Dánsko – Tým ROV 0:2 (kon.) | Česko – Švýcarsko 2:1 (1:0 po s.n.) | Švédsko – Slovensko 4:1 (kon.)
Lotyšsko – Finsko 1:3 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
6:2 (0:1, 3:1, 3:0)
HC Dukla Jihlava
Pátek 11.02.2022, 15:00 • Winning Group Arena • Extraliga dorostu - o pořadí v play-off • Skupina B
Partner:
     
    Do třetí třetiny se tak vstupovalo za jednobrankového náskoku Komety. Domácí pokračovali v tempu, které nastolili. Ráz třetiny ovlivnila také vyloučení na obou stranách, ale Kometa si své vítězství vzít nenechala. Když se totiž Jihlava začala dostávat ke slovu, musela najednou stahovat mnohem větší manko. V 50. minutě se Brněnští radovali, když Michal Červenkya tečoval střelu Jakuba Spanela do levého horního rohu, jenže rozhodčí rozpažil. To ovšem domácí mrzet nemuselo, protože u levé tyče sebral kotouč Tomáš Šantora a poslal jej za přemisťujícího se gólmana. V závěru se Kometa prosadila ještě dvakrát. Jednou, když Ondřej Matoušek vyslal po levém křídle Matěje Bělohlava, a podruhé, když čtyři sekundy před koncem zápasu překvapil Sigmunda v jihlavské brance Libor Kuswito.
    Ode mě je to pro dnešek vše, z Brna vám přeji příjemný zbytek pátečního večera. (18:32:26)
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Kometa právě vstřelila branku!
    Nakonec přece jen vidíme další gól, ale na druhé straně. LIBOR KUSWITO nahodil kotouč na branku a hostující brankář v domnění, že kotouč letí mimo branku, nezasahoval. Puk však mířil přesně mezi jeho betony a Kometa se raduje z šesté branky v utkání. Asistence: Michal Nekvapil, Sebastian Mitro.
     
    59:38
    A hosté se také prosazují, ovšem až po odpískání, což se Jihlavským samozřejmě nelíbí, protože na brankovišti našli volný kotouč.
     
    59:21
    Do konce třetí třetiny zbývá čtyřicet sekund a hraje se převážně ve středním pásmu. O něco málo aktivnější jsou hosté.
     
    57:53
    Kometa právě vstřelila branku!
    A po dalším přechodu do útočného pásma domácí navyšují své vedení. MATĚJE BĚLOHLAVA vyslal do útoku po levém křídle Ondřej Matoušek. Již dvougólový střelec zakončil k levé tyči. Asistence: Libor Kuswito, Ondřej Matoušek.
     
    57:41
    Jihlava poprvé v této přesilové hře vyhazuje. Domácí jsou ovšem rychle zpět.
     
    56:42
    Kometa se drží v útočném pásmu. Střelu z ostrého úhlu k levé tyče vyrazil Sigmund na protější kruh, kam si sjížděl Kuswito. Kdyby se ke kotouči dostal včas, zakončoval by to odkryté brány. Hostující gólman se však stačil přemístit.
     
    56:20
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Jungwirth – 2 min., vysoká hůl).
     
    55:59
    Kos trpělivě vyčkal u prvé tyče na přihrávku Rakuse zpoza brány. Nahrávka přišla a prvně jmenovaný brněnský útočník tak bez přípravy zakončil. Sigmund zasahuje pravým betonem.
     
    55:10
    Jihlava zabojovala v útočném pásmu, ale až ke střele se nedostala. To na druhé straně vyslali brněnští do útoku svého zástupce, který přes čtyři bránící hráče vystřelil na lapačku.
     
    53:36
    Kometa se nemohla dostat ke střele z mezikruží, a tak to Zduba zkusil netradičně zpoza branky. Hostující brankář vyrazil puk na levý kruh, odkud pálil Kuswito. Jeho střelu zastavil Topol.
     
    53:04
    Domácí svůj útok stáhli až k brankovišti, kam se po zakončení následně všichni natlačili. Sigmund celou situaci uhlídal, ale jeho branka je vychýlená z původního postavení. Hra je přerušena.
     
