Warriors Brno – Vsetín 2:4 (kon.)
konec
HCM Warriors Brno
2:4 (0:1, 1:2, 1:1)
VHK ROBE Vsetín
Středa 16.02.2022, 16:55Liga juniorů • 36. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:55.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům mládežnického hokeje. V rámci 36. kola Ligy juniorů přivítá už jistý sestupující HCM Warriors Brno na svém ledě VHK Robe Vsetín.
     
    HCM Warriors Brno

    Po posledním kole je jasné, že Warriors Brno po letošní sezoně poputují o soutěž níž. Tuto skutečnost mohli odvrátit na ledě Písku, zde byl však favorit více než jistý. Opak byl pravdou a Brno svého soupeře potrápilo. V polovině utkání bylo skóre vyrovnané a i po druhé třetině se Warriors drželi na dostřel. Králové v tomto případě rozhodli až v poslední minutě zápasu, a brněnský celek tak své jméno rozhodně nezapřel. Vsetínští mají na posun na čtvrtou příčku pouze malou šanci, ale i vítězství proti Brnu by se v konečném výsledu mohlo hodit. Uvidíme, jak ke zbytku sezony přistoupí právě Warriors.
     
    VHK ROBE Vsetín

    Vsetínští junioři pokračují v nabitém programu, jelikož mají spolu s Přerovem nejméně odehraných zápasů v lize. Vsetín je na pátém místě tabulky a na čtvrtou Porubu ztrácí šestnáct bodů a v tuto chvíli je jasné, že si Valaši po konci základní části zahrají play-down.
     
    Úvodní sestavy:

    HCM Warriors Brno: Horák (Barák) – Mlčoch, Orsech (A), Mahdal, Milotinský, Kala, Brokeš – Heinrich, Stárek, Staněk, Rašovský (C), Merčík, Kelbl, Harásek, Toman, Láryš, Zelinka.
    Trenér: Jaromír Korotvička

    VHK ROBE Vsetín: Tkadlec (Janura) – Liss, Prčík, Machů, Sýkora, Fojtík, Sviták (C), Mojžíš – Janíček, Maštalíř, Koláček, Veselý Przybyla, Bachánek (A), Ramert, Broža.
    Trenér: Aleš Bachánek

    Rozhodčí: Ondráček – Rampír, Smetková.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:16
    Liss v úvodu neprošel přes Staňka, který tak ze středního pásma zamířil přímo ke Kadlecovi. Branku hostů z pravého křídla minul.
     
    01:27
    Hraje se v útočném pásmu Warriors, ale žádné vážnější akci zatím hostující gólman nečelil.
     
    01:56
    Zato na druhé straně od modré zahrozil Prčík. Horák zasáhl pravým betonem a poradil si i s dorážkou z bezprostřední blízkosti.
     
    02:32
    Hra je přerušena, po zákroku domácího gólmana vypadla jeho branka z obvyklého postavení.
     
    02:50
    Domácí vyhráli souboj o kotouč za svou brankou, ale ještě před přechodem modré čáry zaúřadoval Przybyla. Ani on však u puku dlouho nepobyl a z mezikruží zakončuje Stárek.
     
    03:51
    Vsetínským se nepovedlo vyhození z pásma a kotouč ve střední třetině zastavil Milotinský. Proti němu v menším souboji uspěl Ramert, jenž se vydal do brejku. V mezikruží jej zastavil Staněk.
     
    04:17
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Koláček – 2 min., podrážení).
     
    04:27
    Kala prostřelil val hráčů až k Tkadlecovi, ten zasahuje levým betonem.
     
    04:50
    Hostující brankář opět zasahuje proti Kalově střele od modré. Levou nohou vykopl puk do rohu kluziště.
     
    05:11
    Valaši drží kotouč daleko od své branky. Přihrávají si za Horákem.
     
    05:19
    Vyloučení v týmu HCM Warriors Brno (Kelbl – 2 min., podrážení).
     
