Třinec – Mountfield HK 0:2 (kon.) | Litvínov – Motor ČB 3:4 (kon.) | Plzeň – Zlín 4:0 (kon.)
Mladá Boleslav – Sparta 1:4 (kon.) | Pardubice – Kometa Brno 4:0 (kon.) | Kladno – K. Vary 5:0 (kon.)
Olomouc – Vítkovice 1:4 (kon.)
konec
Rytíři Kladno
5:0 (2:0, 1:0, 2:0)
HC Energie Karlovy Vary
Pátek 11.02.2022, 18:00 • ROCKNET Arena, Chomutov • Tipsport extraliga • 51. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Krásný dobrý podvečer přeji všem příznivcům toho nejlepšího hokeje v českých luzích a hájích! Tipsport extraliga nebere ohled na probíhající Olympijské hry v Pekingu a pokračuje dnes dalšími sedmi atraktivními zápasy. My se společně zaměříme na souboj, který se uskuteční v Chomutově. Střetnou se v něm Rytíři Kladno s HC Energie Karlovy Vary.
     
    Rytíři Kladno

    Středočeši se aktuálně nachází na 14. příčce extraligové tabulky se ziskem osmačtyřiceti bodů. Rytířům se tak zatím daří vyhýbat se strašákovi v podobě přímého sestupu. Na poslední Zlín mají solidní náskok jedenácti bodů. Baráž by pro ně byla pochopitelně nepříjemností, které by se také rádi vyhnuli, jenže k tomu potřebují dohnat Litvínov, jenž má o sedm bodů více a utkání k dobru.

    Forma Kladna není vůbec špatná, Rytíři vyhráli tři ze čtyř posledních duelů. Nejprve zvítězili právě v Litvínově, kde Chezu porazili zřetelně 5:2. Následně se v Hradci Králové opřeli o Landona Bowa, který pochytal víc než 60 střel a hlavně jeho zásluhou zde Středočeši vyhráli 4:3. Poté sice na vlastním kluzišti nestačili Liberci, se kterým padli 1:3, jenže v úterý už byli zase na koni, když triumfovali v Mladé Boleslavi hubeným výsledkem 1:0 v prodloužení. Potvrdí tým kolem Jaromíra Jágra dobrou výkonnost také v klání s Vary?
     
    HC Energie Karlovy Vary

    Energetikům v současné době patří 12. místo extraligového pelotonu, když své konto dosud zatížili sedmapadesáti body. Západočeši tak mají vrásky na čele. Oproti týmům kolem sebe sice mají dvě utkání k dobru, jenže Litvínov na ně z 13. nepostupové příčky ztrácí už jediný bod a zespoda se dotahuje i Kladno, se kterým změří síly dnes. Vary tak budou mít ještě plno starostí s tím, aby si vůbec zahrály ve vyřazovací části.

    Vary mají v podstatě remízovou formu. V posledních šesti zápasech bylo jejich utkání po šedesáti minutách vždy nerozhodnuté a muselo se přinejmenším prodlužovat. Zrekapitulujme poslední čtyři výsledky. Západočeši nejprve vyhráli 2:1 po nájezdech v Brně, následně na vlastním kluzišti ve stejné disciplíně selhali a podlehli Hradci Králové 3:4. Poté neuspěli ani v Litvínově, kde v ostře sledovaném duelu prohráli se svým velkým soupeřem v prodloužení znovu 3:4. V úterý se ovšem dostali zpět na vlnu výher, když před svými fandy udolali v prodloužení silné třinecké Oceláře 3:2. Lze tedy konstatovat, že se Karlovarští umí přizpůsobit tempu a hře soupeře. Bude se prodlužovat také jejich duel v Chomutově?
     
    Vzájemné zápasy

    Můžeme očekávat atraktivní duel s velkým množstvím branek! Oba celky se dosud v letošní sezóně střetly třikrát a vždycky bylo k vidění minimálně pět gólů! Na body zatím vedou Karlovarští, kteří triumfovali ve dvou ze tří vzájemných soubojů. Specialistou na Energetiky je pak Adam Kubík, jenž alespoň jedenkrát rozvlnil síť Západočechů dosud v každém utkání.

    21.9.21 HC Energie Karlovy Vary – Rytíři Kladno 7:4
    17.11.21 Rytíři Kladno – HC Energie Karlovy Vary 3:2
    28.12.21 HC Energie Karlovy Vary – Rytíři Kladno 6:4
     
    Sestavy obou celků z předchozích utkání:

    Rytíři Kladno: Bow – Dotchin, Arzamascev, Ticháček, K. Wood, J. Suchánek, Baránek, Donaghey – Hlava, Plekanec, A. Kubík – M. Beran, Filip, M. Indrák – Jágr, Pytlík, Melka – Babka, Kuťák, O. Bláha.

    HC Energie Karlovy Vary: Habal – Martin Rohan, Plutnar, Dlapa, Parkkonen, Pulpán, T. Havlín, Weinhold – T. Rachůnek, T. Mikúš, Flek – Hladonik, Kulich, O. Beránek – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Osmík, Vondráček.
     
