Třinec – Liberec 2:4 (kon.) | K. Vary – Pardubice 5:4 (kon.) | Zlín – Olomouc 3:2 (1:0 po s.n.)
Litvínov – Mladá Boleslav 3:1 (kon.) | Sparta – Vítkovice 2:3 (0:1 po s.n.) | Motor ČB – Kometa Brno 3:1 (kon.)
Mountfield HK – Plzeň 6:1 (kon.)
konec
Mountfield HK
6:1 (3:0, 1:0, 2:1)
HC Škoda Plzeň
Neděle 20.02.2022, 17:20 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 54. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:51
    Dvojka pro Bulíře a Lalancettea je jasná. Avšak domácímu hráči přiskočil ještě dvouminutový trest za krosček, tudíž bude hrát Plzeň 5 na 4. Místo Lalancettea však bude na trestné svůj čas trávit Radek Smoleňák.
     
    52:33
    Na hostující straně je však frustrace velmi znát. Michal Bulíř (PLZ) sice dohrál Orsavu, poté však ještě jednou a důrazněji, kdy již byl puk zcela mimo hru. Proto dvojka za napadení.
     
    48:09
    Jakub Lev (MHK) dnes na trestné tráví hodně času. Dostává čtvrtý menší trest v utkání, sprintujícího Mertla za kotoučem přibrzdil seknutím do hokejky a putuje opět na druhou stranu od střídaček.
     
    45:08
    Radek Smoleňák (MHK) ukončuje přesilovku Lvů, za sražení jednoho z hostí před brankou Svobody dostává menší trest, klasifikace krosček.
     
    44:16
    Filip Přikryl (PLZ) otevře výčet vyloučených ve třetí třetině, dostává dvě minuty za podrážení.
     
    40:00
    A jak dopadli Cingel se Schleissem? Podle očekávání, Lukáš Cingel (MHK) a Jan Schleiss (PLZ) dostávají oba shodně pětiminutový trest za bitku.
     
    40:00
    Za hru vysokou holí dostává Petr Kodýtek (PLZ) dvě minuty, Hradec si tak přenese do třetí třetiny přesilovou hru 5 na 4.
     
    35:12
    Jakub Kindl (PLZ) výrazně za tuhle nebetyčnou klukovinu Plzeň oslabuje! Za hozenou rukavici do domácího kotle dostává rovnou osobní trest do konce utkání za nesportovní chování, čímž tak Škodovka přišla o kapitána.

    Jedno je však jisté. Jakub Lev (MHK) s Bohumilem Jankem (MHK) dostávají dvě minuty za hrubost, zatímco na straně hostí je to Martinš Dzierkals (PLZ), který se svého spoluhráče přistrčeního Jankem zastal. Proto má Plzeň dvě minuty 5 na 4.
     
    32:44
    Východočeský nápor končí faulem Dominika Graňáka (PLZ). Ten podrazil Cingela na levém kruhu a po komerční přestávce rozehraje Hradec početní výhodu.
     
    27:20
    Radek Smoleňák (MHK) po komerční přestávce stráví maximálně dvě minuty na trestné lavici. Při bránění si pomohl drobným háčkem a je druhým vyloučeným hráčem domácích.
     
    19:36
    Tomáš Mertl (PLZ) však přesilovku hostí ukončil po pouhých osmi sekundách. Blaina, který se snažil dostat přes něj na volný puk, podrazil, za což je odeslán na trestnou lavici.
     
    19:28
    Jakub Lev (MHK) je viditelně rozladěn, na trestnou lavici totiž jde podruhé za třetinu. Tentokrát za podrážení a Plzeň může snížit ve zbývajících 32 sekundách první třetiny.
     
    17:47
    I Hradec si zahraje v první třetinu přesilovku. Dominik Graňák (PLZ) je vyloučen za sekání při stíhání útočné snahy Hradce.
     
    14:57
    Po komerční přestávce může Plzeň rozbalit své přesilovkové umění. Jakub Lev (MHK) si v bitvě o puk před Svobodovou brankou pomohl dle názoru rozhodčího krosčekem a dostává dvě minuty.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 13. Smoleňák (Oksanen, F. Pavlík), 13. Jank (Jergl), 18. Kevin Klíma (Blain), 40. Kevin Klíma (Nedomlel, Orsava), 41. Kevin Klíma (Ščerbak, Lalancette), 56. Kelly Klíma (R. Pilař) – 42. Blomstrand


    Mountfield HK: F. Novotný (Kiviaho) – Nedomlel, Blain, R. Pilař, F. Pavlík (A), Jank, McCormack, Šalda – Smoleňák (C), Lev (A), Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – Ščerbak, Lalancette, Kelly Klíma – Pajer, Cingel, Orsava.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Škoda Plzeň: Miroslav Svoboda (Pavlát) – Kaňák, Kvasnička, Graňák, Kremláček, Budík, J. Kindl (C), Hamšík – Blomstrand, Kodýtek (A), Schleiss – Suchý, Bulíř, F. Přikryl – Malát, Mertl (A), Dzierkals – M. Lang, G. Thorell, J. Dufek.
    Trenér: Václav Baďouček

    Rozhodčí: Mrkva, Ondráček – Ganger, Klouček

    Diváci: 2 460
    thejrc.org