K. Vary – Zlín 5:1 (kon.) | Litvínov – Sparta 0:5 (kon.) | Kladno – Kometa Brno 6:4 (kon.)
Mountfield HK – Olomouc 4:1 (kon.) | Vítkovice – Mladá Boleslav 3:0 (kon.) | Třinec – Pardubice 3:2 (kon.)
konec
Mountfield HK
4:1 (0:0, 2:1, 2:0)
HC Olomouc
Neděle 13.02.2022, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 52. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Krásné odpoledne z Hradce Králové! Druhá únorová neděle bude v Hradci patřit tradičně hokeji, od 16:00 budeme v ČPP Aréně sledovat duel 52. kola mezi rozjetým Hradcem Králové a Olomoucí!

    Hradec se po pátečním skalpu Třince přiblížil prvnímu místu, po výhře 2:0 se dotáhl na dva body a s druhým nejlepším útokem ligy přivítá Olomouc, která se po nadějném úvodu sezóny postupně propadá tabulkou a bude muset ještě až do konce základní části bojovat o postup play-off. V současnosti z deseti zápasů vyhrála jenom dva, navíc se musí obejít bez Davida Krejčího, který rozdává radost české hokejové veřejnosti na olympijských hrách.

    Jak již bylo zmíněno, duel u soutoku Labe s Orlicí začíná v 16:00, příjemnou zábavu!
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Kiviaho (F. Novotný) – Nedomlel, Blain, R. Pilař, F. Pavlík (A), Jank, McCormack, Šalda – Smoleňák (C), Lev (A), Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – Ščerbak, Lalancette, Kelly Klíma – Cingel, Koukal, Orsava.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Olomouc: Lukáš (Špunar) – Ondrušek (C), Rašner, Švrček, Dujsík, Řezníček, Škůrek, A. Rutar – Kusko, J. Knotek (A), J. Doktor – Olesz (A), P. Kolouch, Navrátil – Michal Kunc, Klimek, Bambula – Burian, Lichanec, Vítězslav Brož.
    Trenér: Zdeněk Moták

    Rozhodčí: Lacina, Kika – Komárek, Zíka.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Hosté nezahájili zápas příliš šťastně. Sice vyhráli úvodní buly, Ondrušek ale z vlastního obranného pásma poslal kotouč přímo na zakázané uvolnění. Proto se hra stěhuje před Lukáše.
     
    00:23
    Lev si již najížděl po levé straně za obránce a Oksanen jej hledal, vracející se Rašner ale přihrávku sklepl. Přesto se však Lev dočkal střely po přihrávce zpoza branky, jeho pokus z pravého kruhu drží Lukáš ve výstroji.
     
    00:51
    Po dalším zakázaném uvolnění Olomouce se vhazování mírně natáhlo, čárový rozhodčí nebyl příliš spokojen s postavením domácích hráčů. Domácí ale i tak vyhráli buly a Pavlík střílel nepříjemně od modré, tečovaný pokus končí těsně vedle.
     
    01:44
    Tlak Hradce pokračuje dále a umocněn bude první přesilovkou. Tomáš Dujsík (OLO) dostává dvojku za sekání.
     
    01:50
    Vhazování ale vyhráli hosté a mohli vyhodit přes všechny čáry. Do hry se tak zapojuje i brankář Kiviaho, pro nějž je to první dotek s pukem.
     
    02:26
    Smoleňák ještě udržel sice pásmo, ale jenom za cenu velmi nepřesné přihrávky. Hanáci znovu vyhazují a tahle přesilovka zrovna k hradeckým nejpovedenějším patřit nebude.
     
    03:10
    Nakonec ale dokázali Lvi zatavit čtyřku Olomouce téměř až ve vlastním brankovišti a Blain zatahoval příklepem z levého kruhu, Lukáš vytěsnil ramenem. Neujala se ani střela Kevina Klímy.
     