    Nejproduktivnější hráči obou celků:


    Rytíři Kladno:
    Tomáš Plekanec (12+31)
    Nicolas Hlava (11+15)
    Adam Kubík (17+6)
    Jaromír Jágr (8+11)
    Kyle Wood (7+12)

    HC Energie Karlovy Vary:
    Tomáš Vondráček (18+14)
    Jakub Flek (15+17)
    Tomáš Rachůnek (11+15)
    Martin Kohout (7+19)
    Michal Plutnar (6+18)

    Procentuální úspěšnost zákroků brankářů:

    Rytíři Kladno:
    Landon Bow – 90,35 %
    David Stahl – 78,57 %

    HC Energie Karlovy Vary:
    Štěpán Lukeš – 91,1 %
    Vladislav Habal – 89,56 %
     
    Úvodní sestavy:

    Rytíři Kladno: Bow (Janus) – Arzamascev, Dotchin (A), K. Wood, Ticháček, Baránek, J. Suchánek (A), Donaghey – Hlava, Plekanec (C), A. Kubík – Melka, Zikmund, M. Beran – Filip, M. Indrák, Babka – Kuťák, Pytlík, Jágr.
    Trenér: David Čermák.

    HC Energie Karlovy Vary: Š. Lukeš (Habal) – Martin Rohan, Plutnar, Dlapa, Parkkonen, Pulpán (A), T. Havlín, Weinhold – T. Rachůnek (A), T. Mikúš, O. Beránek – Redlich, Hladonik, Vondráček (C) – Koblasa, Černoch, Kohout – Průžek, Jiskra, Osmík.
    Trenér: Martin Pešout.

    Rozhodčí: Jeřábek, Hejduk – Komárek, Malý.
     
    Krásný dobrý podvečer přeji ještě jednou všem příznivcům toho nejlepšího hokeje v Čechách. Za necelých deset minut startuje souboj Kladna s Karlovými Vary. Sestavy obou celků si můžete prohlédnout níže, na soupisce Rytířů nechybí ani světová hvězda Jaromír Jágr.
     
    Oba celky vstupují na hrací plochu, už se pozdravily z modrých čar a probíhají poslední předzápasové rituály. Duel začne za chviličku.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    Úvodní buly vyhráli Karlovarští, jenže dopředu se vzápětí dostal na druhé straně Tomáš Plekanec, jehož ránu z bezprostřední blízkosti zvládl Štěpán Lukeš vyrazit.
     
    00:58
    Landon Bow nezachytil nahození na zadní hrazení za svou klec, takže se o kotouč chvilku bojovalo v pásmu Rytířů, odtud ho vyvezl Jaromír Pytlík.
     
    01:05
    Rozehrávka se Karlovarským nepovedla. Po jejich zakázaném uvolnění se bude vhazovat po pravé ruce brankáře Štěpána Lukeše.
     
    01:25
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Kladno jde po pětaosmdesáti vteřinách do vedení! JAROMÍR PYTLÍK si nejprve vyjel na vrchol levého kruhu krátce po vhazování. Odtud vyslal střelu, kterou sice Lukeš vyrazil, jenže následně se strhla neskutečná šťouchaná před klecí Energie, kotouč se k mladému útočníkovi Rytířů vrátil a ten ho z bezprostřední blízkosti uklidil do sítě – 1:0 pro Středočechy! Asistence: Ladislav Zikmund.
    01:25 Jaromír PYTLÍK - 1:0
     
    02:27
    Jiří Průžek je nyní hodně aktivní v pásmu Rytířů, prošťouchl kotouč na zadní mantinel, kde však v osobním souboji neuspěl Vít Jiskra, Kladno vyhazuje.
     
    02:58
    Marek Baránek rozehrává zpoza klece Středočechů, prudký puk až na zadní mantinel však Nicolas Hlava nestihl dojet, Energetici vyhazují.
     
    03:27
    Rytíři znovu útočí, po levém křídle postupoval Tomáš Plekanec, jenž chtěl křižně přihrávat na pravý kruh spoluhráči, kotouč mu však na čepel nesedl nejlépe.
     
    03:57
    Landon Bow si připisuje jeden z prvních a snadnějších zákroků, když chytá ránu snad Tomáše Havlína z větší vzdálenosti od modré čáry.
     
    04:23
    Tomáš Redlich a Jan Hladonik kombinovali za klecí Rytířů, kde si několikrát šikovně vyměnili puk, jejich akce ale k zakončení nevedla.
     
    04:58
    Matyáš Filip se řítí do pásma Energie, za klecí Lukeše však ztrácí kotouč. Západočechům se nakonec povedlo vyhodit a kupředu jde Martin Kohout.
     
    05:27
    Filip Kuťák si šikovně vyjel na vrchol pravého kruhu, jenže do cesty mu dobře vstoupil Ondřej Dlapa, jenž jeho pokus srazil do rohu.
     
    05:59
    Vít Jiskra nyní nalil kotouč do předbrankového prostoru, kde měl ohromnou příležitost Jiří Průžek, jenž ale z bezprostřední blízkosti nechal vyniknout rychle se přesunuvšího Landona Bowa, jenž předvádí skvělý zákrok!
     
