,22 a jeho procentuální úspěšnost 92,41 jej řadí ve statistikách na pozici čtvrtého nejlepšího brankáře soutěže. V letošní sezóně rovněž vychytal jedno čisté konto. Erik Bielecký nastoupil do 15 zápasů, výhrou skončilo 7 z nich. Jeho gólový průměr čítá 3,01 gólů na zápas a jeho úspěšnost je 90,02 %
     

    VHK ROBE Vsetín

    Vsetín odehrál minulý týden pouze jedno utkání. V neděli se na domácím ledě střetl s Chrudumí, se kterou padl 4:5 po prodloužení. Valaši jsou aktuálně se 37 body pátém místě tabulky. Na poslední Warriors mají náskok 16 bodů, navíc mají dva zápasy k dobru. Na čtvrtou Porubu ztrácí 13 bodů. Do konce základní části zbývá Valachům ještě odehrát deset zápasů.

    Vsetínu se daří v oslabení. Robe je v něm po Přerovu a Porubě nejúspěšnější. Valachům se podařilo ubránit 89,08 % her v početní nevýhodě. Zároveň jsou Vsacané vůbec nejméně trestaným celkem Lugy juniorů. Celkem posbírali jen 324 trestných minut, na zápas si průměrně na trestné lavici odsedí také nejnižší počet ze všech, a to 10,13 minut.

    Bodově vystřelil od svých ostatních kolegů z ofenzívy Adam Bachánek 38 (10+28), který je nejen neproduktivnějším hráčem Robe, ale i čtvrtým nejlepším asistentem (26) v lize. Daří se i Ondřeji Brožovi 25 (11+14). Trojici nejvíce bodujících útočníků uzavírá Matyáš Horský 23 (7+16).

    V obranných řadách Valachů patří Richard Liss 23 (6+17) mezi top pět obránců Ligy juniorů.

    Mezi tři tyče se v nejvíce zápasech postavil David Tkadlec. Tkadlec odchytal 13 zápasů, z nichž 4 byly pro Vsetín vítězné. Jeho gólový průměr čítá 3,33branky na zápas a jeho gólová úspěšnost je 90,30 %. Letos si připsal také jedno čisté konto. Filip Hořejší odchytal 11 zápasů, vyhrát se mu podařilo ve třech případech. Jeho brankový průměr činí 4,41 gólu na zápas a jeho úspěšnost čitá 88,04 %. Hořejší si rovněž letos připsal jednu asistenci. Do brány se také se stejnou porcí zápasů jako Hořejší dostal i Patrik Janura. Janura z 11 zápasů zvítězil čtyřikrát. Jeho gólový průměr je 3,30 a jeho procentuální úspěšnost čítá 90,10 %. Statisticky nejúspěšnější gólman Janura ale zasáhl do zápasu naposled v prosinci. Od této doby se klání dělí mezi dvojici Tkadlec-Hořejší. Se začátkem kalendářního roku se v brance Vsacanů činil hlavně druhý jmenovaný.
     
    vs
    Dohrávka 31. kola Ligy juniorů

    V šumperské Škoda aréně se dnes během dohrávky 31. kola, utkají domácí Mladí Draci s juniory VHK ROBE Vsetín.Domácí jsou papírovými favority, jelikož si svou třetí pozici záchrany drží s náskokem 22 bodů na dnešního soupeře. Vsetínu se ale letos povedlo nad Mladými vyzrát, a to dokonce v dračí slůji. Liga juniorů pomalu finišuje a všechny celky sbírají cenné body. Jak se o ně podělí Šumperk se Vsetínem budeme sledovat od 17:45.
     
    Úvodní sestavy:

    HK Mladí Draci Šumperk: Bielecký (Ryšavý) – Minařík, Koutecký, Blaháček, Cekr (A), Netolický, Křivohlávek, Plhal (C) – Šucha, Tomiczek, Haas. Polách (A), Kavan, Šotkovský, Pánek, Kesler.
    Trenér: Petr Rutar

    VHK ROBE Vsetín: Tkadlec (Konečný) – Fojtík, Sýkora, Čapka, Liss, Machů, Sviták (A), Mojžíš – Przbyla, Bednařík (C), Bachánek (A), Horský, Veselý, Koláček, Maštalíř, Ramert, Janíček.
    Trenér: Aleš Bachánek

    Rozhodčí: Veinfurter – Gregar, Kopecký.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    První pokus o akci domácích končí icingem.
     