    03:59
    Olomouc je od prvních minut jako na kolotoči. Christophe Lalancette si našel prostor mezi dvěma obránci a vydal se do úniku, mezi kruhy však pouštěl puk pod sebe pro Ščerbaka. Ten byl ale na puku až jako druhý, a proto očekávané zakončení nepřišlo.
     
    05:06
    Hosté dvakrát vyhodili šikovně mimo icing, ale stále se nedostali k nějaké souvislé hře. Hradec naopak prostřídal formaci a znovu kombinuje v útočném pásmu.
     
    05:56
    První střela hostí na branku přišla po šesti minutách. Navrátil po nástupu na led zvolil individuální akci, vybruslil si až na levý kruh a střílel na lapačku Kiviaha, který přerušuje hru. Komerční přestávka.
     
    06:29
    Perret po přechodu modré šel do kličky a zadovkou našel na ose hřiště Kevina Klímu, kterému však šel kotouč na brusle a zpracování bylo posléze velmi obtížné. Olomouc tak otáčí hru.
     
    07:16
    Ščerbak z ostrého úhlu nahodil jenom na branku a puk prolétl až k protějšímu mantinelu. Po souboji pak skončil na olomoucké střídačce a vhazovat se bude před Lukášem.
     
    07:53
    Pilař dojel jako první dlouhou nahrávku na Doktora a podržel hru u mantinelu, zatímco Východočeši mohli v poklidu dostřídat. Jenže založení útoku se nepovedlo a ke střele se dostal po ztrátě Rašner, Kiviaho přerušuje.
     
    08:29
    Smoleňák předal Oksanenovi, který zavezl do útočného pásma a kombinoval. Na Oksanena se po četných přihrávkách dostalo podruhé a jeho tvrdou střelu od modré Lukáš vyrazil betonem.
     
    09:36
    Hradecká pětka byla notně rozhozená a hosté toho využili k souvislé hře v útočném pásmu. Všechno ale skončilo nepřesnou nahrávkou Ondruška do předbrankového prostoru. Tam byl Jank a snadno puk přebral na svoji hůl.
     
    10:22
    Domácí tak kontrovali znovu tím, co jim od první minuty v tomto duelu jde. Hra na kotouči v útočném pásmu. Ani tentokrát z toho ale šance nebo změna skóre nebude, Jankovu střelu drží Lukáš v lapačce.
     
    11:21
    Hanáci ale mohli jít do překvapivého vedení! Oleszovu střelu po ledě Kiviaho vykopl betonem, přímo však na hůl Navrátila, který okamžitě dorážel. Od špičky betonu domácího brankáře puk vyletěl do tyčky a ven, domácí měli nyní velké štěstí!
     
    12:02
    Hradec posléze vyhodil na icing, na což navázal ofsajdovým postavením. Možná je tak pro Lvy dobře, že přichází na řadu komerční přestávka.
     
    12:26
    Blain zachytil vyhození hostů a okamžitě vrací hru zpět do útočného pásma. Po drtivém hradeckém nástupu se hra výrazně zklidnila a Olomouc je rozhodně nebezpečná.
     
    13:14
    Ščerbak nikam nespěchal a podržel hru na levém mantinelu, odměnou byla velká šance Filipa Pavlíka! Tomu poslal parádní přihrávku do druhé vlny a Pavlík se zakončením čekal, vyjel si lehce z optimálního střeleckého úhlu, nakonec branku minul!
     
    14:20
    Cingel podržel puk za olomouckou brankou a McCormack střílel po jeho přihrávce od modré. Puk ani k brance nedolétl, nešlo si však nevšimnout Orsavy, který zahodil hokejku s rukavicemi, načež v předklonu odjel na střídačku. Zřejmě došlo k zásahu holí olomouckého Ondruška do obličeje, rozhodčí ale nechávají hru plynout dále.
     