    06:16
    Energetici vyhráli buly před Bowem a hledají prostor ke střele, jejich kombinace však nebyla dobrá, Hlava osvobozuje Rytíře.
     
    06:38
    Ondřej Beránek nyní neměl na pravé straně rychlost, takže ho Tomáš Plekanec snadno předskočil a odstavil od puku.
     
    07:15
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Kladno zdvojnásobuje své vedení! Energetici ztratili ve středním pásmu puk, Antonín Melka ho poslal na hůl LADISLAVA ZIKMUNDA, jenž na vrcholcích kruhů vypálil přes beka a Štěpán Lukeš nepředvedl nejlepší zákrok, když rukou sice puk trefil, ale nezastavil a ten mu propadl za záda do sítě! Rytíři tak vedou 2:0! Asistence: Antonín Melka.
    07:15 Ladislav ZIKMUND - 2:0
     
    07:27
    Matyáš Filip nyní dobře sjel z levého hrazení a z ostrého úhlu prověřil znovu pozornost Štěpána Lukeše, jenž však měl tentokrát přední tyč dobře utěsněnou.
     
    08:16
    Západočeši se usazují v prostoru u klece Rytířů. Filip Kuťák neobstál v souboji s Vítem Jiskrou v rohu. Puk se pak po chvilce dostal k Michalu Plutnarovi, jenž vypálil z osy hřiště od modré čáry, Landon Bow jeho ránu krotí v náruči.
     
    08:38
    Martin Rohan zaváží kotouč do třetiny Středočechů, tam si však Energetici nedokázali dobře přihrát a kupředu může na druhou stranu Jiří Ticháček.
     
    09:18
    Západočeši se znovu špatně srovnali v útočném pásmu, Ondřej Dlapa nestihl dojet na útočnou modrou a s pukem se musí stáhnout do středu kluziště.
     
    09:49
    Dlapa nahazoval z pravé strany od modré čáry na klec Rytířů, kotouč se však k Bowovi nedostal, brankář Středočechů může zůstat v klidu.
     
    10:19
    Ladislav Zikmund nyní dostal nabito na levý kruh a jeho rána na zadní tyč skončila na brankové konstrukci, Miroslav Indrák mohl dorážet, jenže kotouč promáchl, Rytíři promarnili velkou šanci!
     
    10:49
    Martin Kohout šikovně protečoval kotouč do útočného pásma, zakázané uvolnění se tak nepíská a Energetici mohou jít střídat.
     
    11:28
    Hraje se hodně dlouho bez přerušení, u kotouč je Jaromír Jágr, jehož přihrávku však Jakub Babka ideálně nezpracoval.
     
    11:58
    Energetici znovu nastěhovaní v prostoru před Landonem Bowem, dlouho se zde však nezdrží, další akci už může zakládat Jiří Ticháček.
     
    12:27
    Adam Kubík pálil na pravém kruhu, Štěpán Lukeš jeho střelu vyrazil, jenže s dorážkou hned přispěchal Nicolas Hlava, který si ovšem na gólmana Energie také nepřišel.
     
    12:58
    Tomáš Plekanec nyní na levém straně prokázal, jak je zkušený a mazaný. O brankovou konstrukci si narazil puk a následně pálil na klec Energie, Lukeš pozorný.
     
    13:27
    Rytíři neuspěli na vhazování před klecí Energie a musí se stáhnout do vlastního pásma, následně však nahazují kupředu a rychle přesouvají hru zpět před bránu Varů.
     
    13:58
    Tomáš Vondráček nyní dostal kotouč na pravý kruh a vypálil, jeho pokus však nemířil mezi tři tyče svatyně Rytířů.
     
    14:27
    Matyáš Filip nyní číhal v předbrankovém prostoru na prudký pas z levého křídla, jenž však nakonec nepřišel, byl ale v tomto místě zcela nekrytý.
     
    14:57
    Jaromír Jágr se šikovně v rohu kluziště dostal k puku a následně bekhendem poslal kotouč před bránu Varů, kde však jeho spoluhráči nebyli dostatečně důrazní.
     
    15:27
    Jiří Průžek se nyní dostal do obrovské šance, když šel už v podstatě sám na klec Rytířů, bekhendovou střelou však vůbec netrefil bránu!
     
    15:58
    Nyní se do šance dostával na pravé straně dostával Tomáš Plekanec, jenž chtěl zakončovat z bezprostřední blízkosti, následně však zahrál vysokou holí a hra se přerušuje.
     
    16:15
    První třetina má zatím ohromný spád, téměř se nepřerušuje. Nyní bude po přerušení probíhat krátká komerční přestávka.
     
    16:38
    Po zakázaném uvolnění Energie se vhazuje po pravé ruce Štěpána Lukeše. Buly vyhráli hokejisté Kladna, Nicolas Hlava zaváží kotouč do rohu hrací plochy.
     
    17:05
    Další vhazování po pravici brankáře Energie, jenž ještě nedávno působil v Hradci Králové. Rytíři byli na buly úspěšní, ale kotouč je nyní zašlápnut čtyřmi hráči u hrazení.
     
