Cheb – Kobra 2:5 (kon.) | Havlíčkův Brod – Písek 6:4 (kon.) | Val. Meziříčí – Kopřivnice 1:4 (kon.)
SHK Hodonín – Kometa Brno B 2:1 (kon.) | Vel. Meziříčí – Žďár n/S 4:3 (kon.) | Děčín – Letňany 3:7 (kon.)
Mostečtí Lvi – Bílina 14:3 (kon.) | Nová Paka – Hronov 5:1 (kon.) | Dvůr Králové n. L. – Jablonec n/N 6:4 (kon.)
Příbram – Tábor 8:3 (kon.) | Opava – Nový Jičín 3:4 (po pr.) | Řisuty – Klatovy 4:2 (kon.)
konec
HC Bobři Valašské Meziříčí
1:4 (0:3, 0:0, 1:1)
HC ISMM Kopřivnice
Středa 16.02.2022, 18:00 • Zimní stadion Valašské Meziříčí • 2. liga skupina Východ • 39. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ve třetí části zápasu padly po jedné brance na obou stranách, což znamená v konečném zúčtování vítězství Kopřivnice za tři body, která tak potvrzuje skvělou formu před play-off. Valaši zůstávají na prvním místě tabulky, ochudili se nicméně o možnost mít po dnešním zápase jistotu umístění na vršku tabulky. (20:06:12)
     
    Konec zápasu.
     
    59:28
    Valaši zatlačili hosty v jejich pásmu, Kopřivnice si už ale zisk tří bodů v tomhle zápase pohlídá.
     
    58:26
    Trenér Plšek si ještě vybral oddechový čas a Bobři to zkusí s šesti hráči v poli bez brankáře!
     
    58:26
    Vyloučení v týmu HC ISMM Kopřivnice (T. Fojtík – 2 min., držení).
     
    57:35
    Apolenářova rána taktéž nenadělala brankáři hostí velké starosti, pozemní pokus končí obdobně vyražen do bezpečí.
     
    56:20
    Jenáček předvedl na modré čáře nádhernou kličku a ihned pálil směrem na Postavou, s jeho ranou si ale brankář Tatrovky poradil a vyrazil puk do rohu kluziště.
     
    55:30
    Kopřivnice i v plném počtu vyhazuje přes všechny čáry, tentokrát se to ale samozřejmě neobejde bez přerušení hry pro icing.
     
    55:01
    Kopřivnice hraje v plném počtu.
     
    54:13
    Finsterleho rána z prostoru pro vhazování skončila zblokována v horní síti na brankou. Vhazovat se bude před Postavou.
     
    53:32
    Andris se natlačil od mantinelu až před brankáře Postavu, ale prakticky mu pouze dovezl puk na zlatém podnose a brankář hostí jej neváhal přikrýt svou lapačkou a přerušit hru.
     
    53:01
    Vyloučení v týmu HC ISMM Kopřivnice (Marek – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu).
     
    52:30
    Valašské Meziříčí hraje v plném počtu.
     
    51:19
    Tatrovka drží soupeře v jeho pásmu, nedaří se jí však prokombinovat k žádnému střeleckému pokusu. Sachr je zatím během oslabení bez práce.
     
    50:30
    Vyloučení v týmu HC Bobři Valašské Meziříčí (Báchor – 2 min., sekání).
     
    48:42
    Kopřivnice právě vstřelila branku!
    Skvělá práce ROSTISLAVA VAŇKA vrací Kopřivnici tříbrankový náskok! Útočník hostí si vybruslil zpoza brány do střelecké pozice a milimetrově umístěnou ránou na bližší tyč překonal brankáře Sachra. Asistence: Vojtěch Pindel a Matěj Mach.
     
    48:16
    Snaha o rychlé založení akce končí z hole kopřivnických na zakázaném uvolnění.
     
    47:33
    Ne, přechod přes modrou čáru nyní nevychází Bobrům dle představ. Kopřivnice famózně brání střední pásmo a nepouští soupeře do svého pásma.
     
    46:20
    Valašské Meziříčí uklidňuje hru za svou brankou a chystá se na další útočnou akci.
     
    45:33
    Útočník Valachů je ale zdá se v pořádku a odjíždí svépomocí na střídačku.
     
    45:33
    Apolenář byl nepříjemně dohrán ve středním pásmu u mantinelu a poté, co zůstával nějaký čas ležet na ledě byla přerušena hra.
     
