Sokolov – Havířov 4:1 (kon.) | Benátky n/J – Třebíč 1:3 (kon.) | Šumperk – Litoměřice 5:0 (kon.)
Přerov – Vsetín 4:1 (kon.)
konec
HC Baník Sokolov
4:1 (2:0, 1:0, 1:1)
AZ Havířov
Sobota 12.02.2022, 17:00Chance liga • 37. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše, děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (19:44:12)
     
    Dnešní utkání sledovalo 512 diváků.
     
    Nejlepší hráči utkání

    HC Baník Sokolov – Jakub Neužil
    AZ Heimstaden Havířov – Jakub Doktor
     
    Střely na bránu v 3. třetině (celkem)

    HC Baník Sokolov – 9 (34)
    AZ Heimstaden Havířov – 13 (35)
     
    Baník Sokolov tak poráží Heimstaden Havířov poměrem 4:1! Západočeši dnes byli od prvního dějství lepším celkem a výhru si odnášejí po zásluze. Po čtyřiceti minutách hry vedli již 3:0. V 51. minutě zvýšil jejich náskok na 4:0 pohotový Marek Sloboda. Sedm a půl minuty před třetí sirénou pak vzal Neužilovi čisté konto tvrdou ranou od modré čáry David Chroboček, jenž stanovil finální výsledek.

    Sokolov si tak pojistil pozici v elitní šestce soutěže, která play-off začne až čtvrtfinálovou sérií a ještě může pomýšlet na to, že by zabojoval i o elitní čtyřku.

    Havířov dnešním výkonem bohužel pouze potvrdil velice nepovedenou sezónu, na kterou bude chtít co nejdřív zapomenout.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Baník ještě zaváží touš za klec Havířova a drží zde puk daleko od své svatyně. Západočeši si závěr utkání zkušeně pohlídali a za chvíli už bou slavit velké vítězství.
     
    59:35
    Kverka předal na Jana Pohla na levé straně, následně se do kombinace Západočechů zapojuje také Jakub Konečný.
     
    58:59
    Buly před brankářem Západočechů vyhráli hokejisté Sokolova, Jaromír Kverka následně posílá kotouč přes obrannou modrou.
     
    58:05
    Havířov se ještě jednou dostává přes útočnou modrou, Lukáš Bednář nyní pálil z ostrého úhlu, ale Jakub Neužil jeho pokus vyrazil před sebe a pak pu přikryl lapačkou,
     
    57:58
    Slezané v závěru utkání Západočechy přece jen trochu zavřeli, Jan Pohl však kombinací s Klejnou a následnou rozehrávkou přes Vodičku osvobodí svůj tým.
     
    57:18
    Utkání se dosti rychle chýlí ke konci. Vlastimil Dostálek nyní dostal pas na pravý kruh, jeho následná rána však pouze zaduněla o hrazení za klecí Neužila.
     
    56:38
    David Chroboček je dnes na straně Havířova také hodně vidět, nyní z rohu obranného pásma vysílá dlouhý pas kupředu, kam sjíždí Vlastimil Dostálek.
     
    56:05
    Západočeši mají kotouč pod kontrolou za vlastní klecí a čekají, až oba celky dostřídají, s výpadem moc nespěchají.
     
    55:49
    Jakub Neužil jede za svou klec, aby pomohl svým bekům s rozehrávkou, trefil však pouze Konstantina Tjurina, jenž aktivně napadal.
     
    55:14
    Vlastimil Dostálek vypálil z rohu kluziště a Jakub Neužil raději ukryl puk pod svými betony před dojíždějícím Hudečkem.
     
    55:07
    Krátce po vhazování vypálil z levé strany Tomáš Jandus jeho pokus ale Martin Sejpal likviduje a kupředu už startuje Jan Hudeček.
     
    54:41
    Tomáš Jandus se snažil protáhnout po pravé straně, jenže puk ztratil a hráči Havířova okamžitě zahráli na zakázané uvolnění.
     