    17:27
    Antonín Melka nyní šikovně obral Vondráčka o puk a na vrcholu kruhů pálil z osy hřiště, jeho pokus však skrz chumel hokejistů před ním neprošel.
     
    17:42
    Zachar Arzamascev nyní vystřelil z osy hřiště od modré čáry, Štěpán Lukeš však byl připravený a na vysoký pokus dosáhl svou lapačkou.
     
    18:05
    Energetici konečně vytlačili Kladno za obrannou modrou čáru a snaží se zaútočit. Martin Kohout posílá vysoký pas na Koblasu, jenž se ho pokusí v rohu kluziště zpracovat.
     
    18:38
    Západočeši rozehrávají zpoza vlastní klece, kotouč má na čepeli Jiří Černoch. Energetici se daleko nedostali, na druhou stranu už míří Jaromír Pytlík.
     
    19:08
    Martin Rohan drží kotouč za svatyní Kladna, Energetici rychle přenesli hru na opačný konec, kde Martin Osmík hledal Jiřího Průžka, jenž se však k zakončení nedostal.
     
    19:40
    Marek Baránek nyní pálil z levého kruhu, Štěpán Lukeš však jeho pokus dokázal vyrazit a poradil si i s dorážkou Tomáše Plekance.
     
    19:55
    Ještě jednou buly před Landonem Bowem, vyhráli ho hokejisté Kladna, kteří okamžitě posílají puk přes všechny čáry, kde hraje u své svatyně Patrik Parkkonen.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První dějství souboje Středočechů s Karlovými Vary je hodně rychle za námi, stačila nám na něj půlhodinka. Rytíři v něm potvrdili, že jim začátky utkání v poslední době vychází. Také tentokrát se jim podařilo kopnout do vrtule a po dvaceti minutách vedou 2:0. Postarali se o to především Jaromír Pytlík, jenž po 85ti vteřinách dorazil vlastní střelu a Ladislav Zikmund, jenž zhruba v polovině třetiny překonal Lukeše ranou přes beka na lapačku. Kladno tak vstoupí druhé části s dvoubrankovým náskokem.
     
    Střely na bránu v 1. třetině

    Rytíři Kladno – 16
    HC Energie Karlovy Vary – 5
     
    Druhá třetina začne přibližně v 18:49.
     
    Oba celky se vrací na hrací plochu, druhá třetina odstartuje za malou chvilku.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:18
    Úvodní buly druhého dějství vyhrál Tomáš Plekanec, jenž poslal kotouč svým bekům, kteří rychle posílají hrací předmět za klec Energie.
     
    20:23
    Přesilovka pro Kladno, Martin Rohan za vlastí klecí lehce zahákoval jednoho ze soupeřů a už sedí na trestné lavici.
     
    21:04
    Rytířům se početní výhoda zatím nedaří, Marek Baránek musí odstartovat další akci zpoza vlastní svatyně, o chvilku později je puk u Bowa znovu.
     
    21:38
    Rytíři se usadili v útočném pásmu, Jake Dotchin však na levém kruhu nestihl rychle přihrát a Vary vyhazují opět přes všechny čáry.
     
    22:04
    Jake Dotchin šikovně přihrál Ladislavu Zikmundovi, jenž však svou ranou napálil jen dobře defenzivě postaveného Ondřeje Dlapu.
     
    22:29
    Matěj Beran nyní šikovně přihrál před bránu Ladislavu Zikmundovi, jenž ale ranou z bezprostřední blízkosti Štěpána Lukeše neprocedil!
     
    23:05
    Západočeši opět vyhazují přes všechny čáry, nyní jsou již pochopitelně kompletní, ale icing se ještě pískat nebude, Rohan je zpět na ledové ploše krátce.
     
    23:38
    Nicolas Hlava drží kotouč na zadním hrazení, na záda mu dýchá Parkkonen. Puk se dostal na modrou, odkud pálil Jiří Ticháček, jehož projektil však k Lukešovi nedoletěl.
     
    24:16
    Vhazování ve středním pásmu vyznělo lépe pro Energetiky, kteří se sice za útočnou modrou dlouho nezdrželi, jenže Rytíři ihned zahráli na zakázané uvolnění.
     
    24:38
    Buly před Landonem Bowem vyhráli Energetici, Michal Plutnar si však na ránu od modré čáry netroufl, o chvilku později před ni jen puk nahodil, ale bez většího efektu.
     
    25:05
    Martin Kohout se šikovně protáhl po pravém křídle a zkusil vystřelit na bránu Kladna, mířil však hodně nepřesně, Bow zůstane klidný.
     
    25:18
    Marek Baránek se snažil kotouč od modré čáry nahodit na klec Energie, jenže puk skrz chumel hráčů v mezikruží neprošel.
     
    25:48
    Další vhazování ve středním pásmu vyhráli Rytíři, následně se ale kotouč dostal po souboji ve středu kluziště mimo hrací plochu a situace se bude opakovat.
     
    26:05
    Rytíři rozehrávají z obranného pásma, prudký kotouč na druhé straně krotí u vlastní klece Štěpán Lukeš, rozehrávka se mu ale nepovedla a nyní musí být rád, že Nicolas Hlava ranou z mezikruží jeho klec minul.
     