    15:45
    Brož dostal přihrávku od Lichance mezi dva hráče a tlačil se do úniku, spolupráce kmenových hráčů jihlavské Dukly ale pro Kohouty nic zásadnějšího v tento moment nepřinesla.
     
    16:44
    Ščerbak je na levém křídle zkrátka vidět. Po těžké přihrávce dokázal udržet beka na zádech a dostat se až do koncovky. Skrze bližší tyč ale Lukáše neprostřelil.
     
    17:03
    Kusko ustál souboj s Jankem v útočném pásmu a mohl nahrávat Doktorovi, který z první pálil na Kiviaha. Finský gólman ale spolehlivě zasahuje, vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    17:29
    Řezníček si rovnal kotouč na modré na střelu, k překvapení všech ale vylétla jenom půlka hokejky, načež zůstal kotouč viset na stejném místě. Defekt materiálu tak připravil Hanáky o delší dobu v útočném pásmu, Hradec ale přečíslení 3 na 2 nedotáhl do konce.
     
    18:14
    Závěr první třetiny se opticky daří lépe Moře. Rutar podržel puk na modré a střílel na lapačku Kiviaha, který neměl se zákrokem sebemenší problém.
     
    18:32
    První útočná formace domácích ale chce dojít pro vedoucí branku a střídání měla velmi povedené. Zakončení Lva z modré jako vyvrcholení ale skončilo na plexiskle.
     
    18:45
    Krátce poté navíc hosté první přesilovku. Radek Smoleňák (MHK) po souboji u trestných lavic dostává dvojku za hákování.
     
    19:06
    Hosté rozehráli přesilovou hru velmi slušně a na Kiviaha to jenom létá. Domácí obrana ale zatím tohle dokáže ustát.
     
    19:44
    Blain navíc získal po nepřesnosti puk a cestou na střídačku jej vyhodil. První třetina tak dost pravděpodobně skončí bez branek.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Tak se i stalo a dění lze rozdělit do dvou částí. V té první byl Hradec jednoznačně lepším celkem a Hanáky válcoval, leč bylo to bez gólového efektu. Postupem času se však jeho dynamický nástup vytrácel a Olomouc se dostala do hry. Měla i několik nebezpečných příležitostí, ale ani ona nedokázala prolomit nulu na brankovém kontě. Proto musí fanoušci na první branku duelu nadále čekat.

    Střely na branku: 10 – 11
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:06
    Ve druhé třetině ještě Hradec musí hrát necelou minutu v oslabení po vyloučení Smoleňáka. Olomouc tak hned po úvodním buly rozestavuje šablonu.
     
    20:31
    Jenže poprvé to úplně nevyšlo. Olesz dal napříč pásmem hodně nepřesnou přihrávku a Blain snadno poslal kotouč pryč z pásma.
     
    21:09
    Cingel zvládl projít přes tři hráče, k rozehrání ale již nedošlo. Důvodem byl ostrý hit od Doktora na Perreta a Jank se po olomouckém hráči ohnal. Rozhodčí zvedli ruku až v ten moment, navíc to vyeskalovalo v hromadnou bitku! Jaké budou tresty?
     
    21:09
    Situace se má následovně. Souboj Doktora s Perretem rozhodčí nijak netrestali, dvojku dostane tak jenom Bohumil Jank (MHK) za největší aktivitu v potyčce. A to se hradeckým fanouškům vůbec nelíbí...
     
    21:48
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanáci jdou nakonec do vedení a Hradec inkasuje po 150 minutách hry! Střelu Jakuba Doktora od modré ještě Kiviaho vyrazil, ale zpátky na modrou přímo do prostoru, kde se pohyboval JIŘÍ ONDRUŠEK. Právě hostující kapitán práskl do kotouče a Kiviaho se sice přesunul, kotouč mu však nakonec mezi betony proskákal až těsně za brankovou čáru – 0:1! Asistence: Jakub Doktor, Jakub Navrátil.
    21:48 Jiří ONDRUŠEK - 0:1
     
    22:29
    Po využití přesilové hry se opět Hradec natlačil do útočného pásma a ostřeloval Lukáše. Nejvýraznější akci měl na svědomí Radek Pilař, který se na levém kruhu napřáhl, střela byla ještě tečována a skončila na tyči olomoucké branky!
     