    00:50
    Více ze hry a souvislý tlak si v první minutě zápasu vytvořili hosté, Bielecký čelil několika pokusům z holí Valachů.
     
    01:22
    Polách zkoušel prověřit Tkadlec ale marně.
     
    02:31
    Tomiczek vyslal do šance Polácha, jenž zakončil pouze na Tkadlecovy betony.
     
    03:14
    Liss pálil od modré čáry, Bielecký neměl přehled o hře ale puk zblokovali jeho obránci.
     
    03:41
    Tomiczek si převzal puk od Šotkovského a následně zakončil pár milimetru vedle branky hostů.
     
    03:52
    Icing přesouvá hru opět před Tkadlece.
     
    04:39
    Šuchovu rozehrávku nebezpečné napadla na modré čáře Horský, který se snažil tímto dostat do úniku, nezadařilo se.
     
    05:57
    Ramert se pokoušel jít kupředu, ale byl zastaven hradbou tvořenou z domácí obrany.
     
    06:35
    Nyní se poněkud zapomněl jeden z domácích beků a Przbyla unikal sám na letící kotouč, který mířil do rohu kluziště, odkud se pokoušel hrozit, Bielecký byl ve střehu.
     
    07:00
    To byla nepříjemná situaci pro domácího beka, Křivohlávek zůstal ležet v rohu kluziště. Mladý Drak se držel za koleno, po pár minutách však vstal a sám se odpravil na střídačku. Nyní to vypadá, že je připraven do hry.
     
    08:18
    Souboj pětek, Mojžíš si myslel, že je za zády Kouteckého a může zamířit na Bieleckého. To se nepovedlo, domácí bek měl situaci pod kontorlou.
     
    08:49
    Únik domíácích, Haas pronikl do pásma a poslal kotouč na Šuchu, kterému stál v cestě pouze Tkadlec, kterého v koncovce nepřekonal.
     
    09:36
    Cekrův pokus od modré čáry byl sražen mimo hostující klec.
     
    10:05
    Plhalova střela od modré, Tkadlec si nebyl svým zákrokem vůbec jistý.
     
    10:27
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Janíček – 2 min., podrážení).
     
    10:40
    Křivohlávkův pokus od modré byl sražen, následně se Vsetín osvobozuje.
     
    11:31
    Šotkovský vyrazil do útoku, Mladí Draci udrželi pásmo, ale kotouč opustil ledovou plochu, vhazovat se bude před Tkadlecem.
     
    11:41
    Cekrova dělovka rozezeněla pouze tvrzené sklo za brankou, stejná osud měl i pokus z hole Kavana.
     
    12:27
    Hosté v plném počtu.
     
    12:52
    Rychlá individuální akce Minaříka, který sebral kotouč v obranné pásmu, bleskurychle projel středním pásmem, vyjel si do středu kluziště a následně vystřelil nepříjemný pokus na Tkladlece, který však byl ve střehu.
     
    14:08
    Dorážky u hostující branky, následně nebezpečí u klece Bieleckého.
     
    14:17
    Hostující Ramert se neohroženě snažil dorážet puk, který byl ve spárech domácího gólmana a za tuto odvážnost byl následně zkrocen Křivohlávkem, který si nyní odsedí dvou minutový trest za hrubost. Domácí si zahrají oslabení.
     
    15:17
    Horský projel do pásma, ale na kruhu byl zbaven puku a ke koncovce se nedostal.
     
    15:33
    Bachánkův pokus mířil zcela mimo branku domácích.
     
    16:17
    Domácí v plném počtu.
     
    17:08
    Vsetín využil pár zmatků domácích a akce řízená Horským měla potenciál branky, Bielecký ale byl vždy připraven na střelu Vsetínských.
     
    17:42
    Kavan se dostal do brejku, nebyl však v dobré pozici ke koncovce a bekhendem Tkladlece nepřekonal.
     
    18:21
    Důrazný první útok Mladých Draků se dostal před Tkladlece, který přerušil útočné choutky domácích svou rukavicí.
     