    26:38
    Marek Baránek čeká za vlastní klecí na to, až Kladno prostřídá hráče na hrací ploše. V protiútoku se dostal k ráně z pravého hrazení Tomáš Vondráček, jeho pokus krotí Landon Bow ve své náruči. Následovat bude komerční přestávka.
     
    27:05
    Vhazování před svatyní Rytířů vyznělo lépe pro hokejisty Energie, kteří nyní bojují o puk na zadním hrazení s beky Rytířů.
     
    27:38
    Tomáš Vondráček byl v útočném pásmu v krkolomné pozici, nakonec bekhendem nahazoval na zadní hrazení, jeho pas zastavila defenziva Kladna.
     
    28:04
    Rytíři se na pravé straně dostávají do postavení mimo hru. Následné buly vyhráli Energetici, Lukáš Pulpán rozehrává pro Tomáše Redlicha.
     
    28:27
    Rytíři rozehrávají zpoza vlastní klece, Tomáš Redlich sice aktivně napadal, kotouč ale nakonec nezískal a Kladno posílá puk do středu hrací plochy.
     
    29:05
    Zachar Arzamascev rozehrává z rohu hřiště, kotouč se mu přes Osmíka podařilo vyhodit, ale vypadá to, že se bude vylučovat.
     
    29:08
    Marek Baránek fasuje dvě trestné minuty za držení Osmíka v rohu kluziště. Karlovy Vary tak dostanou příležitost v podobě přesilové hry.
     
    29:27
    Rytíři vyhráli buly před vlastním gólmanem a Tomáš Mikúš následně neudržel útočnou modrou, Kladno se osvobozuje.
     
    30:05
    Křižný pas na Tomáše Rachůnka zblokovala defenziva Středočechů. Plutnar následně rozehrává na pravé hrazení pro Tomáše Mikúše.
     
    30:27
    Středočeši vyhazují kotouč přes všechny čáry, Michal Plutnar musí začít s další akcí až zpoza vlastní klece, kterou stráží Lukeš.
     
    31:05
    Martin Kohout se nyní na pravém kruhu dostal do dobré pozice a jeho rána šla jen těsně nad břevno svatyně Rytířů!
     
    31:32
    Ladislav Zikmund zaváží kotouč do třetiny Energie, proti sobě však měl značnou přesilu bránících hráčů, takže jen nahazuje kotouč na zadní hrazení.
     
    32:05
    Kladno zahrálo na zakázané uvolnění. Buly před Landonem Bowem ale Rytíři vyhráli, jejich vyhození zachytává Ondřej Dlapa ve středu kluziště.
     
    32:37
    Středočeši prošťouchli kotouč do útočného pásma, Vít Jiskra zde puk na krátkou chvilku vybojoval, vzápětí o něj však zase přišel.
     
    32:49
    Martin Osmík se nyní prosmýkl před bránu Rytířů, v cestě už mu nestálo zhola nic kromě Bowa! Kotouč mu však v klíčové chvilce při zakončení a kličce sjel z čepele, takže z akce nebude nic.
     
    33:05
    Petr Koblasa teď na pravém hrazení špatně rozehrál a o chvilku později byl v mezikruží zcela sám Tomáš Plekanec, jenž ale v obrovské šanci nepropálil Štěpána Lukeše, který si připisuje důležitý zákrok!
     
    33:42
    Středočeši jdou opět kupředu, Tomáš Plekanec z pravého hrazení krásně přihrál před klec Energie Matěji Beranovi, jenž však jeho pas nedokázal v rozhodujícím momentě zpracovat!
     
    34:20
    Vzrušení na ledě, čárový si myslel, že kotouč skončí na střídačce, takže předčasně odpískal a když se jeho předtucha nenaplnila, tak se musí hokejistům omlouvat.

    A pozor, je tu přesilovka pro Kladno, Vít Jisrka už sedí na trestné lavici, fasuje dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě. Takže sudí nejspíš pískal toto.
     
    34:58
    Miroslav Indrák zavezl kotouč do třetiny Energie, jenže následně ale nedokázal dobře přihrát a Západočeši se osvobozují.
     
    35:27
    Ondřej Beránek nyní krásně přihrál na levou stranu, kde stál volný Martin Kohout, jenž ovšem na tento pas nedosáhl, jinak by měla Energie tutovku!
     
    35:58
    Přesilovka Středočechů jako by se ani nehrála, hraje se v podstatě vyrovnaný hokej, Karlovy Vary se delší dobu drží v útočném pásmz.
     
    36:22
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Krátce po konci přesilovky se Kladno prosazuje potřetí a vede 3:0! MATĚJ BERAN si šikovně počíhal před bránou Varů na střelu Melky z pravé strany, kterou Lukeš vyrazil jen před sebe. Útočník Rytířů následně dvěma dorážkami procedil touš do sítě Energie a Středočeši tak mají už tříbrankový náskok! Asistence: Antonín Melka, Kyle Wood.
    36:22 Matěj BERAN - 3:0
     
    36:58
    Cody Donaghey nyní předvedl důležitý obranný zákrok v obranném pásmu, Landon Bow tak zůstal znovu bez práce, tlak Energie je místy dost platonický.
     