    44:48
    Bobři se sami vyhánějí z útočného pásma zbytečnou ztrátou puku. Tatrovka vyhazuje tak, ať to není zakázané uvolnění a odchází střídat.
     
    43:49
    Tlak Valašského Meziříčí pokračuje, Kopřivnice ale přešla do obranného módu a zavírá včas modrou čáru.
     
    42:57
    Brankář Sachr se blýskl při přečíslení soupeře dva na jednoho! Přihrávku do středu kluziště nedokázal zastavit obránce Holiš a po skvělé bekhendové kličce útočníka hostí už se zdálo, že je čtvrtý gól Tatrovky na spadnutí. Sachr ale skvělým přesunem zastavil černou gumu v cestě za jeho záda a drží akce Valachů v tomto utkání.
     
    42:11
    Na druhé straně nekomplikoval situaci v obranném pásmu svého týmu Sachr a kotouč putující jeho brankovištěm schoval do své lapačky.
     
    41:34
    Domácí okračují v tlaku, Pořický se tlačil do zakončení v brankovišti, Postava ale schoval puk do své výstroje a přerušil hru.
     
    40:57
    Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku!
    Valaši využívají velmi dobrý nástup do třetiny k první brance zápasu! JAN KŘIVOHLÁVEK dokázal ve skrumáži před brankou dostat černou gumu za brankovou čáru a jeho gól slibuje ještě zajímavý průběh zbytku zápasu. Asistence: Tomáš Andris a Jakub Apolenář.
     
    40:35
    Ďurkáčovo nahození od modré vyrazil Postava do rohu. Bobři pokračují v útočném pásmu v dobrém nástupu do třetí části hry.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 19:33.
     
    Druhá část hry ve Valašském Meziříčí další branku nepřinesla, Bobři ale dokázali alespoň z části srovnat herně krok se svým soupeřem. Stejně jako v první třetině ale platí, že Kopřivnice si dnes plní své obranné povinnosti na 100 % a Valaši mají co dělat, pokud chtějí v tomhle utkání ještě bodovat.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:35
    Finsterleho střílené nahození skončilo daleko mimo prostor tří tyčí na zadním mantinelu. Bobři ale zůstávají v útočném pásmu.
     
    38:35
    Dlouhý souboj o puk u mantinelu za brankou Postavy vyzněl lépe pro hosty, kteří jej vyvážejí až do útočného pásma.
     
    37:28
    K Vávrovi se i se štěstím odrazil kotouč do ideální střelecké pozice v mezikruží, první centr měl ale puk na bekhendu a snažil se ještě naslepo hledat spoluhráče, jeho pas ale nebyl přesný a skončil až ve středním pásmu.
     
    36:48
    Vosátko našel na útočné modré Andrise, tomuale odskočil puk od hokejky a dostal se do držení Kopřivnice.
     
    35:53
    Andris se díky rychlé rozehrávce z obranného pásma dostal do přečíslení dva na jednoho s Finsterlem, žabičku prvně jmenovaného z ostrého úhlu ale dokázal vytěsnit skvělou prací s hokejkou Postava a zažehnal tak nebezpečí vznikající před jeho brankou.
     
    35:08
    Tatrovka drží Valachy v jejích pásmu, nedaří se jí však propracovat k jakémukoliv střeleckému pokusu.
     
    34:14
    Kozubíkův pokus doprostřed branky z ostrého úhlu schoval Postava do své výstroje, vhazování proběhne po jeho pravé ruce.
     
    33:38
    Druhá útočné formace se po rychlé výměně kotouče dostala ke střele z hole Finsterleho, v tísni obránce soupeře ale útočník Valachů nedokázal dodat puku potřebnou razanci k ohrožení Postavovy branky.
     
    32:33
    Kopřivnice kontroluje puk na svých hokejkách a nikam se s ním ze svého pásma nežene. Zbytečné vyhození na zakázané uvolnění z hole domácího hráče jim navíc získává praktiky zadarmo útočné pásmo.
     
    31:30
    Zbytečné ztráty puku na obou stranách trochu pozastavily jinak dobré tempo utkání. Hra se nyní odehrává především ve středním pásmu.
     
    30:39
    Kopřivnice hraje v plném počtu.
     