    18:55
    Vsetín byl při pokusu o vstup do pásma v ofsajdu.
     
    19:10
    Cekrova střela od modré, na brankovišti byl na teč ještě nachystaný Tomiczek.
     
    19:46
    Střela Šotkovského se odrazila přímo na střed brankoviště, daleko široko však nebyl jediný Mladý Drak, který by puk dorazil.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Za námi je první třetina dnešního zápasu, která zatím příliš pohledný hokej plný pohledných akcí nepřinesla. Hosté útočili spíše hromadně, kdy se rychle dostali do třetiny, domácí se snaží ohrozit hostující bránu spíše z přečíslení nebo brekjů. Branka v první části nepadla, uvidíme, co přinese další dějství.)

    Druhá třetina začne přibližně v 18:29.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:01
    Pokus o akci předvedli Minařík s Poláchem, k zakončení nedošlo.
     
    21:34
    Šumperk se ve středním pásmu nemohl domluvit, a talk kupředu vyrazil Janíček, kterého podporoval Horský.
     
    22:25
    Domácí brankář byl nyní působil nejistým dojmem, když zasahoval proti ráně, která mířila do ze tří čtvrtin odkryté klece Mladých Draků.
     
    23:34
    Polách obešel mnoho hráčů hostí, v koncovce se pokoušel přihrát na Minaříka, nepovedlo se.
     
    23:59
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Ramert – 2 min., vysoká hůl).
     
    25:02
    Ke střele se dostal Plhal, jinak pokusy domácích žádným nebezpečím nejsou.
     
    26:01
    Opět průnik Polácha po pravém mantinelu, tentokrát domácí útočník i zakončil. Tkladlec měl puk pod kontrolou.
     
    27:20
    Kavan se dostal do přečíslení dva na jednoho s Haasem, akce vypadala slibně ale přihrávka od prvního jmenovanému k Haasovi nedošla.
     
    27:47
    Bielecký vytěsnil ramenem střelu Koláčka.
     
    29:11
    Fojtíkovo nahození mohl tečovat Bachánek, Bielecký na poslední chvíli vytasil svůj beton.
     
    29:26
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Maštalíř – 2 min., podrážení).
     
    30:09
    Křužný pas, který měl oči na Šotkovského neprošel.
     
    30:27
    Zaváhaní v přesilové hře ze strany domácích a následné přečíslení dva na jendoho, ve kterém měl dobrou střeleckou pozici z jízdy Ramert, kterému puk v koncovce sjel.
     
    31:26
    Hosté v plném počtu.
     
    32:24
    Cekr ani přes svůj bojovný výkon a tři střelecké pokusy nedokázal Tkadlece překonat.
     
    33:42
    Liss vyrazil ze svého obranného pásma do pásma domácí a od kruhu prověřil Bieleckého, který puk chytil ramenem.
     
    34:38
    Vyloučení v týmu HK Mladí Draci Šumperk (Šotkovský – 2 min., faul kolenem).
     
    35:06
    Šumperk se osvobozuje.
     
    35:56
    Ramert a Janíček mohli svou kombinací způsobit nebezpečí.
     
    36:10
    Ve středním pásmu se ke kotouči mohl dopařit Pánek, ale jeho snahu zmařil hostující bek.
     
    36:38
    Domácí v plném počtu.
     
    37:27
    Na ledové ploše zůstal po střetu mimo hru ležet Haas, sudí přerušil hru až po delší době, k domácímu hráči vyjel nakonec i hostující gólman, jelikož zkroucený domácí útočník nepůsobil navenek vůbec dobře. Nakonec byl ale s pomocí spoluhráčů odvezen na střídačku a snad se brzy vrátí do hry.
     
    38:35
    Útočnou akci hostů zastavilo postavení mimo hru.
     
    38:35
    Domácí desítka je opět na ledě, Haasovo zranění tedy byla zřejmě způsobeno otřesem.
     
    39:00
    Křivohlávkova střela od modré nebezpečně skočila před Tkadlecem.
     
    39:48
    Horký místo přímého zakončení volil kličku a dostal se do střetu s domácím bekem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Za námi je i druhá třetina. K brance na jedné i na druhé straně bylo daleko. Snad nám obě mužstva ve třetí třetině ukáží lepší hokejovou podívanou, než jaká byla k vidění doposud.