    37:29
    Ondřej Beránek si šikovně vyjel na levý kruh a tvrdě pálil na zadní tyč, Landon Bow však předvedl parádní semafor a jeho ránu zastavil lapačkou.
     
    37:58
    Středočeši posílají kotouč přes obrannou modrou, Energetici se vzápětí ale vrací k puku a Jan Hladonik už jej nahazuje na zadní mantinel.
     
    38:27
    Adam Kubík nyní šikovně vypálil z pravé strany, Štěpán Lukeš jeho ránu vyrazil a dorážce Plekance nemusel čelit, jelikož si kapitán Kladna nedokázal touš zpracovat.
     
    38:57
    Energetici nyní trochu tlačí na Kladno, vyměňují si kotouč po hrazení. Následně se však vlastní nepřesností vyhnali z pásma a poté zahráli jen na zakázané uvolnění.
     
    39:05
    Buly před Lukešem vyhráli jeho spoluhráči, Martin Kohout následně v rychlém přechodu přihrával na střed Patriku Parkkonenovi, jenž ovšem v mezikruží jeho pas špatně zpracoval.
     
    39:30
    Energetici špatně rozehráli, s akcí se nedostali přes půlící čáru, na druhé straně se Jaromír Pytlík vytavil do postavení mimo hru.
     
    39:46
    Tomáš Rachůnek spěchá za nahozeným pukem za klec Kladna, Rytíři si však prudký kotouč pohlídali a posílají jej na opačný konec hrací plochy.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá dvacetiminutovka souboje Rytířů se Západočechy patří dějinám. Viděli jsme v ní urputný boj a jedinou branku, kterou v 37. minutě zaznamenal pohotovou dvojdorážkou Matěj Beran. Kladno má i nadále velkou střeleckou převahu, která však opticky zas tolik patrná není, Středočeši tentokrát nedominovali tak zřetelně jako v úvodních dvaceti minutách. Do třetí třetiny si však ponesou pohodlný tříbrankový polštář, což je určitě těší.
     
    Střely na bránu v 2. třetině (celkem)

    Rytíři Kladno – 10 (25)
    HC Energie Karlovy Vary – 4 (9)
     
    Třetí třetina začne přibližně v 19:42.
     
    Oba celky jsou zpátky na ledové ploše, utkání bude za okamžik pokračovat třetí třetinou.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:19
    Úvodní buly třetí třetiny vyhráli Rytíři, kteří okamžitě nahodili kotouč až za klec Varů. Následně se o vyhození neúspěšně snažil Martin Rohan.
     
    40:30
    Tomáš Plekanec se dostal do další obrovské šance, když obdržel přihrávku do mezikruží, jeho přízemní ránu však vykopává Štěpán Lukeš betonem!
     
    40:58
    Ondřej Beránek se dostal do úniku na ose hřiště, jeho přízemní tvrdou ránu však vyráží Landon Bow svými betony, důležitý zákrok pro vývoj utkání!
     
    41:10
    Několik tvrdších střetů na obou stranách, z hlediště se ozývá pískot, Patrik Parkkonen drží kotouč za vlastní klecí a čeká, až týmy dostřídají.
     
    41:57
    Marek Baránek dostal nabito na vrchol kruhů a jeho tvrdá rána trefila Jiřího Černocha. Následně Energetici vyhazují přes všechny čáry na icing.
     
    42:17
    Početní výhodu si nyní vyzkouší Karlovy Vary. Filip Kuťák zbytečně v útočném pásmu zahákoval soupeře a už sedí na trestné, aby si odpykal svůj dvouminutový trest.
     
    42:38
    Rytíři okamžitě vyhazují přes všechny čáry a Lukáš Pulpán musí rozehrávat až zpoza svatyně Karlových Varů.
     
    43:05
    Martin Kohout se nyní snažil dorazit ránu, která se odrazila od zadního mantinelu. Na pozorného Landona Bowa si však nepřišel.
     
    43:25
    Jaromír Pytlík se v oslabení dostal do obrovské šance, kdy šel sám na klec Energie! Jeho ránu na bližší tyč z bezprostřední blízkosti likviduje Lukeš skvělým zákrokem vyrážečkou!
     
    44:08
    Kyle Wood opět vyhazuje přes všechny čáry. Karlovy Vary jsou v této početní výhodě naprosto bezzubé, Rytíři se brání naprosto v pohodě.
     
    44:27
    Tomáš Mikúš to nyní ještě zkusil z levého hrazení, jeho pokus však ukrývá ve své náruči přední tyč střežící Landon Bow.
     
    44:38
    Jaromír Jágr nahazuje kotouč na klec Energie, Štěpán Lukeš rychle vytřepal puk z výstroje a na druhé straně tak mohl o chvíli později pálit Tomáš Havlín. Ani jeho pokus však za záda pozorného Bowa neprojde.
     
    45:09
    Tomáš Plekanec vyhrál buly před svým brankářem, následně však Středočeši zahráli na zakázané uvolnění, takže se opět bude vhazovat před svatyní Rytířů.
     