    54:14
    Adam Rulík přihrával na volného Proška, jenže hokejisté Havířova pokus za cenu ztracené hole zblokovali a nyní už mohou na druhou stranu.
     
    53:37
    Adam Rulík nyní vystřelil z osy hřiště od modré čáry, Martin Sejpal však vytáhl svou lapačku do vzduchu a kotouč chytil. Tomáš Pastor se nyní pohádal s Tomášem Vracovským. Lehkou šarvátku sudí rychle uklidňují.
     
    53:09
    Slezané se v závěrečných minutách budou zřejmě nadechovat k náporu. Nyní jim ale kotouč sebral Jaromír Kverka a míří s pukem na druhou stranu.
    52:36 David CHROBOČEK - 4:1
     
    52:36
    Havířov právě vstřelil branku!
    Havířov koriguje na 1:4! Krátce po buly se kotouč dostal na modrou čáru, odkud z pravé strany vypálil DAVID CHROBOČEK, do jeho rány sice Neužil vrazil vyrážečkou, jenže puk se pak vznesl do vzduchu a spadl za brankovou čáru, AZ Heimstaden tak snižuje na rozdíl tří branek! Asistence: Jakub Doktor, Jan Hudeček.
     
    52:27
    Vlastimil Dostálek po zadovce Matúše Hlaváče vypálil na klec Sokolova, brankář Jakub Neužil však jeho ránu zvládl chytit do lapačky.
     
    52:12
    Jakub Mrva vyhazuje bekhendem kotouč z obranného pásma Havířovat, následně se snaží Michal Hotěk prošťouchnout puk na půlící čáře do třetiny Západočechů.
     
    51:54
    Nyní se strhla menší potyčka, Eduards Hugo Jansons se nyní trochu pošťuchoval s Jakubem Konečným, sudí ale situaci rychle zklidňují.
     
    51:27
    Jakub Konečný se snažil překvapit Sejpala ranou na bližší tyč, jenže gólman Havířova dokázal zasáhnout svým betonem.
    50:23 Marek SLOBODA - 4:0
     
    50:23
    Baník právě vstřelil branku!
    Sokolov zvyšuje na 4:0! Baník dlouho kombinoval v útočném pásmu, nakonec Jandus našel krásným křižným pasem před brankou číhajícího MARKA SLOBODU, jenž už měl úlohu poměrně snadnou – okamžitě napálil kotouč do sítě! Martin Sejpal neměl šanci se přesunout včas a Západočeši vedou již o čtyři trefy. Asistence: Tomáš Jandus, Jan Novák.
     
    50:17
    Tomáš Jandus nahazoval před bránu AZetu z pravého hrazení, jenže před klecí Heimstaden nebyl nikdo, kdo by kotouč do sítě dopravil.
     
    49:38
    Hraje se docela dlouho bez přerušení, Petr Hašek nyní šikovně zapracoval ve středu hrací plochy, když sebral přihrávku hokejistů Havířova ve středu kluziště.
     
    49:04
    Za nahozeným pukem spěchal za klec Baníku Adam Křemen, jenž ale v osobním souboji za svatyní Sokolova neuspěl.
     
    48:33
    Patrik Kadeřávek posílá kotouč na čepel rozjetého Jaromíra Kverky, jenž končí s pukem v rohu kluziště, kam ho jdou napadat beci Havířova.
     
    48:02
    Za nahozeným pukem nyní rychle dojel Jan Hudeček, jenž pálil z ostrého úhlu na levé straně na klec Baníku, Jakub Neužil měl přední tyč dobře utěsněnou.
     
    47:28
    Tomáš Jandus nyní statečně vyrazil proti čtveřici bránících hokejistů Havířova. Jeho výpad byl ale předem odsouzen k nezdaru.
     
    47:04
    Petr Vodička sbírá kotouč v rohu kluziště za svou klecí, následně chtěl vyhodit kotouč po hrazení, ale v tomu mu zabránil Lukáš Bednář.
     
