Třinec – Liberec 2:4 (kon.) | K. Vary – Pardubice 5:4 (kon.) | Zlín – Olomouc 3:2 (1:0 po s.n.)
Litvínov – Mladá Boleslav 3:1 (kon.) | Sparta – Vítkovice 2:3 (0:1 po s.n.) | Motor ČB – Kometa Brno 3:1 (kon.)
Mountfield HK – Plzeň 6:1 (kon.)
konec
Mountfield HK
6:1 (3:0, 1:0, 2:1)
HC Škoda Plzeň
Neděle 20.02.2022, 17:20 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 54. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:51
    Dvojka pro Bulíře a Lalancettea je jasná. Avšak domácímu hráči přiskočil ještě dvouminutový trest za krosček, tudíž bude hrát Plzeň 5 na 4. Místo Lalancettea však bude na trestné svůj čas trávit Radek Smoleňák.
     
    56:51
    Bulíř se postrkoval u mantinelu s Lalancettem, vyměnili si pár pozdravů a Kelly Klíma vletěl do plzeňského útočníka jako mstitel. Souboj se pak už jenom zúžil na bitku jednoho proti jednomu, a to Bulíře s Lalancettem, který si od Klímy Bulíře „převzal“. Jaké budou tresty?
    55:02 Kelly KLÍMA - 6:1
     
    55:02
    Hradec právě vstřelil branku!
    Plzeň si kalich hořkosti dnešního duelu vypije až do dna. Radek Pilař zatáhl hru do útočného pásma po levém křídle a na úrovni kruhů pustil podél prken pod sebe na KELLYHO KLÍMU, který pokračoval v útoku. Svobodu pak překonal v těsném prostoru mezi betonem a ledovou plochou, pro dvojčata Klímova je to pak již celkově čtvrtý gól za dnešní bitvu – 6:1! Asistence: Radek Pilař.
     
    54:43
    Oba celky jsou již v plném počtu a jistotu v hradecké brance ukázal Filip Novotný! Proti němu se sám vydal Suchý a střílel z mezikruží, nepříjemný pokus pod ruku domácí gólman měl a vysloužil si potlesk od diváků.
     
    52:33
    Na hostující straně je však frustrace velmi znát. Michal Bulíř (PLZ) sice dohrál Orsavu, poté však ještě jednou a důrazněji, kdy již byl puk zcela mimo hru. Proto dvojka za napadení.
     
    48:52
    Bulíř z první na pravé straně napálil jenom Nedomlela, poté byl ústřední postavou plzeňské šance, když dorážel po Mertlově zakončení z mezikruží. Novotný byl však připraven, vystrčil do střely beton a stále drží výsledek 5:1!
     
    48:09
    Jakub Lev (MHK) dnes na trestné tráví hodně času. Dostává čtvrtý menší trest v utkání, sprintujícího Mertla za kotoučem přibrzdil seknutím do hokejky a putuje opět na druhou stranu od střídaček.
     
    45:08
    Radek Smoleňák (MHK) ukončuje přesilovku Lvů, za sražení jednoho z hostí před brankou Svobody dostává menší trest, klasifikace krosček.
     
    44:16
    Filip Přikryl (PLZ) otevře výčet vyloučených ve třetí třetině, dostává dvě minuty za podrážení.
    42:00 Ludwig BLOMSTRAND - 5:1
     
    42:00
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Novotný dnes nulu nevychytá, Plzeň krátce po páté brance Hradce snižuje! LUDWIG BLOMSTRAND získal puk už ve svém obranném pásmu a přejel s ním nikým neatakován až do útočného pásma, navíc v situaci 2 na 1. Jank spíše kryl přihrávku na druhou stranu, proto mohl Blomstrand jít do koncovky a Novotného propálil pod vyrážečkou – 5:1! Bez asistence.
    40:59 Kevin KLÍMA - 5:0
     
    40:59
    Hradec právě vstřelil branku!
    Čepice létají na led, KEVIN KLÍMA kompletuje hattrick! Ze své pozice poslal puk za branku na Lalancettea, který počkal a nahrál na druhou stranu pro Ščerbaka. Ten by měl střelu z velmi těžké pozice, proto posunul puk z otočky na Klímu. Před ním byla rázem prázdná branka, Svoboda sice vytrčil do vzduchu svoji lapačku, ale na kotouč už nedosáhl – 5:0! Asistence: Nikita Ščerbak, Christophe Lalancette.
     
    40:00
    A jak dopadli Cingel se Schleissem? Podle očekávání, Lukáš Cingel (MHK) a Jan Schleiss (PLZ) dostávají oba shodně pětiminutový trest za bitku.
     