    05:49
    Valaši vyhráli buly před gólmanem soupeře a při hře čtyři na čtyři okamžitě zahájili tlak. Sviták zakončil od levé tyče, Horák pokus u brankové konstrukce kryje.
     
    05:59
    Šance také na druhé straně, ovšem Tkadlec na nájezd Rašovského dobře viděl a jeho pokus si pohlídal.
     
    06:17
    Koláček je zpět na ledě a hned se zapojuje do obrany svého týmu. Rašovský totiž čekal na přihrávku od Marčíka v přečíslení dva na jednoho. Koláček do této akce vletěl jako druhý bránící hráč a Vsacané svému soupeři zakončení nedovolili.
     
    07:19
    V plném počtu hrají také domácí, kteří se přemisťují do útoku.
     
    08:22
    V ofenzivě se nyní střídají oba celky. V pohotovosti jsou tak hlavně brankáři, jejichž zákroky zatím drží nerozhodné skóre.
     
    09:00
    Kelbl se ocitl v útoku sám proti třem hráčům Vsetína, jeho střela z mezikruží končí na zadním mantinelu.
     
    09:13
    Bachánek z levého křídla taktéž přestřelil. Sledujeme hru nahoru dolů plnou šancí, žádná vyložené gólová se ale zatím neobjevila.
     
    10:11
    Ramertova střela z vrcholu levého kruhu neprošla přes bránící hráče Warriors. Domácí pak ale kotouč poslali pouze na Brožu, jenž zakončil z předbrankového prostoru. Jeho pokus končí na betonech Horáka.
     
    11:10
    Domácí útočník Kelbl se často prezentuje výpady po levém křídle, které zakončuje střelou. Tentokrát však volil přihrávku na Rašovského. Brněnský kapitán puk na pravém kruhu nezpracoval a nevystřelil.
     
    12:01
    Tentokrát to z výpadu zkusil obránce Kala. Přes bránícího hráče zakončil do ochranné sítě.
     
    12:32
    Vsetínští vybojovali kotouč ve středním pásmu a zavezli jej za svou branku. Odtud hostující trojice rozehrává.
     
    13:01
    Pobyt v útočném pásmu zeleno-žlutým nevyšel podle představ, ale úspěšný nebyl ani Haráskův výpad.
     
    13:43
    Nyní se naopak v pásmu usadili domácí. Se střelou Milotinského od modré čáry i pokusem Rašovského z levého kruhu zasahuje Tkadlec betony.
     
    14:29
    Na druhé straně vytasil Horák vyrážečku. Od modré totiž pálil Liss a jeho ránu ještě ztečoval jeden z hráčů v předbrankovém prostoru.
     
    15:36
    Hra pokračuje stále ve stejném duchu. Oba týmy se střídají v ofenzivě, tu vsetínskou ovšem nyní zastavuje postavení mimo hru.
     
    16:35
    Przybylovo trvdé nahození mířilo na pravou tyč, kde zasahuje Horák. Valaši se usadili v útočném pásmu, ale hraje se především kolem mantinelu, kde oba týmy bojují o kotouč.
     
    17:03
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Puk vybojovali hosté, jejichž dobrá práce v předbrankovém prostoru přinesla první přesnou trefu v utkání. Postaral se o ni ONDŘEJ FOJTÍK, jehož zakončení směřovalo přesně za přemisťujícího se gólmana. Asistence: Adam Bachánek, Richard Liss.
     
    18:25
    Prudkou ránu Maštalíře z pravého kruhu má Horák ve své výstroji. Hra je přerušena a vhazovat se bude po levici domácího brankáře.
     
    18:49
    Vsetínští se spoléhají na rychlá útočná tažení, v tomto případě se ovšem opět provinili ofsajdem a hra je přerušena.
     
    19:16
    Brněnské nahození ze středního pásma končí za brněnskou brankou, kde se k puku jako první dostávají hosté. Valaši si zatím přihrávají za brankou a čekají na vhodnou chvíli k útoku.
     
