Kanada – USA 2:4 (kon.) | Německo – Čína 3:2 (kon.) | Tým ROV – Česko 5:6 (po pr.)
Švýcarsko – Dánsko 3:5 (kon.)
konec
Kanada
2:4 (1:2, 1:1, 0:1)
USA
Sobota 12.02.2022, 05:10Olympijské hry - muži • Skupina A
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    Střely na branku: 37 – 27 (07:25:34)
     
    Je konec! Tým USA složený z mladých hráčů poráží Kanadu 4:2 a potvrzují skvělý vstup do základní skupiny. Před posledním duelem s Německem mají na kontě šest bodů. Kanada sice vstoupila do třetí části aktivně, ale nedokázala vyrovnat. Ve 47. minutě si navíc znovu vybral slabší moment brankář Pasquale, který pustil za záda Agostinovu ránu. Kanada následně hrála přesilovku 5 na 3, ale další branku už favorit nepřidal.
     
    Konec zápasu.
     
    59:26
    Kanaďané se nepřesnou kombinací málem postarali o vlastní branku. Kotouč minul opuštěnou klec skutečně jen o pár centimetrů.
     
    58:23
    Power neudržel kotouč na modré čáře a Kanada musela vyklidit útočné pásmo. Američané už jsou velmi blízko vítězství nad velkým rivalem.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    57:38
    Kanada měla v přesilovce obrovský tlak, ale opět pouze zvonila branková konstrukce. Kanada to okamžitě zkouší bez brankáře.
     
    57:23
    USA hrají v plném počtu.
     
    56:15
    Další zakončení Owena Powera od modré čáry přizvedl jeden z amerických obránců do ochranné sítě. Kanada tak zůstane před Mannem.
     
    56:00
    Kanaďané dvojnásobnou početní převahu nevyužili. První vyloučený Američan už je zpátky na ledě. Kanaďané mají při zakončení i smůlu.
     
    55:23
    Oddechový čas pro Kanadu.
     
    55:23
    Vyloučení v týmu USA (Steven Kampfer – 2 min., vysoká hůl).
     
    55:09
    Knight operoval na levém kruhu, ale Kanada se ne a ne dostat do zakončení.
     
    54:36
    Jack McBain nahodil puk do útočného pásma, ale Kanada se zatím v přesilovce nemůže před brankou soupeře usadit.
     
    54:12
    Američané vstoupili do oslabení skvěle. Jeden z obránců totiž před brankou vybojoval kotouč a vyhodil jej přes celé kluziště.
     
    53:54
    Vyloučení v týmu USA (Matthew Knies – 2 min., hákování).
     
    53:26
    Američané si opět pomohli vyhozením přes celé kluziště na zakázané uvolnění. Hokejistům v bílých dresech ale tato jednoduchá hra stačí.
     
    53:09
    Mason McTavish projel po levém křídle do útočného pásma a zakončil zápěstím. Jeho pohotová rána byla obráncem sražena do rohu kluziště.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 2. M. Robinson (Ho-Sang, E. Staal), 35. C. Knight (Winnik) – 3. Miele (B. O'Neill, Kampfer), 19. Meyers (Farrell, Sanderson), 23. Brisson (N. Shore), 47. Agostino (Miele)


    Kanada: Pasquale (Tomkins) – M. Robinson, Power, Noreau (A), Wotherspoon, Demers, Barberio, A. Grant – Ho-Sang, E. Staal (C), McTavish – C. Knight, Weal, Tambellini – Johnson, O'Dell, Street – Cracknell, Desharnais (A), Winnik – Jack McBain.
    USA: Mann (Commesso) – Kampfer, A. Ness (A), Faber, Warsofsky, Cooper, Sanderson, Perbix – B. O'Neill, Miele (C), Agostino – Abruzzese, Beniers, Knies – Farrell, Meyers, N. Cates (A) – McLaughlin, N. Smith, Brisson – N. Shore.
    thejrc.org