    52:22
    Kometa je po vyhození Jihlavy zpět v útočném pásmu. Bránící čtveřice Dukly pohyb nehýří a čeká, co soupeř udělá. Brno začíná s přesilovkovou kombinací okolo mantinelu.
     
    51:56
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Veselský – 2 min., držení hole).
     
    51:29
    Jihlavské přečíslení tři na zastavil na levém kruhu Antony. Oba celky bojují o kotouč za Matouškovou brankou.
     
    49:50
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brněnští už se radovali už po teči Michala Červenky, který nasměroval střelu Jakuba Spanela do levého horního rohu, ale rozhodčí rozpažil. To ovšem domácí mrzet nemusí, protože u levé tyče sebral kotouč TOMÁŠ ŠANTORA a poslal jej za přemisťujícího se gólmana. Asistence: Michal Červenka, Jakub Spanel.
     
    48:41
    Jihlava se začíná dostávat více do tempa, už se nehraje jenom na jednu branku. Oba celky teď bojují o kotouč u mantinelu.
     
    47:16
    Jihlava mohla stejně jako v první třetina zahrozit z brejku a Vojáček nebyl od úspěšného zakončení vůbec daleko. Sám se po pravém křídle dostal před gólmana, kde neuspěl zakončením na vyrážečku.
     
    46:58
    Hosté hrají v plném počtu. Přesilovka Brna přinesla několik nadějně vypadajících okamžiků, ale všechny pokusy zastavil brankář Sigmund.
     
    46:29
    Domácí vysílají jednu střelu za druhou a zdá se, že jihlavský brankář má ještě více práce než při předchozích brněnských přesilovkách, jelikož bránící čtveřice blokuje méně střel.
     
    45:58
    Domácí opět dobře pracují v předbrankovém prostoru, kde nyní Sigmundovu pozornost otestovali zakončením od levé tyče. Hostující brankář zasahuje betonem.
     
    45:30
    Brněnská přesilovka je pohlednější než ta jihlavská. I tak ale Mášovu střelu z vrcholu levého kruhu blokuje Vandas a Jihlava vyhazuje.
     
    44:58
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Macek – 2 min., faul kolenem).
     
    44:27
    V přesilové hře se sice hostům příliš nezadařilo, ale díky předchozí početní výhodě teď už delší dobu drží útočné pásmo. Topolova střela od modré končí v Matouškově náruči.
     
    43:50
    Matoušek se do pohotovosti dostal až nyní, když od modré čáry vypálil k levé tyči Ošmera. Hra je přerušena, domácí gólman ukrývá kotouč v lapačce.
     
    42:22
    Domácí v plném počtu. Také druhé oslabení zvládli domácí s přehledem. Matoušek během početní nevýhody svého celku zasahovat nemusel.
     
    42:14
    Prudké zakončení Veselského od modré nebylo přesné a kotouč se po mantinelu svezl až do středního pásma, když jej na modré nezastavil Ošmera. Sigmund drží puk za svou brankou.
     
    41:35
    Další jihlavská střela od modré čáry končí na zadním mantinelu. Hosté musí opět rozehrát zpoza vlastní branky.
     
    41:07
    Kometa vyhazuje. Dukla se v této přesilovce k přesnému zakončení ještě nedostala.
     
    40:43
    Jihlava po faulu Bělohlava začíná třetí třetinu v početní výhodě. Zatím se však hraje pouze ve středním pásmu a kotouč mají pod kontrolou domácí.
     
    40:22
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Bělohlav – 2 min., faul kolenem).
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina byla od té první velmi odlišná. Po celou dobu druhé dvacetiminutovky diktovala tempo Kometa, která svého soupeře pustila do první akce až v 28. minutě. Bohužel pro domácí to však byla akce gólová, v které se prosadil Tobias Chlubna. Kometa však ještě do konce čtyřicáté minuty stihla skóre otočit. Nejprve Lukáš Eich využil přesilovou hru, která, i přes výraznou převahu Brněnských, odstartovala jejich cestu za vedením. Následně se prosadili ještě Matěj Bělohlav a Martin Máša.
    Třetí třetina začne cca v 16:28.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:41
    Kos s Rakusem se vrhli do útoku ve dvou proti třemi bránícím hráčům Jihlavy. Prvně jmenovaný si po chvíli našel mezi soupeři prostor a po ledě zakončil mezi Sigmundovy betony. Hostující gólman si tuto střelu pohlídal.
     