    22:52
    Lalancette našel z oblouku mezi kruhy spoluhráče, přihrávka byla však příliš prudká a zachytil ji až Jank na modré.
     
    24:12
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec těžké momenty v signalizované výhodě ustál a veškeré zmatky v ČPP Aréně končí gólem na 1:1! Všechno to začalo po faulu od Dujsíka na Orsavu, na což navázalo podražení Blaina od Jakuba Navrátila. To už měli oba rozhodčí ruku nahoře a domácí by čekala hra 5 na 3. I tohle však Blain po faulu ustál, pokračoval v útoku a našel napříč pásmem geniálně KEVINA KLÍMU, který zasunul do prázdné – 1:1! Asistence: Jeremie Blain.
    24:12 Kevin KLÍMA - 1:1
     
    24:12
    Jakub Navrátil (OLO) jakožto druhý faulující v signalizované výhodě trestu neunikne. Za již zmíněné podražení Blaina putuje na dvě minuty za katr.
     
    25:48
    Domácí v přesilové hře šťaví olomouckou obranu, jak to jen jde. Velmi blízko byl Oksanen brance na 2:1, z dorážky po jeho tvrdé střele na bližší tyč ale za Lukášem zvoní podruhé v utkání branková konstrukce!
     
    27:02
    Přesilovku nakonec Hanáci ustáli, Hradec však pokračuje i nadále v útoku. Perret z modré vyprášil Řezníčkovy brusle, čímž tak dostal hru po delší době k brance Kiviaha.
     
    27:39
    Perret sice rozehrál poměrně nepřesně, v daný moment to ale bylo vedlejší. Mezitím došlo ke střetu Orsavy s Lukášem v brankovišti a za postavení Orsavy v území brankáře jsou domácí vykázáni do středního pásma.
     
    28:13
    Ačkoliv hosté reklamovali ofsajd, hra pokračovala nadále a Hradec útočil. Nedostal se však ani ke střele, Olomouc přerušuje hru nepovolenou přihrávkou rukou.
     
    29:02
    Oksanen zachytil rozehrávku Lukáše a dal na modrou velmi těžkou přihrávku pro Pilaře. Ten sice puk zachytil, následná střela již však tak razantní nebyla.
     
    29:50
    Divoké momenty duelu pokračují a Lvi se nemohou dostat do vedení! Skákavý Oksanenův pokus z pravého kruhu pořádně zaskočil Lukáše, kterému vleže přeskočil beton a Smoleňák s Oksanenem mohli dorážet do prázdné! Domácí kapitán ale promáchl a Oksanen trefil jenom boční síť!
     
    30:42
    I Kiviaho byl prověřen, dvakrát za sebou se k pokusu dostali Navrátil s Kolouchem. První pokus šel pod masku, druhý do betonu, v obou případech se povedlo domácímu gólmanovi zasáhnout.
     
    31:11
    Hradec právě vstřelil branku!
    Skóre v ČPP Aréně otočeno jest, i když to zrovna nejhezčí branka nebyla! Vyhrané buly bylo sehráno na Blaina, který na nic nečekal a od modré střílel. Zhruba na úrovni pravého kruhu do střely vložil hůl NIKITA ŠČERBAK, kotouč nabral zcela nečekaný směr a proskákal až do branky mimo dosah Lukáše – 2:1! Asistence: Jeremie Blain, Lukáš Cingel.
    31:11 Nikita ŠČERBAK - 2:1
     
    32:20
    Kusko se nalepil na záda Smoleňákovi, který musel pod tlakem odehrávat. A nemyslel to zle, na Lva však byla přihrávka do protipohybu dlouhá. Olomouc toho využila a vybojovala vhazování před Kiviahem.
     