    30:24
    Ztrátu puku v obranném pásmu musel hasit Vosátko, který puk dostal o mantinel mimo ledovou plochu, vhazovat se bude před Sachrem.
     
    29:13
    Jenáček se pokusil svižně vypálit z mezikruží, ránu ale schytal před bránou clonící Andris a Kopřivnice vyhazuje přes všechny čáry.
     
    28:39
    Vyloučení v týmu HC ISMM Kopřivnice (F. Fojtík – 2 min., sekání).
     
    27:55
    Bobrům se nedá upřít snaha, kopřivnická obrana dnes ale stejně jako v předchozích utkáních stojí na velmi pevných základech a najít skulinku v pokynech, které si plní Tatrovka směrem dozadu famózně se dnes zdá pro Valachy jako nadlidský úkol.
     
    27:27
    Andris zabrzdil útok Valachů před útočnou modrou kličkou do středu hřiště, následoval nevyhnutelný ofsajd.
     
    26:38
    Křivohlávkovy křídla byly příliš netrpělivé a překročily útočnou modrou dříve, než centr druhé útočné formace s kotoučem na holi. Vhazovat se tak bude ve středním pásmu.
     
    25:32
    Vavřík dobře vypíchl kotouč ve středním pásmu Krzakovi a Valaši se z ničeho nic ocitli tři proti jednomu kopřivnickému v útočném pásmu, puk ale velmi rychle doputoval k Postavovi, který jej rychle rozehrál do středního pásma.
     
    24:50
    Tatrovka začíná přebírat otěže utkání a vytváří si slušný tlak v útočném pásmu. Bobři mají co dělat, aby se stíhali před Sachrem otáčet.
     
    23:39
    K dobrým šancím se poprvé ve třetině dostávají také hráči Kopřivnice a hned z toho byly nebezpečné pumelice od modré. Ani jedna ale netrefila Sachrovo brankové zařízení.
     
    22:53
    Rána Gabrhelíka od modré dost možná Postavu štípla i přes výstroj, brankář Kopřivnice ji ale udržel ve své moci a dává možnost svým spoluhráčům vystřídat.
     
    21:23
    Valaši se pokusili o rychlý útok, Postava si ale našel rychlý kotouč ze všech nejrychleji a nekomplikoval si život. Schoval jej do své moci a přerušil hru.
     
    20:33
    Bobři vletěli od druhé třetiny o poznání lépe a hned z toho byla střela na branku od mantinelu, brankář Postava ale vyrazil kotouč do rohu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 18:47.
     
    První perioda patřila jednoznačně hostům z Kopřivnice, kteří po skvělém vstupu do třetiny zúročila svůj tlak hned ve tří branky. Valaši prozatím vůbec nejsou v utkání, trenéra Plška pravděpodobně čeká velká řeč v kabině, pokud chtějí Valaši ve zbytku utkání se zápasem něco udělat.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:19
    S nahozením od mantinelu neměl Postava výraznější potíže a ukryl jej do své lapačky. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    18:42
    Dlouhý souboj o kotouč za brankou Postavy vyzněl lépe pro hosty, kteří jej ihned vyvážejí pryč ze svého pásma.
     
    17:47
    Ne, tohle rozhodně není třetina dle představ Bobrů. Kopřivnice je všude první a i nyní vyšel útok druhé útočné formace naprázdno, bez jediné střely na branku.
     
    17:09
    Valašské Meziříčí hraje v plném počtu.
     
    16:45
    Slušné nahození Slavíka jen tak tak minulo prostor tří tyčí Sachrovy svatyně. Tatrovka ale zůstává v tlaku.
     
    15:57
    Kopřivnický tlak dokázal překazit na modré čáře Vávra, který vypíchl puk do středního pásma a další cenné vteřinky pro Bobry uspořil kapitán Pořický, který kotouč zavezl až do útočného pásma.
     
    15:09
    Vyloučení v týmu HC Bobři Valašské Meziříčí (Apolenář – 2 min., faul kolenem).
     
    14:37
    Bobři se snaží ještě před koncem periody korigovat skóre, kopřivnická obrana stojí ale na pevných základech a nepouští Valachy do žádného zakončení.
     
    13:15
    Kopřivnice právě vstřelila branku!
    Kopřivnice jde do tříbrankového laufu! PETR SEIDLER prokázal své útočné kvality a v rychlé protiakci překonává z kruhu jedovou ranou Sachra potřetí během úvodní periody. Asistence: Jakub Mach.
     