    40:00
    Za hru vysokou holí dostává Petr Kodýtek (PLZ) dvě minuty, Hradec si tak přenese do třetí třetiny přesilovou hru 5 na 4.
     
    40:00
    Tahle třetina má prostě šťávu! Po závěrečné siréně do sebe v signalizované výhodě vletěli u Svobodovy branky Cingel se Schleissem a byla to nefalšovaná bitka 1 na 1. Domácí forvard nejprve přetáhl Schleissovi dres přes hlavu a následně jej povalil na led. To bylo něco jak pro diváky, tak pro Radka Smoleňáka, který náležitě vyhranou bitku oslavoval a trochu provokoval hostující hráče.
    39:36 Kevin KLÍMA - 4:0
     
    39:36
    Hradec právě vstřelil branku!
    24 sekund před koncem třetiny navíc Hradec odskakuje na čtyři branky a pravděpodobně je rozhodnuto! Aleš Jergl na levé straně dlouho držel puk, až jej vyhodil na modrou pro Nedomlela, který okamžitě střílel na branku. To ještě Svoboda měl, na dorážku KEVINA KLÍMY z bekhendu byl již však krátký – 4:0! Asistence: Richard Nedomlel, Jakub Orsava.
     
    35:12
    Jakub Kindl (PLZ) výrazně za tuhle nebetyčnou klukovinu Plzeň oslabuje! Za hozenou rukavici do domácího kotle dostává rovnou osobní trest do konce utkání za nesportovní chování, čímž tak Škodovka přišla o kapitána.

    Jedno je však jisté. Jakub Lev (MHK) s Bohumilem Jankem (MHK) dostávají dvě minuty za hrubost, zatímco na straně hostí je to Martinš Dzierkals (PLZ), který se svého spoluhráče přistrčeního Jankem zastal. Proto má Plzeň dvě minuty 5 na 4.
     
    35:12
    Po odpískání ofsajdu na hostující straně poslal Jank plzeňského hráče před sebou poměrně nebezpečně na led proti mantinelu. To se logicky nelíbilo hostujícím hráčům a nakonec z toho vznikla slušná bitka několika hráčů!

    Po jejím konci ještě vše okořenil Kindl, který vzal jednu z McCormackových rukavic a hodil jí směrem do domácího kotle. Proto ihned přilétla zpátky a rozhodčí řeší, co dále.
     
    34:08
    Tahle přesilovka měla ke gólu opět velmi blízko, ale po velkých zmatcích před Svobodovou brankou to 4:0 není! Každopádně nutno vyzdvihnout výborný výkon plzeňského brankáře, z velké části díky němu je to stále jenom o tři branky.
     
    32:44
    Východočeský nápor končí faulem Dominika Graňáka (PLZ). Ten podrazil Cingela na levém kruhu a po komerční přestávce rozehraje Hradec početní výhodu.
     
    32:12
    Domácí se branky dočkat nemohou, i když Plzeň v této fázi zápasu jednoznačně přehrávají! Celou sérii dorážek a střel završil od modré Blain tvrdým nápřahem, Svoboda vypustil kotouč z lapačky a Kelly Klíma mohl dát celému střídání definitivní tečku, ale stále jsme tu za stavu 3:0!
     
    31:33
    Hradec byl blízko čtvrtému gólu! Sražený kotouč na hranici Svobodova brankoviště nejprve poslal zpět na kasu Ščerbak, po zákroku hostujícího gólmana měl šanci na reparát Kelly Klíma a Lalancette, ani jedna z těchto střel není gólová!
     
    28:18
    Tomáš Mertl se po rychlé kombinaci dostal ke kotouči a roztáhl si Novotného. Už to vypadalo, že nakonec zasune za jeho beton do branky, jenže do brankoviště skočil obětavě jeden z obránců Lvů a téměř jistému gólu nakonec zabránil!
     
    27:20
    Radek Smoleňák (MHK) po komerční přestávce stráví maximálně dvě minuty na trestné lavici. Při bránění si pomohl drobným háčkem a je druhým vyloučeným hráčem domácích.
     
    22:38
    Novotný neměl rozhodně nejlepší rozehrávku zpoza vlastní branky a našel jako první hokejku Dufka, který rozhodně nechtěl čekat a vracel puk zpět do odkryté branky, kam se ještě Novotný nestihl přemístit. Ke smůle Plzně a štěstí domácích ale kotouč končí mimo!
     
    19:36
    Tomáš Mertl (PLZ) však přesilovku hostí ukončil po pouhých osmi sekundách. Blaina, který se snažil dostat přes něj na volný puk, podrazil, za což je odeslán na trestnou lavici.
     