    32:45
    Kolouch se zbavil bránícího hráče na modré a pálil na branku, mezitím však stihl přijet hráč druhý a hokejkou mu pokus přizvednout až do ochranné sítě.
     
    33:27
    Přestože Perret sprintoval za vyhozením, ve zlomový moment byl mírně pozadu oproti olomouckému bekovi, proto přichází odpískaný icing.
     
    34:03
    Blain našel na modré Oksanena, který se otáčel s pukem a chtěl pokračovat do zakončení. Byl ale zavčas zdvojen a nedostal se dále.
     
    35:13
    Ze skrumáže před brankou Kiviaha vyplaval kotouč zhruba mezi kruhy, kde byl volný Řezníček. Ten se naplno opřel do střely z druhé vlny, tečovaný pokus ale skončil kdesi na obličeji Buriana. Naštěstí to nemělo pro hostujícího útočníka žádné následky.
     
    36:16
    Chybné založení útoku na olomoucké straně zase dává šanci domácím! Dlouhé obléhání Lukášovy branky mohl utnout po odražení kotouče před prázdnou branku Perret, který ale v tutovce z pokleku promáchl a puk mu mezi nohama projel až k mantinelu!
     
    37:47
    Kunc musel před brankou přetlačit Ščerbaka, Bambula posléze puk od nich převzal a vyhodil jej snadno na zakázané uvolnění.
     
    38:26
    Prudké nahození zleva Kiviaho vyrazil mezi kruhy, kde se už k dorážce hotovil Kolouch. Chyběl mu však krok k tomu, aby na puk dosáhl a mohl jej zpracovat.
     
    39:09
    Na startu poslední minuty druhé třetiny Kelly Klíma protáhl hru do útočného pásma a zmatky skončily až zákrokem Lukáše. Následně byla na programu menší šavlovaná u branky, ale rozhodčí tohle rychle ukončili.
     
    39:58
    Dvě sekundy před koncem se opřel do kotouče Oksanen a z ostrého úhlu nahazoval na branku, puk byl tečovaný a vyletěl až do ochranné sítě. Hradec má tak čas maximálně na jednu střelu.
     
    40:00
    Oksanen by po vyhraném buly mohl střílet, nechal však kotouč při střele za sebou a ve druhé třetině již toho více neuvidíme.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Čtyřicet minut trvající druhá třetina toho nabídla mnoho. Spoustu emocí, šancí, především však tři branky. Jako první šli do vedení Hanáci po vyloučení Janka a Jiří Ondrušek od modré propálil se štěstím Kiviaha mezi betony. Hradec od toho momentu však výrazně zvýšil otáčky a na začátku 25. minuty srovnal v signalizované výhodě, když Kevin Klíma dokonale využil parádní přihrávky Blaina. Od té doby to bylo víceméně na jednu branku, domácí ale trápila koncovka. Vysvobození přinesla až teč Nikity Ščerbaka v čase 31:11, která poslala Hradec do těsného vedení.

    Střely na branku: 25 – 18 (15 – 7)
     
    Další třetina začne přibližně v 17:59.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:13
    Nedomlel jenom nahodil puk do útočného pásma, což Hradci v daný moment stačilo. Olomouc poté sice šla vpřed velmi rychle, ale skončilo to jenom ofsajdem.
     
    40:53
    Hosté jenom nahodili za Kiviahovu branku a odjeli střídat. Hradec tohle kompenzoval ofsajdem a rozhodně už byly k vidění lepší minuty dnešního duelu.
     
    41:27
    Lalancette ve sprintu za kotoučem nebyl rychlejší, proti Bambulovi si tak musel pomoct tělem. To se mu povedlo a mohl přenést hru na druhou stranu.
     
    41:59
    Hokej plný nepřesností na obou stranách pokračuje. Teď rozhodně nikam nespěchají domácí, Nedomlel za vlastní brankou čeká, až dostřídá kompletní formace. Zatím je to spíše nahazovaná puků za branky.
     