    37:26
    Kometa právě vstřelila branku!
    V další útočné akci už to ale vzal MARTIN MÁŠA na sebe a z vrcholu levého kruhu předvedl to, co se před necelou minutou nepovedlo jeho kolegovi z obrany, když zcela přesně trefil vzdálenější horní roh. Asistence: Ondřej Kos, Robin Rakus.
     
    37:01
    Máša od modré čáry nahrál Kosovi na vrchol pravého kruhu. Druhý jmenovaný měl příležitost zakončit do odkryté levé části branky, jenže nahrávku nedostal úplně ideálně a puk dlouho zpracovával. Sigmund se nakonec stačil přemístit a betony kotouč zastavil.
     
    36:35
    Mitro se ocitl sám na pravém křídle a volil proto možnost střely. Jeho rána z kruhu se pouze otřela o vzdálenější tyč jihlavské branky. Sigmund měl velké štěstí.
     
    36:03
    Domácí jsou v plném počtu. Toto oslabení Kometa s přehledem zvládla.
     
    35:59
    Teď měl navíc Zduba možnost otočit vývoj utkání. Dojíždějícího hráče Jihlavy ovšem v souboji o kotouč nepředjel.
     
    35:27
    Stále se hraje daleko od brněnské branky, Domácí hokejisté mají toto oslabení pod kontrolou.
     
    34:36
    Jihlava často střílí, ale její pokusy míří vedle. Jeden takový pro sebe získali domácí, kteří vyhazují.
     
    34:03
    Veselský byl v ofenzivě na levém křídle nedovoleně zastaven. Dvouminutový trest za hákování dostává domácí obránce Mitro. Uvidíme první přesilovku Jihlavy.
     
    33:20
    Kometa právě vstřelila branku!
    To ovšem neplatilo o této situaci a Kometa vyrovnává. Tři hráči v předbrankovém prostoru rozpohybovali hostujícího gólmana a MATĚJ BĚLOHLAV poslal puk finálním zakončením od pravé tyče pod Sigmundův beton. Asistence: Ondřej Kos, Jáchym Nesvadba.
     
    32:15
    Obraz hry se stále nemění. Sigmund ovšem nemá příliš mnoho práce, protože většinu střel blokuje obrana a puk se nedostane dál než na vrcholky kruhů.
     
    31:15
    Sledujeme rychlou hru, které i nadále dominují hráči Komety. Hokejisté v modro-bílé kombinaci operují v předbrankovém prostoru.
     
    29:59
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa svou třetí přesilovou hru sekundu před návratem vyloučeného jihlavského hráče využívá. A i když celou dobu zakončovala spíše zblízka, je to kapitán LUKÁŠE EICH, kdo střelou od modré čáry k levé tyči překonává Sigmunda. Asistence: Martin Máša.
     
    29:11
    Kometa předvádí další povedenou přesilovku, při které se hlavně tlačí do brankoviště. Bělohlvovu střelu z levého kruhu vyrazil Sigmund do rohu kluziště, odkud k odkryté tyči zakončoval Kos. Puk zůstal nehlídaný na brankovišti, ale jihlavská čtveřice si věděla rady.
     
    28:10
    Jihlava se okamžitě osvobozuje, kotouč míří za Matouškovou bránu.
     
    28:00
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Váňa – 2 min., nedovolené bránění).
     
    27:49
    Dukla právě vstřelila branku!
    Je tady téměř totožná situace jako v úvodní třetině, kdy jihlavská Dukla skóruje z první útočné akce. Coufal nejprve chyboval ve středním pásmu a vypadalo to na přečíslení Komety, jenže s tím si dobře poradil Tomáš Vandas, který dopředu vyslal Adama Veselského s TOBIASEM CHLUBNOU. První jmenovaný zakončil z levého kruhu, Matoušek zasáhl lapačkou, ale puk i přesto propadl do brankoviště, kde si jej našel Chlubna a vystřelil do prázdné brány. Asistence: Adam Veselský, Tomáš Vandas.
     
