Kanada – USA 3:2 (kon.)
po prodl.
HC Kometa Brno
1:2 (0:1, 1:0, 0:0 - 0:1)
Mountfield HK
Čtvrtek 17.02.2022, 16:30 • Winning Group Arena • Extraliga dorostu - o pořadí v play-off • Skupina B
Partner:
     
    Bonusový bod v prodloužení urval hradecký Mountfield. Na sklonku 63. minuty obdržel ideální nahrávku do hokejky Lukáš Král a nejproduktivnější hráč hradeckého mužstva v sezóně si s Kavanem věděl rady, zápas ukončil forhendovou střelou k pravé tyčce. (18:30:57)
     
    Konec zápasu.
     
    62:59
    Hradec právě vstřelil branku!
    Euforie na hostující střídačce, Hradec vítězí! LUKÁŠ KRÁL si pohybem řekl o nahrávku, kterou také dostal. Tváří v tvář Kavanovi následně nezaváhal, uspěl forhendovou střelou na lapačku. Asistence: Filip Žaba.
     
    62:30
    Od modré čáry vyprodukoval zajímavou střelu Ondřej Kos. Jan Kasal reagoval pozdě, ale puk prosvištěl nad břevnem. Utkání pokračuje.
     
    61:58
    Domácí střídali a Matěj Pavlík neměl sám proti třem žádnou šanci uspět. Jen nahodil za bránu a odjel také střídat.
     
    61:22
    Jakub Zduba si vyměnil puk s Martinem Mášou, ale k zakončení nedošlo. První jmenovaný skončil za bránou, ke jej zpacifikoval Fiala.
     
    60:42
    Hradec ale začíná opatrně. Lukáš Král si jakožto poslední hráč netroufl do kličky, proto odcouval až ke Kasalovi, dokonce odjel za bránu.
     
    60:10
    Prodloužení tři na tři slibuje parádní podívanou. Pro mladíky je hodně volného prostoru vodou na mlýn, lze očekávat velký počet zajímavých akcí.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Šedesát minut o vítězi nerozhodlo, půjdeme do prodloužení! Třetí třetina nabídla vyrovnanou podívanou, lehce více ze hry měl možná hostující Hradec. Ten měl také největší příležitost, a to když navrátilec z trestné lavice Jan Trejbal dostal výbornou nahrávku do úniku, jenže tváří v tvář Kavanovi neuspěl. Na druhé straně měl zajímavou příležitost v přesilovce Ondřej Kos, i on ztroskotal na gólmanovi.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:47
    Hned dvakrát střílel nebezpečně od modré čáry David Pavič. Jan Kavan v obou případech kotouč jen vyrazil, případné dorážce zabránili pozorní obránci.
     
    59:14
    Tak dlouho v levém kruhu kroužil Jakub Zduba, až nakonec zkusil i vypálit. Mířil mezi kruhy brankáře, avšak mezeru nenašel, skóre zůstává vyrovnané.
     
    58:38
    Ondřej Kos střílel z výrazně lepší pozice, a sice z pravého kruhu. Jan Kasal ovšem na střelu velmi dobře viděl a schoval ji ve výstroji.
     
    58:15
    Zpoza brány se zkusil vytočit Ondřej Kos. Sebedůvěra nechyběla, ale proti třem protihráčům moc šancí neměl. Do bezpečí vyhodil Tadeáš Burda.
     
    57:36
    Kdo už mezi tři tyče mířil, to byl Martin Máša. V levém kruhu si srovnal kotouč na střelu, ale mířil přímo do gólmana, Kasal zakročil bez problémů.
     
    57:09
    Od modré čáry nahazoval domácí kapitán Lukáš Eich. Jan Kasal o kotouči nevěděl, leč nekapituloval, úspěšným blokem se totiž prezentoval Žaba.
     
    56:43
    Oddechový čas pro domácí.
     
    56:43
    Šance pro Kometu, ta bude hrát těsně před koncem základní hrací doby přesilovou hru. Fauloval hostující zadák Petr Fiala, provinil se podrážením.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 39. Šantora (Eich, Máša) – 17. Hora (Samek), 63. Král (Žaba)


    HC Kometa Brno: Kavan (Matoušek) – Antony, Zubíček, Máša (A), Spanel, Eich (C), Mitro, Kuswito – Kos, Rakus, Pavlík, Halačka, Zduba, Červenka, Šebela, Škodík, Nekvapil, Šantora.
    Trenér: Radek Bělohlav

    Mountfield HK: Kasal (Meišner) – Fiala, Žaba (A), Pavič, Burda, Mráz, Bezpalec, Samek – Pavlík, Jón, Vencl (C), Síla, Hora, Mach, Klíma, Trejbal, Král, Novotný.
    Trenér: Václav Pánek

    Rozhodčí: Pavel – Maloušek, Otáhal

    Diváci: 71
    thejrc.org