    46:34
    Jakub Mrva se snaží zbavit napadajícího soupeře na útočné modré čáře, volí zpětnou kličku a raději jen nahazuje puk do třetiny Sokolova.
     
    46:05
    Tomáš Vracovský předává kotouč na Jakuba Konečného, jenž přes beka vyslal skrytou ránu, se kterou si Martin Sejpal jen tak tak poradil.
     
    45:38
    David Chroboček nahazoval od modré čáry na klec Sokolova, Jakub Neužil však jeho projektil na dvakrát zvládl vytěsnit na zadní hrazení.
     
    45:12
    Jakub Doktor se dostal ke střele z pravého kruhu, Jakub Neužil si však proti jeho ráně povyjel a celkem v pohodě ji zvládl vyrazit.
     
    44:33
    Baník nahazuje kotouč přes útočnou modrou, kde se Ondřej Jurčík dostal k zakončení, ale Martin Sejpal byl s betony na ledě včas.
     
    44:08
    Lukáš Bednář se vydal po levém křídle kupředu, jenže jeho spoluhráči odjeli střídat, takže na všechnu práci zbyl úplně sám.
     
    43:36
    Po křižné přihrávce pálil na klec Havířova Marek Sloboda, kotouč mu však na čepel nepřilnul ideálně a zařízení tak minul.
     
    43:08
    Radek Prošek nahazuje kotouč pro Stanislava Vrhela, nyní se však Baník v prostoru před klecí gólmana Sejpala delší dobu neudrží.
     
    42:31
    Patrik Kadeřávek vystřelil z pravé strany přízemní projektil, který nakonec musel Martin Sejpal likvidovat svým betonem.
     
    42:09
    Jan Novák vystřelil z osy hřiště od modré čáry, jeho pokus však přes chumel hokejistů, kteří se nacházeli v mezikruží, neprošel.
     
    41:38
    Jan Novák předává kotouč na Ondřeje Jurčíka u levého hrazení. Západočeši zatím v útočném pásmu hledají prostor ke střele.
     
    41:04
    Následně Jakub Konečný schytal tvrdou ránu od modré čáry v podání Pohla. Nechtěně tak pomohl defenzivě Havířova s blokem této střely.
     
    40:38
    František Klejna vystřelil od modré čáry, po jeho ráně se dostal k dorážce Jakub Konečný, jenž měl na pravé straně ohromnou šanci, Martin Sejpal však předvedl parádní zákrok lapačkou!
     
    40:15
    David Chroboček na startu třetího dějství zahákoval jednoho ze soupeřů v prostoru před svou brankou a fasuje zato dvě trestné minuty.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Hokejisté jsou zpět na hrací ploše, začíná třetí třetina.
     
    Střely na bránu v 2. třetině (celkem)

    HC Baník Sokolov – 17 (25)
    AZ Heimstaden Havířov – 5 (22)
     
    Třetí třetina začne přibližně v 18:49.
     
    Také v druhém dějství duelu Baníku s AZ Heimstaden dominovali hokejisté Sokolova. Vlastně bych řekl, že jejich převaha byla oproti první třetině ještě větší, gólově ji však Západočeši vyjádřili jen jednou, když se v 35. minutě prosadil po střele Kadeřávka z dorážky Vojtěch Tomi. Domácí tak budou mít na startu třetí dvacetiminutovky k dispozici tříbrankový náskok.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:51
    Zas a znovu se hokejisté Baníku snaží najít vhodný palebný prostor v pásmu AZ Heimstaden, podobně je na tom nyní i Tomáš Jandus, jenž ideální čas ke střele prováhal.
     
    39:15
    Petr Vodička se dostává s pukem přes útočnou modrou, následně se Jakub Konečný snažil obtočit kolembrány Havířova, ale Martin Sejpal měl bližší tyč dobře pokrytou.
     