    27:00
    Dukla opět řeší tlak ve svém pásmu zakázaným uvolněním.
     
    26:10
    Dá se říct, že vyrovnávací branka Komety je na spadnutí. Z druhé třetiny uplynulo šest minut, během kterých neměl Matoušek vůbec žádnou práci, naopak Sigmund se ještě nezastavil. Domácí se tlačí do brankoviště, kde teď bez přípravy do horních pater branky zakončoval Kos. Hostující gólman zasahuje.
     
    25:44
    Byl odpískán další icing hostů v krátkém časovém sledu. Hned po něm pálil od modré Spanel střela končí na pravém betonu hostujícího brankáře.
     
    25:12
    Pavlíkova střela z pravého kruhu skákala na brankovišti, ovšem i v tomto případě si Sigmund věděl rady. Jihlava následně vyhazuje na zakázané uvolnění.
     
    24:30
    Hosté hrají v plném počtu. Kometa si svou aktivitou v útočné třetině vysloužil přesilovku, ale možná trochu paradoxně domácí efektivita směrem do ofenzivy v početní výhodě trochu opadla.
     
    24:12
    Zduba vyslal z téměř nulového úhlu velmi nenápadnou střelu, která letěla rovnoběžně s brankovou čárou. Sigmund byl trochu překvapen, ale i s tímto nepříjemným pokusem si poradil.
     
    23:54
    Hosté dostávají kotouč do bezpečné vzdálenost. Brněnští jsou nuceni rozehrát zpoza vlastní branky.
     
    23:44
    Jihlavě se znovu podařilo vyhodit a následné střelecké pokusy Brna likviduje Sigmund. Hosté se zatím mohou na svého brankáře plně spolehnout.
     
    23:00
    Přesilovkový útok Brna se vrátil po levém křídle, odkud také Kos vystřelil. Sigmund po střele po ledě nevěděl, kde se puk nachází. Nakonec jej u svých betonů našel dřív než soupeř a přerušuje hru přikrytím puku lapačkou.
     
    22:45
    První střela Komety v této přesilovce končí na zadním mantinelu a Dukla vyhazuje.
     
    22:30
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Hamřík – 2 min., držení).
     
    22:14
    Brněnští do druhé třetí vstoupili opravdu aktivně, ale troskotají na blocích hostující Jihlavy. Kosova střela z vrcholu pravého kruhu skončila jen na bruslích Vojáčka.
     
    21:43
    Od modré čáry posílal kotouč do mezikruží Eich. Hostující obrana přihrávku zastavila a snaží se co nejrychleji dostat z pásma ven.
     
    21:04
    Domácí se stále drží v útočném pásmu v blízkosti Sigmundovi branky. Druhou část utkání začínají stejně dobře jako tu první.
     
    20:33
    Nyní je hra po zákroku Sigmunda přerušena. Na hranici brankoviště za brněnské operovali Bělohlav s Kosem, hostující brankář si celou situaci pohlídal a vyrovnání nepřipustil.
     
    20:15
    Chlubna je ve hře, Jihlava hraje v pěti. Kometa ovšem pokračuje ve svém tlaku do branky, který si během úvodních patnácti sekund druhé třetiny vytvořila.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina duelu mezi Kometou Brno a Duklou Jihlava je za námi. Měli jsme možnost vidět opravdu nabitý hokej, v kterém nebyla nouze o gólové šance. Ty si prvně vypracovávali spíše domácí hráči, kteří v prvních minutách zápasu drželi soupeře pod tlakem. Jindřich Habermann ovšem z první vážnější šance hostů otevřel skóre a od té doby to byla hra jihlavských brejků. V útoku dominoval hlavně Modl, ale do několika zakončení se dostali také Váňa nebo Chlubna. Na druhé straně musel jihlavský gólman řešit pokusy Kose nebo Pavlíka, ale ty nebyly zdaleka tak nebezpečné jako střely, které kryl Matoušek. Necelé dvě minuty před koncem první třetiny usedl na trestnou lavici za zdržování hry hostující útočník Chlubna. V této pasáži hry si domácí vytvořili převahu, střelecky aktivní byl hlavně obránce Máša. Sigmunda ovšem Brno nepřekonalo a patnáct sekund přesilovky si přenese ještě do další části utkání.
    Ta začne cca v 15:41.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:56
    Dukla se opět osvobozuje. Tentokrát vyhazuje až k Matouškově brance a v prvním dějství už se nic nestane.
     