    45:33
    Energetici se krátce po vhazování dostali ke střele, z pravé strany od modré čáry Martin Kohout, Landon Bow však jeho ránu opět ukrývá ve své výstroji.
     
    45:49
    Energetici se nyní drží delší dobu za útočnou modrou, jenže Kladno nasadilo rychlý presink a získává puk. Teď pálil z pravého kruhu Adam Kubík, jehož rána šla těsně nad břevno svatyně Energie!
     
    46:11
    Jaromír Pytlík putuje na trestnou lavici, když před vlastní klecí podrazil jednoho ze soupeřů. Energetici tak dostávají ještě jednu šanci v podobě přesilové hry.
     
    46:39
    Buly před Bowem vyhráli Kladenští, Nicolas Hlava se dostal na puk a jednoduchým vyhozením ho poslal až za klec Energetiků.
     
    47:06
    Středočeši vyhazují i podruhé, Karlovarští musí znovu začít až od Štěpána Lukeše, přesilovka se jim zase nedaří.
     
    47:38
    Tomáš Rachůnek špatně zpracoval přihrávku na zadní mantinel a Adam Kubík vyjel s pukem do útočného pásma a zpětnou přihrávkou sbírá drahocenné vteřinky.
     
    48:04
    Lukáš Pulpán nahazoval od modré čáry, jeho pokus v předbrankovém prostoru snad lehce tečoval Jiří Černoch a po jeho zásahu pomohla Landonu Bowovi tyč!
     
    48:27
    Jaromír Pytlík je zpět na ledě, Kladno je kompletní. Nyní navíc operuje v útočném pásmu, ránu Jakuba Babky z ostrého úhlu kryje Štěpán Lukeš.
     
    49:05
    Kladno nyní několikrát zavařilo v předbrankovém prostoru Varů, Jakub Babka to zkoušel z bezprostřední blízkosti, ale klec Energie minul.
     
    49:39
    Antonín Melka se nyní snažil vybojovat touš pro svůj tým v rohu hrací plochy za klecí Energie. Úspěšný sice nebyl, jeho tým ale před Lukešem setrvá.
     
    50:04
    Nyní dostal pas do předbrankového prostoru Ladislav Zikmund, jenž však z bezprostřední blízkosti nepropálil pozorného brankáře Karlových Varů.
     
    50:37
    Adam Kubík posouvá puk na modrou čáru, kde je Cody Donaghey, který puk nahazuje před klec Varů, Lukeš ale nyní zasahovat nemusel.
     
    51:02
    Tomáš Plekanec dostal puk opět do mezikruží a pálí dnes snad už pátou velkou šanci, když tentokrát vůbec netrefil bránu Západočechů.
     
    51:27
    Tomáš Redlich nyní předvedl dynamiku svého bruslení, s pukem na čepeli přejel celé kluziště, jeho ránu z levého kruhu však krotí v náruči Landon Bow.
     
    51:49
    Rytíři posílají kotouč za útočnou modrou a stahují se k obraně středního pásma. Energetici se vzápětí dostávají do postavení mimo hru.
     
    52:04
    Redlich nyní šikovně přihrál na pravý kruh Kohoutovi, jenž už zbytečně přihrával navíc a situaci přehrál, v téhle situaci měl střílet. Po přerušení je tu komerční pauza.
     
    52:27
    Jiří Průžek nahodil kotouč z levého hrazení na klec Kladna, jenže Landon Bow puk viděl po celou dobu letu a nebyl pro něj nejmenší problém kotouč vykopnout.
     
    53:01
    Vít Jiskra byl nyní tvrdě dohrán Woodem na zadním hrazení, Energetici mají ponechanou výhodu a už operují se šesti bruslaři na hrací ploše.
     
    53:18
    Kyle Wood tak za krosček na Víta Jiskru za vlastní klecí inkasuje dvě trestné minuty. Vary mají už opravdu poslední šanci na to, aby začaly s utkáním něco dělat.
     
    53:51
    Lukáš Pulpán nyní špatně přihrál a Kladno šlo do přečíslení tři na jednoho! Tomáš Plekanec se rozhodl vzít odpovědnost na svá bedra a z levého kruhu pálil na přední tyč, Štěpán Lukeš však jeho pokus chytá!
     
    54:08
    Buly před Lukešem se muselo opakovat, následně ho vyhrál Jan Hladonik a Michal Plutnar může rozehrávat zpoza vlastní klece.
     
    54:14
    Minutu a čtyři sekundy budou hrát Energetici přesilovku pět na tři! Marek Baránek zastavil Plutnara na obranné modré tvrdým zákrokem a fasuje dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    54:38
    Tomáš Rachůnek dostal puk na vrchol pravého kruhu a měl v podstatě ideální pozici na střelu, jenže se rozhodl ještě přihrát a akci Varů zazdil.
     
