Dánsko – Tým ROV 0:2 (kon.) | Česko – Švýcarsko 2:1 (1:0 po s.n.) | Švédsko – Slovensko 4:1 (kon.)
Lotyšsko – Finsko 1:3 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
6:2 (0:1, 3:1, 3:0)
HC Dukla Jihlava
Pátek 11.02.2022, 15:00 • Winning Group Arena • Extraliga dorostu - o pořadí v play-off • Skupina B
Partner:
     
    Do třetí třetiny se tak vstupovalo za jednobrankového náskoku Komety. Domácí pokračovali v tempu, které nastolili. Ráz třetiny ovlivnila také vyloučení na obou stranách, ale Kometa si své vítězství vzít nenechala. Když se totiž Jihlava začala dostávat ke slovu, musela najednou stahovat mnohem větší manko. V 50. minutě se Brněnští radovali, když Michal Červenkya tečoval střelu Jakuba Spanela do levého horního rohu, jenže rozhodčí rozpažil. To ovšem domácí mrzet nemuselo, protože u levé tyče sebral kotouč Tomáš Šantora a poslal jej za přemisťujícího se gólmana. V závěru se Kometa prosadila ještě dvakrát. Jednou, když Ondřej Matoušek vyslal po levém křídle Matěje Bělohlava, a podruhé, když čtyři sekundy před koncem zápasu překvapil Sigmunda v jihlavské brance Libor Kuswito.
    Ode mě je to pro dnešek vše, z Brna vám přeji příjemný zbytek pátečního večera. (18:32:26)
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Kometa právě vstřelila branku!
    Nakonec přece jen vidíme další gól, ale na druhé straně. LIBOR KUSWITO nahodil kotouč na branku a hostující brankář v domnění, že kotouč letí mimo branku, nezasahoval. Puk však mířil přesně mezi jeho betony a Kometa se raduje z šesté branky v utkání. Asistence: Michal Nekvapil, Sebastian Mitro.
     
    59:38
    A hosté se také prosazují, ovšem až po odpískání, což se Jihlavským samozřejmě nelíbí, protože na brankovišti našli volný kotouč.
     
    59:21
    Do konce třetí třetiny zbývá čtyřicet sekund a hraje se převážně ve středním pásmu. O něco málo aktivnější jsou hosté.
     
    57:53
    Kometa právě vstřelila branku!
    A po dalším přechodu do útočného pásma domácí navyšují své vedení. MATĚJE BĚLOHLAVA vyslal do útoku po levém křídle Ondřej Matoušek. Již dvougólový střelec zakončil k levé tyči. Asistence: Libor Kuswito, Ondřej Matoušek.
     
    57:41
    Jihlava poprvé v této přesilové hře vyhazuje. Domácí jsou ovšem rychle zpět.
     
    56:42
    Kometa se drží v útočném pásmu. Střelu z ostrého úhlu k levé tyče vyrazil Sigmund na protější kruh, kam si sjížděl Kuswito. Kdyby se ke kotouči dostal včas, zakončoval by to odkryté brány. Hostující gólman se však stačil přemístit.
     
    56:20
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Jungwirth – 2 min., vysoká hůl).
     
    55:59
    Kos trpělivě vyčkal u prvé tyče na přihrávku Rakuse zpoza brány. Nahrávka přišla a prvně jmenovaný brněnský útočník tak bez přípravy zakončil. Sigmund zasahuje pravým betonem.
     
    55:10
    Jihlava zabojovala v útočném pásmu, ale až ke střele se nedostala. To na druhé straně vyslali brněnští do útoku svého zástupce, který přes čtyři bránící hráče vystřelil na lapačku.
     
    53:36
    Kometa se nemohla dostat ke střele z mezikruží, a tak to Zduba zkusil netradičně zpoza branky. Hostující brankář vyrazil puk na levý kruh, odkud pálil Kuswito. Jeho střelu zastavil Topol.
     
    53:04
    Domácí svůj útok stáhli až k brankovišti, kam se po zakončení následně všichni natlačili. Sigmund celou situaci uhlídal, ale jeho branka je vychýlená z původního postavení. Hra je přerušena.
     
    52:22
    Kometa je po vyhození Jihlavy zpět v útočném pásmu. Bránící čtveřice Dukly pohyb nehýří a čeká, co soupeř udělá. Brno začíná s přesilovkovou kombinací okolo mantinelu.
     
    51:56
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Veselský – 2 min., držení hole).
     
    51:29
    Jihlavské přečíslení tři na zastavil na levém kruhu Antony. Oba celky bojují o kotouč za Matouškovou brankou.
     
    49:50
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brněnští už se radovali už po teči Michala Červenky, který nasměroval střelu Jakuba Spanela do levého horního rohu, ale rozhodčí rozpažil. To ovšem domácí mrzet nemusí, protože u levé tyče sebral kotouč TOMÁŠ ŠANTORA a poslal jej za přemisťujícího se gólmana. Asistence: Michal Červenka, Jakub Spanel.
     
    48:41
    Jihlava se začíná dostávat více do tempa, už se nehraje jenom na jednu branku. Oba celky teď bojují o kotouč u mantinelu.
     
    47:16
    Jihlava mohla stejně jako v první třetina zahrozit z brejku a Vojáček nebyl od úspěšného zakončení vůbec daleko. Sám se po pravém křídle dostal před gólmana, kde neuspěl zakončením na vyrážečku.

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 30. Eich (Máša), 34. Bělohlav (Kos, Nesvadba), 38. Máša (Kos, Rakus), 50. Šantora (Červenka, Spanel), 58. Bělohlav (Kuswito, Matoušek), 60. Kuswito (Nekvapil, Mitro) – 5. Habermann (Chvátal), 28. Chlubna (Veselský, Vandas)


    HC Kometa Brno: Matoušek (Kavan) – Antony, Máša (A), Spanel, Eich (C), Kuswito, Mitro – Kos, Rakus, Pavlík, Nesvadba, Zduba, Červenka, Bělohlav (A), Nekvapil, Šantora.
    HC Dukla Jihlava: Sigmund (Uhrin) – Ošmera, Hamřík, Jeletz, Topol (C), Vandas (A) – Modl, Váňa, Gutsu, Chvátal, Coufal (A), Habermann, Vojáček, Chlubna, Jungwirth, Veselský, Macek.

    Rozhodčí: Schenel – Hrabal, Smetková.
    thejrc.org