Dánsko – Tým ROV 0:2 (kon.) | Česko – Švýcarsko 2:1 (1:0 po s.n.) | Švédsko – Slovensko 4:1 (kon.)
Lotyšsko – Finsko 1:3 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
6:2 (0:1, 3:1, 3:0)
HC Dukla Jihlava
Pátek 11.02.2022, 15:00 • Winning Group Arena • Extraliga dorostu - o pořadí v play-off • Skupina B
Partner:
     
    59:56
    Kometa právě vstřelila branku!
    Nakonec přece jen vidíme další gól, ale na druhé straně. LIBOR KUSWITO nahodil kotouč na branku a hostující brankář v domnění, že kotouč letí mimo branku, nezasahoval. Puk však mířil přesně mezi jeho betony a Kometa se raduje z šesté branky v utkání. Asistence: Michal Nekvapil, Sebastian Mitro.
     
    57:53
    Kometa právě vstřelila branku!
    A po dalším přechodu do útočného pásma domácí navyšují své vedení. MATĚJE BĚLOHLAVA vyslal do útoku po levém křídle Ondřej Matoušek. Již dvougólový střelec zakončil k levé tyči. Asistence: Libor Kuswito, Ondřej Matoušek.
     
    49:50
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brněnští už se radovali už po teči Michala Červenky, který nasměroval střelu Jakuba Spanela do levého horního rohu, ale rozhodčí rozpažil. To ovšem domácí mrzet nemusí, protože u levé tyče sebral kotouč TOMÁŠ ŠANTORA a poslal jej za přemisťujícího se gólmana. Asistence: Michal Červenka, Jakub Spanel.
     
    37:26
    Kometa právě vstřelila branku!
    V další útočné akci už to ale vzal MARTIN MÁŠA na sebe a z vrcholu levého kruhu předvedl to, co se před necelou minutou nepovedlo jeho kolegovi z obrany, když zcela přesně trefil vzdálenější horní roh. Asistence: Ondřej Kos, Robin Rakus.
     
    33:20
    Kometa právě vstřelila branku!
    To ovšem neplatilo o této situaci a Kometa vyrovnává. Tři hráči v předbrankovém prostoru rozpohybovali hostujícího gólmana a MATĚJ BĚLOHLAV poslal puk finálním zakončením od pravé tyče pod Sigmundův beton. Asistence: Ondřej Kos, Jáchym Nesvadba.
     
    29:59
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa svou třetí přesilovou hru sekundu před návratem vyloučeného jihlavského hráče využívá. A i když celou dobu zakončovala spíše zblízka, je to kapitán LUKÁŠE EICH, kdo střelou od modré čáry k levé tyči překonává Sigmunda. Asistence: Martin Máša.
     
    27:49
    Dukla právě vstřelila branku!
    Je tady téměř totožná situace jako v úvodní třetině, kdy jihlavská Dukla skóruje z první útočné akce. Coufal nejprve chyboval ve středním pásmu a vypadalo to na přečíslení Komety, jenže s tím si dobře poradil Tomáš Vandas, který dopředu vyslal Adama Veselského s TOBIASEM CHLUBNOU. První jmenovaný zakončil z levého kruhu, Matoušek zasáhl lapačkou, ale puk i přesto propadl do brankoviště, kde si jej našel Chlubna a vystřelil do prázdné brány. Asistence: Adam Veselský, Tomáš Vandas.
     
    04:38
    Dukla právě vstřelila branku!
    A hosté ze své první větší šance v utkání otvírají skóre. JINDŘICH HABERMANN poslal kotouč z levého kruhu přes val bránící a clonících hráčů přes Matouškovo levé rameno do vzdálenějšího horního rohu. Asistence: Ondřej Chvátal.

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 30. Eich (Máša), 34. Bělohlav (Kos, Nesvadba), 38. Máša (Kos, Rakus), 50. Šantora (Červenka, Spanel), 58. Bělohlav (Kuswito, Matoušek), 60. Kuswito (Nekvapil, Mitro) – 5. Habermann (Chvátal), 28. Chlubna (Veselský, Vandas)


    HC Kometa Brno: Matoušek (Kavan) – Antony, Máša (A), Spanel, Eich (C), Kuswito, Mitro – Kos, Rakus, Pavlík, Nesvadba, Zduba, Červenka, Bělohlav (A), Nekvapil, Šantora.
    HC Dukla Jihlava: Sigmund (Uhrin) – Ošmera, Hamřík, Jeletz, Topol (C), Vandas (A) – Modl, Váňa, Gutsu, Chvátal, Coufal (A), Habermann, Vojáček, Chlubna, Jungwirth, Veselský, Macek.

    Rozhodčí: Schenel – Hrabal, Smetková.
    thejrc.org