    13:03
    Valaši by pochopitelně velmi rychle korigovali nepříznivé skóre, pokus o útočnou akci Valachů ale hatí pozorné oko čárového sudího, který je načapal v ofsajdovém postavení.
     
    11:49
    Kopřivnice právě vstřelila branku!
    Zmatky v obraně Bobrů vedou k druhé brance Kopřivnice! FILIP FOJTÍK si našel ze všech nejrychleji kotouč v prostorou pro vhazování a bleskovým nahozením dokázal překvapit o brankáře Sachra, kterému puk zaplaval za jeho záda. Asistence: Radim Štěpánek a Dominik Suchý.
     
    11:08
    Přechod Bobrů do útočného pásma byl dosti krkolomný a Kopřivnice se velmi rychle ujala puku ve svém pásmu.
     
    10:19
    Pořický se proháčkoval ze středního pásma až do ideální střelecký pozice mezi kruhy, rna na vyrážečku ale zůstala v moci Postavy.
     
    09:18
    Sympatický pokus o založení rychlé protiakce z hole obránce Kopřivnice končí na zakázaném uvolnění. Matěj Mach nedokázal prudký kotouč zpracovat ve středním pásmu a prohrál i následný bruslařský souboj s obráncem Valachů.
     
    08:25
    Dobša jen tak tak nezachytil odražený puk z obranného pásma, který mu směřoval na paty. Velká škoda pro domácí, rýsovalo se pro ně přečíslení dva na jednoho.
     
    07:07
    Na druhé straně vyslal tvrdý projektil od modré Krzak, Sachr byl ale se svou lapačkou připraven a i když chvíli uvažoval o rozehrávce na své spoluhráče, nakonec puk podržel a nechá Bobry vystřídat.
     
    06:39
    Ďurkáč se i z pozice obránce utrhl do samostatného úniku a z kruhu pálil velmi tvrdě, nicméně přímo doprostřed brány, kde stál připravený brankář soupeře.
     
    06:03
    Postava si našel nahození Ďurkáče za vlastní bránou i s pomocí spoluhráčů jej dopravil do středního pásma. Na puku zůstávají hráči hostí.
     
    05:01
    Vavřík se zpoza mantinelu prokličkoval před Postavu, v tísni obránce soupeře ale nedokázal zakončit lépe než do položených betonů brankáře Kopřivnice, který následně schoval černou gumu do své lapačky.
     
    04:18
    Kopřivničtí se po vyhraném vhazování ve vlastním pásmu vydali ihned do útoku a z prostoru pro vhazování pálil tvrdou ranou Vaněk, brankář Sachr ale jeho střelu viděl a neměl tak problém s jejím ukrytím do své výstroje.
     
    03:57
    Valaši se snaží rychle vrátit skóre do rovnovážného stavu. Pokusy Křivohlávka ani Finsterleho se ale neujaly, Kopřivnice následně vyhazuje na zakázané uvolnění.
     
    02:26
    Kopřivnice právě vstřelila branku!
    Tatrovka jde z ničeho nic do vedení! Bleskurychle vyhrané vhazování a schovaná střela JAKUBA MACHA prošla až za záda Sachra a Kopřivnice tak získává momentum utkání. Asistence: Petr Seidler a Patrik Gola.
     
    01:57
    Holiš zůstal po nepříjemném souboji ležet za bránou Sachra po nárazu do mantinelu. Po pár momentech se ale zvedl z ledu a odjíždí na střídačku.
     
    00:37
    Úvod utkání je opatrný z obou stran. Ani jeden ten tým zatím neměl k dispozici výraznější gólovou příležitost.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Bobři Valašské Meziříčí: Sachr (Slovák) – Báchor (A), Vosátko, Ďurkáč, J. Jenáček, Holiš, Gabrhelík, Kamas – Kozubík, Vávra (A), Pořický (C) – Finsterle, Křivohlávek, Andris – Kuchařík, Dobša, Apolenář – D. Stodůlka, Vavřík

    Trenér: Lukáš Plšek

    HC ISMM Kopřivnice: Postava (Kubáň) – Štěpánek, Mituchovič, Slavík, Krzak, Marek (A), T. Fojtík – J. Mach (C), Seidler, Suchý, Gola, Pargáč, F. Fojtík, Indrst, Vaněk, Pindel, M. Mach, Sluštík (A)

    Trenér: Jaroslav Kofroň

    Rozhodčí: Vaněk – Konvička, Veselý.
     