    19:26
    Jihlava dostává kotouč do středního pásma. Do konce první třetiny zbývá něco málo přes třicet sekund.
     
    19:15
    Svou první střelu vyslal Máša z vrcholu levého kruhu, po chvíli se dostal ještě k pokusu z výhodnější pozice blíže k brance. Ani jednu z nabídnutých šancí nevyužil a při druhém zakončení mířil pouze vně pravé tyče.
     
    18:45
    Hosté se chybou dostali do čtyř a Kometa je už od začátku své přesilové hry velmi aktivní. Domácí stahují svou formaci blíže k brance.
     
    18:15
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Chlubna – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu).
     
    17:39
    Jihlava zvyšuje svou aktivitu. Chlubna dostal přesnou přihrávku z rohu kluziště na hranici brankoviště, odkud z první zakončil. Matoušek zasahuje lapačkou.
     
    16:52
    Z podobné pozice jako před chvílí Modl zakončoval i Váňa. Jeho rána ovšem nebyla atak přesná a končí na zadním mantinelu.
     
    15:56
    Dnes to zatím na ledě vypadá jako zápas Jakuba Modla. Branku sice nedal, ale opět se ocitl v gólové příležitosti, když sám před brankářem zakončoval nad levý beton.
     
    15:11
    Jihlava má nyní problém s přechodem do útočného pásma, a tak se celé ohrožení Matouškovy branky odehrávalo poblíž modré čáry. Chlubna vybídl z vrcholu pravého kruhu Modla, který od modré čáry poslal na branku velmi pomalou střelu. Kotouč ještě tečoval jeden z domácích obránců, ale i tak musel gólman u své pravé tyče zasahovat.
     
    14:35
    Dukla do útočného pásma pouze nahazuje, a tak jsou to opět domácí, kdo se dostává ke kotouči.
     
    14:18
    Kometa se po delší době usadila v útočném pásmu a z pravého kruhu střílel přes bránící hráče Zduba. Sigmund zakročil lapačkou u levé tyče.
     
    13:16
    Je tady další brejk Jihlavy, v kterém se na pravém křídle octil Coufal. Kotouč po jeho prudké střele proletěl kolem bližší tyče.
     
    12:10
    Tempo hry poněkud zpomalilo, ale stále se do útoku pravidelně dostávají oba celky. Kometa i Jihlava operují hlavně v předbrankovém prostoru.
     
    10:45
    Dnešnímu zápasu zatím vládne ofenziva. V případě Jihlavy jsou to brejky, které mohly Duklu dostat klidně do tříbrankového vedení. Nejprve v přečíslení dva na jednoho zakončoval z pravého kruhu po Modlově přihrávce Habermann. Následně se v úniku ukázal Váňa a odražený kotouč ještě dorazil Chvátal. Všechny pokusy jihlavských útočníků skončily na betonech Matouška.
     
    09:33
    Kometa nebyla daleko od srovnání. Pavlík po Šantorově křižné přihrávce netrefil volný prostor u tyče.
     
    09:10
    A vedení Dukly už mohlo být dvougólové. Modl v předbrankovém prostoru dvakrát zakončil přes obránce, jeho druhá střela navíc šla do odkryté brány. V obou případech se rána zastavila na bránícím hráči.
     
    08:23
    Hra se přesunula do středního pásma, kde oba celky bojují o kotouč. I v této činnosti je lepší Kometa, Jihlava ovšem stále drží jednobrankový náskok.
     