    19:38
    A hostující ofenzivu i v tomto případě zastavilo postavení mimo hru. Valaši by si v druhé třetiny měli na přechod do útočného pásma dát větší pozor.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina dohrávky 36. kola mezi Warriors a Vsetínem je u konce. Oba týmy se dostaly do velkého množství střeleckých šancí a otevřít skóre mohl opravdu kterýkoliv ze soupeřů. Tím šťastnějším byli v první dvacetiminutovce nakonec Valaši, kteří po zakončení Ondřeje Fojtíka odchází do kabiny s jednobrankovým náskokem. Druhá třetina začne cca v 17:41.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Veselý prodloužil Przybylovo nahození do středního pásma. Hosté se však před Horákem dlouho neohřáli a hra opět putuje mezi modré čáry.
     
    21:10
    Warriors Brno právě vstřelili branku!
    Domácí zkraje druhé třetiny vyrovnávají. Od obránců se kotouč dostal do předbrankového prostoru, kde si jej vyměnili Tomáš Staněk s JANEM TOMANEM, který poslal puk do mezery mezi levým betonem a lapačkou hostujícího brankáře. Asistence: Tomáš Staněk.
     
    22:30
    Vsetínští se po inkasované brance přemístili do útoku, kde operují v mezikruží. Střely hostujícího celku většinou nejsou příliš přesné, případně nedělají Horákovi vůbec žádný problém.
     
    23:28
    První bod, tedy nepřesné střely se týká také domácího celku. Láryšova střela z levého kruhu míří nad.
     
    23:32
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Liss – 2 min., držení).
     
    24:15
    Valaši dostali kotouč za Horákovu branku, odkud musí Warriors rozehrát.
     
    24:37
    Hosté drží puk daleko od své branky, domácí teď navíc vyhazují jen na zakázané uvolnění.
     
    25:06
    Kelbl dostal puk do útočného pásma a začíná brněnská kombinace, která se odehrává především na pravém křídle.
     
    25:32
    Liss se vrací zpátky do hry a okamžitě pomáhá svým spoluhráčům v obraně. Warriors stále drží útočné pásmo a kombinují v předbrankovém prostoru.
     
    26:12
    A je to právě Liss, kdo vybojoval puk ve vlastním pásmu a vydává se dopředu. Hostující obránce měl volnou cestu, ale přenechal kotouč zadovkou Przybylovi. Ten přihrávku nezpracoval a puku se ujímá Brno.
     
    27:24
    Domácí přesilovka směrem dopředu povzbudila a jsou to oni, kdo častěji přidělává starosti gólmanovi soupeře.
     
    27:34
    Brožovu střelu z levého křídla ukývá Horák v náruči. Hra je přerušena a Valaši tímto manévrem vybojovali útočné pásmo.
     
    28:25
    Do přečíslení dva na jednoho se z brněnského tlaku dostali Janíček se Svitákem. První jmenovaný po křižné přihrávce střelou na bližší tyč neuspěl. Po dorážce se neradoval ani vsetínský kapitán.
     
    28:51
    Ve velké šanci se ocitl Marčík, ale ještě větší příležitost si vypracoval Láryš, který bez přípravy zakončoval z hranice brankoviště.
     
    29:08
    Vyloučení v týmu HCM Warriors Brno (Stárek – 2 min., držení).
     
    29:41
    Hosté drží soupeře pod tlakem a kombinují. Lissova střela z levého kruhu skončila na bránícím Orsechovi.
     
    30:02
    Toman vyvezl puk po pravém křídle a v útočné třetině také zakončil. Tkadlec si prostor u levé tyče pohlídal a oba celky mají prostor pro střídání.
     
    30:40
    Hosté jsou zpět v útočném pásmu, ale na rozdíl od předchozího pobytu se nemohou dostat ke střele.
     
    31:01
    Svitákova rána ohrozila Horáka z větší vzdálenosti. Domácí brankář neměl na střelu od modré zrovna nejlepší výhled, ale puk mířený do středu branky jej trefil.
     
    31:08
    Domácí hrají v plném počtu, ale i tak si musí dávat na vsetínskou ofenzivu pozor. Okolo levého mantinelu unikl Sviták, který nikým nebráněn zakončil k vzdálenější tyči mezi Horákův levý beton a lapačku.
     