    42:59
    Smoleňák předal Pilařovi, který posléze nepřesně rozehrál za branku Lukáše. Ani Olomouc ale neuspěla a první minuty třetí třetiny rozhodně reklamou na hokej nejsou.
     
    43:39
    Lalancette byl v průniku zastaven čistě tělem, souboj ale pokračoval i nadále, byl z toho opětovný zisk kotouče a přihrávka na Kellyho Klímu. Jeho zakončení z pravého kruhu šlo ale jenom do hrazení.
     
    44:29
    Olomouc sevřela domácí v útočném pásmu a nahozením před branku rozjela pořádné zmatky před Kiviahem, Hradec ale tohle dokázal ustát a posílá puk na druhou stranu ledové plochy.
     
    45:08
    Ščerbak se už napřahoval do zakončení, do hry ale stihl vstoupit čárový rozhodčí, který signalizuje ofsajdové postavení.
     
    45:20
    Kiviaho si těžce nerozuměl s Pavlíkem a klidně to mohl být vlastní gól! Kiviaho chtěl postrčit puk blíže říznému obránci, avšak Pavlík měl stejný záměr a téměř nasměroval kotouč Kiviahovi mezi betony!
     
    46:29
    Východočeši se ocitli pod velkým tlakem a byli hodně rádi, když se jim povedlo kotouč dostat alespoň na zakázané uvolnění.
     
    47:09
    Tomáš Dujsík (OLO) se nechal snadno přelstít Ščerbakem a musel tahat za záchrannou brzdu v momentě, kdy šel ruský útočník do zakončení. Proto dvě minuty za podrážení, přesilovka se rozehraje po komerční přestávce.
     
    47:16
    Blain na modré po vyhraném buly expedoval další střelu. Lukáš toho přes clonu moc neviděl, avšak kotouč jej trefil do hrudi. Následně hosté vyhazují.
     
    48:06
    Lev si sjel nehlídán na pravý kruh pro střelu a opřel se do puku, ten končí kdesi v Lukášově výstroji. Vhazovat se bude po jeho levici.
     
    48:21
    Oksanen narýsoval další výborný pas napříč pásmem pro Lalancettea, který chtěl Lukáše překonat variací Forsbergovy kličky, ale olomoucký brankář byl připraven!
     
    49:11
    Dujsík naskočil na led a tohle oslabení Kohouti zvládli. Čas na srovnání se jim ale začíná hodně krátit.
     
    49:42
    Hradec právě vstřelil branku!
    Nejenže se Olomouci čas na srovnání krátí, Hanáci budou muset vstřelit góly rovnou dva! LUKÁŠ CINGEL vybojoval za brankou Lukáše puk a dával jej pod sebe pro Orsavu. Tomu se povedlo stáhnout na sebe dva obránce, následně je prohodit mezi nohama právě pro Cingela, před nímž byla prázdná branka – 3:1! Asistence: Jakub Orsava.
    49:42 Lukáš CINGEL - 3:1
     
    51:16
    Jank odstavil od puku čistě Lichance a přihrál jej na McCormacka. Tomu se skoro povedlo z první vytvořit icing, nakonec to zachránil jeden z jeho spoluhráčů a vybojoval vhazování.
     
    52:05
    Mora už bude mít velmi těžké dvoubrankovou ztrátu stáhnout. Po komerční přestávce bude čelit další hradecké přesilovce, vyloučeným je Jan Knotek (OLO) za vysokou hůl.
     
    52:26
    Oksanen napříč pásmem našel McCormacka, který z první chtěl střílet, trefil však jenom Škůrkovu nohu. Hosté ani tak nedokázali vyhodit a domácí střídají.
     
    53:19
    Blain nepřesně přihrál napravo pro Pavlíka, který navíc byl v ofsajdovém postavení. Lvům se tahle přesilovka příliš nedaří.
     
