Martin – SR 18 9:0 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
9:0 (2:0, 3:0, 4:0)
JOJ ŠPORT Slovensko U18
sk Sobota 19.02.2022, 17:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 68. kolo
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Ivan Feneš (tréner Slovensko 18): "Výsledok pre nás nie je prijateľný. Hra bola vyrovnaná, nemôžete ale chcieť zvíťaziť, ak počas presilových hier inkasujete góly do vlastnej bránky. S posledným zápasom preto nie sme spokojní. V závere druhej tretiny sa stretnutie lámalo v náš neprospech po dvoch inkasovaných góloch počas našej početnej výhody. Obaja naši brankári to dnes mali náročné, nemali v zápase veľa zákrokov. Každá lepšia strela na našu bránku v nej aj skončila. Na ľade je však okrem brankára päť hráčov, ktorí mali určite lepšie spolupracovať. Ak sa však pozerám na hráčov, z ktorých mali osemnásť len traja, ostatní sú vo veku 15 – 16 rokov, musím ich pochváliť za progres, ktorý urobili. Tvrdou prácou sa dostali k tomu, že môžu odohrať vyrovnané súboje s oveľa staršími hráčmi. Samozrejme, mladí hráči potrebujú pravidelný režim. Boli týždne, kedy museli odohrať tri až štyri zápasy a na tréningy nám nezostával čas. Situácia si to však vyžadovala a museli sme pristúpiť aj k takýmto riešeniam."

    Daniel Babka (tréner HK VITAR Martin): "Úvodná tretina nebola z našej strany i napriek dvom streleným gólom ideálna. Meškali sme s rozohrávkou a posledná štvorminútovka bola najhoršia. V druhej tretine sme sa ale upokojili využitou presilovou hrou a dvoma gólmi vo vlastnom oslabení. Následne sme sa až do záveru zápasu viezli na víťaznej vlne. V exhibičnom móde sme následne stretnutie v tretej tretine doviedli do víťazného konca. Samozrejme, niektoré veci, ktoré sme robili by sa nám so silnejším súperom určite vypomstili. To už ale k takýmto zápasom patrí. Som predovšetkým rád, že sme za stavu 2:0 neinkasovali kontaktný gól, keďže súper mal dve – tri dobré príležitosti na návrat do zápasu. Musíme sa poďakovať brankárovi, ktorý nás v týchto momentoch svojimi zákrokmi podržal. Dnes sme nastrieľali množstvo gólov, z tohto pohľadu môžeme stretnutie považovať za vydarené. Tešíme sa ale iba do polnoci, zajtra nás čaká súboj o druhé miesto. Musíme byť naň pripravení. Tím bol takisto doplnený o nových hráčov. Kosťa Makarov – na tomto hráčovi je vidno, že má za sebou veľkú kariéru. Má obrovský prehľad v hre, vie – kam prihrať. Vie si nájsť svoje miesto, vie sa na ľade orientovať. Vie spoluhráčom vyhovieť. Pomaličky sa dostáva do zápasového rytmu, veríme, že sa do neho dostane ešte pred play-off, aj keď je to len na pár týždňov. Igora Bobčeka som poznal ešte ako mladého hráča, ktorý je poctivý a hrá svoj zažitý štýl. Vedeli sme, že to nebude žiadny výmyselník, ktorý si bude hrať svoju hru a odvádzať svoju defenzívnu úlohu. Hrať jednoducho. Alex Nilsson začal najskôr hrať na krídle, potom sme sa dohodli, že bude centrom. Na prvý zápas podal slušný výkon, predviedol pár ťahov pričom mohol streliť aj gól. To však časom príde. Uvidíme, koho budeme musieť spomedzi legionárov zajtra ponechať na tribúne. Máme určité scenáre, ktoré závisia aj od toho, či bude hrať Michal Murček. Jeden z legionárov však zajtra nebude môcť hrať, zatiaľ to vyzerá na Alexa keďže chcem v súboji so Skalicou využiť Mareka Charváta. Konečné rozhodnutie však padne počas dňa."

    Jakub Križan (útočník Slovensko 18): "Ťažko sa hľadajú slová k poslednému zápasu v rámci súťaže, ktorý sme úplne pokazili. Chceli sme zápas zvládnuť, podať dobrý výkon. Nič z toho sme dnes ale nedosiahli. Po výsledku 9:0 asi ťažko nájdeme pozitíva. Môžeme považovať za menšiu nevýhodu zápasovú vyťaženosť, máme však dostatočne natrénované, aby sme stretnutia zvládali. Sme mladí, máme veľa síl i energie. Síce sme dnes cítili, že je to náš tretí zápas v týždni, nebolo to ale až natoľko výrazné. Sezóna z našej strany nezačala ideálne, postupne však bolo vidieť isté pokroky. Každým týždňom to bolo lepšie a každý hráč zaznamenal posun vo výkonnosti. Tak po fyzickej ako aj psychickej stránke. Na túto sezónu budeme určite všetci spomínať v dobrom. Ako kapitán by som sa chcel spoluhráčom poďakovať, že som s nimi mohol stráviť sezónu, byť s nimi na ľade. Rovnako tak trénerom za dôveru, ktorú mi dali."