    31:34
    Maštalířova střela od modré letěla vedle levé tyče. I přesto se po ní Horák natáhl svou lapačkou.
     
    32:18
    Vsetínská obrana si příliš dobře nerozuměla a o po první její chybě ve středním pásmu se k zakončení z ostrého úhlu dostal Toman. Od levého betonu se k němu puk odrazil zpět, střelec prvního brněnského gólu objel branku a vybídl zcela volného Kelbla. Proti jeho pokusu z mezikruží vytáhl Tkadlec lapačku.
     
    33:46
    Útoky jsou ve druhé části druhé třetiny spíše bezzubé. Hra se přelévá z jedné strany na druhou, ale střel není mnoho. Více nebezpeční jsou zatím hosté.
     
    34:15
    Valaši se usadili v útočném pásmu a Ramert si na modrou čáru žádal přihrávku od Svitáka z rohu kluziště. Pas nebyl přesný a puku se ujímají domácí.
     
    34:31
    Toman skóroval až po odpískání, což se mu samozřejmě nelíbí. S domácím útočníkem si to přijel vyříkat Janíček, ale sudí celou situaci včas uklidnili.
     
    35:10
    Hosté jsou po vyhraném buly ve svém pásmu opět v útoku. Sýkorova střela od modré mířila vedle.
     
    35:37
    Ani další rána obránce Sýkory nebyla přesná a puk se podél mantinelu přestěhoval až do středního pásma, kde se jej chopili domácí. Warriors tak nyní vyráží kupředu.
     
    35:49
    Tkadlec musel u své pravé tyče zasahovat proti prudké střele. Hra je přerušena a vhazovat se bude po pravici vsetínského brankáře.
     
    35:54
    Hráči v bílých dresech zakončovali ihned po vyhraném vhazování. Tkadlec byl připraven a opět úspěšně zasahuje u brankové konstrukce.
     
    36:19
    Przybyla dostal kotouč do dobré pozice na vrcholu levého kruhu, kde byl úplně sám. Těsně před střelou však kolem něj projel domácí obránce Orsech a kotouč tak míří mimo.
     
    36:48
    Sám se po pravém křídle uvolnil Staněk. Jeho pokus k bližší tyči hostující brankář kryje a zároveň také rozehrává.
     
    36:57
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Hosté skórují z následného protiútoku. Hra se přelévá z jedné straně na druhou a tentokrát vyšel útočný výpad na JANA RAMERTA, jenž v brejku zakončil do levého horního rohu. Asistence: Bez asistence.
     
    37:28
    Vsacané se usadili v útočném pásmu a po kombinaci střílel od modré čáry Sýkora. Domácí brankář na jeho zakončení přes chumel hráčů neviděl, ale kotouč se až k němu nedostal.
     
    37:55
    Mojžíš sebral puk ve středním pásmu a vydal se do útoku, kde na levém křídle počkal na najíždějícího Koláčka. Druhý jmenovaný vsetínský hráč svou střelou trefil bránícího Mahdala.
     
    39:05
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetínští se v pásmu udrželi a navyšují své vedení. Matěj Svíták z vrcholu levého kruhu vybídl své spoluhráče v předbrankovém prostoru k teči, jenže této role se nikdo nechopil. Druhou šanci využil MATYÁŠ VESELÝ, který si puk znovu našel a poslal jej nad Horákův levý beton. Asistence: Matěj Sviták, Petr Przybyla.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhou třetinu doprovázelo více nepřesností, ale i přesto nebyla nouze o gólové příležitosti a taky o samotné góly. Domácí nejprve zásluhou Jana Tomana vyrovnali a nerozhodný stav se držel po velkou část druhého dějství. Poté ovšem přišly její závěrečné čtyři minuty, během kterých využil brejk Jan Ramert a z prostoru u levé tyče se 55 sekund před sirénou trefil Matyáš Veselý.
    Třetí třetina začne cca v 18:27.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Milotinský okamžitě po zahájení třetiny nahazuje do útočného pásma.
     