    38:48
    Buly před Sejpalem vyhráli hokejisté Baníku, kteří se ale vlastní nepřesností vyhnali až k vlastní kleci. O bleskurychlý návrat se dobrým pasem postaral František Klejna.
     
    38:16
    Radek Prošek spěchá napadat rozehrávku Slezanů. Pod jeho tlakem vyhazují hokejisté Havířova na zakázané uvolnění.
     
    37:56
    Patrik Kadeřávek rozehrává z obranné modré, jeho nahozený kotouč však končí až za klecí Havířova a první u něj bude gólman AZetu Martin Sejpal.
     
    37:27
    Jakub Doktor je zatím asi nejaktivnějším hráčem Havířova, jeho ránu z levého kruhu však Jakub Neužil v pohodě likviduje.
     
    36:55
    František Klejna nyní přihrává na Stanislava Vrhela, jenž ovšem nedostal dost prostoru k tomu, aby mohl vystřelit.
     
    36:16
    Tomáš Vracovský přihrává za bránu Havířova na Petra Haška, který ovšem následně nedokázal předat Kverkovi a Západočeši musí vyklidit pásmo.
     
    35:35
    Tomáš Jandus se nyní po přihrávce z levé strany dostal v předbrankovém prostoru k zakončení, bekhendovým pokusem ale nepřehodil Sejpalův beton.
     
    35:04
    Tomáš Kulhánek nyní potřeboval o několik centimetrů delší hůl k tomu, aby se na pravém kruhu dostal k zakončení.
    34:22 Vojtěch TOMI - 3:0
     
    34:22
    Baník právě vstřelil branku!
    Baník už vede 3:0! Patrik Kadeřávek vystřelil z pravé strany od modré čáry, Martin Sejpal pouze vyrazil kotouč vedle sebe, kde byl důrazný VOJTĚCH TOMI, jenž okamžitě dorazil puk do sítě Havířova a zvyšuje tak náskok Západočechů! Asistence: Patrik Kadeřávek, Tomáš Rohan.
     
    34:16
    Vojtěch Tomi vyhazuje bekhendem kotouč přes půlící čáru, Vojtěch Tomi zpracovává puk na hrazení a jde po křídle kupředu.
     
    33:45
    Nyní se ale hokejisté Baníku na levé straně kluziště nedomluvili a jejich prudký pas kupředu končí zakázaným uvolněním.
     
    33:20
    Tomáš Vracovský sjíždí za klec Havířova pro puk, Západočeši obehrávají třetinu AZ Heimstaden a snaží se najít vhodný palebný prostor.
     
    32:55
    Slezané se po delší době dostali za útočnou modrou, moc se zde ovšem neohřáli, na opačnou stranu spěchá s pukem Tomáš Vracovský.
     
    32:27
    Petr Hašek vyslal kupředu po pravém křídle Tomáše Janduse, jenž však ranou z pravého kruhu včas vyjetého Martina Sejpala nepropálil!
     
    31:57
    Stanislav Vrhel se snažil uvolnit za klecí Havířova, jenže byl dostoupen dvěma bránícími hráči a k zakončení se nedostal.
     
    31:27
    Vít Seemann nyní dostal možnost pálit od modré čáry, ale do jeho rány obětavě zaklekl Lukáš Bednář, jenž jeho pokus zblokoval.
     
    30:55
    Tomáš Kulhánek přihrál na křídlo pro Vojtěcha Tomiho, jenž se dostal na osu hřiště a následně dorážel svou střelu, která se odrazila od zadního hrazení, neúspěšně.
     
    30:12
    Jaromír Kverka nyní zatáhl kotouč za klec Havířova, přihrávka na modrou čáru přeskočila Jurčíkovi hůl, AZ Heimstaden je tak na chvilku osvobozen.
     
    29:38
    Marek Sloboda si na druhé straně o chvíli později pohrál s Gvidem Jansonsem, jemuž prohodil puk mezi komíny. Akci chybělo jen lepší zakončení.
     
