Švédsko – Slovensko 0:4 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
8:2 (1:1, 5:1, 2:0)
HC Dukla Jihlava
Sobota 19.02.2022, 12:00 • Home Credit Arena, Liberec • DHL Extraliga juniorů - o účast v play-off • Skupina C
Partner:
     
    Děkuji za pozornost a přeji hezký den. (14:30:04)
     
    Po vyrovnané první třetině Liberec převzal otěže zápasu pevně do svých rukou a Duklu na domácím ledě rozstřílel 8:2. Rozhodla zejména pasáž okolo poloviny utkání, když Bílí Tygři ještě za stavu 2:1 přidali tři branky v rozmezí necelé minuty a půl.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:19
    Dukla trošku přitlačila a sérii zákroků si ještě připsal také Daniel Král. Poradil si však na výbornou a sklidil potlesk z tribuny.
     
    58:53
    Petr Gajda hezkou kolmicí vysouval do další šance znovu Ledna. Jihlavští obránci u něj tentokrát byli včas a nenechali ho vystřelit.
     
    58:00
    Matěj Leden nabral rychlost a s pukem na holi se protlačil až do solidní šance. Po nájezdu zleva střílel na bližší tyč, Filip Krejčí předvedl dobrý zákrok.
     
    57:17
    Jonáš Jungwirth vjel s pukem do útočného pásma a střílel přes obránce, který jeho pokus přizvedl vysoko do ochranné sítě.
     
    55:41
    Liberec právě vstřelil branku!
    Severočeši využívají další přesilovku. Filip Jansa přihrál do levého kruhu VOJTĚCHU JIRUŠOVI, který si puk zpracoval a prudkou střelou po ledě trefil skulinu mezi betony Filipa Krejčího. Asistence: Filip Jansa, Jakub Dvořák.
     
    54:56
    Jihlavský hráč zašlápl puk u hrazení v útočném pásmu, hosté v oslabení šetří čas.
     
    54:30
    Puk se odrazil mezi kruhy k Zajíčkovi, který v obležení protihráčů nestihl vypálit.
     
    53:59
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Báťa – 2 min., nedovolené bránění).
     
    53:19
    Liberečtí znovu pronikli do otevřené defenzivy soupeře a u tyčky si pro přihrávku sjížděl Vojtěch Jiruš. Filip Krejčí svoji klec tentokrát uhájil.
     
    52:35
    Muziku přitvrdil také Tomáš Kollert, který tvrdou srážkou vybojoval puk na obranné modré čáře a založil protiakci. Filip Kříž se pak fantastickou kličkou zbavil protihráče a ve finální fázi ještě chtěl vracet kotouč Kollertovi. Dukla velkou šanci přečkala.
     
    50:20
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři se dočkali sedmého gólu, krásnou souhru celého útoku zakončil střelou do odkryté části brány LUKÁŠ PLOS, kterému šikovnou přihrávkou nachystal komfortní pozici Nezbeda. Asistence: Lukáš Nezbeda, Adam Měchura.
     
    50:02
    Adam Měchura nadvakrát procedil přihrávku na Lukáše Nezbedu, jenže ten neměl puk ideálně ke střele a zblízka nemohl ohrozit branku.
     
    49:07
    Zápas se už ve třetí části spíše dohrává. Liberečtí jsou nadále silnější na kotouči, nicméně tempo už v porovnání s druhou třetinou celkem pochopitelně není tak vysoké.
     
    48:49
    Kollertovo nahození Krejčí asi vůbec neviděl, protože na kotouč ani trochu nereagoval. Zasahovat však nemusel, střela mířila mimo klec.
     
    48:16
    Jenčovský hledal před brankou Filipa Kříže, ale přihrávku mu adresoval do nohou. Hostující celek posléze otáčí hru na druhou stranu.

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 1. Jansa, 21. Zajíček, 28. Jenčovský (Jiruš, Dvořák), 28. Leden (Kříž, Pavlík), 29. Jiruš (Zajíček, Hampl), 39. Nezbeda (Zajíček, Hampl), 51. Plos (Nezbeda, Měchura), 56. Jiruš (Jansa, Dvořák) – 8. Šabatka (Chvátal, Straka), 40. Sojka (Vyvial, Vovsík)


    Bílí Tygři Liberec: Král (Vopravil) – Hampl, Kollert, Kovář, Hladík, Dvořák (A), Meisel – Leden, Nezbeda (C), Jansa, Pavlík, Kříž, Jiruš, Měchura (A), Plos, Jenčovský, Zajíček, Gajda.
    HC Dukla Jihlava: Krejčí (Černý) – Kerber, Sapík (A), Zeman, Vovsík, Chvátal, Šabatka, Číhal – Báťa, Melenovský, Bačkovský, Straka, Zdarsa, Vyvial (C), Jungwirth, Pavelec, Rauš, Sojka.
    thejrc.org