    40:37
    Valaši se z vlastního pásma velmi rychle dostali, ale záhy už musel Tkadlec řešit nebezpečnou situaci u hokejky Staňka, který se objevil na levém kruhu. Hostující brankář zakončení mezi pravou ruku a tělo za svá záda nepropustil.
     
    41:08
    Také Horák musel na druhé straně ukázat své umění, když z pravého kruhu vystřelil Janíček. Domácí brankář byl u své levé tyče připraven a úspěšně zasahuje.
     
    41:50
    Domácí se tlačí dopředu, ale jejich snaha o průnik do pásma končí těsně za modrou čárou, kde už úřadují vsetínští obránci.
     
    42:13
    Orsech s Kelblem neprošli ve středním pásmu přes Lisse a vsetínský bek bleskově vybídl k průniku Przybylu. Hostující útočník zakončil z pravého křídla a dá se říct, že ani jeden celek zatím ve třetí třetině nepředvedl střelu, s kterou by měl brankář problémy.
     
    43:32
    Janíček tečoval střelu z vrcholu levého kruhu u pravé tyče. Horák si tento prostor pohlídal a připisuje další úspěšný zákrok.
     
    43:55
    Warriors se opět nepoved přechod přes střední pásmo a jejich ofenziva končí nahozením. Puk za brankou svého celku sbírá Maštalíř.
     
    44:47
    Domácí se po pravém křídle dostali do pásma, jenže tam už byl připraven Fojtík. Střelec první vsetínské branky obral soupeře o kotouč, ale dlouho v jeho držení nezůstal. Celá akce skončila zakončením Tomana z hranice brankoviště, které trefilo gólmana Tkadlece.
     
    45:46
    Brno se začíná tlačit do brankoviště. Těsně před vsetínským brankářem tečoval puk Kelbl a k dorážce se dostal ještě Marčík. Všechny střely Warriors jsou vedeny k pravé tyči, kde je hostující brankář zatím neomylný.
     
    46:04
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Sviták – 2 min., nedovolené bránění).
     
    46:27
    Staněk prudkou ránou z levého kruhu těsně minul vzdálenější tyč.
     
    46:47
    Na druhé straně se do brejku dostával Janíček, v mezikruží byl však těsně bráněn a zakončit nedokázal.
     
    47:32
    Vsetínští opět dostali kotouč za Horákovu branku, kde sbírají cenné sekundy.
     
    48:01
    Těsně před návratem vyloučeného Svitáka na led se do přečíslení dva na jednoho dostali Bachánek s Lissem. Prvně jmenovaný to vzal na sebe a z levého kruhu zakončil. Horák puk levým betonem vykopl do mezikruží, kam si k dorážce sjel Liss.
     
    48:04
    Hosté v plném počtu.
     
    48:47
    Orsechova střela z vrcholu levého kruhu nadělala Tkadlecovi problémy, protože kotouč skončil před jeho betony a poskakoval na brankovišti. Nikdo z Brněnských se ale k volnému puku nedostal.
     
    49:01
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetínští po mnoha neúspěšných pokusech ve vlastním oslabení přece jen navyšují své vedení. Po přihrávce Ondřeje Broži se o to v předbrankovém prostoru postaral JAN RAMERT. Asistence: Ondřej Broža, Matěj Sviták.
     
    50:10
    Zmatek před svým brankovištěm vyřešil Horák na jedničku. Hostující hráči se natahovali po teči střely z větší vzdálenosti, domácí naopak padali do střel, aby kotouč srazili. Vše končí rychlým protiútokem Tomana a úspěšným zákrokem Tkadlece.
     
    51:02
    V akci byli opět Broža s Ramertem, kteří se vydali do přečíslení dva na jednoho. Tentokrát si role vyměnili a zakončoval první jmenovaný. K dorážce se dostal ještě Janíček.
     
    52:45
    Valaši drželi soupeře pod tlakem díky kombinaci v útočném pásmu. Dřív než střela ovšem přišla přihrávka na modrou čáru, kterou Machů nezachytil. Hosté se tak s pukem na hokejkách stěhují do střední třetiny.
     