    29:17
    Nyní ale Havířov dobře zakombinoval a po přihrávce Davida Chrobočka pálil Gvido Jansons, Jakub Neužil však jeho pokus vyráží.
     
    28:39
    Vlastimil Dostálek nyní sráží kotouč do rohu hrací plochy, kde se Havířov snažil chvilku kombinovat, ale k zakončení se nedostal. Eduards Hugo Jansons musí krotit zpětný pas až na obranné modré.
     
    28:27
    Vhazování před klecí Havířova vyhráli hráči Baníku, kotouč se rychle dostal k Františku Klejnovi, jenž ranou od modré trefil Sejpala do hrudi.
     
    28:04
    Jan Pohl a Tomáš Kulhánek kombinovali v útočném pásmu, nakonec přihráli na modrou Petru Vodičkovi, jehož ránu z osy hřiště chytá Martin Sejpal do lapačky.
     
    27:29
    Patrik Kadeřávek nahazoval kotouč do brankoviště, kde se snažil zakončit Stanislav Vrhel, po jeho teči ale Martin Sejpal zasahovat nemusel.
     
    27:09
    Baník je kompletní, David Chroboček se ještě snažil poslat kotouč zadovkou o mantinel spoluhráči, jeho pas však neměl oči a puk získali Západočeši.
     
    26:34
    Havířov ještě chvilku kombinoval v útočném pásmu, ale Patrik Kadeřávek nakonec jednu přihrávku zachytil a v pokleku odpálil puk přes všechny čáry.
     
    26:08
    Jakub Doktor se dostal na pravé straně ke střele, která však na bránu Sokolova nemířila. Následně však pálil ještě jednou z levého kruhu a tuto ránu už musel Jakub Neužil krotit ve své náruči!
     
    25:38
    Baník vyhrál buly před svým brankářem, Vojtěch Tomi nejprve udělal pár obrátek v obranném pásmu a nakonec vyhodil kotouč přes všechny čáry.
     
    25:02
    Tomáš Jandus se po přihrávce Marka Slobody dostával v mezikruží k puku, byl však seknutý a zakončit nedokázal. Následně vehementně protestoval proti rozhodnutí sudích a dostává dvě trestné minuty za nesportovní chování. Havířov si tak zahraje přesilovku.
     
    24:28
    Petr Vodička má kotouč schovaný za bránou Baníku. Nyní ale ve spolupráci se svými kolegy špatně rozehrál a Adam Křemen se tak lacino dostal k puku.
     
    24:06
    Tomáš Kulhánek šel na levém kruhu do situace dva na jednoho s Vrhelem, situaci se rozhodl řešit ranou na přední tyč, kterou trefil!
     
    23:49
    David Chroboček se snažil u pravého hrazení prohodit dva protivníky, jenže se mu to povedlo jen v prvním případě, na kotouči jsou tak zase hráči Baníku.
     
    23:28
    Hokejisté AZ Heimstaden se nyní na pravém křídle špatně srovnali a jejich rozehrávka končí zakázaným uvolněním. Buly po pravici Sejpala.
     
    22:57
    Jaromír Kverka nyní šel po pravém křídle rychle kupředu, Jakub Mrva do něj vrazil loktem a forvard Baníku se ocitl na ledě, sudí nepískají.
     
    22:16
    Tomáš Rohan přihrává na Ondřeje Jurčíka, který prodlužuje po levém hrazení kotouč na Vojtěcha Tomiho, Baník je opět před Sejpalem.
     
    21:56
    Tomáš Rohan zůstal krátce po vhazování zcela sám před Martinem Sejpalem, jeho bekhendový pokus však brankář Havířova také kryje! Skvělý vstup Baníku do druhé části a neméně úžasné zákroky gólmana Slezanů.
     