    53:53
    Blain našel od modré Kevina Klímu, který ještě tečoval puk a Lukáš musel maskou v postoji jít do zákroku. Poté však hosté vyhodili, zatímco Knotek už čekal na návrat.
     
    55:15
    Kelly Klíma už vzal tenhle výpad exhibičně. Ščerbak jej vyslal na levé straně, Klíma zkusil otočku a bekhendové zakončení, Lukáš vyrazil betonem. Tribuny hradeckého zimáku ale tohle dokázaly ocenit.
     
    56:10
    Nedomlel z modré napálil jenom clonícího Smoleňáka, puk následně získal Klimek a vyvezl jej po křídle ke Kiviahovi, který musel proti jeho nahození zakročit.
     
    57:03
    Utkání se víceméně přesunulo do statusu dohrávaných. Hradec si moc dobře svoje dvoubrankové vedení stráží a u hostí to již nevypadá na nějaké výrazné vzedmutí.
     
    57:46
    Hradec právě vstřelil branku!
    Teď je již hotovo definitivně! Jank našel na hranici brankoviště volného Orsavu, kterému po ledě poslal kotouč. A Orsava se neunáhlil, zvedl hlavu, nahrál před sebe na AHTIHO OKSANENA, který z levého kruhu zametl puk pod víko Lukáše. Pro finského snajpra se jedná o 24. gól v sezóně – 4:1! Asistence: Jakub Orsava, Bohumil Jank.
    57:46 Ahti OKSANEN - 4:1
     
    59:16
    Hradec jde na první místo tabulky, to je nyní více než jasné. A může tam zůstat i déle, Pardubice totiž vedou v Třinci 1:0.
     
    59:43
    Zápas se už jenom dohrává. Všech 1000 diváků povstalo a děkuje hráčům za výkon, ani Olomouc se již nikam nežene.
     
    Konec zápasu.
     
    Hradec se minimálně na dvě hodiny posouvá na první místo tabulky, neboť obrátil vývoj duelu s Olomoucí! Ve třetí třetině to ale zpočátku nevypadalo. V obraně byli domácí poněkud lehkovážní, gólové šance ale Olomoučtí proměnit nedokázali. Proto přišel zlom na sklonku 50. minuty. Lukáš Cingel využil skvělé práce Jakuba Orsavy, navýšil na 3:1 a od té doby získali Lvi klid na hole. Definitivní podobu výsledku určil v čase 57:46 po další skvělé asistenci Orsavy Ahti Oksanen.

    Střely na branku: 34 – 25 (8 – 6)
     
    Dnešní utkání sledovalo 1 000 diváků.
     
    Z mé strany je to dnes již vše. Přeji vám krásný zbytek víkendu a někdy příště se budu odtud, z východočeské metropole, těšit na počtenou! (18:34:55)
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 25. Kevin Klíma (Blain), 32. Ščerbak (Blain, Cingel), 50. Cingel (Orsava), 58. Oksanen (Orsava, Jank) – 22. Ondrušek (J. Doktor, Navrátil)


    Mountfield HK: Kiviaho (F. Novotný) – Nedomlel, Blain, R. Pilař, F. Pavlík (A), Jank, McCormack, Šalda – Smoleňák (C), Lev (A), Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – Ščerbak, Lalancette, Kelly Klíma – Cingel, Koukal, Orsava.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Olomouc: Lukáš (Špunar) – Ondrušek (C), Rašner, Švrček, Dujsík, Řezníček, Škůrek, A. Rutar – Kusko, J. Knotek (A), J. Doktor – Olesz (A), P. Kolouch, Navrátil – Michal Kunc, Klimek, Bambula – Burian, Lichanec, Vítězslav Brož.
    Trenér: Zdeněk Moták

    Rozhodčí: Lacina, Kika – Komárek, Zíka

    Diváci: 1 000
    ocianews.com