    Adam Nagy (brankár HK VITAR Martin): "Určite sme začali dobre a strelili v úvodnej tretine dva góly. Do polovice stretnutia to ale bolo stále vyrovnané a súper nepríjemný. Napokon rozhodovali strelené góly počas nášho oslabenia. Vysoké skóre určite môže priniesť istú pohodu do tímu. Je výsledkom našej práce, ktorú ak robíme dobre, prináša svoje ovocie. Chcem sa však poďakovať spoluhráčom, bez ktorých by som si čisté konto nezaknihoval. Takéto stretnutia určite nie sú pre brankára ideálne, snažím sa však sústrediť v každom momente. Na spoluhráčov som si zvykol veľmi rýchlo. Títo ma prijali medzi seba. Je tu mladá partia v rámci ktorej sa cítim veľmi dobre. Kto pôjde zajtra do bránky, to je zatiaľ tajomstvo. Nech už je v bránke ale ktokoľvek z nás, hlavne aby sme zápas doviedli do víťazného konca." (21:10:32)
     
    Martin zvíťazil nad Výberom do 18 rokov 9:0. Góly: 7. Huhtela (Tiainen), 13. Bartoš, 33. Juščák (Tiainen, Makarov), 39. Dírer, 40. Juščák, 45. Makarov (Juščák, Fafrák), 46. Dírer (Bobček, Lavička), 47. Tiainen (Bobček, Fafrák), 51. Juščák (Nauš, Lavička).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:53
    Domáci v plnom počte. Tiainen na ľadovej ploche.
     
    59:36
    Rohaľ z pravej strany. Do brankára.
     
    59:16
    Kurilov bekend. Triafa bočnú sieť.
     
    58:41
    Kukumbergova strela. Nagyov betón.
     
    58:19
    Domáci vytláčajú súpera až pred jeho bránku. Krempaský zároveň kontroluje, kde sa nachádza puk.
     
    57:52
    Riku Petteri Tiainen (MAR) inkasuje dve minúty za hákovanie.
     
    57:21
    Tiainen na Makarova. Domáci už len dohrávajú zápas.
     
    56:34
    Nátny skúsil strelu z ostrého uhla. Tá končí vedľa bránky.
     
    56:17
    Jurčák čelil pokusu Krempaského. Jeho tvrdú strelu nepustil do bránky.
     
    55:46
    Maruna zastavený Dvořákom. Puk v obrannej tretine hostí.
     
    55:18
    Bobček z prvej. Brankár s menšími problémami napokon puk prikryl.
     
    54:56
    Nahálka poslal hneď z buly puk na brankára. Nagy prerušil hru.
     
    54:37
    Pitka pred bránkou, ktorá je posunutá. Už si toho rozhodcovia všimli.
     
    53:44
    Pobežal vyráža hokejku z rúk Fafráka. Bolo to vo vzájomnom súboji.
     
    53:21
    Kukumberg nezachytil prihrávku. Je z toho zakázané uvoľnenie.
     
    52:40
    Puk vrátený na hosťujúcu stranu. Domáci striedajú.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 7. Huhtela (Tiainen), 13. Bartoš, 33. Juščák (Tiainen, Makarov), 39. Dírer, 40. Juščák, 45. Makarov (Juščák, Fafrák), 46. Dírer (Bobček, Lavička), 47. Tiainen (Bobček, Fafrák), 51. Juščák (Nauš, Lavička)


    HK VITAR Martin: Nagy (Glosár) – Bobček, Dvořák – Nemec, Pacalaj – Nátny, Krempaský – Lavička – Tiainen, Huhtela, Makarov – Juščák, Dírer, Nauš – Fafrák, Toma, Nilsson – Smidžár, Thomka, Bartoš A.
    Trenér: Daniel Babka

    JOJ ŠPORT Slovensko U18: Urban (Jurčák) – Eperješi, Tomas – Nahálka, Chromiak – Kupec, Beluško – Križan, Pobežal, Kukumberg – Stahoň, Pitka, Kopecký – Kurila, Dej, Pekarčík – Rohaľ, Maruna, Melicher
    Trenér: Ivan Feneš

    Rozhodčí: Vido, Lesay – Drblík, Rehák, Majling (inštruktor)

    Diváci: 290
    ocianews.com