    Třetí třetina začne přibližně v 19:14.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:31
    Lissova střela ze středu kluziště byla nebezpečná.
     
    41:18
    Ramert hledal před bránou Janíčka, přihrávka neprošla.
     
    41:43
    Ramerta a následně i Horského odstavil od puku Blaháček.
     
    42:12
    Nahození Kouteckého od modré čáry neměl Tkadlec vůbec pod kontrolou.
     
    43:19
    Poláchova střela měla potenciál hlavně na dorážku, po odrazu od betonů Tkladlece zůstala ležet nehybně na brankovišti, hostující beci si puk pohlídali.
     
    44:23
    Domácí si nyní poněkud zavazeli na modré čáře, nakonec se ale přece jen dostal ke střele Šotkovský, Tkadlec chytá.
     
    45:24
    Proti Koláčkově střele Bielecký pohotově zasáhl lapačkou.
     
    46:28
    Vyloučení v týmu HK Mladí Draci Šumperk (Křivohlávek – 2 min., napadení).
     
    47:09
    Šumperk nechce nechat Valachy usadit v útočném pásmu.
     
    48:09
    Valaši opět nedostali šanci na delší pobyt v útočném pásmu.
     
    48:28
    Domácí v plném počtu.
     
    49:06
    Šucha v přečíslení dva na jednoho nedokázal přihrát na Haase.
     
    50:16
    Závar před hostující bránou, Tkladlec nebyl na svých místech.
     
    51:02
    Netolický zkoušel vystřelit kotouč od levého mantinelu, Tkadlec chytá betony.
     
    51:40
    Aby to Mladé Draky později nemrzelo. Tomiczek se řítil sám na Tkadlece podporován dvěma spoluhráči. Do zakončení se opřel vsí silou a nakonec skončil sám s kotoučem v bráně.
     
    52:09
    Pánek vybojoval puk, ale ze středu pásma se mu nepodařilo vystřelit tak, jak by si přál, kotouč mu sjel.
     
    52:17
    Vyloučení v týmu HK Mladí Draci Šumperk (Křivohlávek – 5 min., napadení).
     
    53:56
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Hosté využívají přesilovou hru a otevírají po několika minutovém čekáni skóre o Autorem branky je BADAM ACHÁNEK. Asistence: Richard Liss a Richard Przbyla.
     
    54:29
    Vyloučení v týmu HK Mladí Draci Šumperk (Cekr – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu + 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    55:18
    Vyloučení v týmu HK Mladí Draci Šumperk (Minařík – 2 min., vražení na mantinel).
     
    56:35
    Vyloučení v týmu HK Mladí Draci Šumperk (Liss – 2 min., hrubost).
     
    59:00
    Do konce zápasu zbývá minuta.
     
    59:53
    Velká šance domácích, následně domácí budou v pásmu, Bielecký je na střídačce.
     
    59:53
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:59
    Vsetín právě vstřelil branku!
    O zápase je rozhodnuto. Šumperk to zkoušel bez gólmana, ale nepovedlo se mu udržet ve třetině, ke kotouči se dostali Valaši a do prázdné brány potvrdil vítězství svého týmu MARTIN JANÍČEK. Asistence: David Bednařík a Matyáš Horský.
     
    Konec zápasu. (19:52:51)

    Alena Ryšavá

    Branky a nahrávky: 54. Bachánek (Liss, Przbyla), 60. Janíček (Bednařík, Horský)


    HK Mladí Draci Šumperk: Bielecký (Ryšavý) – Minařík, Koutecký, Blaháček, Cekr (A), Netolický, Křivohlávek, Plhal (C) – Šucha, Tomiczek, Haas. Polách (A), Kavan, Šotkovský, Pánek, Kesler.
    Trenér: Petr Rutar

    VHK ROBE Vsetín: Tkadlec (Konečný) – Fojtík, Sýkora, Čapka, Liss, Machů, Sviták (A), Mojžíš – Przbyla, Bednařík (C), Bachánek (A), Horský, Veselý, Koláček, Maštalíř, Ramert, Janíček.
    Trenér: Aleš Bachánek

    Rozhodčí: Veinfurter – Gregar, Kopecký
    bahis siteleri