    21:32
    Petr Hašek nyní narazil v útočném pásmu na Tomáše Pastora, který ho sice od puku odstavil, jenže o chvíli později pálil Tomáš Jandus, jenž napálil z levého kruhu pravou tyč brány za Sejpalem!
     
    21:16
    Buly před Neužilem vyhráli hokejisté Západočechů a Tomáš Kulhánek měl během chvilky další velkou šanci, když byl v mezikruží sám před bránou Havířova, Martin Sejpal však skvěle zasáhl proti jeho ráně vyrážečkou!
     
    20:38
    Jaromír Kverka nyní předvedl rychlé nohy na pravé straně, následně předal do mezikruží na Jana Pohla, jenž měl dobrou střeleckou možnost z mezikruží, Martin Sejpal však jeho ránu skvěle vyrazil! Dobrý zákrok gólmana AZ Heimstaden!
     
    20:16
    Úvodní buly druhého dějství vyhráli hokejisté Havířova, kteří ihned nahodili kotouč do útočného pásma, odkud však vyhodil kotouč František Klejna.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 18:02.
     
    Střely na bránu v 1. třetině:

    HC Baník Sokolov – 8
    AZ Heimstaden Havířov – 17
     
    V prvním dějství nám hokejisté Sokolova ukázali, že v tomto utkání chtějí dominovat, Havířov jejich tempu úplně nestačil, ačkoliv na střely výrazně vyhrál. Dvakrát AZ Heimstaden inkasoval v nestandardním počtu hráčů na ledě, Baník nejprve využil přesilovku a následně se prosadil i v oslabení. Před druhou třetinou tak Západočeši drží dvoubrankový náskok.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:26
    Jaroslav Mrowiec se nyní šikovně otočil na vrcholu levého kruhu a nebezpečně pálil na přední tyč, Jakub Neužil však dokázal vykopnout puk mířící k bližší tyčce betonem!
     
    18:48
    Ondřej Jurčík rozehrává z obranného pásma ve spolupráci s Radkem Proškem, následně se vydává první jmenovaný kupředu po pravém hrazení.
     
    17:37
    Petr Vodička nyní vyrobil chybu v obranném pásmu a Jakub Neužil si musel připsat dobrý zákrok proti zakončení snad Vlastimila Dostálka.
     
    16:49
    AZ Heimstaden rozjíždí akci z vlastního obranného pásma, jenže se svým útokem se stěží dostali k půlící čáře.
     
    15:32
    František Klejna nyní trochu nešikovně zabrzdil u zadního hrazení za vlastní brankou, kam dojížděl Vlastimil Dostálek. Obránce Baníku ale nejspíš bude v pořádku.
    14:40 Tomáš VRACOVSKÝ - 2:0
     
    14:40
    Baník právě vstřelil branku!
    Baník předvádí parádní práci, protože dává gól v oslabení! Tomáš Rohan teď vyslal kupředu TOMÁŠE VRACOVSKÉHO, s nímž šel následně do situace dva na jednoho. Druhý jmenovaný zvolil na levém kruhu tvrdou ránu na zadní tyč a trefil přesně, Baník vede 2:0! Asistence: Tomáš Rohan.
     
    13:11
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (Ondřej Jurčík – 2 min., hákování).
     
    12:16
    Vhazuje se po pravé ruce brankáře Jakuba Neužila, střela od modré čáry v podání Davida Chrobočka však byla sražena do ochranné sítě.
    11:38 Jan POHL - 1:0
     
    11:38
    Baník právě vstřelil branku!
    Sokolov využívá přesilovku a jde do vedení! Klejna podél modré čáry nabil na pravou stranu JANU POHLOVI, jenž tvrdou ranou k zadní tyči otevírá skóre utkání! Baník vede 1:0! Asistence: František Klejna, Jakub Konečný.
     
    11:06
    František Klejna už mohl pálit, Martin Sejpal však proti němu vyjel a dobře pokryl prostor, do kterého obránce Baníku mířil!
     