    HC Bobři Valašské Meziříčí

    Po druhé dlouhé sérii výher přišlo vystřízlivění. Valašské Meziříčí nejprve prohrálo ve Velkém Meziříčí a Kopřivnici, aby to začalo vypadat na napravení dojmu ve dvou utkáních se Žďárem, které svěřenci trenéra Plška suverénně ovládli. Výjezd do Opavy ale i dle slov hlavního trenéra Valachů předznamenal nejhorší výkon sezóny a prohra o tři góly byla ještě k Bobrům milostivá. Napravený výkon, ale přesto bez bodového zisku poté přišel v domácím utkání s Kometou Brno.

    Valašské Meziříčí čeká důležitý finiš základní části, ve kterém mají umístění na prvním místě stále ve svých rukou, poslední dvě porážky ale přilili olej do ohně druhý Nový Jičín nepochybně vycítil svoji šanci. O co hrát tak dost možná bude až do posledního možného mistrovského utkání.

    Forma v posledních 5 utkáních: 3-0-0-2
    Valašské Meziříčí vs. Velké Meziříčí 5:3
    Nový Jičín vs. Valašské Meziříčí 3:1
    Valašské Meziříčí vs. Hodonín 4:1
    Hodonín vs. Valašské Meziříčí 4:2
    Valašské Meziříčí vs. Kometa Brno B 1:2
     
    HC ISMM Kopřivnice

    Tatrovka byla velkou část sezóny výrazně za očekáváním. Příčinu na tom bezesporu měla mnohokrát zmíněná absence brankářské jedničky posledních let Petra Hromady. Do dnešní chvíle se v brance Kopřivnice vystřídalo celkem 9 brankářů, málo z nich navíc předvádělo uspokojivé výkony.

    Se závěrem základní části ale Kopřivnice nabrala směr útoku příčky zajišťující play-off a útok je prozatím velice zdařilý. Tatrovka začala demolovat soupeře a díky skvělým výkonům se vyhoupla na třetí místo, její akcie na účast ve vyřazovacích bojích jsou tak pro tuto chvíli na možná rekordních hodnotách napříč celou sezónou.

    Nejlepším střelcem týmu je s 26 body (15+11) Jakub Mach, který naposledy nasázel Drtičům 2 branky. Hattrick obohacený nahrávkou zaznamenal Dominik Suchý, další z produktivních mužů týmu (13+10). Pozor si soupeři musí dávat také na forvarda Rostislava Vaňka. Ten se z počátku ročníku trápil, nyní však přidává body jeden za druhým a je aktuálně druhým nejproduktivnějším hráčem Tatry (12+12).

    Forma v posledních 5 utkáních: 5-0-0-0
    Kopřivnice vs. Hodonín 8:1
    Opava vs. Kopřivnice 2:3
    Kopřivnice vs. Nový Jičín 2:1
    Kopřivnice vs. Velké Meziříčí 6:2
    Kometa Brno B vs. Kopřivnice 1:3
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Daniel Gargulák

    Branky a nahrávky: 41. Křivohlávek (Andris, Apolenář) – 3. J. Mach (Seidler, Gola), 12. F. Fojtík (Štěpánek, Suchý), 14. Seidler (Gola), 49. Vaněk (Pindel, M. Mach)


    HC Bobři Valašské Meziříčí: Sachr (Slovák) – Báchor (A), Vosátko, Ďurkáč, J. Jenáček, Holiš, Gabrhelík, Kamas – Kozubík, Vávra (A), Pořický (C) – Finsterle, Křivohlávek, Andris – Kuchařík, Dobša, Apolenář – D. Stodůlka, Vavřík

    Trenér: Lukáš Plšek

    HC ISMM Kopřivnice: Postava (Kubáň) – Štěpánek, Mituchovič, Slavík, Krzak, Marek (A), T. Fojtík – J. Mach (C), Seidler, Suchý, Gola, Pargáč, F. Fojtík, Indrst, Vaněk, Pindel, M. Mach, Sluštík (A)

    Trenér: Jaroslav Kofroň

    Rozhodčí: Vaněk – Konvička, Veselý
    thejrc.org