    53:43
    Valaši jsou nyní v útoku daleko aktivnější než soupeř. Warriors čekají spíše na brejky.
     
    54:09
    Jedna taková situace se nyní rýsovala Staňkovi, ale v bruslařském souboji jej velmi brzy dohnal Liss, jenž získal kotouč pro svůj celek.
     
    54:51
    Také další výpad Brněnských není úspěšný. Přečíslení řízené Kelblem skončilo na útočné modré čáře.
     
    55:35
    Ze vsetínského útočného se hra postupně přestěhovala do středního pásma. Valaši následně ve snaze o novou rozehrávku vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    56:07
    Maštalíř ihned po vhazování před Tkadlecem vyslal do brejku Koláčka. Tomu se na levém křídle nabízel ještě Mojžíš, ale Koláček sám vystřelil z pravého kruhu. Horák prostor u levé tyče kryje.
     
    56:25
    Warriors hrají velice obětavě a padají do střel. Przybylovu ránu od modré zablokoval Staněk.
     
    56:41
    Warriors Brno právě vstřelili branku!
    Díky této obětavé hře domácí snižují vsetínský náskok, protože po zblokované střele vyslal Tomáš Staněk po levém křídle do útoku Jana Tomana. Proti němu si Tkadlec povyjel k pravé tyči, Toman zvolil přihrávku a za bezmocného gólmana zakončil bez přípravy DAVID HEINRICH. Asistence: Jan Toman, Tomáš Staněk.
     
    57:52
    Warriors se dvě minuty před koncem třetí třetiny usadili v útočném pásmu. Střela z mezikruží byla zblokována do ochranné sítě.
     
    57:52
    Oddechový čas pro domácí.
     
    57:52
    Horák zůstává na střídačce. Domácí jdou do vhazování před Tkadlecem v šesti.
     
    58:01
    Celky dlouho držely kotouč v rohu kluziště a hra je přerušena. Následovala ještě menší potyčka, ale rozhodčí vše včas vyřešili.
     
    58:11
    I po dalším vhazování se hraje v rohu kluziště. Vsetínští svého soupeře do ničeho nepouštějí.
     
    58:33
    Valaši podél mantinelu vyhazují. Zakázané uvolnění se nepíská.
     
    58:51
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Mojžíš – 2 min., podrážení).
     
    58:51
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:13
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Liss – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HCM Warriors Brno (Toman – 2 min., hrubost).
     
    59:27
    Kelblova střela z ostrého úhlu k Tkadlecovi neprošla. Také ostatní střely domácích míří mimo.
     
    59:52
    Také další střely Warriors končí jen na zadním mantinelu. Po úspěšném zákroku Tkadlece u pravé tyče se v brankovišti strhla další potyčka.
     
    59:52
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Tkadlec – 2 min., hrubost). Trest odpyká Machů.
     
    60:00
    Vyloučení v týmu HCM Warriors Brno (Rašovský – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Sviták – 2 min., hrubost).
     
    Konec zápasu. (19:00:27)

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 22. Toman (Staněk), 57. Heinrich (Toman, Staněk) – 18. Fojtík (Bachánek, Liss), 37. Ramert, 40. Veselý (Sviták, Przybyla), 50. Ramert (Broža, Sviták)


    HCM Warriors Brno: Horák (Barák) – Mlčoch, Orsech (A), Mahdal, Milotinský, Kala, Brokeš – Heinrich, Stárek, Staněk, Rašovský (C), Merčík, Kelbl, Harásek, Toman, Láryš, Zelinka.
    Trenér: Jaromír Korotvička

    VHK ROBE Vsetín: Tkadlec (Janura) – Liss, Prčík, Machů, Sýkora, Fojtík, Sviták (C), Mojžíš – Janíček, Maštalíř, Koláček, Veselý Przybyla, Bachánek (A), Ramert, Broža.
    Trenér: Aleš Bachánek

    Rozhodčí: Ondráček – Rampír, Smetková
    thejrc.org