    10:57
    Vojtěch Tomi byl přidržen Tomášem Pastorem v obranném pásmu Havířova a Baník si tak zahraje přesilovou hru.
     
    09:08
    Tomáš Jandus si vybruslil do dobrého prostoru, jenže jeho rána narazil do sítě jen z vnějšku, vzrušení je tak zbytečné.
     
    08:08
    Patrik Kadeřávek vypálil z uctivé vzdálenosti, jenže před Sejpalem chyběl hráč, který by pokus zaclonil a gólman AZ si tak snadno poradil.
     
    07:19
    Baník začíná s kombinací zpoza vlastní klece, Tomáš Vracovský dostává kotouč na levé hrazení a prošťouchává ho dopředu.
     
    06:38
    O kotouč se poměrně dlouho bojovalo v rohu kluziště za klecí Havířova, aniž by se na něj jeden či druhý tým dokázal dostat.
     
    05:31
    František Klejna vypálil od modré čáry, následně si od hrazení vybruslil Stanislav Vrhel, jenž ale na dobře postaveného Martina Sejpala si nepřišel.
     
    04:28
    Jurij Žolobov se snažil prohodit si kotouč mezi bruslemi, ale těsně k němu přistoupil Vít Seemann, jenž ho o puk obral.
     
    03:16
    Ondřej Jurčík přihrává dozadu na Jana Pohla, sudí signalizoval vysokou hůl, ale kotouč se dostal zpět na čepele Sokolova, takže se přerušovat nemusí.
     
    02:26
    David Chroboček nyní vypálil na klec Sokolova, jenže Jakub Neužil byl pozorný a jeho ránu vyráží.
     
    01:38
    Hokejisté Havířova nyní kombinovali ve středu hrací plochy, ale nakonec museli proti dobře postavené obraně Sokolova přihrávat dozadu.
     
    00:27
    Baník se po pár sekundách provinil zakázaným uvolněním. Havířov pochopitelně posílá na led čerstvé síly.
     
    00:15
    Úvodní buly bylo vhozeno, Havířov vyráží po levém křídle dopředu, přihrávku málem zachytil kapitán Sokolova Tomáš Rohan.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Omlouváme se za lehké zdržení, utkání odstartuje během několika málo okamžiků, v Sokolově byl drobný zádrhel s doplněním hráče do zápisu o utkání, šlo s největší pravděpodobností o Tomáše Kulhánka. Duel by měl začít nejdéle deset minut po plánovaném úvodním buly.
     
    Ještě jednou vás vítám u sledování textového přenosu z utkání SokolovHavířov. Duel odstartuje během několika málo okamžiků, níže si již můžete prohlédnout zahajovací sestavy.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Baník Sokolov: Neužil (Cichoň) – Klejna, J. Novák, J. Pohl, Kadeřávek, Seemann, A. Rulík, Vodička – Jurčík (A), T. Rohan (C), Tomi – Vracovský, Kverka (A), J. Konečný – Vrhel, Prošek, T. Jandus – Hašek, M. Sloboda.
    Trenér: Martin Štrba.

    AZ Heimstaden Havířov: Sejpal (Štipčák) – E. H. Jansons, G. Jansons, Chroboček, T. Pastor, M. Hlaváč, Mrowiec – J. Doktor, Hudeček (A), Dostálek – Křemen, Maruna (C), Tjurin – L. Bednář, Hotěk, J. Žolobov – Damašek, Mrva, Krupa.
    Trenér: Tomáš Potěšil.

    Rozhodčí: Bejček, Marek – Beneš, Horažďovský..
     
    Letošní vzájemné zápasy

    Letošní vzájemné zápasy těchto mužstev vyznívají lehce v prospěch Sokolova. Havířov totiž dokázal v prvním měření sil těchto klubů zvítězit, když udolal Západočechy 3:2 v prodloužení právě na ledě Baníku. Ten mu v odvetě porážku vrátil, AZ Heimstaden musel skousnout neúspěch před vlastními tribunami po výsledku 1:3.