    54:55
    Kladno právě vstřelilo branku!
    V oslabení tří proti pěti dává Kladno čtvrtý gól! TOMÁŠ PLEKANEC vystihl Pulpánovu přihrávku a šel sám na klec Energie, bekhendovou kličku vyrazil Lukeš do břevna, jenže vracející se Pulpán si vzápětí srazil puk zády do vlastní klece a protrhává tak za Plekance jeho dnešní střeleckou mizérii. Kladno vede 4:0! Bez asistence.
    54:55 Tomáš PLEKANEC - 4:0
     
    55:46
    Vary ještě chvilku zatápějí v přesilovce, jenže Landon Bow likviduje také ránu Dlapy od modré čáry a nadále drží čisté konto!
     
    55:58
    V rohu kluziště se nyní sjeli Matyáš Filip a Ondřej Dlapa, po jejich souboji zůstává za klecí Energie ležet na ledě útočník Kladna.
     
    55:58
    Matyáš Filip odjíždí na střídačku po svých, Dlapa ho tvrdě narazil na mantinel, ale byl to čistý zákrok, sudí vylučovat nebudou.
     
    56:20
    Středoočeši jsou kompletní a Jaromír Jágr spěchá za nahozeným pukem, který sice získal, jenže vzápětí ho o kotouč obral Ondřej Dlapa a vyhazuje z pásma Energie.
     
    56:58
    Ještě jeden kotouč posílají Energetici do útočného a spěchají napadat, hrací předmět se jim ale nyní získat nepovedlo.
     
    57:14
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Kladno naděluje Energii bůra! Hlava v pádu na pravé straně po zásahu Weinholda posunul kotouč před bránu na hůl ADAMA KUBÍKA, jenž z bezprostřední blízkosti propálil Štěpána Lukeše a zvyšuje na 5:0! Asistence: Nicolas Hlava, Tomáš Plekanec.
    57:14 Adam KUBÍK - 5:0
     
    57:56
    Jiří Černoch si nyní sjel na levé hrazení a ranou z ostrého úhlu bekhendem rozvlnil jen boční síť, Bow zasahovat nemusel.
     
    58:21
    Píská se další zakázané uvolnění svěřencům Martina Pešouta. Vhazovat se bude po pravé ruce brankáře Štěpána Lukeše.
     
    58:48
    Adam Kubík nyní nezpracoval prudkou přihrávku na levé hrazení, puk tak za svou klecí zastavuje Lukeš, který přihrává Parkkonenovi.
     
    59:04
    Hraje se už jen o nulu Landona Bowa, Tomáš Rachůnek dojíždí kotouč v rohu kluziště a posílá kotouč na modrou čáru, kde je Lukáš Pulpán.
     
    59:27
    Lukáš Pulpán trefil svým nahozením od modré jen Hlavu. Následně šel po pravém křídle kupředu Tomáš Rachůnek, jenž ovšem tvrdou ranou těsně minul bližší tyč svatyně Kladna.
     
    Konec zápasu.
     
    Duel Kladna s Karlovými Vary tak končí zřetelnou výhrou Rytířů a potupnou porážkou Energetiků, Středočeši vítězí 5:0. Západočeši se dnes prostě do utkání vůbec nedokázali dostat, kombinace se jim nedařily a puky v důležitých okamžicích uskakovaly z čepelí. A tým Davida Čermáka trestal. Do třetího dějství šli Kladenští už s tříbrankovým náskokem, který ještě podtrhli dalšími trefami šťastný střelec Tomáš Plekanec a Adam Kubík, jenž tak v každém letošním zápase, ve kterém nastoupil proti Energii, dal gól, k čemuž mu blahopřejeme. Úspěch Rytířů v dnešním zápase je za předvedený výkon naprosto zasloužený.
     
    Střely na bránu v 3. třetině (celkem)

    Rytíři Kladno – 10 (33)
    HC Energie Karlovy Vary – 7 (15)
     
    Dnešní utkání sledovalo povolených 1000 diváků.
     
    Nejlepší hráči utkání

    Rytíři Kladno – Jaromír Pytlík
    HC Energie Karlovy Vary – Vít Jiskra
     
    Ode mne je to pro dnešek již úplně vše, děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (20:47:34)
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 2. Pytlík (Zikmund), 8. Zikmund (Melka), 37. M. Beran (Melka, K. Wood), 55. Plekanec, 58. A. Kubík (Hlava, Plekanec)


    Rytíři Kladno: Bow (Janus) – Arzamascev, Dotchin (A), K. Wood, Ticháček, Baránek, J. Suchánek (A), Donaghey – Hlava, Plekanec (C), A. Kubík – Melka, Zikmund, M. Beran – Filip, M. Indrák, Babka – Kuťák, Pytlík, Jágr.
    Trenér: David Čermák.

    HC Energie Karlovy Vary: Š. Lukeš (Habal) – Martin Rohan, Plutnar, Dlapa, Parkkonen, Pulpán (A), T. Havlín, Weinhold – T. Rachůnek (A), T. Mikúš, O. Beránek – Redlich, Hladonik, Vondráček (C) – Koblasa, Černoch, Kohout – Průžek, Jiskra, Osmík.
    Trenér: Martin Pešout.

    Rozhodčí: Jeřábek, Hejduk – Komárek, Malý.

    Diváci: 1000 (omezená kapacita)
    thejrc.org