NY Rangers – Boston 2:1 (3:2 po s.n.) | Pittsburgh – Philadelphia 5:4 (po pr.) | Buffalo – NY Islanders 6:3 (kon.)
New Jersey – Tampa 3:6 (kon.) | Ottawa – St. Louis 2:5 (kon.) | Nashville – Washington 1:4 (kon.)
Calgary – Columbus 6:2 (kon.) | Colorado – Dallas 1:4 (kon.) | Los Angeles – Edmonton 2:5 (kon.)
konec
New Jersey Devils
3:6 (2:1, 1:2, 0:3)
Tampa Bay Lightning
Středa 16.02.2022, 01:00 • Prudential Center, Newark • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:36
    Za hrubost dostal jeden menší trest také Cal Foote, takže New Jersey dohraje tento zápas v přesilové hře.
     
    58:36
    Studenič se snažil objet Footea. V důsledku toho naboural do Vasilevského a to si nenechali líbit ostatní hráči Tampy. Z hromadné potyčky vyplynula i jedna regulérní bitka mezi Seversonem a Sergačjovem.
     
    54:50
    Bastian s jeho přemožitelem Černákem si odsedí pětiminutové tresty a pravděpodobně už se na led ani nevrátí. Definitivně se to dá říci o Geertsenovi, jenž vyfasoval osobní trest.
     
    50:21
    Střídání v týmu New Jersey Devils: ze hřiště odchází Jon Gillies, přichází Nico Daws.
    50:21 Pierre-Édouard BELLEMARE - 3:6
     
    50:21
    Tampa právě vstřelila branku!
    Pátý gól v řadě pro hosty! Perryho střela z protiútoku jela podél brankové čáry. Gillies o tom nevěděl, protože se vleže za sebe vůbec neotočil. Z druhé strany poslal puk do ležícího brankáře PIERRE-EDOUARD BELLEMARE a domácí zmar dovršil vlastenec Siegenthalera, který se snažil vyhodit kotouč z brankoviště. Asistence: Correy Perry, Patrick Maroon.
    49:14 Nikita KUČEROV - 3:5
     
    49:14
    Tampa právě vstřelila branku!
    Další pohroma pro Devils! Vesey musel zpomalit protiútok, který pak definitivně umřel na chybě Subbana. Point pohotově vyslal na zteč NIKITU KUČEROVA, jenž z levého kruhu prostřelil Gilliese odrazem o jeho pravou nohu. Asistence: Brayden Point.
    47:17 Victor HEDMAN - 3:4
     
    47:17
    Tampa právě vstřelila branku!
    Po buly mezi McLeodem a Bellemarem si vzal puk Perry, jenž ho po objetí branky nahrál o krajní mantinel VICTORU HEDMANOVI. Švéd na nic nečekal a bez přípravy prostřelil všechny hráče stojící mezi jeho hokejkou a síti v brance Devils. Asistence. Corey Perry, Pierre-Édouard Bellemare.
     
    43:49
    Jon Gillies měl štěstí u další Hedmanovy střely. Kotouč se zastavil až o dobře postavené tyče.
    36:13 Alex KILLORN - 3:3
     
    36:13
    Tampa právě vstřelila branku!
    Stačilo pár vteřin a dvougólový náskok Devils je minulostí! Sergačjov si pravou bruslí zpracoval puk na modré čáře. Setřásl Hughese a jeho nahození poté ztečoval za Gilliesova záda ALEX KILLORN. Asistence: Michail Sergačjov, Victor Hedman.
    35:32 Steven STAMKOS - 3:2
     
    35:32
    Tampa právě vstřelila branku!
    Naděje Tampy na bodový zisk ožívají! STEVEN STAMKOS vyhrál buly nad Hischierem a po přihrávce Kučerova z pravého mantinelu s neuvěřitelnou přesností zakončil zápěstím ze svého pohledu k levé tyčce Gilliesovy branky. Asistence: Nikita Kučerov, Jan Rutta.
     
    33:01
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Jan Rutta – 2 min., hákování).
     
    30:09
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Mason Geertsen – 2 min., hákování).
    21:48 Jack HUGHES - 3:1
     
    21:48
    Devils právě vstřelili branku!
    Třetí puk v brance Lightning! Mercer nenechal Footea vyhodit puk z obranného pásma. Naopak ho odrazil směrem k JACKU HUGHESOVI, jenž zleva Vasilevského napoprvé nepřekonal, ale z bezprostřední bekhendové dorážky se už nezmýlil. Asistence: Dawson Mercer.
    19:04 Jegor ŠARANGOVIČ - 2:1
     
    19:04
    Devils právě vstřelili branku!
    Domácí díky využité přesilovce podruhé vedou! Hedman se nechal poměrně lacino obrat vedle vlastní branky. Přes Mercera šel puk na Tatara, jehož střelu McDonagh odrazil na JEGORA ŠARENGOVIČE a ten z levého kruhu vsítil desátý gól v sezóně. Asistence: Tomáš Tatar, Dawson Mercer.
     
    17:48
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů na ledě). Trest odpyká Corey Perry.
    09:05 Patrick MAROON - 1:1
     
    09:05
    Tampa právě vstřelila branku!
    Bolts rychle srovnávají! Opět to nebylo nic vypracovaného. Základem úspěchu Tampy bylo aktivní napadání čtvrté lajny. Subban ztratil puk a PATRICK MAROON ho na druhý pokus poslal mezi betony Gilliese. Bez asistence.
    08:27 Dawson MERCER - 1:0
     
    08:27
    Devils právě vstřelili branku!
    Šťastný vedoucí gól pro Ďábly! DAWSON MERCER neúspěšně vracel nahrávku Jacku Hughesovi. Puk se ocitl na hokejce Černáka, jenže ten si ho podivným způsobem připomínajícím forhendový blafák hodil za vlastního gólmana. Asistence: Jack Hughes, Jegor Šarangovič.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 9. Mercer (J. Hughes, Šarangovič), 20. Šarangovič (Tatar, Mercer), 22. J. Hughes (Mercer) – 10. Maroon, 36. Stamkos (Kučerov, Rutta), 37. Killorn (Sergačjov, Hedman), 48. Hedman (Perry, Bellemare), 50. Kučerov (B. Point), 51. Bellemare (Perry, Maroon)


    New Jersey Devils: J. Gillies (51. Daws) – Severson (A), Siegenthaler, P. K. Subban, Ty Smith, Graves, Colton White – Mercer, J. Hughes (A), Šarangovič – Tatar, N. Hischier (C), Zacha – Vesey, J. Boqvist, Studenič – Bastian, M. McLeod, Geertsen.
    Trenér: Lindy Ruff

    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (B. Elliott) – Rutta, Hedman (A), Černák, McDonagh (A), C. Foote, Sergačjov – Kučerov, B. Point, Palát – M. Joseph, Stamkos (C), Killorn – T. Raddysh, Cirelli, Colton – Perry, Bellemare, Maroon.
    Trenér: Jon Cooper

    Rozhodčí: Rank, Dwyer – Johnson, Berg

    Diváci: 10 410
    thejrc.org