    18.9.21 HC Baník Sokolov – AZ Heimstaden Havířov 2:3p
    15.11.21 AZ Heimstaden Havířov – HC Baník Sokolov 1:3
     
    AZ Heimstaden Havířov

    Slezané jsou až na de facto poslední 16. příčce Chance ligy, když na své konto zapsali jen dvaatřicet bodů. Na 15. Benátky nad Jizerou ztrácí už dvanáct bodů a na konci sezóny je čeká jistý sestup. Hrají tak především o čest a prestiž. Příští ročník bude pro klub extrémně důležitý, protože rozhodne o jeho budoucnosti a o tom, zda a jak brzy se Havířov zpět do Chance ligy vrátí.

    Forma Havířova je samozřejmě katastrofická, prohrál posledních šest duelů. Podívejme se na poslední čtyři výsledky. AZ Heimstaden nejprve podlehl v Benátkách nad Jizerou 2:5, následně padl před vlastními fandy 3:4 s Kolínem. Poté neuspěl v Šumperku, kde prohrál 2:4 a včera se marně pokoušel dobýt Ústí nad Labem. Severočeši porazili Slezany 4:3. Není tak těžké uhodnout, v jakém rozpoložení Havířov přicestoval do Sokolova.
     
    HC Baník Sokolov

    Sokolov se prozatím drží na skvělé 5. příčce se ziskem rovných sedmdesáti bodů. Baník směřuje krátce před koncem základní části přímo do čtvrtfinále play-off. Musí si ale přiznat, že elitní čtveřici už nejspíš nedožene. Na Jihlavu před sebou ztrácí deset bodů, na druhou stranu má oproti ní tři utkání k dobru. Za Západočechy je na 6. místě Kolín s odstupem dvou bodů a 7. Prostějov je o další bodík zpět. I tyto týmy ještě určitě budou chtít zabojovat o přímý postup mezi osmičku nejlepších.

    Forma Sokolova není vůbec špatná, na začátku února sice Baník dvakrát prohrál, když podlehl nejprve 0:4 ve Vsetíně a následně také 1:3 v Porubě. O dva dny později však Západočeši RT Toraxu porážku na svém ledě oplatili výsledkem 4:3 a ve středu přetlačili také Šumperk, který opět před vlastními fandy udolali 3:2.
     
    Krásný dobrý sobotní podvečer přeji všem příznivcům kvalitního ledního hokeje. Chance liga dnes pokračuje dalšími čtyřmi zápasy. Společně budeme sledovat dohrávku 37. kola, ve kterém na sebe narazí HC Baník Sokolov a AZ Heimstaden Havířov.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 12. J. Pohl (Klejna, J. Konečný), 15. Vracovský (T. Rohan), 35. Tomi (Kadeřávek, T. Rohan), 51. M. Sloboda (T. Jandus, J. Novák) – 53. Chroboček (J. Doktor, Hudeček)


    HC Baník Sokolov: Neužil (Cichoň) – Klejna, J. Novák, J. Pohl, Kadeřávek, Seemann, A. Rulík, Vodička – Jurčík (A), T. Rohan (C), Tomi – Vracovský, Kverka (A), J. Konečný – Vrhel, Prošek, T. Jandus – Hašek, M. Sloboda, Kulhánek.
    Trenér: Martin Štrba.

    AZ Havířov: Sejpal (Štipčák) – E. H. Jansons, G. Jansons, Chroboček, T. Pastor, M. Hlaváč, Mrowiec – J. Doktor, Hudeček (A), Dostálek – Křemen, Maruna (C), Tjurin – L. Bednář, Hotěk, J. Žolobov – Damašek, Mrva, Krupa.
    Trenér: Tomáš Potěšil.

    Rozhodčí: Bejček, Marek – Beneš, Horažďovský.

    Diváci: 512.
    thejrc.org