    19:28
    Jakub Lev (MHK) je viditelně rozladěn, na trestnou lavici totiž jde podruhé za třetinu. Tentokrát za podrážení a Plzeň může snížit ve zbývajících 32 sekundách první třetiny.
    17:58 Kevin KLÍMA - 3:0
     
    17:58
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tohle netrvalo ani 15 sekund, Hradec jde už na tři branky náskoku! KEVIN KLÍMA dostal z modré od Blaina nabito a do kotouče se zkrátka opřel. Pokus mu neskutečně sedl a Svobodu prostřelil křížem na zadní vingl, Škodovka je v obrovských problémech – 3:0! Asistence: Jeremie Blain.
     
    17:47
    I Hradec si zahraje v první třetinu přesilovku. Dominik Graňák (PLZ) je vyloučen za sekání při stíhání útočné snahy Hradce.
     
    16:50
    Souhra Plzně brankou neskončila jenom s velkým štěstím, Budíka poté nikdo neupozornil na naskakujícího Lva, který puk získal a vyslal do brejku Cingela. Ten už však neměl potřebnou rychlost a střela přes obránce končí na Svobodově betonu!
     
    14:57
    Po komerční přestávce může Plzeň rozbalit své přesilovkové umění. Jakub Lev (MHK) si v bitvě o puk před Svobodovou brankou pomohl dle názoru rozhodčího krosčekem a dostává dvě minuty.
    13:00 Bohumil JANK - 2:0
     
    13:00
    Hradec právě vstřelil branku!
    Plzeň jenom 14 sekund poté inkasuje podruhé a zápas se jí začíná notně komplikovat! Jergl po přihrávce od Kevina Klímy nahodil před sebe na rozjetého BOHUMILA JANKA, který přebral kotouč a ocitl se ve střelecké příležitosti. Jeho zakončení z levého kruhu propadlo Svobodovi mezi betony a doplazilo se až za brankovou čáru – 2:0! Asistence: Aleš Jergl.
    12:46 Radek SMOLEŇÁK - 1:0
     
    12:46
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec se ujímá vedení na konci 13. minuty! Nepřesnou rozehrávku hostí po prknech zachytil Pavlík a nahazoval z otočky na branku. Do puku stihl ještě hrábnout Oksanen, čímž změnil dráhu letu a RADEK SMOLEŇÁK měl před brankou prostor na zasunutí puku za beton Svobody. To se také stalo a Lvi tak vedou – 1:0! Asistence: Ahti Oksanen, Filip Pavlík.
     
    11:32
    Parádní duel pokračuje a po další chybě hradecké obrany táhl brejk 2 na 1 Mertl. Přihrávku na spoluhráče nezvolil, čekal do poslední chvíle na pohyb Novotného a zakončoval na jeho lapačku. Ke smůle indiánů ale branku vůbec netrefil!
     
    10:42
    Po odpískaném ofsajdu, který vnesl na tribuny mírnou dávku emocí, se pokračuje ve hře v útočném pásmu Východočechů. Tutovou šanci měl Lalancette, který zůstal sám viset před Svobodou, roztáhl si jej a chtěl zasunout za jeho beton, Svoboda ale fantasticky podržel Škodovku!
     
    03:11
    Kevin Klíma vyjel po levém křídle do útoku a zajel až za branku, načež zkusil svoji typickou zadovku pro hráče pod sebou. Svoboda to nečekal, stejně tak ale Jergl, který z první reagoval pozdě a puk vůbec netrefil!
     
    00:19
    Oksanen měl už po 19 sekundách hry dobrou šanci, najel si před branku a přišla na něj přihrávka z oblouku. Finský snajpr byl však v tísni a svoje zakončení nasměroval jenom do betonu Svobody!
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 13. Smoleňák (Oksanen, F. Pavlík), 13. Jank (Jergl), 18. Kevin Klíma (Blain), 40. Kevin Klíma (Nedomlel, Orsava), 41. Kevin Klíma (Ščerbak, Lalancette), 56. Kelly Klíma (R. Pilař) – 42. Blomstrand


    Mountfield HK: F. Novotný (Kiviaho) – Nedomlel, Blain, R. Pilař, F. Pavlík (A), Jank, McCormack, Šalda – Smoleňák (C), Lev (A), Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – Ščerbak, Lalancette, Kelly Klíma – Pajer, Cingel, Orsava.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Škoda Plzeň: Miroslav Svoboda (Pavlát) – Kaňák, Kvasnička, Graňák, Kremláček, Budík, J. Kindl (C), Hamšík – Blomstrand, Kodýtek (A), Schleiss – Suchý, Bulíř, F. Přikryl – Malát, Mertl (A), Dzierkals – M. Lang, G. Thorell, J. Dufek.
    Trenér: Václav Baďouček

    Rozhodčí: Mrkva, Ondráček – Ganger, Klouček

    Diváci: 2 460
    thejrc.org