    07:00
    Modl Matouška střelou z nulového úhlu trochu překvapil. Domácí obránce donutil Modla vyjet až do této nevýhodné pozice, a Matoušek už tak zakončení nečekal. Nakonec zasahuje levým betonem.
     
    06:36
    Kometa se stále drží v útočném pásmu. Jihlava si však dobře hlídá svůj předbrankový prostor a domácí se ke střelám nedostávají, případně jsou jejich pokusy blokovány.
     
    05:32
    Jihlava se prodrala dopředu také po vyhraném vhazování ve středovém kruhu, ale následná hra už opět patřila domácím. Na hranici brankoviště se v pádu pokusil Sigmunda překonat Rakus. Následně Kos tečoval Mášovu střelu od modré. Jihlavský brankář v obou případech úspěšně zasáhl.
     
    04:38
    Dukla právě vstřelila branku!
    A hosté ze své první větší šance v utkání otvírají skóre. JINDŘICH HABERMANN poslal kotouč z levého kruhu přes val bránící a clonících hráčů přes Matouškovo levé rameno do vzdálenějšího horního rohu. Asistence: Ondřej Chvátal.
     
    04:19
    Pavlík zakončil z levého křídla za přemísťujícího se brankáře. Jeho pokus zblokovala hostující obrana.
     
    03:23
    Z vrcholu levého kruhu pálil Eich. Také na tento pokus měl Sigmund dobrý výhled a s přehledem ukryl kotouč do lapačky. Hra je přerušena.
     
    02:50
    Kometa se drží před brankou soupeře a stahuje svou formaci blíže k brankovišti. Sigmund na domácí zakončení dobře vidí a zatím si se všemi střelami poradil.
     
    02:22
    Před brankou Sigmunda se objevil Kos. Domácí útočník s číslem pět na zádech dostal kotouč do výhodné pozice a z bezprostřední blízkosti zakončil na levý beton. Jihlavský brankář zasahuje.
     
    01:52
    Stále se hraje v útočném pásmu Komety, ovšem kotouč mají na hokejkách hostující hokejisté, kteří se nemohou dostat do třetiny.
     
    00:39
    První akci měl na hokejce domácí Máša. Brněnský obránce se k puku dostal na modré čáře, a jelikož neměl komu přihrát, vydal se do útoku sám. Jeho zakončení od levé tyče pouze proletělo brankovištěm.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Matoušek (Kavan) – Antony, Máša, Spanel, Eich, Kuswito, Mitro – Kos, Rakus, Pavlík, Nesvadba, Zduba, Červenka, Bělohlav, Nekvapil, Šantora.

    HC Dukla Jihlava: Sigmund (Uhrin) – Ošmera, Hamřík, Jeletz, Topol (C), Vandas (A) – Modl, Váňa, Gutsu, Chvátal, Coufal (A), Habermann, Vojáček, Chlubna, Jungwirth, Veselský, Macek.

    Rozhodčí: Schenel – Hrabal, Smetková..
     
    Zdravím všechny fanoušky mládežnického hokeje u online přenosu ze zápasu Extraligy dorostu – o pořadí v play-off skupiny B mezi celky HC Kometa Brno a HC Dukla Jihlava.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 30. Eich (Máša), 34. Bělohlav (Kos, Nesvadba), 38. Máša (Kos, Rakus), 50. Šantora (Červenka, Spanel), 58. Bělohlav (Kuswito, Matoušek), 60. Kuswito (Nekvapil, Mitro) – 5. Habermann (Chvátal), 28. Chlubna (Veselský, Vandas)


    HC Kometa Brno: Matoušek (Kavan) – Antony, Máša (A), Spanel, Eich (C), Kuswito, Mitro – Kos, Rakus, Pavlík, Nesvadba, Zduba, Červenka, Bělohlav (A), Nekvapil, Šantora.
    HC Dukla Jihlava: Sigmund (Uhrin) – Ošmera, Hamřík, Jeletz, Topol (C), Vandas (A) – Modl, Váňa, Gutsu, Chvátal, Coufal (A), Habermann, Vojáček, Chlubna, Jungwirth, Veselský, Macek.

    Rozhodčí: Schenel – Hrabal, Smetková.
    thejrc.org